Opublikowano 29 sierpnia 200915 l Człowiek, który chciał ukraść alfabet i 27 w porównaniu do Eterni i Opowieści o tym, co tu się dzieje naprawdę to jak (pipi) do diamentów. W ogóle mi nie podchodzi ten nowy Eldo (po 2005). Nie pytaj o nią jeszcze nie sprawdziłem. OSTRy poza Tabasko i Jazzurekcji nie przemawia do mnie. A WWO i Witam Was w Rzeczywistości to takie same (pipi) jak Będę brał cię w aucie -_- Litości. Życie na kredycie podobnie.
Opublikowano 29 sierpnia 200915 l A według mnie taki z Ciebie znawca crunku jak i g-funku, czyli (pipi).owy. Dalej jestem zdania, ze płyta 2cztery7 tylko ZAWIERAŁA g-funk, stricte g-funkowa nie byla. Bylo pare elementow i tak dalej - piszczaly, spiew, charakterystyczne sample i tak dalej; no ale dalej to nie to. Porównaj : i http://www.youtube.com/watch?v=YV877B15nmg...feature=related Kurde, mozna napisac ze druga plyta 2cztery7 jest bardziej g-funkowa od pierwszej, ale to nadal nie jest to, czym powinien byc g-funk. I propo crunku, to ptp wlasnie wykonuje ten crunk i robi to w miare dobrze, jednakze sama stylistyka, prostota, braki w technice i tak dalej sprowadzaja ich na niziny rapu. No i te fity ulicznikow, geez ;| W ogole nie podoba mi sie, wole jareckiego dla beki posluchac, pastiszowym stylem przebija jakichs buczerow i innych typow.
Opublikowano 30 sierpnia 200915 l http://www.youtube.com/watch?v=TMhiBB_LfY0 http://www.youtube.com/watch?v=qcbRm6C4Jzo http://www.youtube.com/watch?v=7ZEdQfWThQ4 http://www.youtube.com/watch?v=DwcM6Oxlxw4 Z tej samej płyty. Masz rację ptp hu.jo.we. Edytowane 30 sierpnia 200915 l przez peter.a
Opublikowano 30 sierpnia 200915 l HG , Bosski Roman Hehe, no proszę Was, nie podawajcie Zeratulowi takiego syfu. Tym tylko się zrazić można do Polskiego rapu Jak będziesz w Polsce jeszcze 9 września to warto kupić Tetrisa. No i jedna z lepszych płyt tego roku Ortega Cartel - Lavorama.
Opublikowano 30 sierpnia 200915 l peter.a znam cronic dre, geniusz, dla mnie przebija nawet doggystyle. I podbijam krzyska, nie trac czasu na jakies hg czy bosskiego romana, jest przeciez tyle lepszej muzyki... ;>
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l tak, bo tutaj kwestia rozbija sie o przekaz. osobiscie wole podziwiac kunszt i za(pipi)'isty styl ostrego niz sluchac o (pipi)a'niu policji w wykonaniu zarego. u mnie podobnie, ten demotywator chyba oddaje to w pełni: http://demotywatory.pl/112435/Kiedys-sluch...owanych-raperow
Opublikowano 31 sierpnia 200915 l Weź trzy białe i dwa zielone, eeeema. To może lepiej jednego brązowego? (eee, "...'głupotę plotę...") Edytowane 31 sierpnia 200915 l przez sznurek
Opublikowano 2 września 200915 l Ja nie wiem czemu tak dowalacie sie do HG. Wiem ze to "rap dla gimbusow" ale maja kawalki naprawde kultowe (dla mnie beda to "To jest to" "Styl Warszawskich Ulic" i "Czas dokonac Wyboru") Aha i cos dla "hejterow" ktorzy nie slyszeli najnowszego albumu i sie wypowiadaja: Posluchajcie kawalkow "Droga" "63 dni chwaly" i "Wlasnie tak". jesli one wam nie przypasza to faktycznie mozecie hejtowac z czystym sercem.
Opublikowano 2 września 200915 l Dokładnie. Ciężko zrozumieć, że HG to nie tylko HWDP i JLB. A najnowszy album to dobitnie pokazuje. Do tych kawałków co napisałeś warto dodać jeszcze Któregoś dnia i Niespełnione obietnice
Opublikowano 2 września 200915 l ja pie.rdole ileż można słuchać o jaraniu i o kasie i jaka policja jest (pipi)owa . Hemp gru firma peja tosz to (pipi) jakich mało JP SLU co to ma być do chu.ja wstyd wielki jak brzuch barteza .
Opublikowano 2 września 200915 l no i wlasnie takich co wrzucaja to wszystko do jednego wora nie lubie ;/ serio posluchaj firmy potem nowe hg i wyciagnij jakies wnioski a nie tak pier.dolisz
Opublikowano 3 września 200915 l Mi one nie pasza. Przeciez oni sa totalnymi no-skillami i bilon powinien serio zajac wychowywaniem sie dzieci, a wilku odwiedzic porzadny salon dentystyczny. Wiekszosc undergroundowcow jedzie hg na kazdej plaszczyznie, moze wykluczajac bity, bo jednak wiekszosci undegroundowych producentow troche brakuje do bitmejkerow z 'legala'.
Opublikowano 9 września 200915 l Mi one nie pasza. Przeciez oni sa totalnymi no-skillami i bilon powinien serio zajac wychowywaniem sie dzieci, a wilku odwiedzic porzadny salon dentystyczny. Wiekszosc undergroundowcow jedzie hg na kazdej plaszczyznie, moze wykluczajac bity, bo jednak wiekszosci undegroundowych producentow troche brakuje do bitmejkerow z 'legala'. Racja, tylko underground.
Opublikowano 9 września 200915 l Nie tylko, zreszta, kazdy przecietny raper przewyzsza hg o glowe. Wole sluchac jakichs nieznanych ludzi z gorzowa pokroju giecy czy innych typow, niz hg.
Opublikowano 10 września 200915 l postanowiłem sobie odświeżyć trochę polski HH.... Ale od początku, skończyłem słuchać HH na kalibrze 44 i Paktofonice, czasem zapuszczę sobie O.S.T.R ale to rzadko. No i ostatnio przeglądam internet i patrze wszędzie jakieś "JP na 100%" myślę sobie co to za (pipi), ale nie było czasu poszukać tego dokładnie, dopiero teraz wszedłem sobie zobaczyć czego się teraz słucha i.... o matko przeżyłem ciężki szok... co to (pipi) jest? nie powiecie mi chyba że teraz polski hip hop tak wygląda? gdzie się podziały teksty z "Kinematografii" i "Księgi Tajemniczej Prolog"? gdzie jest bit?? bo to co słuchałem to jakieś Disco było i to takie z manieczek pod poznaniem... czy tylko Adam Ostrowski coś jeszcze w tym temacie robi?
Opublikowano 10 września 200915 l A co takiego on robi? KTP to był charakterystyczny cedek z konkretnego podgatunku jakieś dobre 13 lat temu. Teraz by takie coś się nie sprzedało w dużym nakładzie bo Rap ma być skoczny, dla wszystkich. Taki substytut Disco-Polo (patrząc po koncertach). To czego nie kapuje to czepianie się bitów.To co miałem (nie)przyjemnosć usłyszeć było na całkiem solidnym poziomie i Lil Wayne czy inny Kanye jakby na tym wywijał to ludzie by krzyczeli że hit.
Opublikowano 10 września 200915 l ja sie nie znam zbytnio na bitach ale tutaj... http://www.youtube.com/watch?v=f41-XUgR084&feature=PlayList&p=1EC9D08010F3D131&playnext=1&playnext_from=PL&index=5 zalatuje disco z Manieczek na kilometr.
Opublikowano 10 września 200915 l No ale znowu zaczyna się sprawa uogólniania. "Co się dzieje z rapem, kiedyś był K44, teraz jest Firma", tak jakby nic innego wtedy ani teraz nie istniało. K44, choć świetni, to są troszkę zbyt gloryfikowani, szczególnie przez ludzi mających mniej do czynienia z polskim rapem. Ciężko będzie trafić w Twoje gusta, norbiteos, wnioskuję z posta. Sprawdź Eldokę, może płyty Pezeta z Noonem.
Opublikowano 10 września 200915 l kotlet ale masz 100% racji - dlaczego porównałem świetnych starych wykonawców do tego młodego gówna? bo o tym młodym gównie słysze cały czas. a to jakies demotywatory a to wszedzie na scianach bazgroły JP na 100% az w koncu wpisałem w google zeby sprawdzic o co chodzi no i te tatuaże z tym badziewnych logiem JP ktore widze u małolatow pod blokiem. Jak już mówiłem z hh miałem przerwę bardzo długa i poza OSTR którego słucham niemal od samych początków ponieważ mieszkałem na aleksandrowskiej 100 3 bloki dalej od Adama jakieś 20lat mojego życia czuje niemal że emocjonalna więź z jego piosenkami. Pezet i eldo kojarzą mi się z stara jak świat bitwą płocką i cienkimi jak barszcz "obrońcami tytułów" osobiście zawsze wolałem Tedego (ale tego starego tedego do płytki SPORT) i gib gibon skład, jakoś mi zawsze było bliżej do takich klimatów luźniejszych i zabawnych ale to kwestia gustów. edit: posłuchałem sobie dzisiaj trochę i mogę powiedzieć ze to hemp gru tez ssie, FISH wymiata jak dla mnie i lece dalej słuchać, może wyczaje coś jeszcze cos mi podejdzie. Edytowane 10 września 200915 l przez norbiteos
Opublikowano 10 września 200915 l Posprawdzaj to co ludzie proponowali w tym temacie na wcześniejszych stronach. Duża część z tego trzyma przynajmniej dobry poziom, chociaż oczywiście są i niezłe badziewia, ale trzeba szukać Aha, jeszcze jeżeli chodzi o podziemie to polecam ten temat: http://www.psxextreme.info/topic/76871-polskie-najlepsze-i-warte-uwagi-nielegale/ Dużo dobrego rapu. Co prawda jeszcze by się sporo znalazło, ale zawsze to nie będziesz musiał sam latać i szukać ;] Edytowane 10 września 200915 l przez Robak