Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 573,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

Szkoda, bo mimo wszystko oryginał zawsze bardziej mi się podobał. DBZ to już lekka przesada z tymi levelami sayianów, ładowaniem się przez naście odcinków/chapterów itp. Myślałem, że może odświeżę sobie klasyka, ale nie mam czasu oglądać całej oryginalnej serii odcinkowej, zaś mangi sprzedałem lata temu.

Rany, aż mi się stare dobre czasy przypomniały...

Opublikowano

Suavek, radzę Ci odwiedzić Grupę Mirai http://www.grupa-mirai.pl/odcinki/ i lecieć z oryginalnym DB. Odcinki uzupełniające sobie darujesz i wyjdzie idealnie. Mange zawsze warto na nowo zakupić, bo jak wiadomo jest duzo lepsza od anime :)

Opublikowano

W pierwszych odcinkach DB najlepsze były oczywiście turnieje no i pierwszy pokaz Kamehameha Roshi'ego.

Opublikowano

Suavek, radzę Ci odwiedzić Grupę Mirai http://www.grupa-mirai.pl/odcinki/ i lecieć z oryginalnym DB. Odcinki uzupełniające sobie darujesz i wyjdzie idealnie. Mange zawsze warto na nowo zakupić, bo jak wiadomo jest duzo lepsza od anime :)

Dzięki, ale myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie odświeżenie mangi w miarę możliwości. Serialowy DB miał sporo fillerów, ale mimo wszystko to właśnie atmosfera przygody i ciekawsze relacje między bohaterami sprawiły, że postrzegam serię lepiej niż DBZ, więc nawet pomijać tych mangowych fillerów byłoby szkoda. No i mangę szybciej się przewertuje.
Opublikowano
  • Autor

Do sagi Saiyan to manga > anime.

Później to DB Kai > DBZ > magna.

IMO. Czasami rysownicy mieli dałna jak rysowali niektóre uzupełniające sceny (jak Vegeta który nawet nie zmienia się w SSJ, nie mówiąc o SSJ2 ruszając do walki z Buu), ale walki chyba lepiej oglądać animowane i przy akompaniamencie muzyki.

Opublikowano

ale walki chyba lepiej oglądać animowane i przy akompaniamencie muzyki.

No ale ile można oglądać godziny ładowania i nieustannego klepania się przy akompaniamencie świstów i gwizdów oraz speed lines w tle? Oczywiście nawet w DB ciężko było to wszystko nazwać sztukami walki, ale w DBZ to już nic innego jak te błyskawiczne świsty przez 3/4 czasu. Chyba tylko w niektórych pełnometrażówkach pokusili się o coś ciekawszego. Zawsze pamiętam podobał mi się film z historią Trunksa.
Opublikowano

Najlepsze sceny walki w anime potrafią wiać nudą. Z aktualnych odcinków Kai to np. przemiana Gohana w SSJ2 na turnieju czy też walki w statku Babidiego. W mandze było czuć ten power, błyskawiczna akcja, bez zapętlonych scen i zbędnego przeciągania. Walka Vegety z Pui Puiem to idealny przykład. Manga > anime, zawsze.

Opublikowano

Ja teraz czytam mange i podoba mi sie bardziej od anime. Mialem delikatne obawy, co do walk w Zetce, ale skoro Square piszesz, ze czuc moc to az nie moge sie doczekac Buu sagi.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nowa kinóweczka w 2015

Text: The entire universe eagerly awaits
Text: Original concept, scripts, character design
Text: Akira Toriyama
Shenlong: Now, say your wish. I will grant you any one wish only.
Text: There's someone I want you to revive.
Shenlong: Your wish has been granted.
Text: The worst wish in history. Now, despair begins.
Opublikowano

Ciekawe czy będzie powiązane z BoG czy jednak zrobią cała serię z bogami a kinówka będzie spinoffem z Brollym.Jaram się 

Opublikowano

Ta poprzednia kinówka to był jakiś marny dow(nene). 

Jak mają kogoś wskrzeszać to Brollyego.

Opublikowano

A ja się zatrzymałem na 110 epie :D Dobrze, jak mnie najdzie znowu na Kai to będzie co oglądać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja oglądam od początku na AXN Spin, codziennie po 2 epy. Akurat nigdy nie miałem okazji oglądać komfortowo anime bo jak odcinki w TV leciały, to albo byłem w szkole albo się przeprowadzałem i nie miałem kablówki :P

Opublikowano

w abridged właśnie doszli do cella \m/. na dobry początek rozdziewiczył szatana serduszko.

Opublikowano

Nie dość, że trzeba czekać 3 miechy zamiast 3 tygodni na nowy odcinek, to jeszcze skracają do 9:00 minut. Niech się pałują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ze tez wczesniej nie odkrylem tego abridged. boze, jakie to piekne 

Opublikowano

Jak dojdziesz do ostatniego odcinka to czekanie na nowy jest frustrujące.

Opublikowano

ze tez wczesniej nie odkrylem tego abridged. boze, jakie to piekne 

nappa + vegeta albo beka z łysego to takie sztosy, że ja nawet nie xD.

Opublikowano

goddammit nappa xdddd

e: uwielbiam tez przyglupiego goku, duet picollo + nail i oczywiscie mr. popo

Edytowane przez Qvstra