bajej 28 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 (edited) Siema, ja lubie w sumie mi to lotto co tam w srodku bywa ;p. Najbezpieczniejsze sa "jedynki" a nie jakies no-name. Moj przepis 1 parówka 1 bułka 1 plasterek sera ketchup Wrzucamy parówke do mikrofali na okolo 40s. Wyciagamy, kroimy wedlug uznania, ukladamy na bułce, przykrywamy serem. Wkładamy zestaw do mirkfoali na tyle by ser troszke stopniał. Polewamy ketchupem i zjadamy. Zaje.biste - szybkie, tanie nic sie nie brudzi =D. Edited December 23, 2009 by bajej Quote
Scorp1on 8 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 (edited) Ej, myslalem ze pierwszy wymyslilem zrobienie serowych parowek kladac na nie kawalek seria bo takie co maja w srodku sa drozsze. Eh :C Edited December 23, 2009 by Scorp1on Quote
szeni 114 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Dobra akcja jest tez z wrzuceniem poprzekrajanych na pol parowek na rozgrzany olej, je.bnieciu sera na gore i zamknieciu patelni pokrywka. Po jakims czasie parowy podsmazaja sie od spodu, a ser topnieje. Dobre ze keczupem. Quote
ojejcu 86 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 A tłuste, że się rzygać po zjedzeniu chce. Polecam parówki gotowane. Wrzucamy do wody, zimnej, ciepłej, jak kto woli. Następnie gotujemy i wpierdalamy. Dobre były te z Netto. "Frajda" chyba, ~15 parówek za 5 zł! PIĘĆ ZŁOTYCH SKURWYSYNU! Quote
Velius 5711 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Tez klade na nie ser i do mikrofali/opiekacza i mam elo zarcie.Myslalem ze tylko ja tak jem -_- A co do parowek,Jedynki ftw! Albo te z LIDLA,90 groszy za 4 parowki,jak mi pies je zezarl to sral tydzien. Quote
Kazuo 134 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Gorące psy i tak najlepsze, najlepiej z jakąś surówką w środku. Po prostu nie ma bata. 1 Quote
Figlarz 1272 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 szeni dobrze gada. Parówki mogę znieść tylko w takiej formie, ale muszą być konkretnie spieczone, bo inaczej nie tknę. Jak mówiłem już w innym temacie - nie cierpię parówek i mogę zjeść tylko spieczone na patelni wraz z serem. propsy szeni Quote
Scorp1on 8 Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 Dosc dobre sa z takiej patelni grilowej. Quote
Pan Pieczarka 167 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 A ja tam lubię czasem wyjąć parówę z lodówy i moczyć ją w musztardzie bez żadnego wcześniejszego przyrządzania. Pierdy po tym są, ale za to dobre i szybkie jest. 1 Quote
Pan Pieczarka 167 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 A ja tam lubię czasem wyjąć parówę z lodówy i moczyć ją w musztardzie bez żadnego wcześniejszego przyrządzania. Pierdy po tym są, ale za to dobre i szybkie jest. Quote
Yano 3697 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 ja od jakiegos czasu mam faze na hotdogi, teraz juz mniej ale ze 2 misiace temu to jadlem co kilka dni, bo szybkie i wygodne kupowalem zwykle z sokołowa, troche tansze niz morliny a też porządne, nie lubie takich za 2zł/kg bo to jednak spora roznica (z drugiej strony te dobrych firm potrafia kosztowac tyle co szynke wiec przestają juz byc tanim jedzeniem) tak czy siak lubie hodogi albo z bagietki albo bulek do hotdoga (tej firmy http://unibake.go3.pl/skoga/userfiles/image/maxi%20hot%20dog_detal.jpg ) te bułki sa okropne na surowo , ale po 20 sekundach w mikrofali staja cie miekkie i w sam raz (zwykla bagietke tez zmiękczam w mikrofali) ostanio lubie z samym keczupem i musztarda i majonezem, ale jakies pomidory, sałatki, prażona cebula też sa spoko smażone parówki tez lubie ale dawno nie jadlem Quote
gekon 1787 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Parówka + musztarda + majonez + keczup + bułka Spożywać 2 razy dziennie. Przepis na idealnie okrągły brzuch. Quote
Spyker 59 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Polecam przepis z pierwszego postu. Dobre i szybkie. Nie trzeba tej parówki do mikrofali wkładać. Ja psiego kutasa pokrajam na chude plasterki, nakładam na bułe i posypuje serem tartym. Wcześniej jeszcze bułke smaruje Smakowitą żeby nie było takie suche. Ser się stopi to wyciągam i polewam kechupem pikantym. Polecam! Quote
Grabek 2780 Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 (edited) Drosedki>inne parufki Jak mi się chce, to zjadam sobie gotowane, ale z lenistwa jest to najczęściej combo parówkeczka+ser podgrzane w mikrofali <ok>. no i na zimno też podjadam często. Edited January 3, 2010 by alienator Quote
Tori 12 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Mam patent, jak zostają mi naleśniki z obiadu. Wykładam na nie plastry żółtego sera, posypuję masą ziołowych przypraw, daję parówkę i zawijam. Układam w żaroodpornym naczyniu (tak 3 sztukami można się w miarę najeść), posypuję jeszcze ziołami z wierzchu (można nasmarować sosem pomidorowym i na to pokruszyć żółty ser) i rura. Jak ktoś chce soczyste, to przykrywa naczynie, jak chce chrupiące, to wkłada do pieca bez przykrycia. Quote
gekon 1787 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 A wymyślili już parówki do, których nie wsadza się zmielonych krowich wymion, uszu, chrząstek i oczu? Bo mnie naszła ochota na hot-doga Quote
Kazuo 134 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 http://wegetarianin.pl/product_info.php?products_id=1323 smacznego korfa Quote
gekon 1787 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 O. spoksjik, zapomniałem o parówach sojowych, które mają wspólnego z prawdziwym mięsem tyle co te "mięsne" parówki, ale nie musimy się przy tym marwić, że znajdziemy w nich kawałki futra, kopyt i zębów. Quote
Guest Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Ej, jest coś takiego za(pipi)istego, takie małe paróweczki sprzedawane w takim jakby pudełeczku [XD] , przeza(pipi)iste to jest!!!! Jak se kupię to wam pokażę zdjęcie :potter: Quote
Figaro 8250 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 ostatnio mam w lodówce parówki od Zimbo, 90 procent chemii. Quote
Guest Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Po przełamaniu świecą jak "świetliki" US Marines? Quote
Figaro 8250 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 (edited) No sorry, jak to ugryzłem to czułem jakbym w paszczy miał piasek, kawałki skrzydełek much i mnóstwo odpadków z pobliskiego, zapomnianego szamba. Edited July 20, 2010 by Figaro Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.