Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Final Fantasy VII

Featured Replies

Opublikowano

elo, co daje materia ELEMENTAL ??

Wyszedlem z midgaru i gra jest jak narazie strasznie latwa, to sie potem zmieni ???

Czego oczekujesz jak ukończyłeś gdzieś 15% gry, pisze oczywiście o jej części fabularnej. Zresztą jak dobrze pamiętam zaraz po wyjsciu z Midgar na jednej polanie pęzał sobie wąż(by przejść dalej potrzeba Chocobo) który na tym etapie gry załatwi Cię 1 atakiem.

• Odpowiedzi 272
  • Wyświetleń 65,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To jest coś, co oryginał robił znacznie lepiej od rimejków. Sephiroth był tajemniczą postacią, której nie widzisz, a bardziej napotykasz efekty jego działań (masakra w Shinra Building, wąż wbity na pa

• ta, będzie też alternatywne zakończenie w którym zamiast meteorytu w ziemie uderzy guwno obesrane, Aeris przeżyje i puści się z Nanakim, a Seph i Cloud zostaną BFF. 

• Odpuść sobie beznadziejną 7 i bierz się za genialną 8

Opublikowano

Wszystko zależy od tego czy twoje postacie są przepakowane, czy levelujesz raczej normalnie, z postępem fabularnym. Będą trudniejsze momenty, to na pewno. A takim większym wyzwaniem będzie pokonanie dodatkowych Weaponów.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

Możecie aż tak chamsko nie wyprzedzać faktów? : p

Gość ledwo co wylazł z Midgar a wy już strzelacie o wszystkim po kolei

Opublikowano

Co to w ogóle jest za pytanie do FFów, bo nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek były trudne, nie licząc braku balansu w 1 i może w końcówce 4, ale to raczej wynikało z gów.nianego programowania, niż poziomu trudności.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Ja farmilem expa w lokacji z zolnierzami cwiczacymi musztre i przy koncowce bylem chyba na 85lvl postaciami. Myslalem, ze bede musial wjechac na 99 zeby ta gre skonczyc ale nie chcialo mi sie juz i poszedlem z tym co mialem i sie zaskoczylem. Banal. Ostatnia walka pekla w minute, moze dwie.

Opublikowano

hmm, myslalem ze kumam 100% materie ale chyba tak nie jest, bo myslalem ze np. jak wsadze w miecz czy w bransoletke to nie bedzie zadnej roznicy, a to jednak jest ??

HMM...

I skad oni mają tyle materii ??

Edytowane przez lysyolec

Opublikowano

WTF, co to ma byc, Wielki Miecz ? Czar Poznanie. To jest chyba jakaś kpina to tłumaczenie. Duży napój.....

Niedawno skończyłem FF7 na emu w wersji fast ale nie sądziłem, że ktoś zrobi takie durne tłumaczenie. Nawet jeśli fanowskie, i za free no to jednak są pewne granice.

Opublikowano

hmm, myslalem ze kumam 100% materie ale chyba tak nie jest, bo myslalem ze np. jak wsadze w miecz czy w bransoletke to nie bedzie zadnej roznicy, a to jednak jest ??

HMM...

I skad oni mają tyle materii ??

http://www.youtube.com/watch?v=1wBicDf5ozs&feature=relmfu

Hehe, ci "Oni" to ja i mój kolega : p

Pochwalić się to tak, ale odpowiedzieć na zadane pytanie już się nie da.
Opublikowano

Bo nie do końca ogarnąłem pytanie. My tutaj wcale nie mamy dużo materii. Ja w sklepie nic nie kupowałem, mam tylko te co znalazłem. Najprostsza odpowiedź to po prostu, że Ty musisz dużo mniej od nas znajdować z tych co sobie gdzieś leżą

Opublikowano

elo, co daje materia ELEMENTAL ??

Wyszedlem z midgaru i gra jest jak narazie strasznie latwa, to sie potem zmieni ???

Czego oczekujesz jak ukończyłeś gdzieś 15% gry, pisze oczywiście o jej części fabularnej. Zresztą jak dobrze pamiętam zaraz po wyjsciu z Midgar na jednej polanie pęzał sobie wąż(by przejść dalej potrzeba Chocobo) który na tym etapie gry załatwi Cię 1 atakiem.

Ten waz ma genialny atak "beta", ktorego mozna sie nauczyc swoja droga. ;p

BTW. jest jakas strona z opisami materii + jak laczyc materie zeby bylo efektownie wszystko.

Edytowane przez 2razyjot

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

siemanko, mam pytanie do znawców tej czesci. jestem tuz po wyjsciu z więzienia gdzie dostajemy Buggy zeby sie przemieszczac. zgodnie z opisem powinienem sie teraz udac do Gongaga. niestety pobłądzilem pojazdem i dojechalem do miejsca w którym on sie psuje. i teraz nie wiem jak wrócić. czy pozostaje tylko wczytac savea wczesniejszego? pozdro

Opublikowano

psuje ? Mi sie nic nie popsuło xd

po za tym gongaga to chyba opcjonalne miasto

Edytowane przez lysyolec

Opublikowano

Psuje się przy cosmo canyon, ale po misji w tamtejszym mieście się naprawi i będziesz mógł dalej sobie śmigać gdzie chcesz

Opublikowano

Dobrze poczytać takie posty jeszcze i przypomnieć sobie jak się przechodziło gre po kilka razy. Ogólnie FF7 i FF9 to dla mnie najlepsze Finale jakie wyszly. Gdyby tak zrobili prawdziwy remake plus dopowiedzenie kilku historii z sterej siódemki. Przecież nie nadążyli by liczyć zysku z takiego remaku a oni wolą klepac te beznadziejna trzynastke do granic mozliwosci.

Gongaga to nie jest do konca opcjonalne miasto.

Opublikowano

dzięki:) to moje pierwsze spotkanie z finalem wiec troche sie mieszam:)

Opublikowano

ooo cosmo canyon...chyba pierwszy trudniejszy boss fabularnie tam był więc się szykuj ;)

Opublikowano

ooo cosmo canyon...chyba pierwszy trudniejszy boss fabularnie tam był więc się szykuj ;)

Po drodzę zabrał zbroje czy pierścien absorbujący Fire więc nie da się zginąc jeśli go założy. No i bossa można załatwić w sekunde rzucając phoenix down więc czy tak trudno jest to nie wiem.

Opublikowano

nie wiedziałem nawet hahaha :P