Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 274,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Przecież to troll ortograficzny.

Mogliby wydać jakiegoś porządnego cRPGa, a nie zadowalać tylko posiadaczy Kinecta :confused:

Opublikowano

Zdaje się, że Japończyki zrobią kilka normalnych gier na Kinecta, więc jak widać można. Wystarczy poprosić :P

Ale to są prawdopodobnie gry pod mocnym nadzorem M$. Wystarczy popatrzeć na całkowicie niezależne produkcje - 99% to nieudolne podróby Kinect Sports.

Opublikowano

true, niech w końcu będzie to E3 :D

Opublikowano

Swoją drogą to coś czuję że L.A. Noire będzie porażką Rockstara.

Ta gra ma w sobie zbyt duży potencjał, żeby ją spiepszono. To nie w stylu Rockstar. Nawet jeśli grę tworzyło (australijskie) Team Bondi to na pewno pod czułym okiem R*. Ta firma bierze się tylko za same dojrzałe produkcje, i to zawsze prezentujące jakość najwyższe półki. Dawno nie było takie gry o prowadzeniu śledztw, kojarzeniu faktów, zbieraniu dowodów i setek innych rzeczy.

Opublikowano

Sony to gigant, i kto śmiał wątpić że nie zwolnią nieco ciężaru ze swojego portfela, to się może zdziwić.

Każdy użytkownik PSN w USA został ubezpieczony na milion dolarów na wypadek szkód poniesionych w wyniku kradzieży danych (do 12 miesięcy nawet po fakcie kradzieży), poza tym każdy otrzyma 12 miesięczny darmowy voucher na korzystanie z usług AllClear ID, które właśnie specjalizuje się w zabezpieczaniu danych przed cyberatakami.

Sony zarzeka się, że w Europie będzie podobnie, ale jako iż jest to skupisko wielu krajów, wszystko musi potrwać dłużej. Poza tym z tego co wyczytałem na blogu, P+ poza darmowym miesiącem, zostanie wydłużone o czas awarii PSN dla tych co już mieli go wykupionego.

Ciekawe ilu już kombinuje, jak tu wyłudzić tą kasę ;p

Opublikowano

Przecież te ubezpieczenie na 1 mln $ to pic na wodę. Trzeba być dzieckiem by wierzyć w takie bzdury :)

"Ubezpieczenie opiewa na kwotę 1 mln $***********************************************************************************"

:teehee:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Swoją drogą to coś czuję że L.A. Noire będzie porażką Rockstara.

Ta gra ma w sobie zbyt duży potencjał, żeby ją spiepszono. To nie w stylu Rockstar. Nawet jeśli grę tworzyło (australijskie) Team Bondi to na pewno pod czułym okiem R*. Ta firma bierze się tylko za same dojrzałe produkcje, i to zawsze prezentujące jakość najwyższe półki. Dawno nie było takie gry o prowadzeniu śledztw, kojarzeniu faktów, zbieraniu dowodów i setek innych rzeczy.

Głównie chodzi mi o sprzedaż. W pre-orderach tą grę wyprzedza nawet Brink.

Wiadomo że ludzie lubią jatkę, grę akcji, a LA Noire na taką się nie zapowiada za bardzo, więc to jeszcze uszczupla potencjalnych odbiorców.

Inna sprawa, że zwyczajnie może być nudna... jak niektórzy narzekają na nudę w RDR, GTA czy Assassin's Creed to tutaj mogą tymbardziej. Z resztą sam się obawiam, że gra to będzie 25h wysłuchiwania typków i śledztw, gdzie od czau do czasu pojeździ się furką i postrzela.

Od siebie jeszcze dodam że kompletnie nie trawię tego Phelpsa, jak dla mnie wygląda jak jakiś ćwok albo frajerzyna z drogówki. Nie jest ani zabawny jak Nico, ani nie ma charyzmy jak Marston. Kompletnie nijaki typ.

No i ogólnie ani u siebie, ani na forach nie ma takiego hype'u jak chociażby w przypadku RDR. Dlatego czuję, że to będzie trochę porażka, albo co najwyżej umiarkowany sukces R*.

Opublikowano

No chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie spodziewa się po tej grze marketingowego sukcesu na miarę kolejnego GTA? L.A Noire wydaje się celować w zbyt wąski target audience, więc jeżeli chociaż na siebie zarobi, to już będzie dobrze. Swoją drogą ciekawy krok ze strony R*, które do tej pory inwestowało praktycznie w same dochodowe marki.

Opublikowano

@donsterydo: Sony w obecnej sytuacji nie powinno kłamać, byłoby to bardzo ryzykowne. Już lepiej nic nie pisać, ale widocznie jest tak jak napisali, skoro teraz o tym piszą. Sony wychodzi z twarzą.

@Mazzeo: samo R+ chyba z rezerwą uważa, że to nie będzie sukces na miano RDR. Poniekąd RDR miał większy hype i dobrą kampanię reklamową, ponadto był sequelem i również na pewno pomogło w tym GTA IV. Ale uważam, że L.A. Noir zrobi swoje. Rockstar od lat trzyma wysoki poziom reżyserowania fabuły, a jak dołożyć do tego taki smaczek jak realistyczna mimika, to mamy szansę na świetną historię. Fabuła powinna być mocną stroną tej produkcji i trafiać również w gusta miłośników "przygodówek".

Opublikowano

Wiadomo że ludzie lubią jatkę, grę akcji, a LA Noire na taką się nie zapowiada za bardzo, więc to jeszcze uszczupla potencjalnych odbiorców.

Inna sprawa, że zwyczajnie może być nudna... jak niektórzy narzekają na nudę w RDR, GTA czy Assassin's Creed to tutaj mogą tymbardziej. Z resztą sam się obawiam, że gra to będzie 25h wysłuchiwania typków i śledztw, gdzie od czau do czasu pojeździ się furką i postrzela.

Nawet jak nie będzie wielkim hitem, to tym większy szacun dla R*, że robią coś ambitniejszego. Jeśli chodzi o dialogi, to w Falloucie był to zawsze mój ulubiony motyw (zagadać kolesia wysokim speech zamiast walki albo płacenia), a gdy o przeszukiwanie miejsca zbrodni, to ostatnio nawet biedne, kilkuletnie CSI przechodziłem z przyjemnością. Najwyżej odpadnie garść amatorów GTA w wieku kilkunastu lat, których nudzą nawet misje, a bawi rozwalanie na kodach połowy miasta.

Nawet mam nadzieję, że ograniczą nam strzelanie do minimum i zostawią głównie bujanie się autem na miejsca zbrodni przy klimatycznej muzyce.

Opublikowano

Wyobrazacie sobie to ? Za miesiac na E3 zapowiedz nowych konsol Nintendo i Microsoftu ... oraz zapowiedz Sony dzialajacego PSNu xD

PS. Nie obrazilbym sie gdyby plotki o nowym iksie w 2012 okazaly sie prawda - 7 lat to wystarczajacy okres czasu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

te ubezpieczenie to chyba chodzi o to, że jak ukradną ci 50 zł z konta, to Sony odda ci 50 zł.... chyba.

Opublikowano

No oczywiście, że tak. Milion dolarów to górna granica takiej rekompensaty. Tylko że nie dojdzie do tego, by ktoś komuś ukradł milion dolarów z konta... Banki zachowują teraz dużą ostrożność w związku z takimi transakcjami (są przecież limity), po za tym, jeżeli ktoś trzyma na koncie milion(y) to raczej już kartę wymienił :teehee:

Opublikowano

Żeby ogłosić cokolwiek o konsoli trzeba mieć co, trzeba mieć też jakieś zaplecze z grami, by dać jakieś pokazówki. Zrobienie tego w tak krótkim czasie? Pffffff no nie wiem. Na dodatek pół roku po wprowadzeniu Kinecta i z paroma jeszcze exami na horyzoncie? No nie wiem.

Pewno może devkity jakieś już porozsyłali, ale ogłoszenie na E3? Na 99% nie.

Opublikowano

Zdecydowanie za szybko to się dzieje, była mowa o wydłużonym cyklu obecnych konsol, a tutaj już chcą pokazywać nowe zabawki. Takie PS3, czy Wii nie są nawet pełne 5 lat na rynku.

W poprzedniej generacji rozumiem, że się spieszyło Microsoftowi i Nintendo, bo ich konsole razem wzięte sprzedały się w jakimś śmiesznym nakładzie, ale teraz sytuacja jest zupełnie inna.

Opublikowano

No dziwnie się robi. Nie podoba mi się ten pośpiech. To wszystko się zaczęło od wypowiedzi twórców Battlefielda, którzy postulowali o nową generację.

Nowa generacja? Tak, ale w 2013 roku.

Opublikowano

za szybko jak dla mnie nie zdążyłem jeszcze kupić xboxa :ninja:

Opublikowano

remake Halo CE pod koniec 2011 :potter:

I343 raczej na bank w takim razie robi H4

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nie, wszystko się zaczęło od zapowiedzi nowego Nintendo (plotki już były sporo wcześniej). Teraz MS czuję potrzebę, by N nie zabrało na siebie całej uwagi i by pod koniec 2012 nie wydali jako jedyni nową stacjonarną konsolę.

Obstawiam tak: na najbliższym E3 Ninny pokazuje swoją konsolę, którą mocą i pomysłowością jakoś szczególnie grzeszyć nie będzie, na E3 2012 Microsoft zapowiada swoją konsolę. Choć z drugiej strony... pół roku między zapowiedzią sprzętu a jego wydaniem to trochę za mało.

Już w sumie nie wiem co myśleć. Pewny jestem tylko tego, że nowy X na starcie dostanie Halo 4 :potter:

Najgorzej ma teraz Sony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.