Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Rising: Revengeance

Featured Replies

Opublikowano

Hehe

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 112,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• nic dziwnego, nowy DMC dorównuje chyba DMC2 pod względem crapowatości   ja jestem w pracy jeszcze ale po powrocie tez obczaje demo (mimo że nie jestem fanem slasherów, w sumie jedynie w god of war g

• mr_pepeush
    mr_pepeush

W końcu upragniony komplet S'ek      

• Tatuaż dla ogarniętych życiowo:  

Opublikowano

QTF, chyba sie nie zrozumielismy. mi nie chodzi o ustalenie sredniej i oceny koncowej za caly chapter na podstawie czastkowych ocen (a Ty chyba o tym mowisz).

mi chodzi o cos takiego: gram sobie teraz pierwsze podejsie do rvng. powiedzmy, ze mi sie przyfarci i zrobie walke z Monsoonem na S, ale reszte bede mial slabiej. zaczne grac drugi raz ten chapter i wbije wszedzie S. czy z monsoonem musze drugi raz zrobic S, czy przeniesie mi to z pierwszego przejscia gry na rvng?

pytam, bo sporo walk na farta wchodzi mi na S i sir zastanawiam, czy drugi raz bede musial je juz celowo na S robic ;)

Opublikowano

Jesli przeszedles cala gre na rvng i masz za pierwszy chapter ocene S a w drugim masz ocene A to bierzesz chapter 2 i go robisz na S napewno ci zostanie ta ocena. Tylko pamietaj musisz wejsc w story i tam w chapter i z tego poziomu poprawiac dany chapter wtedy ci zachowa. Mysle ze jak zaczniesz gre od nowa to wykasuje ci cale staty z pierwszego przejsc ale moge sie mylic:D

Opublikowano

ja nie wiem czy ja nie potrafie pisac, czy Wy czytac xD

nie chodzi mi o CALY chapter! zaczynasz chapter, idziesz, walczysz, wpada ocena, np S, idziesz dalej, walka, wpada B, potem kolejna walka i znow S. pytanie, czy jak odpale chapter, od nowa, to wystarczy poprawic te walke, w ktorej nie mialem S, czy musze jeszcze raz wszystkie na S robic od nowa.

Opublikowano

Mozna gdzies steelbooka wyrwac?

Opublikowano

Będzie ciężko. Chciałem brać steelbooka z UK, ale do Polski game.co.uk się nie zgodziło wysłać.

Btw. Właśnie skończyłem Rising. Ja pie.rdole, co za giera. Fantastyczne walki z bossami (TEN OSTATNI BOSS XDDD), zaje.bista frajda z ciachania przeciwników i te filmiki.

Cudo. Platinum to bogowie.

Wracam do misji VR.

Opublikowano

ja nie wiem czy ja nie potrafie pisac, czy Wy czytac xD

nie chodzi mi o CALY chapter! zaczynasz chapter, idziesz, walczysz, wpada ocena, np S, idziesz dalej, walka, wpada B, potem kolejna walka i znow S. pytanie, czy jak odpale chapter, od nowa, to wystarczy poprawic te walke, w ktorej nie mialem S, czy musze jeszcze raz wszystkie na S robic od nowa.

oceny za poszczególnie walki się na 1--% nie zapisują, jedyne na co mozesz liczyć to zapis oceny za cały chapter...

Opublikowano

Mr_pepush ograles juz tyle razy gre ze to chyba logiczne ze za kazdym razem zapisywalo ci ocene z calego Chaptera czy ty jestes slepy moze:P

Czy mi sie wydaje czy ty czasami wiecej placzesz a moze udajesz ze jestes ulomkiem.

Samo to ze pytales sie mnie o Bossa gdzie co i jak.

Widocznie robisz gre na Od(pipi) :P ( Noobku zart )

Ciekawi mnie co ty tam kombinujesz..

Za malo spostrzegawczy jestes jesli sie pytasz o takie rzeczy:P Facet przeciez nikt ci nie bedzie mowil za ktorym filarem Monsoon postawi klocka:D

Ps. Sorry ale ponioslo mnie:D

Edytowane przez Dani78

Opublikowano

Daniel: ja pytam, czy DWA przejścia NA TYM SAMYM poziomie trudności mają związek; przechodzę grę po raz czwarty; mam:

jedną ocenę za normal,

jedną ocenę za hard,

jedną ocenę za very hard,

obecnie gram na revenegance. nie pytam, czy jak dostałem S na normalu, to mi się przeniesie na rvng, a czy przeniesie się z rvng na drugie przejście z rvng.

Opublikowano

Mozna gdzies steelbooka wyrwac?

Ja swojego zamawiam na eBayu.

Opublikowano

Daniel: ja pytam, czy DWA przejścia NA TYM SAMYM poziomie trudności mają związek; przechodzę grę po raz czwarty; mam:

jedną ocenę za normal,

jedną ocenę za hard,

jedną ocenę za very hard,

obecnie gram na revenegance. nie pytam, czy jak dostałem S na normalu, to mi się przeniesie na rvng, a czy przeniesie się z rvng na drugie przejście z rvng.

Napisalem ci jesli chcesz poprawic Dany chapter z danego poziomu trudnosci wejdz w Story nastepnie w chapter i sobie mozesz poprawiac jak ci sie chce:D mozesz przejsc sobie Np. R-05 a reszte olac:P

Czy dwa przejscia sie kumuluja tego nie wiem:D

Wejdz w story nastepnie w chapter poziom trudnosci Rvng spisz sobie oceny z pierwszego przejscia bo tam ci sie wyswietla i przejdz gre  po przejsciu sprawdz to co spisales z pierwszego przejscia gry jesli sie cos zmienilo to znaczy ze sie kumuluja ale w to watpie:P

Edytowane przez Dani78

Opublikowano

@mr pepeush, żeby za misję dostać rangę S musisz przejść ją od początku do końca zdobywając S w każdej z ocenianych walk. Musisz to zrobić w jednym podejściu do rozdziału. Załóżmy na przykład, że w jednym rozdziale dostałeś oceny S A S i ocenę końcową A. Później, przechodząc ten rozdział po raz drugi wyciągniesz A S A (Ocena końcowa: A). Twój wynik w rankingu zostanie zmieniony na S S S za poszczególne walki ale sama ocena za cały rozdział pozostanie bez zmian (czyli nadal A). Czy o to ci chodzi?

Edytowane przez DJ1988

Opublikowano

bingo :) o to pytałem ;)
tylko zdziwiony jestem, bo to jeszcze dziwniejsze rozwiązanie, niż się spodziewałem; czyli generalnie i tak trzeba wszystko po kolei wymasterować na S;

ech... nie chce mi się :]

Opublikowano

Pierwszy raz słyszę o tym graczu, a myślałem, że filmiki z każdego slashera na 10 lat wstecz mam obcykane. Nowy Shinobier. <klaszcze>

Opublikowano

A ta katana Muramasy w R01 to co to jest....? Ten miecz zadaje 2x wiekszy damage bez dopalek:)

Edytowane przez Dani78

Opublikowano

ale katana mi nie robi... dmg większy, ok, ale przynajmniej gość pozostaje w konwencji slashera;

masz się od kogo uczyć, leszczu :P

Hahaha Teraz dowaliles:P pamietaj kazdy ma swoj styl i nie bede sie od nikogo uczyl bo Nie mam czego:P

Opublikowano

(...) ale przynajmniej gość pozostaje w konwencji slashera;

te slowa bardziej pasuja do samego autora, jak kogokolwiek innego z tego tematu, ktory tylko duzo gada :)

Opublikowano

ale katana mi nie robi... dmg większy, ok, ale przynajmniej gość pozostaje w konwencji slashera;

no właśnie niekoniecznie jest tak mocna, demage jest tylko o 20% wiekszy(po całkowitym upgradzie), co nie robi az tak diametralnej różnicy w zwykłych walkach...

Opublikowano

własnie o to chodzi... większość przeciwników i tak się jedzie na parry, żeby dać sobie okienko na zandatsu czy w ogóle jakiekolwiek finishery; inny patent to blade mode we wślizgu - w ty sytuacjach nie gra roli to, jakim mieczem operujesz.

straciłem motywację do tej gry niestety :/ znudziła mnie już i ten rvng przerwałem w połowie (gdzieś pomiędzy Monsoonem a Sundownerem); pewnie wrócę, ale tak jak mówiłem na początku, platyny ciosać nie będę...

Opublikowano

chlopaki, jak to jest z ta ocena S?

przed chwila mialem mega sytuacje: chapter 01, zaraz po ladowaniu na plazy. wychodzi trzech leszczy i jeden goryl. cala czworke rozwalilem jednym ciosem! weszlo parry, ktore zgarnelo wszystkich i.... B! FTW! WTF?!

oczywiscie niedostalem zadnego dmg, to bylo sparowanie pierwszego zadanego przez nich ciosu. nawet w podsumowaniu pokazalo sie no dmg, a ocena B.

zanim to zrobilem kilka razy restartowalem, ale i ginalem. czy jesli zalicze zgon to musze powtarzac sekcje cala sekcje gdzies tam od nowa, bo to sie zapisuje do oceny, czy jak?

Edytowane przez mr_pepeush

Opublikowano

chlopaki, jak to jest z ta ocena S?

przed chwila mialem mega sytuacje: chapter 01, zaraz po ladowaniu na plazy. wychodzi trzech leszczy i jeden goryl. cala czworke rozwalilem jednym ciosem! weszlo parry, ktore zgarnelo wszystkich i.... B! FTW! WTF?!

oczywiscie niedostalem zadnego dmg, to bylo sparowanie pierwszego zadanego przez nich ciosu. nawet w podsumowaniu pokazalo sie no dmg, a ocena B.

zanim to zrobilem kilka razy restartowalem, ale i ginalem. czy jesli zalicze zgon to musze powtarzac sekcje cala sekcje gdzies tam od nowa, bo to sie zapisuje do oceny, czy jak?

Za każdym razem jak zginiesz w walce to gra dolicza ten czas do czasu końcowego starcia. To jest kara za zaliczenie zgonu w walce. Po prostu straciłeś bonus za czas i wyszła ci ocena B zamiast S.

Edytowane przez DJ1988

Opublikowano

dla tych co zamierzają robić Ski na rvng i resztę trofików:

trophy za zabicie Monsoona bez obrazen jest zabugowane; potrafi sie zblokować; kilka dni mi zeszło na zrobieniego bez hita w czasie krucjaty po Ski w całym chapterze ;) opracowałem taktykę i szlifowałem, żeby nie brać po łbie; zaliczyłem go i co? brak trophy :/ mnóstwo osób w necie się na to skarży; odpaliłem chapter drugi raz, teraz "tylko" na hardzie i na drugim podejściu już ubiłem monsoona bez hita; czad :D