Dahaka 1 851 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Tak swoją drogą dla będących na bieżąco z anime - 2 października dostaniemy nowy opening "We Go", za którym stoi ta sama ekipa, która stworzyła "We Are", czyli jest szansa na za(pipi)isty op. Oczywiście w tej dzień dostaniemy pierwszy odcinek po TSie . A dla mangowców - w 99% oficjalna fotka supernovych Cytuj Odnośnik do komentarza
Nightmare90 25 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Najlepszym elementem w tym całym animcu jest przywiązanie do załogi, pomimo tego że na początku każdy miał swój własny cel który chciał osiągnąć tak się ze sobą z żyli że nie mogą bez siebie żyć. Akurat powiem że jestem na bieżąco z mangą oraz anime i stwierdzam fakt że pomimo "tasiemiec" bo ciągnie się już przez setki odcinków to mało jest tak wciągających anime, gdzie z epa na ep rośnie poziom a Oda naprawdę jest geniuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Flash. 8 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 A w anime w końcu nastąpił time-gap. Trzeba przyznać, że w ciągu tych dwóch lat niektóre postacie mocno się zmieniły. Usopp nieźle przypakował, Nami w końcu stała się naprawdę niezłą laseczką, a Robin w ogóle jest nie do poznania. W zasadzie chyba tylko Chopper i Brook zostali po staremu, reszta zdecydowanie wydoroślała bądź... nabrała ciekawszych kształtów. Niesamowicie jestem ciekaw jakimi skillami teraz dysponują. Luffy i Zoro będą chyba teraz przerabiać przeciwników na krwawą miazgę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 No, tyyyyyyyyle czekałem i się doczekałem wreszcie. Opening nowy mi się podoba, a odcinek wypadł bardzo dobrze, szczególnie w HD, kreska jest mega. No i zaczyna się druga połowa OP, zapewne kolejne 10 lat oglądania przed nami, a postaci zaje.bistych tyle Oda natworzył, że sam nie wiem jak on to wszystko ma zamiar upchnąć. Szkoda, że przed Nowym Światem czeka ich jeszcze jedna przygoda, chce żeby już tam wpłyneli i niech zacznie się jazda! Manga po tygodniowej przerwie powraca za 3 dni, jak myslicie, ile chapterów "sami wiecie co" będzie spadać ? Fiagro, Yaczes, jakies postępy z anime :F? Cytuj Odnośnik do komentarza
Flash. 8 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Nowy opening taki sobie, nie jest zły, ale też bez bonera. Szkoda, że nie ma endingów. Za to szykuje się ostry wp*erdol w nowym odcinku. Luffy vs Luffy No i czekam na spotkanie słomianych po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 (edytowane) Hehe, Figaro a nie Fiagro ;p Ja utknąłem na Skypii, a to przez głupiego kompa. Jak go naprawiłem to wciągnąłem się w Breaking Bad a nie potrafię oglądać dwóch seriali i to takich odmiennych naraz :F Btw. w tamtych poprzednich postach gdy się dziwiłeś, że znam już Dragona to miałem na mysli Smokera ;f Edytowane 3 Października 2011 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Richer 6 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Spadanie tego czegoś mnie osobiście już nieźle nudzi i cała ta akcja wiadomo gdzie się strasznie nudna zrobiła, chociaż patrząc na głównego bossa się i tak zbytnio nie nakręcałem... IMO mógłby już ich Oda w dalszą drogę wysłać ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Odświeżam temacik po raz kolejny. Jakie macie zdanie na temat nowego chapterka. A konkretnie chodzi mi o nowego członka załogi Jak dla mnie troche lipton. Lubię jego desing, lubię jego zdolności, ale jego charakter totalnie nie pasuje do słomków. Jest jeszcze sznasa, że odmówi za tydzień, ale chyba nie ma się co łudzić. Jeszcze z 5 chapków i NOWY ŚWIAT (pipi)YYYYYY Cytuj Odnośnik do komentarza
Johnny L 5 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Wow, sądziłem, że po Brooku już nikt nie dojdzie, jak dla mnie ilość członków załogi już styknie. Nie czytam mangi, więc się nie wypowiem jak mi się podoba świeżak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Richer 6 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 No i odmówił ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 I dobrze, potrzeba czasu zeby zobaczyc jak sie zmienili starzy straw hatowie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Odmówił tymczasowo! Powiedział, że jak załatwi swoje sprawy, to ich dogoni w nowym świecie i do nich dołączy. Ciekaw jestem jak się to rozwinie, ale dobrze, że tak się stało. Jak narazie to jest on zbyt sławny, silny i obeznany w nowym świecie. Gdyby dołączył teraz, to by się mądrzył na każdym zakręcie i przygoda byłaby nudna i przewidywalna, a Luffy mówił, że on nie chce nudnych przygód. Słomki troche ogarną w NŚ, staną się jeszcze silniejsi i niech wtedy sobie dołączy, jego widza już nic nie zepsuje, a monster trio zostanie nienaruszone, bo go wyprzedzi siłowo. No i ten twist na koniec, mniam. Chyba nikt takiej teorii nie wymyślił, a było ich pełno Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Z tego co czytałem to anime/manga jest z cyklu love it or hate it, albo komus podejdzie albo nie. Na szczęście mi się bardzo podoba i mam zamiar najpierw dogonić anime a potem mange. Narazie jestem na skypea'i. Zoro wg mnie jest największym kozakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Enel to mój ulubiony bad boy Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zaje.bistość Zora wzrasta z każdym kolejnym arcem, obecnie w mandze to już w ogóle każdy kadr z nim bije badassem po oczach Najlepsze jeszcze przed Tobą A czy anime to love or hate, to po części prawda, ale minimum do arlonga każdy powinien obejrzeć, zanim rzuci, bo to jest właśnie taki punkt zwrotny, w którym spora ilość fanów zaczęła naprawdę lubić OP, a ci sceptycznie nastawieni powoli zaczęli się przekonywać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Tak, Zoro jest mega kozak. Wraz z Luffym najlepszy duet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Johnny L 5 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 No i nie posiada żadnych lamerskich "dewil frut pałers". Czysty skill. Cytuj Odnośnik do komentarza
Richer 6 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Kto tak jak ja uważa, że gdy słomki będą dostawały w dupe albo i ktoś bedzie czekał na śmiertelny cios nagle zjawi się spóźniony słomek i go uratuje?? ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 No i nie posiada żadnych lamerskich "dewil frut pałers". Czysty skill. Racja i trzeba przyznać, że powoli przeginają z Devil Fruit. Co trzecia spotykana osoba posiada zdolność szatańskiego owocu... I cześć zdolności jest powykręcana np. Kaku i jego typ zoan: człowiek-żyrafa WTF? Kiedyś osoby ze zdolnościami owoców należeli di elity, a teraz wygląda to tak jakby owoce sprzedawali na każdym straganie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Owoce elitarne to są najwyżej na east/west/south/north blue. Tak samo zresztą jak haki na grand line, bo w nowym świecie to pewnie każdy będzie miał je rozwinięte. Od czasów wpłynięcia na GL owoce stały się czymś normalnym, co wiele osób posiada. No i w ogóle, czy to jest wada, że jest ich dużo? Dzięki nim wszystko jest ciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ciekawy jestem czy bedzie arc poswiecony devil fruitom. tzn gdzie rosną, jak rosną, kto sie zajmuje nimi itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Johnny L 5 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Powinien, w końcu to jedna z największych tajemnic w One Piece. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Nie zdziwiłbym się gdyby część owoców powstała z zakręconych eksperymentów dr Vegapunka... Sporo wynalazków doktorka już ujrzało światło dzienne w One Piece, ale o samym twórcy niewiele wiadomo, żeby nie powiedzieć nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Johnny L 5 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Może i tak, tylko że doktor pracuje chyba dla rządu, nie? W takim razie skąd piraci mieliby dostęp do jego wynalazków? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Eksperymenty testować najlepiej na obiektach... najlepiej żywych A któż lepiej się nadawa na testerów niż piraci? I wcale o tym główni zainteresowani nie muszą wiedzieć (podrzucić owoc i obserwować co wyniknie). Poza tym doktorek zapewne pozostawił jakieś ukryte laboratorium gdzieś jak w przypadku Franky'ego podczas 2-letniego rozłamu ekipy. To właśnie dzięki dostępu do labu i wynalazków gościu w slipach się dopakował jak bramkarz na wiejskiej dyskotece. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi