Skocz do zawartości

Uncharted: Drake's Fortune

Featured Replies

• Odpowiedzi 257
  • Wyświetleń 16 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja Drake's Fortune przeszedłem prawie osiem razy Jak nie wpadnie to zawsze możesz przejść jeszcze raz, no chyba że już definitywnie Ci się nie chce to ja bym teraz przeszedł noralnie. Już raz przesze

• Jest prosto, trzeba się tylko nie wychylać zza osłon i tyle. Przechodzę właśnie ale mam Red DEad i U2 czeka na swoją kolejkę

• Wychodzi na to że brakuje Ci trzech trophy:   Dyno-Might! - Kill three enemies with one explosion Expert Dyno-Might - Kill three enemies with one explosion five times Run-and-Gunner - Kill 20 enem

Opublikowano

a jak z trofeami ktore wykonalem przed updatem? po updacie, automatycznie mi sie odblokuja?

Opublikowano

Niestety. Z tego co wiem to musisz od nowa...

W sumie smutne jest to ze zaden update wprowadzajacy trofea nijak nie korzysta z save'ow i nie zalicza nam tego czego juz dokonalismy...

Opublikowano
Niby temu że 99% gier sprawdza przy loadowaniu czy save był zrobiony na tej czy na innej konsoli a jeśli na innej to uprzejmie informuje że pograć proszę bardzo, ale trofeów ni chu chu.

Weryfikacja sejwa z konsolą ?? o tym nie słyszałem. Jeżeli tak to sory za błąd.

Edytowane przez Square

Opublikowano

beznadzieja. po updacie w podczas dalszej gry dalej nie nabija mi trofeow, musialbym nowego save'a stworzyc ;/

Opublikowano

Długo to platyna w Uncharted ?

Dwa szybkie przejścia, czysta przyjemność. Co jak co, ale platyna w tej grze jest mocno casulowa :)

Opublikowano

ta, jasne. ja jestem casualem i nie mam w niej platyny. pierwszy raz grałem na easy, łatwizna, potem drugie przejście na medium - też prosto, po drodze dodatkowo zebrałem wszystkie możliwe trofea (oczywiście poza przejściem na hard i crusing), potem odpalam hard - i dupa, trzech przeciwników nie jestem w stanie przejść bez spędzenia 10 minut za osłonami. więc wcale tak prosto nie jest.

na pewno będę jeszcze próbował ją zdobyć - po pierwsze z uwagi na to że kocham tą grę więc chcę mieć za nią platynę (podobnie jak za Motorstorm: Pacific Rift), a po drugie aby potrenować przed Uncharted 2 i trybem multi - wszak nie chcę dać plamy w online ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Natknąłem się w temacie na ten problem, ale jakoś nie widziałem konkretnej odpowiedzi. Chodzi o trofeum za skarby. Mam zdobyte 61/60 ale nie mam trofea (za wszystkie, za ten dodatkowy 1 mam). Nie mam też pucharka w grze za zdobycie wszystkich skarbów.

Czy muszę zatem wyczyścić wszystkie trofea i zaczynać od nowa? Czy da się to jakoś naprawić?

Proszę o konkretną odpowiedź.

Pozdrawiam!

UPDATE:

Właśnie zauważyłem, że za przejście gry też nie dostałem trofeów. Za skarby mam za 55 zdobytych (i wcześniejsze) i sporo innych, ale nie mam tych, o których pisałem.

Edytowane przez Master Pain

Opublikowano
Witam

Natknąłem się w temacie na ten problem, ale jakoś nie widziałem konkretnej odpowiedzi. Chodzi o trofeum za skarby. Mam zdobyte 61/60 ale nie mam trofea (za wszystkie, za ten dodatkowy 1 mam). Nie mam też pucharka w grze za zdobycie wszystkich skarbów.

Czy muszę zatem wyczyścić wszystkie trofea i zaczynać od nowa? Czy da się to jakoś naprawić?

Proszę o konkretną odpowiedź.

Pozdrawiam!

UPDATE:

Właśnie zauważyłem, że za przejście gry też nie dostałem trofeów. Za skarby mam za 55 zdobytych (i wcześniejsze) i sporo innych, ale nie mam tych, o których pisałem.

Miałem tak samo podczas przechodzenia na hard. Później na crushing zdobyłem wszystko jeszcze raz i wpadło już trofeum na szczęście.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Słuchajcie, jak już przejdę grę na easy i mi nie zaliczy trofea co trzeba 50 pod rząd zabić bez deda, to od którego chaptera sobie wczytać potem, że najszybciej to zrobić ?

Opublikowano

Mnie to osobiście wpadła podczas gry.

Trochę skilla i też Ci wpadnie. Przed Tobą jeszcze dwa przejścia gry do platyny także powinno wkoczyć.

Opublikowano

Najlepiej wbić to bodaj w 19 chapterze gdzie zaczynając planszę musisz pociągnąć za 2 dźwignie w lewym i prawym pokoju a Ciebie atakują mutanty. Masa broni na ziemi mutant pada na 2 strzały dodatkowo ciągle się pojawiają ; p

Opublikowano

Tak się składa, że mój postęp właśnie jest w 19 chapterze :) Więc jutro go spróbuję ogarnąć i zabić tych 50 bez zgonu.

Opublikowano

Miałeś racje, biegałem tylko po amunicje, i i po 3 przychodziły 10-15 minut (z przerwami na herbatkę) i zrobione :)

Opublikowano

To trofeum jest zaliczone z kumulacji, tzn. nie musisz odrazu 50 zabić, ale wystarczy nie ginąć przechodząć samą grę i wpadnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam inny problem. Wszystko skasowałem, pobralem oprogramowanie itd. Trofea się pięknie naliczją i tu jest pewien problem. Zdobyłem 25 skarbów. Zaliczyło mi trofeum za 5,10,20,25 skarbów a nie zaliczyło mi się trofeum za 15. O co chodzi. To samo miałem z 100 headshots też mi nie zaliczyło. Na ekranie tv wyskakuje komunikat ze trofeum zdobyta, a na liście czysto, procent gry też nie wzrasta. O co chodzi??? I..... po calaku:D

Opublikowano

Nie ma sie czego bać, będziesz miał calaka. Poprostu jak wybierzesz trophy collection to wcisnij trójkąt wybierz opcje syntec... coś tam(nie pamiętam jak to już było) i wybierz tą opcje, wtedy uaktualni ci sie lista trophy i będziesz widział że już to trophy zaliczyłeś :D

Opublikowano

Czy przechodząc grę na Crushingu będę miał możliwośc wyboru broni (przy naciśnięciu pauzy w bounsach) tak jak na innych poziomach trudności?

Opublikowano

<!--quoteo(post=1884937:date=3 07 2009, 12:37:name=Martinezzz)--><div class='quotetop'>CYTAT(Martinezzz @ 3 07 2009, 12:37) 1884937[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->Czy przechodząc grę na Crushingu będę miał możliwośc wyboru broni (przy naciśnięciu pauzy w bounsach) tak jak na innych poziomach trudności?<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jeśli przeszedłeś hard, to przejdziesz crushing. I to bez ''czitów''. Mi trochę zajeło przejście ''kościoła'' w 20 chapterze, ale bez obaw. Dasz rade.

Edytowane przez hanry

Opublikowano

Możecie dokładniej opisać jak włączyć trofea ktore sie ni odblokowały, np mam 25 skarbów i 35, a trofea za 30 nie zdobyłem.

Opublikowano

Wg. Mersona powyżej wystarczy nacisnąć trójkąt na ikonie trofeów z zakładce game i wybrać jedyną tam opcje, czyli sync trophies.

Natomiast wg. mnie, to nic nie da. Nie wiem czemu miałoby, to jest synchronizacja z serwerem, nie z grami. Nie ma rady jak tylko zacząć grę od nowa, może być na tym samym save, tylko przy rozpoczynaniu wybrać opcje bez bonusów i medali. Z jakąś rozpiską powinno Ci szybko pójść i chyba będziesz mógł sobie też dowolnie wybierać rozdziały, więc wybieraj te gdzie są skarby na początku.