Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

Opublikowano

Znacie coś podobnego do 'The man from the earth' ?

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 370 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Szukam czegoś o tematyce więziennej (chociaz pewnie niczym mnie nie zaskoczycie bo wiele już tego oglądnąłem) i o chorobach psychicznych (cos ala Wyspa Tajemnic, Lot nad KG)

Dead man Walking , Więzien Brubacker , Ucieczka z Alcatraz .

Opublikowano

do usunięcia.

Edytowane przez samael_

Opublikowano

"Celda 211", film roku 2009 w Hiszpanii (wygrał Goyę m.in. z "El secreto de sus ojos"). W Polsce na razie nie widać go, ale w internecie jest. Film bardzo dobry, czekam na Hollywoodzki remake z Johnem Travoltą.

Opublikowano

Było już kilka razy w tym temacie. Na początek:

Kurosawa - eee... wszystko? Nawet nie wiem, co wymienić. "Siedmiu samurajów" jest najpopularniejszych

Mizoguchi - Opowieści księżycowe (+ masa innych)

Kobayashi - Harakiri (+ masa innych)

Yamada - Samuraj-zmierzch (+ na pewno jakieś inne, ale nie widziałem ich)

Kinugasa - Wrota piekieł

Okamoto - Miecz zagłady

Opublikowano

Sexy Beast i Trainspotting, to zawsze usłyszysz, tradycyjny tercet angielskich komedii. Co jeszcze? Hm, inne filmy Ritchiego i Boyle'a. "Przekładaniec" nakręcony przez producenta kilku filmów Ritchiego. Kilka filmów z "Job" w tytule - Italian Job, Bank Job...

...generalnie, co drugi film z Jasonem Stathamem!

Jest jeszcze "Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj", "Szczęśliwy numer"... i, jak to się nazywało... "As w rękawie". Kilka z filmów, które wymieniłem, uważam za beznadziejne, ale mają swoich fanów. Na pewno jest pewne podobieństwo.

Opublikowano
"Szczęśliwy numer"

jeśli to lucky number slevin to również polecam.

Opublikowano

A właśnie. Jest jakiś film o gościu, który wychodzi z paki po długim czasie i musi się na nowo uczyć życia na wolności? Bo niedawno oglądałem 'Skazanych na Shawshank', był tam podobny motyw i zamarzył mi się cały film poświęcony takiej postaci. Jakieś pomysły?

The Woodsman z Kevinem Baconem.

Opublikowano

A właśnie. Jest jakiś film o gościu, który wychodzi z paki po długim czasie i musi się na nowo uczyć życia na wolności? Bo niedawno oglądałem 'Skazanych na Shawshank', był tam podobny motyw i zamarzył mi się cały film poświęcony takiej postaci. Jakieś pomysły?

Ewentualnie "Skazany na wolność"

Ewentualnie "Skazany na wolność" z Jeremy Ironsem

Opublikowano

Najlepsze waszym zdaniem filmy z akcją w latach 60'/70' w usa? Może być coś jak Las Vegas Parano lub w całkiem innym stylu, gangsterskie chyba wszystkie już oglądnąłem

Opublikowano

francuski lacznik

ucieczka gangstera

dzika banda

m.a.s.h

bonnie i clyde

atak na posterunek 13

taksówkarz ;}

Opublikowano

Dazed and Confused!

Opublikowano
  • Autor

Czy kojarzycie nazwę serialu który leciał gdzieś kiedyś w roku 2000 i potem. Był to chyba serial opowiadający o klaunach, być może sensacyjny. Leciał chyba w TV 4, RTL7 albo czymś podobnym... W tytule miał coś jak "Klaun" ale mogę się mylić.

HELP

Opublikowano

Czy kojarzycie nazwę serialu który leciał gdzieś kiedyś w roku 2000 i potem. Był to chyba serial opowiadający o klaunach, być może sensacyjny. Leciał chyba w TV 4, RTL7 albo czymś podobnym... W tytule miał coś jak "Klaun" ale mogę się mylić.

HELP

Der Clown?

Opublikowano

coś w stylu harold & kumar 1 i 2, ogólnie o paleniu, ale takie mniej znane.

Opublikowano

Dazed & Confused, Lebowskiego, Piątek, Half-Baked i inne takie klasyki pewnie znasz. Z mniej znanych polecam "Up in Smoke", chyba pierwszy film tego typu, a z nowszych - "Detroit Rock City" czy wreszcie "Next Day Air". To znaczy, no cóż, proponuję obadać, może ci się spodobają...

I większość filmów z Jackiem Blackiem.

Opublikowano

jako że widzę tematu "co wybrać" to napisze tu:

polećcie jakieś tak zwane "kino drogi"