Opublikowano 18 lutego 20205 l Ja tam od 3 sezonów śmigam w RPHA11 i złego słowa nie powiem, poza tym pasuje na mój kształt baniaka, shoei i arai jakoś dziwnie leżały.
Opublikowano 24 lutego 20205 l Wczoraj była zayebista pogoda, więc pośmigałem po lokalnych drogach z tubylcami. Jak przyjechałem z powrotem na jednostkę, to morda mi się cieszyła cały czas. Świetny zastrzyk dopaminy.
Opublikowano 25 lutego 20205 l Miejmy nadzieję, że ktoś to zrobi za mnie i będzie to nauczką dla innych
Opublikowano 25 lutego 20205 l Co się stało, że tak pięknie przestrzeliłeś taki łuczek? Sent from my G8441 using Tapatalk
Opublikowano 25 lutego 20205 l Panika. Asfalt był wilgotny na tamtym odcinku. Źle zacząłem skręcać i dałem po heblach. Przestraszyłem się wilgoci i nie kontrowałem z odpowiednią siłą na kierownicy, no i mnie wyniosło.
Opublikowano 25 marca 20205 l Trochę chcę posmakować innej jazdy, więc kolejna włoszczyzna wjechała pod strzechy: Siedzi nisko, bo ścisnąłem ją pasami. Po powrocie nim zrobiłem choćby metr, pozwolilem sobie zrobić mały przeglądzik Spoiler
Opublikowano 25 marca 20205 l Ciekawy sprzęt ta Aprilla, nadaje się do lekkiego terenu? daj znać jak wrażenia po zrobieniu pierwszych kilometrów.
Opublikowano 25 marca 20205 l Środki zapobiegawcze przeciwko chińskiej grypie, czy typowy przegląd makaroniarskiego sprzętu, który wymaga poprawiania po fabryce?
Opublikowano 27 marca 20205 l W dniu 25.03.2020 o 20:39, PRQc napisał: Ciekawy sprzęt ta Aprilla, nadaje się do lekkiego terenu? daj znać jak wrażenia po zrobieniu pierwszych kilometrów. Kupiłem go właśnie z przeznaczeniem turystycznym + zjazd z asfaltu. Kolega namawiał mnie na asfaltowego turystyka Yamahe FJR, ale szczerze mówiąc o ile to nie stara amerykanska autostrada, nie widzę sensu jazdy po europie wyłącznie po ekspresówkach. To już chyba wolę jechać autem i wziąć moto na przeczepę, żeby na miejscu się pokręcić. Co do właściwości offroadowych, to jest dosyć ciężki ( chyba 235kg), więc raczej nie ma mowy o skakaniu. Spokojnie radzi sobie z przejazdami przez pola, szutrem, piachem, ale to oczywiscie definiuje już opona. Musiałem iśc na kompromis, więc założyłem opony raczej słabe na błoto W dniu 25.03.2020 o 22:18, kultywator napisał: Środki zapobiegawcze przeciwko chińskiej grypie, czy typowy przegląd makaroniarskiego sprzętu, który wymaga poprawiania po fabryce? Jedno i drugie. Słabe elementy tego modelu to regulator ładowania, złączki paliwowe, które pękają i leja paliwo na kolektor wydechowy, przewody paliwowe. Przy okazji wymieniam świece i cewki, bo orginalne lubia złapać faila niespodziewanie. No i odszczurzam po poprzednim maniaku tasmy izolacyjnej. Dzisiaj też wymieniam olej w lagach z 5W na 15W - strasznie nurkuje motocykl na takim rzadkim oleju. Na koniec jeszcze chcę go pomalować, bo widać na nim ząb czasu.
Opublikowano 27 marca 20205 l 14 godzin temu, Pajda napisał: Dzisiaj też wymieniam olej w lagach z 5W na 15W - strasznie nurkuje motocykl na takim rzadkim oleju. W zeszłym roku wymieniałem simmeringi w R1 i przy okazji olej, który oczywiście od kupna moto z salonu nie był ruszany (7 lat). Taki syf, jaki był w lagach, to rzadko się widzi przy wymianie oleju silnikowego. Na dodatek tak poyebałem coś przy skręcaniu, że lagi dobijały mi do końca, a ustawianie preload, compression, rebound nic nie dawało.Trochę czasu mi zajęło zanim udało mi się złożyć zawias jak należy. Nawet wykupiłem dostęp do strony https://davemosstuning.com/ ,gdzie typ serwisował zawieszenie właśnie od RN22, bo nie miałem pomysłu co robię źle. Przy okazji nauczyłem się jak ustawiać zawieszenie w moto, bo jest o tym masa materiałów na tej stronie.
Opublikowano 6 kwietnia 20205 l Same story Swojego czasu robiłem serwis przedniego Ohlinsa w RSV i przy składaniu została mi jedna tulejka z teflonu. W serwisówce Ohlinsa za ch.uj jej nie mogłem namierzyć, wtedy poznałem cudowną manię Włochów żeby robić foto instrukcję do wszystkich serwisów i napraw z kolorowymi zdjęciami ( 500stron) . Pierwsze kilometry za mną na ETV - kozak jazda, zupełnie inaczej niż na sporcie, czasami łapałem się, że za szybko łapię zakręty. Hamulce słabizna w porównaniu do 4 tłoczkowych z RSV mimo, że to też brembo. Co do dzielności w terenie to za(pipi)iście idzie po polach, szutrach, ale luźny i głęboki piach niestety pokonuje masę i wąską oponę
Opublikowano 8 kwietnia 20205 l A to ja się pochwalę przy okazji że coś w tym temacie się nowego pojawiło. Długo szukany S4R, tadaaaaaaaaaaam
Opublikowano 9 kwietnia 20205 l Ta rama z kratownicy <3 Fajny sprzęt, z chęcią bym taki przytulił do garażu.
Opublikowano 14 kwietnia 20205 l Suchar, monowahacz, rama i termosy. Kwintesencja Ducati. Ehh uwielbiam stare Monstery. Szkoda, że rozjebałem swojego.
Opublikowano 23 czerwca 20204 l W sobotę w końcu wybrałem się pierwszy raz na tor.Zabawa naprawdę przednia, dużo lepsza niż jazda po ulicy, odkryłem też że huska nie jest najlepszym motocyklem na szybkie tory, na prostych i wyjściach z zakrętów wszystkie sporty mnie wyprzedały. Sent from my G8441 using Tapatalk
Opublikowano 27 listopada 20204 l Ten tego, finalnie ETV1000 po dopieszczeniu i malowaniu wyglądała tak: Ale tak mi się spodobała jazda turystykiem, że postanowiłem poszukać kompromisu pomiędzy sportem i wojażami i wpadł nowszy Caponord 1200 A tutaj w wersji gran turismo czyli po zalozeniu kufrów i wyższej szyby ( ta z otomoto to moja sztuka, wyzej zdjęcie poglądowe bez kufrów) Trochę tam włosi wrzucili gadzetów - aktywne zawieszenie, regulowana kontrola trakcji i ABS, mapy zapłonowe. No i dzwiek nawet na fabryczym kominie nawet daje radę Edytowane 27 listopada 20204 l przez Pajda
Opublikowano 18 czerwca 20213 l must... not...buy 90km/h rowerkiem Ale to chyba trzesie w chuj co? Wyobrazam sobie miny na swiatlach xd
Opublikowano 21 czerwca 20213 l trzesie w (pipi)? przy 90kmh przy byle dolku zrobisz poczworne salto juz bez ebike'a. od tego sa crossy.
Opublikowano 23 sierpnia 20213 l Mi się rower podoba, ale ile on pojeździ na takiej baterii z taką szybkością? 20minut?