Musiol 188 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Wie ktoś może jak wygrywać walkę o górne piłki? Bo zawsze tracę w ten sposób bramki ... Dobrze się ustawić, wyprzedzic zawodnika i trafic z tajmingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) Zlatana nie da się wyprzedzić Ogólnie napastnicy przy górnych piłkach mają fory, to obrońca musi kombinować, a czasami się zwyczajnie nie da nic zrobić (np. niekryty napastnik, a obrońcy 3-4 metry od niego, człowiek zanim przełączy, to już jest po ptokach). Dzisiaj pobiłem swój rekord i na rozegrane min. 13 meczów miałem 1 wygraną, dwa remisy i całe morze kosmicznych upokorzeń przez rywali. Zaczynam odczuwać masochistyczną przyjemność z dostawania po (pipi)e od gościa, który 2-3 pierwsze bramki zdobywa (w losowej kolejności): po karnym z dupy, wywinięciu orła przez mojego orła( lub zwykłym zdeptaniu przez takiego Drogbe), pinballu pod polem karnym gdy wybijam piłkę (i 90% przypadków piłka ląduje przy napastnku, który akurat stoi przed pustą bramką), z pierwszego uderzenia z 25 metrów (zwykle 2-3 minuta). Schemat powtarzany do bólu. Potem zaczynam świrować i albo tracę kolejne 3-4 bramki(dzisiejszy rekord 0-8 i to z typkiem, który miał mniej okazji 1 na 1), albo wychodzę na 3-3 by w ostatniej minucie rywal dośrodkował, mój obrońca idelanie wyłożył piłkę wchodzacemu napastnikowi i zakończył moje cierpienia. Jestem też blisko spadku z 8 ligi, a jeszcze wczoraj nie miałem z nią problemu. Jak zaczynałem przygodę z FIFA 12, to jak wychodziłem 1 na 1 to 7/10 przypadków był gol, a teraz mam 1/10 (i dzięki temu zacząłem zdobywac bramki z dystansu ). Orson, dziś wieczorem bądź dla mnie delikatny... Edytowane 4 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Wie ktoś może jak wygrywać walkę o górne piłki? Bo zawsze tracę w ten sposób bramki ... tak jak ci podpowiadali -czyli ustawianie + timing plus L2 czyli walka ciałem. Przynajmniej w moim mniemaniu to cos daje. W przypływie radości z awansu takie pytanie do tych ktorych nie mam na friendliście: do jakiej ligi dobrneliście online? Mi udało się właśnie awansować do 5. z czego niezmiernie się cieszę no to wysoko, chyba najwyżej z ludzi których mam na liscie, ja powalcze o utrzymania w ...8 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ktoś też ma taki szacher-macher na arenie, że pomimo wyboru zawodnika, który ma na niej być to i tak pojawia się Wam Kaka w stroju Waszej drużyny? Lipnie trochę. I czy też Wam często wyskakuje błąd EA Sports Football Club? Tj. że się nie da połączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 EA ma jakieś dziwaczne problemy z serwerami. Lubią nas losowo rozłączyć, czasami co 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Mnie chyba jeszcze ani razu nie wywaliło, a mam rozegrane ok 100 meczów online Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ktoś też ma taki szacher-macher na arenie, że pomimo wyboru zawodnika, który ma na niej być to i tak pojawia się Wam Kaka w stroju Waszej drużyny? Lipnie trochę. I czy też Wam często wyskakuje błąd EA Sports Football Club? Tj. że się nie da połączyć? Jeśli chodzi o Kake zamiast wybranego przez Ciebie grajka to tak, mam tak nałogowo. Wystarczy wejść do menu i wyjść ponownie na arenę - powinno zadziałać. Jak w Windowsie Błąd w EAS FC pojawia mi się od czasu do czasu. Wtedy zazwyczaj pomaga to co w przypadku zwiechy z zawodnikiem z areny. Generalnie widzę, że wszyscy mają takie same problemy z działaniem gry. Ciekawe tylko kiedy wypuszczą jakąś łatkę bo niektóre akcje robią się już irytujące. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Już była łatka 1.01, ktoś wie w czym pomogła? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gracz16 2 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ja to z Kaką mam tylko po wyjściu z UT Cytuj Odnośnik do komentarza
adam16505 5 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 A mnie oczywiście EA wywaliło jak wygrywałem i zaliczyło wygrane kolesiowi a nic nie grał dostawał aż miło. Ach EA... Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 To dziwne adam, bo miałem dwa przypadki gdy koleś po pierwszej połowie prowadził 1:0, uciekł i zaliczyło mu wygraną.. Sprawiedliwość ? Poza tym wkur.. mnie niemiłosiernie nowa fifa.. Wszystkie mecze przegrywam 1:2, 2:3, 3:4, 4:5. Każdą decydująca bramkę tracę między 80 a 90 minutą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
xMAFIA_PLxMICHAL 46 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 wywala przez to że servery są oblegane czy mam Średnią blokadę firewall ? Jak można sie pozbyć tej blokady ? mam bezprzewodowo i porty odlokowane Cytuj Odnośnik do komentarza
adam16505 5 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 No mi pkt niestety nie dało... Sprawiedliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 712 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 co do dostawania bramek zdupy na początku meczu i potem kolejnych, tez tak miałem :x wszystko przez to że przy niekorzystnym wyniku dawałem takte attacking i kilka zmiennych (np offside trap żeby grac wysoko i skrócić pole i counterattack zaraz po odbiorze piłki) ale to wszystko było o kant dupy bo to typ punktował, teraz zmieniłem styl i po prostu gram niezmiennie swoją grę na zimno bez mourinhowatych ruchów taktycznych :] czekam na swoje szanse i jesli nie brakuje mi zimnej krwi (bo szanse zazwyczaj są c'nie?) to odwracam wynik chociaż raz grałem z jakaś dziewczyną z Austrii (sic), dostawałem 0-3 po tanich cutbackach to dostałem takiej furii że zagrałem na pełnej k.urwie i wygrałem to 4-3, czasem wk.urw pomaga, takiej hańby bym nie zniósł to się starałem jak nigdy :ph34r: ale generalnie polecam grać swoje bez względu na okoliczności i wynik, na zimno, cynicznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ja tam gram swoje, dostałem w dupę 9-1 ale to nic. Gram dalej Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 712 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) no trzeba jeszcze wyciągać jakieś wnioski z porażek , zawsze sobie analizuję jakie bramki straciłem (coraz mniej tracę z wrzutek bo się zawziąłem że wyblokuje nawet najbardziej ranndomową wrzutkę) i mam mocne postanowienie nie wpuszczenia kolejnych tego typu :] no i jest jeden ogromny plus porażki - kolejny mecz to gram na złości i 3x bardziej skupiony (jeszcze jak Szpakowski wspomni o porażce/remisie w poprzednim meczu to już w ogóle RAGE) , zazwyczaj wychodzi z tego win streak, chociaż w starych fifkach zdarzały się też długie bezsensowne serie porażek ale to zazwyczaj było późno w nocy i grałem już wypalony swoje schematy w kółko jak robot, to nie miało prawa działać Edytowane 4 Października 2011 przez black mamba Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ja na razie gram head to head seasons i jest bardzo fajnie. Co mnie bardzo dziwi to fakt że ciągle ustawiam w opcjach szukanie przeciwnika na manualu i jeszcze nigdy nie czekałem dłużej niż kilkanaście sekund! Nigdy! No to jest bardzo pozytywne, w dodatku przekrój różnych klubów, od 4 do 5 gwiazdek więc jest fajnie. Nie spodziewałbym się że aż tylu ludzi gra na tych ustawieniach. Ja sam zostawiłem tylko bramkarza na auto bo to już za duży hc. A btw nie sądzicie że grafika jest ładniejsza kiedy gramy w godzinach przed/popołudniowych niż wieczorem? Mi się lepiej gra, kolory są jakby ostrzejsze, no nie wiem, po prostu mi się lepiej gra i nie lubię za bardzo kiedy mi losuje godzinę wieczorną. W poprzednich fifach też tak miałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 a ja odwrotnie, wolę wieczorem. Nienawidze za to sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 712 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 ciekawostka - pokasowali staty boosterom http://forum.ea.com/uk/posts/list/1057326.page z tego co czytałem mają teraz osobna ekipę która jest odpowiedzialna za porządek z trybami online, fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ludzie wpierają EA i ich online passy,a nie poprawiło to działania serwerów,więc pytanie na co ta kasa idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Pojawiło się nowe zadanie online - i zonk. Gdy biorę "zagraj" zawiesza mi konsole. Wam też? Już drugi raz pod rząd. Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 712 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 tak piszą o tym na offi forum http://forum.ea.com/uk/posts/list/1057824.page Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 (edytowane) A macie coś takiego jak ulubioną stronę boiska? Mi się łatwiej atakuje, kiedy jestem po prawej stronie (czyli atakuje na lewo), a z kolei łatwiej mi się bronić kiedy gram z lewej strony. Zwyczajnie mam wrażenie, żejest więcej wolnej przestrzeni, więcej widzę. Pewnie to kwestia którejś półkuli mózgu . Kurdę, z tego co piszecie, to macie spore problemz y FIFA, mi si par razy przytrafia zwiecha w menu i w sumie tyle. Edytowane 4 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
rapen 4 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 u mnie wyzwanie juve - milan poszlo normalnie, do zaliczenia banalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Czemu ten temat jeszcze nie jest podpięty, jak wszystkie główne tematy nowych fif? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi