Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

Opublikowano

Cos w tym stylu, albo konkretniej - z jakiego to filmu ???

giphy.gif

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 370,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

The Taking of Deborah Logan z 2014. Taki tam przeciętniak, ale sprawdzić warto.

Edytowane przez c0r

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Dajcie jakiś dołujący, "surowy" dramat na wieczór :rayos: Pod pojęciem surowy mam na myśli głównie klimat, fajnie by było jakby był skandynawski / zimowy, ale to nie jest warunek konieczny.

Taki Jagten bardzo mi podpasował.

Opublikowano

Dajcie jakiś dołujący, "surowy" dramat na wieczór :rayos: Pod pojęciem surowy mam na myśli głównie klimat, fajnie by było jakby był skandynawski / zimowy, ale to nie jest warunek konieczny.

Taki Jagten bardzo mi podpasował.

Dear Zachary , brrrrr

Opublikowano

Oj dobrze wygląda ta Wyspa Skazańców, jutro obejrzę :ogor: Obejrzałbym dzisiaj, ale znalazłem starszy film twórcy Jagten, Thomasa Vinterberga, mianowicie Festen i mam ochotę właśnie na taki rodzinny dramat. Mam nadzieję że się nie zawiodę.

@milan

Dear Zachary widziane dawno temu, dobry to mało powiedziane :lapka:

Opublikowano

@milan

Dear Zachary widziane dawno temu, dobry to mało powiedziane :lapka:

andrew_bagby.JPG

Opublikowano

Dajcie jakiś dołujący, "surowy" dramat na wieczór :rayos: Pod pojęciem surowy mam na myśli głównie klimat, fajnie by było jakby był skandynawski / zimowy, ale to nie jest warunek konieczny. Taki Jagten bardzo mi podpasował.

Odjazd z 2001 roku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Toni Erdmann - dla zagrania w re-ekranizacji tego filmu Jack Nicholson ma wrócić z aktorskiej emerytury. To nie do końca czysta komedia (podobnie jak Szef wszystkich szefów von Triera), ale śmiechu tu co niemiara.

The Lobster - również bardziej dramat z żartami budowanymi dość powolnie w dość specyficznej konwencji. Jeśli ją kupisz, to czysta rozrywka.

Sausage Party - mówiąc o konwencji, temu filmowi trzeba dać ogromny kredyt zaufania, by dotrwać do końca, a warto, bo zakończenie to jego najlepsza część

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

szukam filmu, pewnie min. 10-letniego, dramat, pamiętam że zapamiętałem go jako  bardzo dobry film, niestety już ledwo co pamiętam.

Czarny młody gangus trafia chyba do jakiegoś ośrodka dla trudnej młodziezy, albo coś w tym stylu, tam typowa akcja,  poznaje chyba czarnoskorego  faceta który probuje do niego dotrzeć, wiadomo, standardowe sytuacje, na końcu wraca albo ucieka, i  wyjmuje z szuflady broń, siada na krześlei   po chwili zastanowienia wraca do osrodka. Aktor który grał  główną rolę był na okko wtedy 25-30 letnim gościem, wyłupiaste oczy,  wydaje mi  sie ze grywał  czasami  w mniejszych filmach.

Opublikowano

Aaa, to też miałem wklejać, bo Epps wyskoczył mi jak szukałem czarnych aktorów z wytrzeszczem oczu xd 

Opublikowano

Jest lista murzynów z wytrzeszczem? Daaamn nigga

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem mały rozbrat z kinem koreańskim/azjatyckim - jakie filmy polecacie z lat 2014-2017? Oglądałem Handmaiden i Train to Busan.

Opublikowano

Na pewno 'The Wailing' (Lament) był świetny.

A widziałeś 'I saw the devil' (2010) oraz 'The chaser'(2008)?

Dałem tym filmom 9/10 ale czasem myślę, że należała się maksymalna ocena, takie sztosy.

Opublikowano

Lament obczaje, dzięki.

Podane klasyki oczywiście widziałem :).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio oglądałem Psychozę i Ptaki, spodobało mi się takie kino. Co jeszcze warto obejrzeć podobnego?

Opublikowano

Są jeszcze dwie części Psychozy, prócz tego Vacancy 1 i 2 oraz Identity.

Edytowane przez c0ŕ

Opublikowano

Od Hitchcocka lubię jeszcze Nieznajomi z pociągu.