ojejcu 86 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 co to jest niebieski ser? Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 ser z niebieska plesnia np. blue stilton iczy inne lazurowe Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 kocham oscypki tradycyjne, w górach zawsze do deski zajadam to jak batony Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 353 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Chciałem se zrobić ten ser, ale kurczę, chyba nie mam tarki. Będę musiał kupić w markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Grzehoo Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Tartare orzechowa aleja - niesamowity smak, od czasu do czasu mogę nawet cały bochenek z tym zeżreć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Fracuskie Wszelkiej maści Cammenbert'y, Cantale, St. Agury itp. I m bardziej spleśniałe i śmierdzące, tym lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 W Grecji do każdego dania żarłem fetę z pomidorami (mają wyje.iste, "chrupiące" i soczyste pomidory), czerwoną cebulą i czarnymi oliwkami. Po czasie przywykłem do tego sera i czasem nawet na grzanki kładłem. Z tą grecką sałatką jest tak, że albo to pokochasz, albo znienawidzisz. Dla mnie choćby sama feta z pomidorem to bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 cześć widze ze macie pilny problem wiec postanowilem odpisac na post z kwietnia moze komuś sie przyda kiedys:p Chciałem se zrobić ten ser, ale kurczę, chyba nie mam tarki. Będę musiał kupić w markecie. jak sie dorzuca ser do spagetti to w 90% przypadkow można śmiało olać tarke i poprostu pokroić w kostke, i tak sie roztopi tak jak trzeba im ser jest bardziej miękki i trudniej sie kroi tym lepiej sie roztapia , a niebieskie pleśniowe to juz woogole sie roztapiaja odrazu, mozna wrzucac spore kawalki btw mi jakoś nie pasuje niebieski pleśniowy do spagetti pomidorowego, o wiele bardziej wole dodac zwykly zolty ser a plesniowy dodaje do spagetti na bazie śmietany (carbonara itp) Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Ja odkryłem niedawno nowy ser - włoski Mascarpone. W odróżnieniu od innych serów ten jest robiony ze śmietany, a nie z mleka. Konsystencja podobna do serków śniadaniowych. Dla mnie rewelacja. Dobrze wchodzi z owocami leśnymi. W moim przypadku są to przeważnie czarne jagody. Generalnie często jest stosowany do deserów. Podobno świetnie też nadaje się do pieczenia z mięsem. Sam jeszcze tak nie próbowałem, ale kumpel (kucharz) zachwalał. Ser jest super tłusty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.