Opublikowano 7 września 200816 l - 100% zabezpieczenia przed odpalaniem piratów - żywotności na poziomie 5 lat - sieciowości na poziomie XBL - gwarancji door to door - energooszczędności - bezgłośnej pracy - ceny premierowej nie większej niż 1499zł
Opublikowano 7 września 200816 l No fajnie by już było jakby doszli do grafiki fotorealistycznej Wtedy Hollywood i jego gwiazdki mieliby takie dochody jak Micheal Jackson po wydaniu najnowszej płyty, a kina świeciłyby pustkami. Wyobrażasz sobie RE 6 lub MGS6 z taką grafą ? Ja po obłukaniu MGS4 zbierałem szczene z podłogi, a przy takiej grafie to prawdopodobnie zszedłbym na zawał A ciekawe co będzie za 2 generacje jak już będzie fotorealistyczna grafika !? Ps9 : http://www.gametrailers.com/player/8762.html MI to by się marzyło takie gta fotorealistyczne 6 razy większe (miasto) i żeby wszystko dało się zniszczyć tak jak w batllefield bad company. Edytowane 7 września 200816 l przez terror
Opublikowano 7 września 200816 l Bezawaryjności, dużej żywotności i żeby tak nie hałasowały (X360). Chyba tylko tyle. Fotorealistyczna grafika i tak sama przyjdzie z czasem.
Opublikowano 7 września 200816 l Fotorealistyczna grafika jest niepotrzebna. Jeżeli chodzi o sprzęt to cicha praca, mała awaryjność, żeby nie było takiego śmietnika jak w tej generacji ( 5 wersji jednej konsoli ). Jeżeli chodzi o gry to zdecydowanie większa interakcja i przedewszystkim coś nowego by się przydało, a nie ciągłe sequele sequeli które i tak wychodzą jak odgrzewane kotleciki.
Opublikowano 7 września 200816 l Wiem że nie musi być fotorealistyczna grafika ale tak chociaż zapowiadają a poza tym jaka ma być grafika jeżeli nie fotorealistyczna jeżeli na dzisiejszych konsolach jest grafika jak w renderach z gier na ps2 (kilzone 2 , mgs4 .... ). Jeśli wstawią willoty i to będzie jedyna nowość na następnej generacji to ja nie kupuje żadnej konsoli ale jednak są przypuszczenia że xbox 720 pójdzie w stronę grafiki ( na szczęście ) Edytowane 7 września 200816 l przez terror
Opublikowano 8 września 200816 l ja poprosze o jak najbardziej możliwe drogą konsole, nie taką w której na każdym kroku widać cięcia (chłodzenie, gpu które w momencie premiery jest przestarzałe, pamięć w śmiesznej wielkości, ecetra), poważnie niech kosztuje śmiało 1111 euro, ale chce wiedzieć że sprzet ma zapas mocy, a nie jej brak uwidaczniający się ksztuszącymi się 30 klatkami, słabymi teksturami, itd.. szłoby to zrozumieć gdyby twórcy przed premierą nie obiecywali cudów na kiju, ale te teksty o władcy poligonów i wiele innych artykułów pokazywało na papierze że będziemy świadkami wręcz rewolucji, życie jednak pięknie zweryfikowało te teksty, pierwsze gry pokazały że nie mamy co liczyć na obiecywane 1080p w 120 fps, ok, ale nie możemy liczyć też na 60 fps w w 1080p, baa, nasze sprzęty ledwo zipią przy 30 fps i 720p za dzwiami już czekają nowe efekty które chętnie widzielibyśmy w nowych grach, o normalnej fizyce (nie skryptach) nie wspomne, to wszystko potrzebuje czystej mocy nie sztuczek, także licze na to .... choć niee, inaczej, nie licze na to ale chciałbym żeby w momencie premiery nowe konsole nie odstawały za bardzo o zwykłych pieców stojących pod naszymi biurkami, i będzie git tylko zaznaczam jeszcze raz że chciałbym żeby tak było, bo będzie pewnie tak jak zawsze czyli ......... dostaniemy nowego cella (?) z 500 rdzeniami ale przez pierwsze 4 lata będzie wykorzystywanych tylko 5 rdzeni bo wiadomo że trudno się programuje, dostaniemy malutką ilość wolnej pamięci, strzelam że to będzie 4 gb, tylko za pare lat piece z tesco będą miały więcej, 4 to standart na dziś, budżetową wersje siakiegoś gpu i jazda
Opublikowano 8 września 200816 l ja poprosze o jak najbardziej możliwe drogą konsole, nie taką w której na każdym kroku widać cięcia (chłodzenie, gpu które w momencie premiery jest przestarzałe, pamięć w śmiesznej wielkości, ecetra), poważnie niech kosztuje śmiało 1111 euro, ale chce wiedzieć że sprzet ma zapas mocy, a nie jej brak uwidaczniający się ksztuszącymi się 30 klatkami, słabymi teksturami, itd.. szłoby to zrozumieć gdyby twórcy przed premierą nie obiecywali cudów na kiju, ale te teksty o władcy poligonów i wiele innych artykułów pokazywało na papierze że będziemy świadkami wręcz rewolucji, życie jednak pięknie zweryfikowało te teksty, pierwsze gry pokazały że nie mamy co liczyć na obiecywane 1080p w 120 fps, ok, ale nie możemy liczyć też na 60 fps w w 1080p, baa, nasze sprzęty ledwo zipią przy 30 fps i 720p Tylko osoba nie znająca się na hardwarze mogłaby uwierzyć w zapewnienia konsolowych potentatów. Każda inna osoba zdawała sobię sprawę z tego,ze to marketingowa papka. Edytowane 8 września 200816 l przez Gooralesko
Opublikowano 9 września 200816 l Xbox 720 z kartą graficzną od intela : http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,40433;core.html Fajnie jakby oprócz xboxa 720 i ps3 oraz wii 2 wyszło np.: Atari 50 000 jakieś albo inna nowa konsola
Opublikowano 9 września 200816 l 4D, podawania piwa i robienia obiadów hehe choć to by nie przeszło bo kobiety miały by za dobrze A jeśli chodzi o gry to tylko jednego tego samego uczucia jakie przeżywałem grają na PSXe, a cała reszta przyjdzie sama
Opublikowano 9 września 200816 l 4D, podawania piwa i robienia obiadów hehe choć to by nie przeszło bo kobiety miały by za dobrze A jeśli chodzi o gry to tylko jednego tego samego uczucia jakie przeżywałem grają na PSXe, a cała reszta przyjdzie sama To było dzieciństwo i już nigdy nie wróci . Ale - fajnym bajerem byłoby sterowanie innymi urządzeniami elektrycznymi w domu . Gotuje się obiad, look do kuchni, zmniejszamy temp. w garnku by pyrki nie wykipiały. Włączamy pralkę, zmywarkę itp. Tylko po to, by jeszcze mniej okazji do wstania od pada było .
Opublikowano 9 września 200816 l Gry następnej generacji mogą wyglądać tak : Halo 4 Lepszej jakości gameplay http://www.youtube.com/watch?v=7ULy_7Cgq9I I dłuższy Edytowane 9 września 200816 l przez terror
Opublikowano 15 września 200816 l designu ps3 i gier z x360 oraz polskiego XBL z możliwością zakupu gier do PSP
Opublikowano 15 września 200816 l Czegos naprawde przełomowego. Soorry, ale po kupnie ps3 usmiechnąłem sie pod nosem widząc pare gierek, ale liczyłem na cos co zwali mnie z nog, a tu po paru dniach zupełnie sie przyzwyczaiłem do "nowej generacji". Pamietam zwykłe demko T-rexa na PSX-ie czy pierwszy kontakt z Ps2 i to bylo rzeczywiscie cos co zmieniło moje postrzeganie gier. Teraz jednak nie ma juz takiej roznicy(moc) miedzy kompem i konsola, a i pewnie dostep do sieci, sciaganie wszystkich trailerow i demek powoduje ze wiemy czego sie spodziewac. nowe konsole obowiazkowo z rewolucyjnym sterowaniem(dokładniejsze i wygodniejsze Wii) + prawie fotorealistyczna grafika i mniej odgrzewanych tytułów na konsolce Sony i nie musi byc to multimedialny kombajn, ale wszystko zaprojektowane pod kątem grania, no i jakis oryginalny wyglad, a nie mały komp(Xbox) czy ładny odtwarzacz dvd(ps3).
Opublikowano 19 września 200816 l Ja oczekuję, a raczej mam nadzieję, że którakolwiek z konsol nastepnej generacja pozostanie KONSOLĄ DO GIER i nie zmieni się w multimedialnego mutanta z milionem opcji wyłudzania kasy. Chcę aby przede wszystkim po włożeniu nośnika i naciśnięciu "Power" uruchomiła się gra... dobra gra. Tyle.
Opublikowano 20 września 200816 l Ja oczekuję, a raczej mam nadzieję, że którakolwiek z konsol nastepnej generacja pozostanie KONSOLĄ DO GIER i nie zmieni się w multimedialnego mutanta z milionem opcji wyłudzania kasy. Chcę aby przede wszystkim po włożeniu nośnika i naciśnięciu "Power" uruchomiła się gra... dobra gra. Tyle. Żyjesz złudzeniami. Zauwazyłem, że dużo osób narzeka na multimedialność obencych konsol. Czasy PS2 się skończyły i nikt już nie może sobie wyobrazic konsoli bez wsparcia przez internet, ogladania na nim filmów wypożyczanych przez neta czy kupowania gier via Marketplace czy PSS.
Opublikowano 20 września 200816 l Chyba, ze Nintendo jeszcze cos skrobnie, chociaż widać po WII, ze po NGC też sie już przełamali i poszli z "duchem czasu", a szkoda. Mimo wszystko, milo byłoby, gdyby nie było mozliwości ściągania patchy, może wtedy nie byłoby tak zbugowanych gier , ale to jest w sprzecznosci z powyższym. Edytowane 20 września 200816 l przez Metal
Opublikowano 21 września 200816 l czekalibyśmy pare miesięcy dłużej i wszystkie opinie o grze przechodziłyby bez echa, bo nie można by było ich spatchować. Doskonałym przykładem jest Criterion i ich Burnout. To się nazywa wsparcie developera! I to mi się podoba.
Opublikowano 21 września 200816 l Gry następnej generacji mogą wyglądać tak : Halo 4 Lepszej jakości gameplay http://www.youtube.com/watch?v=7ULy_7Cgq9I I dłuższy Ale to są urywki z filmu czy tam reklamy. Jakoś wątpię, żeby taką grafę pociągła następna generacja...
Opublikowano 21 września 200816 l Microsoft zadbał o graczy w znaczący sposób, i właśnie takiego zainteresowania klientem oczekuję wraz ze startem nowej platformy. Oczywiście można też chcieć aby ceny na starcie konsoli były bardziej przystępne. Aby zadbano o nasz Polski rynek udostępniając nam pełną lokalizację kolejnej generacji live ze wszystkimi smaczkami.
Opublikowano 29 września 200816 l Ja licze na powrót klimatu gier z poprzedniej generacji a nie dzisiejszych crap'ów tworzonych w stylu: Bigger,Better and more Badass i chciałbym(to już nierealne) aby bardziej powrócił trend danych gier na daną platforme bo dziś aby posiedzieć i pograć w dobre RPG'i musze siedzieć na X szmelcu który tylko czeka na najlepszy moment i zamrugać 3 diodami( na wakacjach już mnie terroryzował....). W najprostszym znaczeniu chce powrotu DC i GC z ich tytułami i feelingiem i tak jak Burgund chce tego samego, czyli konsoli prostej w swym znaczeniu, a nie aby mi twórcy pierdzielili o tym że to wspaniały multimedialny system który mi umozliwia 5000 funkcji.......a jeżeli ktoś mówi że przez to że gry nie miały patchy to się robiło o nich cicho to jest śmieszny, jeżeli gra będzie naprawde dobra to ludzie będą o niej ciągle wspominać.
Opublikowano 30 września 200816 l Ja chce porpostu powrotu takich gier jak Shenmue, czy Final Fantasy( VII, X ) nad ktorymi mozna bylo spedzic setki niezapomnianych godzin...Oczywiscie maja wywolywac oczopląs miec stala animacje kilkaset roznych postaci na ekranie i takie tam czyli generalnie konsola nastepnej generacji powinna byc czyms czego oczekiwalem po obecnych "next" genach
Opublikowano 30 września 200816 l Ta generacja mnie troszkę zawodzi. Choć grafika obecnie jest dla mnie po prostu prześliczna (tak to jest jak się gra na PSP i PS2 + DS), to jednak po zapowiedziach liczyłem na więcej. Zresztą po pewnym czasie oczy przyzwyczajają się do danej grafiki i po pewnym czasie uważamy ją za normalną i nie rozpływamy się za bardzo. Też bym chciał, by na następnej generacji zrezygnowania z tej niesamowitej ilości bajerów i żeby mi po prostu konsola wystarczyła do grania. Nie chce mieć 5 różnych modeli i sie zastanawiać, który wybrać. Nie chce mieć 30 różnych akcesoriów. Chce kupić raz konsolę i po prostu GRAĆ. Nie bawić się w jakieś dashboardy, home społeczności i inne, po prostu spędzić przy jakiejś grze masę czasu. Brakuje mi też gier WIELKICH. Jest ich masa na PSX'a, na PS2 jeszcze więcej (choćby MGS2, MGS3, FFX i sto innych). Dlaczego na X'ie i PS3 tego nie ma (oprócz MGS4). Jest śliczna grafika, epickie akcje, ale brak gier innych niż wszechobecne tratatatatata czy pcium pcium (FPS'y) lub wyścigi... a szkoda.
Opublikowano 26 listopada 200816 l Dobra wiem że stary już trochę ten news ( albo raczej plotka ) ale trzeba ten temat troszeczkę odświeżyć Playstation 4 secrets : http://www.edepot.com/playstation4.html Co o tym sądzicie ? Mi się zdaje że raczej nowej rozdzielczości nie dadzą jak już to dopiero w ps5 ( a ja i tak dopiero co moc HD poczułem
Opublikowano 26 listopada 200816 l Jako, ze swiat wokol mnie stale sie rozwija, a co za tym idzie moje poglady na rzeczy przeszle, terazniejsze i przyszle sa cyklicznie przekalibrowywane to nie zbombarduje mnie juz przeskok z ps3 na ps4, jak zrobil to np. upgrade ze SNESa na PSX'a. Przyzwyczajenie to druga natura czlowieka mawiaja. A ludzie tak wyczuleni na wszelkie zmiany, jak gracze (ktorych nomen omen okresla wieksza empatia), poza wieksza immersja z grami nie doznaja niczego nowego. Obym byl zlym prorokiem. Jednak wracajac do watku to moge sobie i wam drogim graczom, zyczyc takiego obrotu nieoczekiwanych zdarzen, ze nim obecne curent-geny zostana w koncu zastapione next-monstrami elektronicznej "re/evolucji" dostapimy takiego zaszczytu brania udzialu w kolejnej czesci softwere'owego raju na etapie, o ktorym nie snilo sie filozofom. Amen. Roll on Next-Gen. Make daddy proud Edytowane 26 listopada 200816 l przez POL_SouL