Skocz do zawartości

Wii U - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 326,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Od lat czochram na Playstation i nigdy nie rozumiałem świata Nintendo  - aż do czasu, jak Mikołaj podrzucił mi pod choinkę WiiU wraz z pro kontrolerem oraz Bayonetta 1,2 + Mario 3D i DonkeyKongiem. W

• No chyba Cię popier,doliło jeśli myślisz, że będziesz mi mówić co jest dla mnie, co nie i co może mi się podobać, a co nie. Nie jestem fanem sterowania Wiilotami i chuy Ci do tego. Machanie wiilotem f

Opublikowano

No nie, wiadomo :) Ale kup teraz używkę oryginalną za 60 to będzie sukces :)

Opublikowano

Ja dokupiłe 3 witoldy nie orginalne  do wii aby grać w MP9 i żadnych problemów a używam je od roku

Opublikowano

Właśnie trwa show famitsu na temat Pokken Tournament :)

- Gardevoir, Suicune, Pikachu potwierdzeni jak zawodnicy

- gra na automatach nie będzie korzystać z klasycznego "dżojstika" i przycisków, będzie się grac używając pada z tradycyjnym dpadem i układem przycisków ABXY

- będą supportowe Pokemony.

generalnie info na bieżąco pojawia się na serebii.net

Opublikowano

Właśnie trwa show famitsu na temat Pokken Tournament :)

- Gardevoir, Suicune, Pikachu potwierdzeni jak zawodnicy

- gra na automatach nie będzie korzystać z klasycznego "dżojstika" i przycisków, będzie się grac używając pada z tradycyjnym dpadem i układem przycisków ABXY

- będą supportowe Pokemony.

generalnie info na bieżąco pojawia się na serebii.net

Jest jakieś potwierdzone info, że gra ukaże się także na Wii U?

Opublikowano

Nie, ale to raczej kwestia czasu - nie sądzę, żeby gra była tylko na automaty

Opublikowano

Zarobią swoje na automatach i pchną porta na WII U - już widzę te nowe pokemonowe figurki amiibo = żyła złota. Teraz nacieszmy się najnowszym Smashem.

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mam pytanie odnoście gry za tydzień jade do Niemiec chce kupić Wii U plus capitan toad czy w konsoli będzie można zmienić język na angielski i czy następne gry kupowane np. w konsole i gry będą działać poprawnie? 

Opublikowano

Beda dzialac dopoki jest to konsola Europejska. Z jezykami w grach nie wiem jak to jest, jezyk w konsoli napewno powinno sie dac zmienic.

Opublikowano

Konsola kupiona w Niemczech, to normalny Palowski model. Przy pierwszej inicjacji/włączeniu konsoli, będziesz sobie mógł wybrać język. Z zakupem Toad u niemiaszków, to bym się jednak wstrzymał. Z tego co pamiętam (sprawdzał nie będę, bo grę wyciągnąłem z czytnika i jestem zbyt leniwy, aby ponownie ją tam wkładać i patrzeć co i jak), w grze niema chyba zmiany języka i każdy Toad jest jezykowo przystosowany do danego kraju.  Czyli jeśli kupisz Toada w Niemczech, to będziesz miał niemiecki język. No chyba, że po zmianie jezyka w konsoli, gra także przeskakuje na takowy - nie wiem, nie sprawdzałem.

Gry kupione na polskim rynku będą działać normalnie, bo jak już wcześniej wspomniałem, konsola to standardowy Palowski model. 

Opublikowano

Czy pudelko z nową konsolą jest jakos specjalnie opakowane? Pytam, bo nie wiem jak rozpoznac, czy konsola byla wyciagana wczesniej z pudelko (ogolnie uzywana a sprzedawana jako nowa)?

Opublikowano

Ja na swoim Toadzie kupionym w Polsce mam wymienionych kilka wersji językowych, więc na pewno gra automatycznie włącza język na taki jaki mamy ustawiony w konsoli :) Wyobrażacie sobie tłoczenie 5 wersji gry na Europę?

Opublikowano

Ninny opublikowało zaaktualizowany plan wydawniczy, z którego wynika:

- SMT x FE dalej się robi i nie jest anulowane

- Zelda po raz kolejny potwierdzona na 2015

- To samo z Xenoblade

- Mario Maker wygląda, że będzie miało obsuwę (ale wciąż 2015).

Opublikowano

:O Nawet nie wiedziałem, że coś takiego powstaje, a jeśli już to podejrzewałbym, że coś takiego trafi na 3ds. Skoro powstaje na WiiU to strasznie jestem ciekaw czy otrzymamy gameplay rodem z Firem Emblem w świecie SMT, czy coś innego.

Opublikowano

Właśnie skończyłem pierwsze spotkanie z MP Trilogy.

Powiem tak:

Wiilot + nuncuck to tragedia jak dla mnie odpycha mnie i grać mi się nie chce.

Podobne wrażenia z Mario galaxy odpaliłem pograłem…. przepraszam przemęczyłem się 1h i dałem sobie spokój...

Opublikowano

Ogólnie sterowanie willot plus grucha mnie męczy

Opublikowano

Ja go doskonale rozumiem. Miałem SMG2 i MPT na Wii i szybko odpusciłem. Wspaniałe tytuły ale sterowanie mnie zniechęciło całkowicie (jak i do samej konsoli). Szkoda, że nie dorzucili obsługi pada.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja Was za to kompletnie nie rozumiem xD

Przecież sterowanie w SMG2 to jest czysta przyjemność. Tak samo świetny zabieg zrobiono w DK Country Returns, gdzie sterowanie jest na tyle uproszczone, że giera jest trudniejsza do pokonania. Bo chyba każdy gra sterowaniem na wzór SNESa, c'nie?

Opublikowano

Chcieć wrócić z intuicyjnego strzelania w FPS'ie na gałki analagowe  :dafuq:

(zaznaczam, że jestem zwolennikiem dawania użytkownikowi wyboru sterowania: oczywistym jest, że lepsze są alternatywy, niż całkowity ich brak)

Opublikowano

:o Nawet nie wiedziałem, że coś takiego powstaje, a jeśli już to podejrzewałbym, że coś takiego trafi na 3ds. Skoro powstaje na WiiU to strasznie jestem ciekaw czy otrzymamy gameplay rodem z Firem Emblem w świecie SMT, czy coś innego.

To chyba nie będzie strategia turowa sądząc po dotychczas ujawnionych (skąpych) informacjach. No i raczej klimaty współczesne, a nie fantasy.

Co do do dyskusji o sterowaniu w MP - w nowej części na Wii U, jeśli powstanie, a pewnie powstanie, nawet sobie nie wyobrażam, żeby nie było sterowania Wiilotem i nunchakiem.

Opublikowano

Właśnie skończyłem pierwsze spotkanie z MP Trilogy.

Powiem tak:

Wiilot + nuncuck to tragedia jak dla mnie odpycha mnie i grać mi się nie chce.

Delikatne ruchy wiilotem :-) może to Ci pomoże.

Grywam w FPS-y klasycznym padem na innych konsolach i takie sterowanie nie ma startu do wiilota. Tylko trzeba się przyzwyczaić. 

Opublikowano

W oryginalnym Metroid Prime Trilogy można było grać tylko Motem + gruchą? 

Opublikowano

Omg kupiłem to MPT. Moje pierwsze zderzenie z serią. JAKI MIÓD <3 To sterowanie jest genialne, czuje się jakbym to ja siedział w tym stroju Samus.