Opublikowano 20 maja20 maj 3 minuty temu, Szajka napisał(a):Wyszczekany się zrobiłeś przez lata. Nikt nigdy w mordę Ci nie dał?… Moja fizjonomia i wygląd jest efektem braku aktywności od paru lat, małżeństwo i nie doleczone kontuzje mi „służą” jak widać na obrazku które grubcio wykopał z innego tematu. Mogłem oczywiście w PST dać swoje zdjęcie dużo atrakcyjniejsze, choćby z ostatniej komunii świętej chrzestnej, ale traktuje nie do końca poważnie internet, a tym bardziej forum o gierkach.No jak widać jednak poważnie traktujesz internet pisząc w taki a nie inny sposób.
Opublikowano 20 maja20 maj 30 minut temu, Szajka napisał(a):W mowie pisanej zwracając się do kogoś to używa się dużej literyWielkiej litery ku.rwa. I to dotyczy listow a nie postow czy smsow. Przyszedl ten zwyczaj do internetu razem ze stawianiem spacji na miedzy wykrzyknikiem czy znakiem zapytania. Co lepsze asy jeszcze pisza Jego, Jej wielka, czesto w kontekscie rodziny np. Jego [syna] pokoj.
Opublikowano 20 maja20 maj Co sie stało z tym forum że nie można zażartować z jedzenia że wygląda jak STOLEC? @_Red_ nie wstawiaj lepiej picki nigdy więcej bo będą dymy
Opublikowano 20 maja20 maj Godzinę temu, Pupcio napisał(a):Co sie stało z tym forum że nie można zażartować z jedzenia że wygląda jak STOLEC? @_Red_ nie wstawiaj lepiej picki nigdy więcej bo będą dymyKiedyś były żarty z zakopywania beczek z wodą, ale po wybuchu konfliktu na ukrainie dziwnie się skonczyły.
Opublikowano 20 maja20 maj 1 godzinę temu, Masorz napisał(a): miał kiedyś nawet kał na naplecie a dziś co?pod
Opublikowano 20 maja20 maj Jem właśnie tortille. Wszedłem wiec do tematu kulinarnego a tu o gownie na fiucie :/
Opublikowano 21 maja21 maj Do spożywania posiłków to się serial wlaczaa nie po fotum lata z brudnymi paluchami.
Opublikowano 21 maja21 maj No niestety przerwę miałem w robocie. Są gotowe tortille w automatach. Nawet ujdą, 6/10
Opublikowano 26 czerwca26 cze 88x... xDKapslomania... Teraz z racji ciężkiego treningu sportowego (pływanie, sprawności, koszykówka, biegi długodystansowe i próba tri.) rzadko sięgam po alkohol, no ale jak już pijam to tylko alko jako schłodzone piwo z szklanej butelki, z lodówki do 2 lub 1st. celcjusza, i tylko z jakimś sokiem malinowym, wiśniowym czy colowym lub oranżadowym xD. I pijam tylko takie piwo, którego kapsla jeszcze nie mam... Takie dziwne piciowe ,,zboczenie" xD.
Opublikowano 9 lipca9 lip Zajebistą jagodzianke wypchana jagodami po brzegi, mało ciasta, za 13zł, a w centrum w hipsterskich cukierniach zaczynają się od 30zł
Opublikowano 11 lipca11 lip Ogólnie lubię sok pomidorowy a wczoraj robiliśmy pomidorówkę ze świeżych pomidorów i tak mnie naszła chęć na świeży sok, że dzisiaj zblendowalem do obiadu dwa pomidory malinowe, mikro szczypta soli i do tego dwa listki bazylii plus kostka lodu i wyszło takie sztosiwo jakiego jeszcze nie piłem. Nie zdążyłem nawet zdjęcia zrobić hehe
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Ja prdl... O loool. No sorka, musiałem kupić. Jedna pucha z tej serii w kolekcji (całkiem smaczne!), czyli puszka ze SpongeBobem, no a teraz ,,Gacuś". XDTeraz, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):Ja prdl... O loool. No sorka, musiałem kupić. Jedna pucha z tej serii w kolekcji (całkiem smaczne!), czyli puszka ze SpongeBobem, no a teraz ,,Gacuś". XDJak coś to w Dealz. XD
Opublikowano 13 sierpnia13 sie Hola hola, mijają tygodnie i nie było Bałkanów? Nadrabiamy krótkim wypadem co Czarnogóry, kraju, który dzięki coraz lepszej dostępności lotów notuje rekordy turystyczne. I w sumie bardzo dobrze, bo jest wg mnie świetnym pomostem dla ludzi lubiących Chorwację, ale już znudzonych dojeniem ich na każdym kroku na chorwackim wybrzeżu, a nie do końca jeszcze zapoznanych z lekko dziką Albanią, która potrafi miejscami wystraszyć (brudem, klimatem, drogami, etc.). Czarnogóra ogromnie się rozwija i choć trochę jako Polaka kłuje w serduszku, że ruscy tam wciąż niemało inwestują i są wszechobecni to jednak ten mały kraj oferuje bardzo dużo i warto sobie po nim pojeździć i zobaczyć zarówno góry, rzeki, jeziora, kaniony jak i wybrzeże. Wycieczkę zaczęliśmy od przejazdu ze stolicy w stronę gór i słynnej trasy P14. Po drodze, poza głównymi szlakami, na dojazdówce do Monastyru Ostrog trafiliśmy na restaurację Dobrina, prowadzoną przez przesympatycznego właściciela, który działa w niej razem z rodzinką i prawie wszystko co oferuje ma własnej produkcji. Wykarmił i napoił nas tak, że ciężko było się ruszyć a szybki posiłek w trasie przerodził się w grubo ponad 2-godzinną posiadówę. Fenomenalne mięsa, cevapi w kajmaku, sałatka szopska i rakija na dobicie. Mocna polecajka.Nocleg w którymś z obiektów po zachodniej stronie P14 chodził za mną już jakiś czas i naprawdę warto (tu akurat Ethno Village Milogora). Takiego ciemnego nieba pełnego gwiazd naprawdę ciężko w Europie znaleźć a rano budzi nas taki widok:A na śniadanko porcyjka pozwalająca przetrwać cały dzień z naddatkiem:Później to już trasa na wybrzeże, gdzie po drodze między Kotorem a Cetinje zajechaliśmy do również bardzo klimatycznej konoby Krstac, również prowadzonej przez rodzinkę, gdzie pojedliśmy ponownie domowo i do syta bałkańskich klasyków (mieli jeden z najlepszych kajmaków jakie próbowałem). I do tego przyjemne dla portfela ceny.A na zwieńczenie krótkiego wypadu wizyta w ikonicznej knajpie w Budvie czyli Jadran. Ludzie narzekają, że Budva zatłoczona (fakt), głośna (fakt), nie ma gdzie plażować (fakt), droga (pół na pół), ale jako baza wypadowa i miejsce gdzie zawsze coś się dzieje naprawdę polecam. A sam Jadran to klasyk, no bo jak może się nie podobać jak kelnerzy ubrani w marynarskie stroje serwują pyszne jedzonko, kapela przygrywa muzykę na żywo, jedzonko rozpływa się w ustach a do tego taki widok ze stolika jak poniżej. No i mają najbardziej dojebaną pljeskavicę jaką próbowałem w Czarnogórze (łeb w łeb z chorwacką z Papar Grill w Makarskiej, słoweńską z Sarajevo'84 w Lublanie i bośniacką z czegokolwiek na Baščaršiji).