Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid: Peace Walker

Featured Replies

Opublikowano

wiec jednak dobra decyzje podjąłem, by zostawić go sobie na koniec PW>3>4>2(aktualnie kończę).

w sumie to jeszcze długa droga przede mną ale bardzo sie ciesze, ze chodź chciałem to nie miałem, tak na prawdę okazji zagrać na małym ekranie, co mogłoby mi popsuć/utrudnić rozgrywkę. teraz na dużym ekranie nie może sie nie udać.

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 573
  • Wyświetleń 64,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Podoba mi się ta część ^_^. Lubię to, jak misje są krótsze i dłuższe, można na chwilkę do konsoli usiąść i pyknąć naprawdę 3 minuty, można też przysiedzieć dłużej. Świetna sprawa z zarządzaniem bazą,

• Dziś skończyłem Peace Walkera, no i zawód mocny, niestety. Cały post zawiera SPOILERY. Aż dziw, że powszechnie uznaje się go za tytuł lepszy od Portable Ops, ba, spotkałem się nawet z opinią, że to le

• A nie jest tak ze trzeba zniszczyc troche czołgu zeby sie kierowca wychylil? Z tego co pamietam to dopiero jak czołg ma ok 30-40% zycia to kierowca wychodzi.   ale moge sie mylic. Napewno w jakichs

Opublikowano

Witam wszystkich. Trochę odkopię temat ale mam problem. Przeszedłem w Peace Walkerze wszystkie dostępne misje (extra ops i main ops) aż do extra ops 118 czyli do walki z Peace Walkerem Type II. Po 3 próbach udało mi się przejść i tą misję ale tu zaczyna się mój problem. Po skończeniu tej misji nie odblokowało mi żadnej innej. Nie mam żadnych nowych misji. Czy może się to wiązać z tym że mój Metal Gear ZEKE jest nie ukończony? Pomóżcie bracia fani MGS bo strasznie chcę ukończyć tą grę i poznać to "brakujące ogniwo w historii Big Bossa".

EDIT: Mój ZEKE jest już ukończony (po całodziennym grindzie części) oprócz jednej opcjonalnej części (armor).

Kaz powiedział mi żebym go wypróbował w Outer Ops, więc tak zrobiłem. Przydzieliłem go do Outer Ops i poszedłem jeszcze raz rozwalić Pupe. Po misji Kaz powiedział że Zadornov znów uciekł ale nie może go namierzyć, a co za tym idzie dodać nowej misji ale niby mam wiedzieć co robić. Powtórzyłem więc jedną z Zadornov's Search Mission (dokładnie to 6). Złapałem go, Kaz się ucieszył ale nowych misji mi nie odblokował. Do tego zauważyłem że Zadornov'a nie ma w areszcie na Mother Base. Ma ktoś pojęcie o co chodzi? Wszystkie dotychczasowe misje mam oznaczone na wykonane.

Edytowane przez DzikiWaclaw

Opublikowano

a ja jestem ciekaw sterowania. Tzn. jak wypada i do ktorej czesci jest porownywalne?

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Uproszczone sterowanie z czwórki, tak w skrócie. A w rozszerzeniu to poszukaj w necie instrukcji ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

może mnie ktoś naprowadzić, czy dobrze robię segregacje ekipy w głównej bazie?

wygląda to tak: najeżdżam na gostka, daje info triangle.png i wyskakuje mi tabelka z której jasno wynika w czym koleś sie specjalizuje następnie wrzucam go do odpowiedniego działu, czy ten schemat jest poprawny ? plz..

Opublikowano

może mnie ktoś naprowadzić, czy dobrze robię segregacje ekipy w głównej bazie?

wygląda to tak: najeżdżam na gostka, daje info triangle.png i wyskakuje mi tabelka z której jasno wynika w czym koleś sie specjalizuje następnie wrzucam go do odpowiedniego działu, czy ten schemat jest poprawny ? plz..

tak
Opublikowano

trzeba kuc poty gorące, wiec zadam jeszcze jedno...

kiedy dojdzie sniper'ka, bądź celownik scopo'wy, bo chciałbym brać sie za misje czasowe, a bez niego ani rusz - tak sadze ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie moge miec wiecej niz 50 wojakow w jednym dziale, czy ten limit sie zwiekszy kiedys(ranking mi slabo idzie 43) ?

Opublikowano

Nie. Zawsze będzie ich max. 50. Chodzi o to, żeby łapać najlepszych z najlepszych i wkładać ich na miejsce słabszych. Najlepsi wojacy są w najtrudniejszych Extra Ops - tam, gdzie jest pięć czaszek na helikopterach i czołgach.

Opublikowano

Extra Ops'ow w ogóle jeszcze nie robiłem :(, ale zacznę niedługo..

Dzięki!

a tak przy okazji, służy ktoś pomocą przy walkach z Bosami ?

próbowałem kogoś na necie wyszukać ale Lipton ;(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W najnowszej odslonie MGS servery sa juz dawno nieczynne. Czy ktos sie orientuje, czy podobny los spotka PWalkera wkrotce ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najnowszą odsłoną MGS jest Peace Walker właśnie i nic nie zapowiada, aby coś mieli zamykać. W Europie PW HD jest oficjalnie od lutego 2012, więc nie ma powodów do obaw.

Opublikowano

czyli kazdy kolejny odgrzewany kotlet wg. Ciebie ?  sorry ale ja sie z tym nie zgadzam.

w sumie to nie wazne. wazniejsze, ze  servery dzialaja i beda dzialac :)

edit..

myslalem, ze wyszla duzo wczesniej, jeszcze przed 4, a potem wypuscili ja drugi raz, tylko juz w HD na PS3.

moj blad.

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

MGS 4 jest z 2008, a PW z 2010. Chcesz powiedzieć, że czwórka jest nowsza? :)

Opublikowano

^

potrzebuje doswiadczonych wojakow.

moze ktos podrzuci mi swoich jesli juz nie sa mu potrzebni :) plz..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy w Peace Walker, tej wersji z kolekcji HD - jest możliwość robienia sejwa w każdym momencie? Czy są jakieś ustalone momenty? Lub gra sejwuje z automatu?

Opublikowano

Tylko po zakończeniu misji jak jesteś w bazie. W trakcie nie można zapisywać z tego co pamiętam.

Opublikowano

nawet nie ma check-point'ow. zginiesz zaczynasz od nowa - tak tylko przypominam, bo dla prawdziwego BB to żaden problem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

lepiej przejsc na psp czy na ps3?

Opublikowano

Imo PS3. Chociaż na PSP miałem 140 H nabite, dużo przyjemniejsze było 120 H na PS3 ;)

Opublikowano

oczywiscie, ze na duzym ekranie. mimo biednego design'u, giera wciaz ma w sobie wiele magii.

nie wyobrazam sobie, ze mialbym zagrac w V, bez poznania sie z PW. 

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

najpierw sobie znowu przejde mgs3, tylko pytanie, moge ominąc portable ops, keidys grałem  w to z 10h, ale niestety nie podołałem tej ch,ujowiznie, a  mzoe dac szanse?

a moze na mendrka, obejrzec na youtube?

Opublikowano

No niestety jest. Kojima po prostu chłodno się wypowiada o PO - fabuła tej części ma marginalne znaczenia dla kanonu. 
http://metalgear.wikia.com/wiki/Metal_Gear_Solid:_Portable_Ops

Milan, nie grając nic nie stracisz - co najwyżej wspaniały utwór Calling to The Night.

http://www.youtube.com/watch?v=PXkgn3QUA2w

Edytowane przez Blue