M4c 23 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 PARMIGIANO REGGIANO!!!1 Absolutny król serów (przynajmniej tych które próbowałem). Oprócz tego bardzo lubię gorgonzolę, mozarellę albo chociaż polskiego niebieskiego lazura, oczywiście pięknie roztopionego na pizzy <3 Quote
Guest Grzehoo Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Camembert i wszystkie inne pleśniowe, lubię ten gorzkawy posmak. Quote
ghost. 60 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 uwielbiam sery, wszystkie, plesniowce, zolte, fete, oscypki itd... Quote
Dreamcaster 23 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Brie, mój ulubiony to Napoleon z Grzybami. Nie mogę go ostatnio nigdzie znaleźć ;C Quote
Siara_iwj 4138 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 ...Mozarella, Feta, bryndza, a najlepsze dla mnie sa oscypki...niamm ;> Quote
Kosmos 2713 Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 głownie oscypki i prawie wszystkie pleśniowe, nie lubie fety Quote
ogqozo 6567 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Kupiłem sobie ostatnio kozi ser President, nie warty swojej ceny. Z kategorii gówien muszę też wyróżnic sery firmy Reverend, które mój żołądek znosi wybitnie źle. Mój ulubiony ser pleśniowy to chyba... zwykły Valbon kremowy. Quote
zduniacz 123 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 ah, roztopiony żółty ser. Właściwie każda potrawa z tym składnikiem jest za(pipi)ista. Quote
STRETCH 30 Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 (edited) wszystkie procz takich i im podobnych gowien Edited February 13, 2009 by STRETCH Quote
Kosmos 2713 Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 bardzo mi smakują sery topione hohland ze szczypiorkiem czy tam z ziołami Quote
Yano 3697 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 ja uwielbiam prawie wszystkie sary oprocz wędzonych , najbardziej żółte (zwłaszcza roztopione:D) , wiekszosc plesniowych, fete lubie, topione tez, biale troche mniej ale tez spoko sery to moje ulubione "jedzenie" zaraz po mięsie a najlepsze mięso z roztopionym serem xD Quote
Manor 645 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 bardzo mi smakują sery topione hohland ze szczypiorkiem czy tam z ziołami mówisz o takich podłużnych? dobra rzecz. Ten i z 'cebulą i szczypiorkiem' chyba moje ulubione. A ostatnio lubię bardzo te pleśniowe turki albo prezydenty (grzybowe, z ziołami) do piwa, idealne połączenie. Quote
ojejcu 86 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 (edited) serki fromage z różnymi dodatkami, naprawdę przechuje. szczególnie czosnkowy i cebulowy. coś tędy: Edited February 15, 2009 by ejcu Quote
Kosmos 2713 Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 bardzo mi smakują sery topione hohland ze szczypiorkiem czy tam z ziołami mówisz o takich podłużnych? dobra rzecz. Ten i z 'cebulą i szczypiorkiem' chyba moje ulubione. A ostatnio lubię bardzo te pleśniowe turki albo prezydenty (grzybowe, z ziołami) do piwa, idealne połączenie. tak i o trójkącikach też Quote
ogqozo 6567 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Uwielbiam kanapki z pasztetem, dobrym brie i keczupem. Mogę sobie kupić 6 bułek rano i później wszystkie zjeść naraz w ten sposób. Quote
tewus 19 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 i wszystkie inne smierdzace. im bardziej (pipi)ie, tym smaczniejszy. (chyba wrocam powoli do klubu smakoszy. mam kilka ciekawych nowych rzeczy do powiedzenia tukej;) ) Quote
ogqozo 6567 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Czytałem ostatnio badania, jak ludziom przystawiali różne zapachy, zasłaniając wcześniej im oczy. Jak się powiedziało ludziom, że to ludzki pot, to mówili, że brzydki zapach, a jak się powiedziało, że to zapach sera, to mówili, że ładnie pachnie. Quote
STRETCH 30 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 przyznam sie ze tez bym tak odpowiedzial. Quote
Kania 66 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Uwielbiam wszystkie rodzaje serków topionych, najbardziej smakują mi te hochlanda z szynką, ze szczypiorkiem, z czosnkiem. Z zółtych serów tylko gouda. Nie lubię oscypków i wszelkich śmierdzących skarpetą serów. Quote
STRETCH 30 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 wczoraj odkry;lem cos zaje.bistego, no moze przeczytalem gdzies w necie i troche ulepszylem robisz spaghetti, na patelni mieso, sos (mnie bardziej smakuje z torebki wiec taki mialem) robisz wedlug przepisu i na koniec dodajesz do tego kostke sera niebieskiego starta, tak ok 150g, dorzucasz makaron i mieszasz az sie ser nie rozpusci. no masakra Quote
ogqozo 6567 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ale to na patelni się to mieszanie odbywa, tak, bo nie nadążam. Quote
STRETCH 30 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 tak, ale moozesz tez dorzucic ser do sosu i polac nim makaron pozniej chyba. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.