Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Persona 5

Featured Replies

Opublikowano

Jakichś nowych sensownych info o P5 spodziewałbym się bardziej po TGSie,a nie E3.

Premiera w JP i US jest tej zimy i mam nadzieję,że znów jej nie przeniosą.

Swoją drogą nie tak dawno temu znalazłem zabawne podsumowanie serii Persona:

Persona 5: I stole Persona 2’s color scheme, but no one realized it.

Persona 4: you’ll buy anything with my name on it.

Persona 3 Portable: I have the only female protagonist people will acknowledge, and she isn’t even canon.

Persona 3: I made fun of trans women.

Persona 2 Eternal Punishment: my story is very important to the persona universe, but no one will play me.

Persona 2 Innocent Sin: I have a bisexual protagonist, 5 gay characters, and 3 trans women, but sure act like Kanji is the first LGBT character in the series.

Persona 1: I exist.

:D

Edytowane przez Paliodor

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 324,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• SKOŃCZYŁEM  ok 120 h na liczniku. Ostatnie 20 h to gra mną mocno pozamiatała i nie pozwalała odejść od konsoli (każdą wolną chwilę grałem w persone). Wymaksowałem wszystkich i true ending bez poradnik

• Persona 5 wreszcie skończona, po 4 latach... Czyli bardziej "przemęczona". Muszę z siebie wyrzucić parę rzeczy, nawet jeśli opinia mało kogo obchodzi. Ktoś pewnie powie, że sam jestem sobie winien, że

• Patrzę na P5 i mam w pamięci P4 i P3 - myślę jak to za(pipi)iście ewoluowało, brawa! Mam w pamięci FFVI,VII,VIII,IX, X - patrzę na FFXV i myślę - ku*wa co poszło nie tak ? Stary, dobry turowy syste

Opublikowano

No właśnie, Atlus nie mógł sobie pozwolić na nowy materiał skoro wydają go ze specjalnym blu-rayem :P

Opublikowano

No właśnie, Atlus nie mógł sobie pozwolić na nowy materiał skoro wydają go ze specjalnym blu-rayem :P

Ano to swoją drogą XD

Opublikowano

PS3 jest region free jeśli dobrze pamiętam, więc jesli się postarać to teoretycznie dałoby radę zagrać jeszcze w tym roku pomimo braku premiery w UE.

Opublikowano

Wiadoma sprawa, że jak gra wyjdzie w US to większość będzie brała swoje sztuki z tamtego rejonu. Po co czekać na EU jak zamówi się gierkę z VGP i do tygodnia będzie się już grać.

Opublikowano

Ja cyfrowo biorę z NA Store (tak jak Guilty Gear, czy Nba 2K), gry nie mam zamiaru i tak sprzedawać, a pudełkową wersję dokupię sobie kiedyś tam jak wyjdzie w EU i trochę stanieje (co by stała ładnie na półce)

Opublikowano

Ja tam biorę day one! :)

Atlus mógłby pokazać jednak jakiś gameplay.

Opublikowano

A ja zacisnę poślady i będę czekał do premiery w EU co by burgerom sztucznie nie zawyżać słupków sprzedażowych ;)

Opublikowano

Wiadoma sprawa, że jak gra wyjdzie w US to większość będzie brała swoje sztuki z tamtego rejonu. Po co czekać na EU jak zamówi się gierkę z VGP i do tygodnia będzie się już grać.

moim zdaniem po to by pokazać Atlusowi że warto inwestować w Europę t.j. w USA. 

Opublikowano

A to akurat święta prawda, ale z drugiej strony czekać jeszcze dłużej - no waaaaaay

Opublikowano

Ja też nie mam zamiaru czekać, pudełkową i tak zakupię w późniejszym terminie.

Opublikowano

Już dość się naczekałem na SMTIV dla Europy.W ostateczności dostaliśmy wersję digital fuuuj. Całe szczęście,że w pewnym momencie moja cierpliwość się skończyła i kupiłem amerykańskiego 3DSa i SMTIV więc dalsze czekanie na łaskę by ktoś wypluł tą część na starym kontynencie mnie mało interesowało.

Zresztą nie po to mam konsole region-free by czekać nie wiadomo ile na premierę w EU jednego z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie tytułów.

A na te nowe materiały z bonusowej płytki co ma być dodawana do jap edycji Persona 4 Dance też czekam. Liczę,że jakaś dobra duszyczka szybko to wrzuci do sieci:D

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Patrząc na rosnącą popularność serii Persona, to raczej będzie wyścig kto pierwszy wrzuci ;)

Opublikowano

jezu chyba nie będzie digitala, skoro na vitę wyszedł retail. w innym wypadku też biere retail od Hamburgerów  

Opublikowano

Dzięki Shen

ALE BĘDZIE GRANE :banderas:

Edytowane przez Starh

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Atlus hosting Persona event at Tokyo Game Show 2015

Sony Japan is doing its pre-Tokyo Game Show press conference at 4PM JST (12AM PDT) on September 15, so it is likely we will actually get a new trailer and a release date for Persona 5 there. 

Additionally, though, Sega announced a "Persona Special Stage" event at TGS on September 19 from 14:30 to 15:30 JST. Popular Persona artists will be holding a mini concert and there will be a talk segment featuring the Persona Stalker Club’s Tomomi Isomura and Mafia Kajita. So it sounds like a fan event capitalizing on hype from the suspected earlier announcement.

http://www.destructoid.com/atlus-hosting-persona-event-at-tokyo-game-show-2015-310018.phtml

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Oby pokazali jakieś nowe fragm z rozgrywki bo premiera się zbliża coraz bardziej, a nowych materiałów zero.No chyba,że znów przeniosą premierę...