Wiolku 1 592 Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Ogólnie w USA panuje masowa ekstaza w związku z tym filmem. Padają hasła typu nowy "Ojciec chrzestny" O_o LINK . Temat ciekawy, z takim reżyserem nie może się nie udać. Do tego ost kolesia z NIN. Jaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 thriller o portalu społeczniościowym HAHAHAHAHAAHAh! Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Popsułeś cały nastrój, nienawidzę Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 No wiadomo, że jak film się podoba krytykom to w internecie wszyscy go będą je'bać. To, co się na forach wypisuje o "Social Network" to dla mnie idealny przykład, że ludzie są naprawdę debilni i jednocześnie cholernie przemądrzali. Są też niesamowicie poddani trendom, a jednocześnie uwielbiają zgrywać indywidualistów. W sumie ciekawe, czy sam film o tym nie będzie, ale to tylko gdybanie, bo nie czytałem tych recenzji. Generalnie zapowiada się Oscar dla najlepszego filmu, a czy sam film będzie dobry, no to wam powiem za parę tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 kiedy r5 JJ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 rezyser zacny, opinie o filmie przytłaczajace pozytywami ale tematyka nie wydaje mi sie nazbyt ciekawą Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 prawdopodobnie dzisiaj to obejrzę na dużym ekranie, więc jutro postaram się zdać relację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Kuźwa ja rozumiem Fincher i w ogóle, ale FILM O FEJSBUKU ? Njeeeeeeeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 A jakie są tematy dopuszczalne w filmach? Hodowcy krów w zachodniach Stanach USA na początku XX wieku? Druga wojna światowa? Biedne dzieci w Brazylii? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Nie wiem, ale to pewnie przez to, że nie trafia do mnie idea portali społecznościowych. No po prostu nie wyobrażam sobie thrillera z wrzucaniem słit fociek, dodawaniem znajomkuff i lubieniem wszystkiego w tle. Mam nadzieję, że to tylko wina mojej ograniczonej wyobraźni. Poza tym Fincher ma już na koncie jedną sr/aczkę co się zwie Panic Room. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 ale ten film nie dzieje się na fejsbuku tylko opowiada o losach jego założycieli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ale film ma chyba tak naprawdę mało wspólnego z facebookiem samym w sobie. To opowieść o tym jak powstał, co stoi za jego ideą i o kosztach jakie ponieśli jego twórcy. (osobistych, moralnych, etc.) Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Nie wiem, ale to pewnie przez to, że nie trafia do mnie idea portali społecznościowych. No po prostu nie wyobrażam sobie thrillera z wrzucaniem słit fociek, dodawaniem znajomkuff i lubieniem wszystkiego w tle. Mam nadzieję, że to tylko wina mojej ograniczonej wyobraźni. Poza tym Fincher ma już na koncie jedną sr/aczkę co się zwie Panic Room. Ja też nie jestem fanem fejsbuka, ale czy z tego ma wynikać, że film o jego założycielu od razu będzie zły? Nie jestem też fanem nazizmu, a widziałem sporo dobrych filmów o Hitlerze. Nie mówiąc już o tym, że nie jestem fanem przemocy, a widziałem sporo dobrych filmów o przemocy... No nie wiem, nie widzę w ogóle związku między tymi kwestiami. Fincher ma moim zdaniem więcej wtop, ale nie przywiązuję do jego nazwiska wielkiej wagi. Uważam, że ma kilka godnych uwagi filmów i ani jednego wybitnego. "Zodiac" był najbliżej, ale już "Benjamin..." to po prostu dobrze opowiedziana historia... tyle że historia kiepska, więc i film ostatecznie uznałem za kiepski, chociaż oglądało mi się go bardzo przyjemnie. Fincher to nie jest jakiś geniusz, jakość jego filmów jest mocno zależna od scenariusza. Dla mnie ten film to bardziej "nowy Sorkin" niż "nowy Fincher". Ze dwa lata temu (a rok temu na pewno) już było wiadomo, że "Social Network" będzie dużym wydarzeniem, bo po prostu wszyscy się jarali scenariuszem, a posady reżysera jeszcze wtedy nawet nie obsadzono. Tak samo teraz wiadomo, że dużym wydarzeniem będzie "Muppet Man", bo chociaż produkcja filmu jest w powijakach, to takiego scenariusza chyba nie da rady zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Junkhead 33 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 W tym filmie gra ta Chinka z Disney Channel, więc to już go na starcie przekreśla. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Oglądasz Disney Channel, więc to twoją opinię już na starcie przekreśla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Junkhead 33 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 (edytowane) A twoją opinię przekreśla to, że jesteś murzynem. Disney Channel jest cool od kiedy Ray Liootta zagrał w odcinku Hannah Montana. Edytowane 11 Października 2010 przez Junkhead Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Co kur.wa? Łolter Hill w hanie montanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 A jakie są tematy dopuszczalne w filmach? Hodowcy krów w zachodniach Stanach USA na początku XX wieku? Druga wojna światowa? Biedne dzieci w Brazylii? dopuszczalne jest w sumie wszystko byleby podac to niebanalnie, ciekawie tyle, ze to (z tego co słyszałem) odbywa sie bardzo prosto 1 nerd 2 nerd wymysla cos genialnego w swej prostocie 3 pomysł chwyta 4 nerdowi odwala sodówa czy ten film ma to coś, wychodzi poza schematy , cos wnosi czy jak to nazwac- nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 http://wiscreenwritersforum.org/wp-content/uploads/2010/01/Social-Network-The-by-Aaron-Sorkin-May-28-2009.pdf przekonaj się sam Cytuj Odnośnik do komentarza
Mq 73 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 tyle, ze to (z tego co słyszałem) odbywa sie bardzo prosto 1 nerd 2 nerd wymysla cos genialnego w swej prostocie 3 pomysł chwyta 4 nerdowi odwala sodówa czy ten film ma to coś, wychodzi poza schematy , cos wnosi czy jak to nazwac- nie wiem Obywatel Kane tez sie odbywa zgodnie z tym schematem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ksztyrix 6 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ale o czym jest ten film? O klikaniu na fejsbooku w robocie i graniu w farmville czy o politycznej intrydze mogącej zmienić układ sił supermocarstw uknutej przy wykorzystaniu fejsbuka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 nie, o procesie tworzenia fejsbuka itd, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 O założycielu fejsbuka, o tym jak go chcieli zrobić w ch.uja i jak on chciał innych zrobić w ch.uja, wszystko w walce o miliony dolców. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 (edytowane) Idę w piątek na premierę, Fincher tak na prawdę nigdy mnie nie zawiódł więc jestem dobrej myśli. Dobra byłem wczoraj. To będzie bardzo wstępna ocena więc nie będę się rozpisywał. Trzeba też dodać, że na filmie byłem z kobietą więc do końca na filmie skupić się nie mogłem Umknęło mi tym samym kilka scen. No cóż, film nie jest imo rewelacją. Wiem, że taka jego konwencja (dokumentowy komedio-dramat) ale jest przegadany! Owszem dialogi są mocne ale tak czy siak mnie zmęczyły. Aktorstwo faktycznie dobre, ale czy od razu Oscarowe? Muszę zobaczyć ten film samemu ale niestety już nie w kinie(szkoda mi kasy). Muzyka BARDZO na plus, to tak naprawdę jedyny błyszczący plus jaki wyniosłem z wczoraj. Trent Reznor i Atticus Ross dali radę. Film kończy się trochę z dupy strony, byliśmy bardzo zaskoczeni, że to już the end. Wracając do domu, trochę otumaniony alkoholem prawie płakałem. Mój ulubieniec stworzył film, który mnie nie zachwycił. Zdarzały się takie wcześniej fakt, ale ... sam nie wiem Porównanie jak najbardziej do "Zodiaka". Tylko tamten obraz mimo o wiele dłuższego czasu trwania trzymał za jaja w napięciu. Tu wolałem się czasem "zająć" dziewczyną. To zły znak dla takiego fana kina jak ja, lub bardziej dla Finchera. Cóż Panie Dawidzie bez oceny. Zobaczę na spokojnie z odpowiednim skupieniem to ocenię. Edytowane 16 Października 2010 przez Wiolku Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 A mnie się bardzo podobał - warto wybrać się do kina. Dobrze nakręcony, dobrze zagrany, a sama historia bardzo ciekawa i na czasie. 9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi