Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mortal Kombat 9

Featured Replies

Opublikowano

Freeze182: Musisz przejść całego laddera bez przegranej walki i z Shang Tsungiem wygrać poprzez dwukrotny FV. Jak Ci się nie uda to musisz od początku startować laddera ;)

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 191 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Orzeszek87
    Gość Orzeszek87

dla MNIE POMYSŁ ZA(pipi)ISTY! czekam na Jasona z piątku 13-tego   edit: rozumiem że nie mozna miec własnego zdania skoro lecą mi minusiki :* edit 2: :*

• To nie graj ...

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Żeby była możliwość blokowania postaci przy fatalu (jak w Deception i Shaolin Monks), tak by się nie ruszał w trakcie wklepywania sekwencji.

Opublikowano

I tak zrobilem , z tym ze mialem ustawiona walke na jedna runde ( co by bylo szybciej przechodzoc gre wszytkimi postaciami ) a nie na dwie.

Opublikowano

No to jak się już wszyscy spuścili, to spuszczę się i ja:

Gra jest rewelacyjna, czuję się jak za gówniarza z 10 albo i lepiej lat temu, gdy się człowiek jarał gierkami jak skończony no-life.

Naprawdę AŻ tyle się nie spodziewałem, każdy element gry dopieszczony maksymalnie.

Zobaczyć klasyczne areny w nowych full HD wersjach to niesamowite przeżycie, tak samo przechodzenie trybu story, który został fantastycznie napisany i zrealizowany.

A sama walka i fatale miodzio- może niektórzy nie mają wcale dużo kombosów i specjali ale system walki i juggli umożliwia serio ogromną liczbę kombinacji i taktyki grania.

W sumie już Wam oszczędzam czytania i wracam napierdalać.

\m/

Opublikowano

Freeze182: Musisz przejść całego laddera bez przegranej walki i z Shang Tsungiem wygrać poprzez dwukrotny FV. Jak Ci się nie uda to musisz od początku startować laddera ;)

Nie prawda. Jak się nie uda to walczym do końca i robimy Character Select tuż po wygranej (gra nie zalicza nam wtedy wtopy i możemy podejść do Shang'a raz jeszcze). Trzeba też zakończyć tą walke fatalem. Nie robimy jednak fatala gdy Tsung nas trafił bo wtedy myk na restart walki nie działa. Jednym z lepszych sposobów na zrobienie podwójnego FV jest naparzanie Scorpione sznurków - Shang po recovery lubi w nie wpadać. Aha- czas ustawiamy na 30 sek i 2 walki. A o świętych mikołajach, 3 stroju dla Mileny, ukrytej walce z Noob'em i Reptilem wiecie? :) Mi z Noob'em wyszło na farcie i nie udało mi się go pokonać - kolo miał mase HP i wysokie AI. Ale trophy jakieś wpadło :P

Opublikowano

No na Nooba trafiłem i był to dla mnie też szok, bo takiego ukłonu w stylu MK2 się nie spodziewałem.

Ofkoz zniszczył mnie momentalnie :P

Opublikowano

By trofeum wpadlo wystarczy odbyc taka ukryta walke , nie trzeba wygrac.

Z klasycznym Noob Saibotem walczymu gdy stoi kolo oltarza w swiatyni , wystarczy tylko wygrac wake nie uzywajac bloku .

Klasyczny Reptile - na planszy "the pit" (chyba tak sie ona zwie) w nocy wypatrujeny na tle ksiezyca przelatujacej czarownicy lub mikolaja wlasnie ( powinni sie pojawiec w pierwszych 10 sec walki), jak sie pojawi ktores z nich to wygrywamy walke przez FV i konczymy ja poprzez stage fatality.

Klasyczny Smoke - ma planszy "living forest" po rozpoczeciu walki, przez jakies 20 sec. podskakujemy kolo przeciwnika , wtedy zza drzewa powinien sie wychylic Smoke, jesli sie tak satanie szybko wciskamy na padzie dol + select. Nasz przeciwnik zniknie i walczymy ze Smoke'em.

Co do Jade to juz wyjasnil Kalinho_pl

ps. wlasnie probowalem przejsc gre na najwyzszym poziomie trudnosci , szlo elegamcko do walki z Shao Khanem. Gralem Ermac'em , byla juz 3 runda i oboje mielismy bardzo malo hp ( on doslownie "ociupinke"),Khan wykonuje atak barkiem wiec wale teleport a tu postac zamiast pojawic sie za przeciwnikiem pojawia sie przez nim ! Oczywiscie nie musze mowic jak zakonczyla sie wala.

Naprawde w tej grze niektore bledy potrafia strasznie zirytowac.

Edytowane przez Freeze182

Opublikowano

Po wykonaniu bodajże 150 zadania w Tower już wiem czemu Goro nie jest grywalną postacią :ninja: I może niech lepiej tak pozostanie...

http://www.ppe.pl/news-7317-Mortal_Kombat__co_w_DLC_piszczy.html Mortal Kombat - co w DLC piszczy?

Tylko niech Boon i WB nie zaczną pajacować z postaciami bo znowu wyjdzie z tego cyrk.

Opublikowano

klaczyczne stroje dopiero w lipcu a ja mam dla scorpiona <_<

Opublikowano

Dla mnie Freddy i Jason to niezły pomysł; w klimat wpasowują się idealnie.

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-7317-Mortal_Kombat__co_w_DLC_piszczy.html Mortal Kombat - co w DLC piszczy?

Tylko niech Boon i WB nie zaczną pajacować z postaciami bo znowu wyjdzie z tego cyrk.

Zastanawia mnie po ile będzie jedno DLC oraz czy wprowadzą jakieś nowe pucharki.

Opublikowano

Pucharki na PS3 są jakieś takie nudne. Zdecydowanie wole zbierać punkty na xboxie :P Większy fun.

Ja chciałbym te klasyczne stroje. Na Sub-Zero się nie załapałem i brakuje mi tego jego classic fatala.

Opublikowano

Jeśli te pakiety DLC się potwierdzą, to są słabe i do Raina za długo będzie się czekać. Poza tym nie wiem czemu wrzucają postaci od Deadly Alliance, skoro w czwórce już byłe lepsze (Reiko, Fujin).

Opublikowano

Gra kupiona w USA pojdzie na konsoli z EU?

Gra na PS3 sa Region Free ...

Ale czy nie bedzie blokady ze bd mogl grac tylko na US serwerach z amerykanami i ze nie beda mi dzialac DLC z EU PSS?

Opublikowano

Jesli chodzi o DLC to jest to 100% pewne ze bedzie trzeba kupowac w US PSS (tak jest z kazda gra - DLC sie kupuje z takiego regionu z jakiego ma sie gre), a jesli chodzi o online to kto to wie, skoro PSN padlo jeszcze przed premiera Mortala i nikt jeszcze nie mial okazji zagrac w to przez neta na PS3.

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

Pozamiatał mną ten nowy Mortal Kombat.

Wielki ukłon w stronę fanów pierwszych części serii którzy z zapartym tchem zmieniali dyskietki czekając na kolejne walki.

Osobne brawa należą się za tryb Story Mode - wciągnął mnie na maxa 8)

Szkoda czasu na dalsze pisanie - lepiej iść poćwiczyć przed włączeniem PSN :P

Opublikowano

Jednak czegoś mi brakuje, albo to ja już się zestarzałem i nie czuję już takiego funu. Brakuje chyba trochę mroczności, jaka była choćby w MK Trillogy. Wisienki na torcie...

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Jednak czegoś mi brakuje, albo to ja już się zestarzałem i nie czuję już takiego funu. Brakuje chyba trochę mroczności, jaka była choćby w MK Trillogy. Wisienki na torcie...

Jak dla mnie fun z lat "młodzieńczych" gdy zagrywałem się w trzy pierwsze części ( + trilogy ) powrócił.

A w tym tytule o to chodzi - aby dobrze się bawić.

Opublikowano

dobre, w MK Trilogy nie bylo mrocznosci, jesli juz to w MK1/MK2, ale MK3/UMK3/MKT=fail

Opublikowano

dobre, w MK Trilogy nie bylo mrocznosci, jesli juz to w MK1/MK2, ale MK3/UMK3/MKT=fail

Zgadza się, do tego te prześmieszne fatale, czy animality. Taki Scorpion, czy Sub-Zero mieli tam ocenzurowane.

Opublikowano

Śmiem się nie zgodzić - owszem, że w 3 odsłonie doszły już pewne bzdety, które wpływają na powagę klimatu, niemniej nikt nie zmusza nikogo by je robić. Poza tym lokacje, ich wygląd i sama stylistyka gry jest wyjątkowo klimatyczna. Wiem co mówię bo siedziało się troche przed automatem UMK3 wpierdzielając mase popcornu i popijając colą, to były czasy.

Moim zdaniem nie da się zrobić takiej gry jak MKT w wersji 3D - to jest po prostu awykonalne, tamtej stylistyki nie da się w 100 % zgodnie spreparować.

Tak czy inaczej ten Mortal Boonowi naprawde niesłychanie wypalił i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, godnie zmazuje plamę na honorze jaką dopuściły się do tej pory mortale w 3d.

Opublikowano

Przesadzasz. Wszystkie te gry były podobne. Owszem, MK3 trochę zeszło z toru, ale nadal gra była mroczna. Sama muzyka przy wybieraniu zawodników już była "mroczniejsza".

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ja akurat nie mogę sobie wyobrazić lepiej odwzorowanego klimatu. Oczywiście klimat jest pośrednią z wszystkich części od 1 (z elementami filmu) do 3, ale jest. Fakt faktem jest taki że my się starzejemy i już gry na nas tak nie oddziałują jak kiedyś.

Kurde. Wczoraj się męczyłem żeby wygrać z Shang Tsungiem przez 2 FV. A kiedy po XX próbach wreszcie się udało to zjbałem fatala ;D

Edytowane przez Drantzell