Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

W koncu uaktywnili Flash 9 na ps3, dzieki temu mozna bezproblemowo ogladac wiele wczesniej niedostepnych filmikow. IGN stoi otworem z cyfrowymi recenzjami gier i to mi sie podoba.

Czekam jednak na update, ktory pozwoli na zrzucanie screenow na twardziela podczas grania oraz obsluge scryptu java, tak aby byla mozliwosc korzystania z czat roomow. Poki co ps3 to moj jedyny multimedialny kombajn i oby wiecej usprawnien wychodzilo. Domniemam, ze to kwestia czasu. Ale SONY jak dotad nie zasypywala gruszek w popiele, tak wiec jestem dobrej mysli.

Posted
Poza tym wiecie, że w 2.53 miała być podobno wsteczna kompatybilność ?

Plotka plotką, ale coś jest na rzeczy.

źródło?

Posted
Czekam jednak na update, ktory pozwoli na zrzucanie screenow na twardziela podczas grania oraz obsluge scryptu java,

Tak na marginesie - java script jest obsługiwane przez przeglądarke ps3 (przynajmniej częściowo), to o czym mówisz to java (bez script :P ), ale tutaj są małe szanse aby przeglądarka ps3 to obsługiwała, bo port javy musiałby zrobić Sun, a nie Sony.

Posted (edited)
Czekam jednak na update, ktory pozwoli na zrzucanie screenow na twardziela podczas grania oraz obsluge scryptu java,

Tak na marginesie - java script jest obsługiwane przez przeglądarke ps3 (przynajmniej częściowo), to o czym mówisz to java (bez script :P ), ale tutaj są małe szanse aby przeglądarka ps3 to obsługiwała, bo port javy musiałby zrobić Sun, a nie Sony.

Nie port tylko tzw. wirtualną maszynę Java. Robić go tak bardzo nie trzeba, wystarczy przenieść z innego systemu z procesorkiem Power-PC.

Poza tym wiecie, że w 2.53 miała być podobno wsteczna kompatybilność ?

Plotka plotką, ale coś jest na rzeczy.

Ale bzdury, nowe PS3 nie posiadają ani GPU ani CPU z PS2 (PAL 60GB posiadają GPU, NTSC pierwsze posiadały CPU i GPU - i mają najlepszą kompatybilność), zapomnij o wstecznej kompatybilności, bo znając problemy Sony ze zrobieniem czegokolwiek w firmware w całkowicie softwareową emulację nie wierzę.

Edited by Wieslawa
Posted

jedyna szansa z odpalaniem gier z PS2 to wybiórczy emulator.Nie można byłoby odpalić każdej gry z PS2 ,a jedynie wybrane tytuły,które byłyby dostępne w store.W taki obrót spraw jestem jeszcze skłonny uwierzyć ale już w prawdziwy ,sprawnie działający emulator - nie

Posted (edited)
jedyna szansa z odpalaniem gier z PS2 to wybiórczy emulator.Nie można byłoby odpalić każdej gry z PS2 ,a jedynie wybrane tytuły,które byłyby dostępne w store.W taki obrót spraw jestem jeszcze skłonny uwierzyć ale już w prawdziwy ,sprawnie działający emulator - nie

No i to jest już bardziej prawdopodobne.

Edited by Wieslawa
  • 2 weeks later...
Posted

Witam !

Da rade sciagnac samego HOME na komputer aby potem zainstalowac w PS3??

Bo sciaganie mam zablokowane i nie sciagne przez ps3 :/ A tak to w pracy bym sobie instalacje sciagnal na pendriva jakby sie dalo i zainstalowal potem na ps3 :)

Posted (edited)
Witam !

Bo sciaganie mam zablokowane i nie sciagne przez ps3 :/ A tak to w pracy bym sobie instalacje sciagnal na pendriva jakby sie dalo i zainstalowal potem na ps3 :)

Nie da się

PS. po co Ci HOME jak nie masz internetu?

Edited by tomaszz04
Posted
Witam !

Nie da się

PS. po co Ci HOME jak nie masz internetu?

Mam neta tylko ze sciaganie zablokowane. Sciaga mi srednio od 5 do 10 kb/s

grac sie da ale sciagac sie nie da :/ bo albo przerywa albo za dlugo....

Posted

!! 10kB ?? I z taka predkoscia grasz ?? :) wow a ja myslałem zeby pograc przynajmniej z duzym pingiem to trzeba miec gdzies około 60 kilo :) transferu. Jesli faktycznie masz transfer 10kB (no raczej nie 10kb) to i tak nie posiedzisz na Home bo pierwszy lepszy patch albo lokacja, ktorą musisz sciągnąc tylko po przez Home na PS3 i będziesz czekał kilka godzin.

Ale jakos nie wydaje mi sie ze masz tranfer 10 kB no chyba ze przekroczyłes limit miesieczny i Ci zablokowali a to dopiero poczatek miesica :)

Posted

nie wiem jak to jest z tym netem dokaladnie... np. nie sciagnie mi zadnej mp3 bo transfer spada do 0 i rozlacza....

ale znowu gram w csa na PC i lagi jakie mam to 40-80

tak samo mam na ps3 gram w bad company bez lagow, ale nic nie sciagne bo transfer do bani