Jump to content

Sery

Kosmos

Recommended Posts

• Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

PARMIGIANO REGGIANO!!!1 Absolutny król serów (przynajmniej tych które próbowałem).

Oprócz tego bardzo lubię gorgonzolę, mozarellę albo chociaż polskiego niebieskiego lazura, oczywiście pięknie roztopionego na pizzy <3

Guest Grzehoo
Posted

Camembert i wszystkie inne pleśniowe, lubię ten gorzkawy posmak.

Posted

Kupiłem sobie ostatnio kozi ser President, nie warty swojej ceny. Z kategorii gówien muszę też wyróżnic sery firmy Reverend, które mój żołądek znosi wybitnie źle. Mój ulubiony ser pleśniowy to chyba... zwykły Valbon kremowy.

Posted

ja uwielbiam prawie wszystkie sary oprocz wędzonych , najbardziej żółte (zwłaszcza roztopione:D) , wiekszosc plesniowych, fete lubie, topione tez, biale troche mniej ale tez spoko

sery to moje ulubione "jedzenie" zaraz po mięsie :D a najlepsze mięso z roztopionym serem xD

Posted
bardzo mi smakują sery topione hohland ze szczypiorkiem czy tam z ziołami

mówisz o takich podłużnych? dobra rzecz. Ten i z 'cebulą i szczypiorkiem' chyba moje ulubione.

A ostatnio lubię bardzo te pleśniowe turki albo prezydenty (grzybowe, z ziołami) do piwa, idealne połączenie.

Posted (edited)

serki fromage z różnymi dodatkami, naprawdę przechuje. szczególnie czosnkowy i cebulowy.

coś tędy:

121489914696156e22565113af3c9a1386860c8dfe_200x200.jpg

Edited by ejcu
Posted
bardzo mi smakują sery topione hohland ze szczypiorkiem czy tam z ziołami

mówisz o takich podłużnych? dobra rzecz. Ten i z 'cebulą i szczypiorkiem' chyba moje ulubione.

A ostatnio lubię bardzo te pleśniowe turki albo prezydenty (grzybowe, z ziołami) do piwa, idealne połączenie.

tak i o trójkącikach też

Posted

Uwielbiam kanapki z pasztetem, dobrym brie i keczupem. Mogę sobie kupić 6 bułek rano i później wszystkie zjeść naraz w ten sposób.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

le_rustique.jpg

i wszystkie inne smierdzace. im bardziej (pipi)ie, tym smaczniejszy.

(chyba wrocam powoli do klubu smakoszy. mam kilka ciekawych nowych rzeczy do powiedzenia tukej;) )

Posted

Czytałem ostatnio badania, jak ludziom przystawiali różne zapachy, zasłaniając wcześniej im oczy. Jak się powiedziało ludziom, że to ludzki pot, to mówili, że brzydki zapach, a jak się powiedziało, że to zapach sera, to mówili, że ładnie pachnie.

Posted

Uwielbiam wszystkie rodzaje serków topionych, najbardziej smakują mi te hochlanda z szynką, ze szczypiorkiem, z czosnkiem.

Z zółtych serów tylko gouda.

Nie lubię oscypków i wszelkich śmierdzących skarpetą serów.

Posted

wczoraj odkry;lem cos zaje.bistego, no moze przeczytalem gdzies w necie i troche ulepszylem

robisz spaghetti, na patelni mieso, sos (mnie bardziej smakuje z torebki wiec taki mialem) robisz wedlug przepisu i na koniec dodajesz do tego kostke sera niebieskiego starta, tak ok 150g, dorzucasz makaron i mieszasz az sie ser nie rozpusci. no masakra