Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

pizze giuseppe z salami właśnie zjadłem.

 

ostre govno, nigdy więcej.

no właśnie, przewijały sie tu głosy ze guseppe to najlepsza mrożona pizza więc sie skusiłem, okazało sie że to padaka bez smaku z wodnistym ciastem, o wiele bardziej wole pizze rigga (jak na mrożonke)

  • Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Wyświetleń 449,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Dokładnie. A do tego Guseppe jest mała. Już lepiej w Dr oetkera Ristorante zainwestować. 

Opublikowano

 

pizze giuseppe z salami właśnie zjadłem.

 

ostre govno, nigdy więcej.

no właśnie, przewijały sie tu głosy ze guseppe to najlepsza mrożona pizza więc sie skusiłem, okazało sie że to padaka bez smaku z wodnistym ciastem, o wiele bardziej wole pizze rigga (jak na mrożonke)

 

(pipi)isz, z piekarnika dobra wychodzi, chrupiaca, do tego jest duza. Rigga jest ok, ale za mała.
Opublikowano

oczywiscie ze robilem w piekarniku ale serio bylem nieprzyjemnie zaskoczony, mimo ze dorzucilem od siebie wiecej sera i jakiejs kielbasy to mialem wrazenie ze prawie nie ma smaku

Opublikowano

Nie wiem, ja rozmrazam, wrzucam do rozgrzanego piekarnika na 25 minut i jest spoko, jak na mrozonke. Rigge lubilem z szynka, ale cos z(pipi)ali ostatnio, jakies z dupy przyprawy zaczeli dodawac.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

rigga jest dobra jak chce sie szybko wszamać coś na ciepło, 4,5 min w mojej mikrofali i jest spoko, gdzie inne pizze robia sie 6-7min i są kapciami

Opublikowano

Ja nie moge jesc z mikrofali, (pipi) takie wychodzi ;/ tylko piekarnik.

Opublikowano

no też wole, ale czasami czasu nie ma to trzeba pójść na kompromis :F

co do burgerów kołu ultimy w warszawie otworzyli jakąś burgerownie, ktoś obadał? w przyszłym tygodniu sie przejdę tam, chyba ze nie warto.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

W robocie był najlepszy swojski obiad evurr. Ziemniaczki, duża porcja surówki i wywalony w kosmos kotlet z fileta kurczaka w panierce (chyba cięższy niż 200g na oko, ponad 1cm mięsa + paniera). Tak domowy jak tylko się da - najlepiej zainwestowane 10zł ostatnimi czasy:)

Opublikowano

Kupiłem dzisiaj pyszne bułeczki (a raczej buły, bo miały z 15cm średnicy) i zrobiłem sobie wypasioną kolację z 4 takich. Takie pyszne, mięciutkie, pachnące z polędwicą sopocką, goudą, ogórkiem i pomidorkiem. Tak mi smakowały, że zjadłem wszystko (4 takie bułki, 30dag polędwicy i 25dag sera, 2 pomidory i 1 długi ogórek), a miało mi zostać na śniadanie jutro. Do tego pyszne mleczko (z biedry). Żyć nie umierać.

Opublikowano

Bałbym się być winnerem przy mojej tendencji do liczenia kalorii i ważenia posiłków.

W końcu zrobiłem sobie tradycyjne poznańskie PYRY Z GZIKIEM:

- 4 średnie ziemniaki w mundurkach (obrane po ugotowaniu)

- 200g serek wiejski z drobno posiekaną cebulką

- 40g prawdziwego masełka 82%

- sól do smaku

Niebo w gębie, 700kcal pysznego żarcia.

Opublikowano

Czekolada Toblerone. Tylko ciemna, nie zwykła.

 

Mega! :)

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

kiedyś to kilka razy kupiłem bo mi zasmakowało, ale za którymś razem prawie sie zbełtałem , nie wiem czy to wina tego mleczka czy może połączyłem z czymś, ale od tamtej pory to olewam

Opublikowano

jem czekoladę alpen gold z orzechami, nussbeisser

 

 

govno a nie czekolada, teravvita z orzechami jest znacznie lepsza.

Opublikowano

Czekolada to jest tylko gorzka, reszta to podróbki. 

Opublikowano

Przecież każda "czekolada" którą jesz to podróbka.

 

<prowo>

 

 

Ostatnio jadłem mandarynki, dużo mandarynek. Lubię mandarynki.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Przecież każda "czekolada" którą jesz to podróbka.

 

<prowo>

 

 

Nie rozumiem, rozwiń. 

Opublikowano

No czekolada=kakao=czekolada gorzka, reszta to wymysły.

Opublikowano

Czekolada to jest tylko gorzka, reszta to podróbki.

Kurde caly czas wpieprza "mięso" zrobione z mąki albo fasoli, "ser" zrobiony z oleju a teraz nagle mowi jakie jedzenie jest prawdziwe a jakie nie. A jak ja mówiłem mu to samo to mnie wyzywal..

Opublikowano

- makaron spaghetti (nitki)

- mielona wołowina (wziąłem 500g opakowanie z Carrefoura, ok 10zł, niezła cena a w smaku świetna)

- sos boloński Łowicz

- Okocim Mocne

<mlask>

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Red polecam zamiast jakiegoś łowicza ze słoika zrobić samemu sos, to naprawde niewiele roboty a przynamniej masz sos z pomidorów a nie (woda, pomidor 20%, zagęsniki)

 

można użyć prawdziwych pomidorów albo takich (albo jakichkolwiek z puszki)

96840.jpg

 

jak już podsmażysz mięso (można też dodać cebule) to dorzucasz te pomidory na patelnie i pod przykryciem trzymasz z 10-15 min, do smaku polecam bazylie, ale moze być też oregano, czosnek (oprócz bazylii a nie zamiast) itp (oczywiscie sól i pieprz też)

 

roboty odrobine więcej względem sosu ze słoika ale efekt o wiele lepszy, i możesz sie chwalić ze sam robisz sos :D

 

ja to jeszcze zwykle dodaje coś ostrego a na koniec dużo żółtego sera żeby sie roztopił :D

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Ja robie sos z pomidorow, przyprawiam go sam, ale i tak dla koloru i zeby go zagescic dodaje sos z proszku knorr ;/

Edytowane przez Guernica

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.