Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ta wojna Gow3 vs U3 to rozumiem coś w stylu :

x0 jezd na nim gra ma 29,87 fps a na peesczy tylko 29,12!!!111

??

(pipi) że to zupełnie różne gry ;f

Opublikowano

Which game do you think performs better?

* Uncharted 3 (68%, 1,043 Votes)

* Gears of War 3 (32%, 502 Votes)

Total Voters: 1,545

Ludzie wiedzą co dobre :wub:

Edytowane przez mersi

Opublikowano

mersi

Poziom reputacji: -49

Ludzie wiedza :whistling:

Opublikowano

Dżirsy bronią się same.

Opublikowano

Which game do you think performs better?

* Uncharted 3 (68%, 1,043 Votes)

* Gears of War 3 (32%, 502 Votes)

Total Voters: 1,545

Ludzie wiedzą co dobre :wub:

racja

http://www.vgchartz.com/preorders.php

Disney zlikwidował Black Rock Studio, szkoda bo obok Bizarre to jedno z lepszych studiów które robiło arcade racery ;/ wkrótce będziemy grali w same FPSy

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Ciekawe na co będzie boom w kolejnej generacji. Kiedyś była podjara na racery, bijatyki, platformówki może przyjdzie czas na kozackie sandboxy ? :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Póki co jest ogromne parcie na FPSy...

Możesz mieć rację w kwestii sandboksów, bo to tak naprawdę teraz najlepsze jakościowo gry (RDR, inFamous 1&2, seria AC). Obecnie nawet gry takie jak choćby Bioshock Infinite zyskują sandboksowy akcent, nie wspominając już o nowym Batmanie.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Jeżeli twórcy sandboxów wykorzystają szybko powera nowych konsol by przeprowadzić silne uderzenie z na prawdę widowiskowymi produkcjami to scenariusz taki może się ziścić.

Opublikowano

Aczkolwiek jest jedno aczkolwiek.

DOBREGO Sandboksa nie zrobisz w pół roku ;)

Opublikowano

Przecież trend gier z otwartymi światami ziszcza się już od jakiegoś czasu na tej generacji ;p I wcale nie są to typowe czy w ogóle sandboxy a po prostu "otwarte światy" czy free roamingi. Myślę, że w następnej generacji to będzie po prostu standard nawet w Fifie hehe (trochę wyolbrzymiam oczywiście).

Począwszy od rpg-ów na fps-ach kończąc: Borderlands, Batmany, nowa Lara, Crysisy, Dragon Dogma, Dark Souls, podobno FF13-2 ;], Bioszoki, Brutal Legends, Darksiders, Far Cry-e, PoP z 2008, RAGE, Spidermany, Test Drivy, The Darkness. I wieleee wiele innych zapowiedzianych jak już i wydanych gier.

Tylko zawsze mnie dziwi i zastanawia choćby na przykładzie wyżej wymienionych gier (niektórych). Czemu jak coś ma nawet delikatnie "otwarty świat" czy trochę więcej terenu do poruszania to zaraz jest nazywany sandboxem ;] Mam inną teorie jaka gra jest sandboxem a jaka gra jest np. z free roamingiem ;p

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

dokladnie. ja mam zmartwienie co do Deus Exa- mam wrazenie ze to bedzie korytarzowka ale z duzym obszarem. to nie gta gdzie po rozpoczeciu gry sikamy na glowny watek i jedziemy od razu na drugi koniec wyspy po jakas wypasiona, schowana super bryke.

Opublikowano

Tak już się przyjęło, że jest taki np. Arkham City zafunduje graczom otwarty świat lub nawet publika usłyszy od producentów gry, że teren będzie pięciokrotnie większy niż w poprzedniku to od razu pada określenie "sandboks". Według mnie dając grze trochę bardziej otwartą strukturę można zerwac czasem z liniowością i dodować wszelkie urozmaicenia. Jak już wspomniał Don i Słupek, kolejna generacja ustanowi standard w tej kwestii.

Kiedyś były nawet plotki mówiące o tym, że kolejne odsłony God of War powinny być sandboksowe ale akurat to powiedział David Jaffe, więc nie ma co tego traktować jakoś poważnie.

Szczerze mówiąc, wolę więcej zróżnicowanych gier przygodowych z otwartym światem niż tuzin bliźniaczo podobnych do siebie i odtwórczych FPS'ów. Fakt, że gra mi się w nie dobrze lecz samo zjawisko jest trochę niepokojące w gatunku, niech powstaje więcej takich produkcji jak Bioschock.

Opublikowano

Żeby Final Fantasy zostało nazywane sandboxem.

n129753_I_dont_want_to_live_on_this_planet_anymore.jpg

Opublikowano

SłupekPL: No nawet M$ już badał w ankietach na temat marki Forza czy byłoby zainteresowanie by kolejna odsłona po Forza 4 miała otwartą strukturę.

Generalnie trend ten wychodzi na dobre jeśli nie prowadzi to do nudy.

Opublikowano

Sądzę, że twórcy takich gier wyciągnęli stosowne wnioski po premierze Assassin's Creed. Gra, choć genialnie zaprojektowana i świetnie wykonana cierpiała na monotonię, przez którą wielu graczy jej zwyczajnie nie ukończyło. Dopiero po sukcesie drugiej odsłony pasowało sięgnąć po "jedynkę". Obecnie jeszcze żaden sandbox ani gra przygodowa z otwartym światem mnie nie znudziła.

Opublikowano

Ciekawe na co będzie boom w kolejnej generacji. Kiedyś była podjara na racery, bijatyki, platformówki może przyjdzie czas na kozackie sandboxy ? :)

Mnie tam w ciąż jarają racery, bijatyki i platformówki. Bijatyki mają się dobrze, racery miały by się lepiej gdyby zrobili w końcu kolejnego Burnouta i Wipeouta, a platformówki (rasowe) prawie zdechły :( <nie ma Wii> . Czekam, aż boom na FPSy się skończy.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Swojego czasu mieliśmy przecież w branży parcie na gry muzyczne, który nagle wygasło. W przypadku FPSów raczej nie nastąpi aż tak drastyczny spadek ale popyt może się w końcu zmniejszyć. Jednak na osłabienie marki CoD bym nie liczył.

Opublikowano
  • Autor

Piękne czasy, jak Call of Duty nie było taką marketingową potęgą. :unsure:

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

FPSy w multi nie znudzą się podobnie jak bijatyki w multi się nie nudzą. Kolejne CoDy będą trzaskane podobnie jak kolejne Tekkeny, stety/niestety z dwukrotną częstotliwością.

Opublikowano

Tylko że CoD'y wychodzą co roku i dorzucają kolejne 20 mln, a tekkeny, nidforspeedy biją po 3 mln co jakiś czas, a jak wychodzą za często jak ostatni Shift 2 to sprzedają się jak szajs. FPS'y przyćmiły inne gatunki i tyle.

Opublikowano

SłupekPL: No nawet M$ już badał w ankietach na temat marki Forza czy byłoby zainteresowanie by kolejna odsłona po Forza 4 miała otwartą strukturę.

Generalnie trend ten wychodzi na dobre jeśli nie prowadzi to do nudy.

F4 miałaby mieć tą niby "otwartą strukturę"? Ludzie! Koniec świata :lol: Po co oni chcą zmieniać coś co jest bardzo dobre? Ja tego nie pojmuję. Wcześniej bym się spodziewał, że w kolejnych Call of Duty będą wychodzić darmowe DLC.

Tęskno mi do czasów, gdzie zamiast rozdrabniać się nad setkami bezsensownych ficzerów, człowiek główną uwagę skupiał nad ważnymi elementami rozgrywki - dobry przykład - NFS Underground i Underground 2: po co komu ten durny free roam w U2 skoro w sumie nie było co tam robić (co innego Most Wanted, bo tam świetnie bawiłem się zwiedzając miasto).

Opublikowano

Jestem troche uwalony mode: zmiencie temat qwa, aj em karwa legion wiec sie sluchamy ;P Czy tylko mi brakuje pierwszorzednej mordoklepki (Virtua Final Showdown) ? Czy na konsolach sami fani Teczkena ? (sam sikam po gaciach na mysl o TTT2 ale ciii).

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.