Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

Dzięki Panowie, jutro mam nadzieję, zee spróbuje któregoś z tych przysmaków ^_^

• Odpowiedzi 7,6 tys.
  • Wyświetleń 571,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość osiol
    Gość osiol

@Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

• No dobra żarłoki, krótki i selektywny przegląd wybranych fast foodów z południowego zachodu USA. Generalnie wybór jest wręcz porażający, przeróżnych sieci jest od zajebania, zarówno krajowych jak i lo

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

Opublikowano

Na ulicy Długiej, zaraz koło skrzyżowania z Półwiejską - Burger House. Najlepsze IMO burgery w Poznaniu i mają ciemne bułki. Jakby co to blisko jest Święta krowa właśnie i koło niej drugi burger ale nie pamiętam jak się nazywa. One są też zaraz przy Półwiejskiej ale bardziej w stronę Starego Browaru. Oprócz nich na Garbarach jest dobry burger - Łapu Papu. Bliżej rynku. DO tego bardzo dobre burgery są w mobilnym Food Patrol który zwykle stacjonuje koło galerii MM na ulicy Piekary, ale jest ostatnio tak popularny, że kolejki są ogromne a jakość wcale nie jest lepsza niż pozostałe.

A ten Burger House to jakaś mała sieciówka bo w Zielonej też jest burgerownia o takiej nazwie ( zresztą bardzo dobra). Przypadek czy sieć?

Opublikowano

983ee2e5601dc45bmed.jpg

szukalem tej foty i zgody właściciela :P kumpel robił w bk kilka lat temu, na życzenie klienta mozna było zrobic dowolną kanapke. no to macie 50ciokrotnego whoopera ceny kumpel nie pamiętał ale mówił ze koło 230zł. winner by opyerdolił takie dwa i by wieczorem szedł kna kebab

jak ten czlowiek co to zamowil zabral sie do zjedzenia tego czegos? o_O

Opublikowano

Też nie wiem, może dupą na tym usiadł?

Opublikowano

koles co to zamowił, zapłacił, cyknął zdjęcie telefonem i wyszedł. albo zakład albo debil :D a pracownicy wy(pipi)ali to "dzieło"

Opublikowano

Zabrałbym to na wynos i jadł przez tydzień przecież.

Opublikowano

właśnie widziałem reklame maka - powraca podwójny mcroyal, jedna z moich ulubionych rzeczy w maku

hero_pdt_quarter_pounder_double.png

i przy okazji dają też szklanki

Opublikowano

nienawidze tego miesa co jest w mcroyalu

nienawidze

Opublikowano

Na ulicy Długiej, zaraz koło skrzyżowania z Półwiejską - Burger House. Najlepsze IMO burgery w Poznaniu i mają ciemne bułki. Jakby co to blisko jest Święta krowa właśnie i koło niej drugi burger ale nie pamiętam jak się nazywa. One są też zaraz przy Półwiejskiej ale bardziej w stronę Starego Browaru. Oprócz nich na Garbarach jest dobry burger - Łapu Papu. Bliżej rynku. DO tego bardzo dobre burgery są w mobilnym Food Patrol który zwykle stacjonuje koło galerii MM na ulicy Piekary, ale jest ostatnio tak popularny, że kolejki są ogromne a jakość wcale nie jest lepsza niż pozostałe.

A ten Burger House to jakaś mała sieciówka bo w Zielonej też jest burgerownia o takiej nazwie ( zresztą bardzo dobra). Przypadek czy sieć?

Raczej przypadek. Albo bardziej skopiowanie pomysłu, bo mają nawet podobne napoje (Fritz Colę). W Poznaniu nazwy kanapek nawiązuję do dzikiego zachodu, są trochę inne no i burgerownie mają oddzielne strony na FB. Burger House w PZN to mała , "rodzinna" burgerowania. No chyba, że to ten sam właściciel, ale nie chciał w 100% kopiować swojego pomysłu. W każdym bądź razie- styl i wybór kanapek jest różny.

Edit: czym się różni mięso w mcroyalu od innych kanapek w mcd's?

Edytowane przez Hrubaz

Opublikowano

Poza serem różni się czymś od mc double? 

tym ze mcdouble to zwykły najtańszy burger z 2 małymi kotletami, a to ma 2 większe kawałki mięsa jak w mcroyalu

Opublikowano

Albo bardziej skopiowanie pomysłu, bo mają nawet podobne napoje (Fritz Colę).

to akurat w każdej hipsterowni musi być ;)

Opublikowano

Poza serem różni się czymś od mc double? 

specjalnie dla ciebie kupilem oba i zrobilem fote, jest duża róznica w wielkości oraz w grubości mięsa, w doublu to 2 podeszwy, w royalu 2 soczyste kawały mięcha

ff4xzr.jpg

fotka nieco pechowa bo nie oddaje dobrze róznicy wielkości

Edytowane przez Yano

Opublikowano

To idz i jeszcze raz kup oba. Tylko tym razem zrob lepsze zdjecie, zebysmy mogli porownac.

Opublikowano

Edit: czym się różni mięso w mcroyalu od innych kanapek w mcd's?

rozmawialem kiedys z kumplem, ktory pracuje w maku i mowil, ze do roznych kanapek daja rozne rodzaje miesa. zaczal mi mowic, ze jest jakies 4:1, 3:1 i kazde rozni sie smakiem, gruboscia itp. Ja nienawidze kanapek z kotletami, ktore sa m.in. w mcroyalach, za to uwielbiam to z np. bic maca

jadlem niedawno big kinga xxl i to jest zdecydowanie najlepsza jaka jadlem w fast foodach. nie dosc, ze swietnie smakuje to jeszcze nazarlem sie nia jak glupi, goty

Opublikowano

yea1n3z0yylqq1gnt8eh.jpg

A takiego jedlibyście?

Opublikowano

Jestem w Berlinie i jak tylko zobaczyłem, że jest to poszedłem do makdonalda na Big Tasty Bacon (specjalnie dla Yano :wub:). Nie polecam - wielkie, ciężkie, a tłuszcz można było z tego wyciskać :(

Opublikowano

można sobie tłuszczyk wycisnąć do szklaneczki, a potem ze smakiem popić

Opublikowano

To się nazywa oszczędność! Nawet nie trzeba napoju brać.

Opublikowano

no i to chodzi :D

Na zlocie były pomysły, żeby wychylić kielon oliwy za Twoje zdrowie, ale żaden śmiałek chyba się nie znalazł ;)

Opublikowano

dzięki za pamięć. swoją drogą już sobie wyobrażam ile było plotkowania i obgadywania nieobecnych forumowiczów

Opublikowano

Był prowadzony nawet specjalny panel dyskusyjny na twój temat - "Yano: czy tacy ludzie istnieją naprawdę" prowadził go absolwent Wyższej szkoły ciężkiego picia niejaki Masorz.