Opublikowano piątek o 10:431 dzień No ale to nie ma sensu, Ci aktorzy w większości już są za starzy.Widzisz to jak 65-letni Downey Jr znowu zostaje Iron Manem na kilka filmów do przodu?
Opublikowano piątek o 10:541 dzień W secret wars mogą wciągnąć jakieś mlodsze warianty + Starka w wersji rdj po raz kolejny, ale to są moje domysły. Słyszałem, ze te samo universum ma być kontynuowane. Ale na tym etapie jeszcze doomsdaya nie skończyli. Pełnego resetu nie zrobią bo tutaj rudą wcisnęli
Opublikowano piątek o 10:581 dzień Zrobią pewnie jakąś kolizje światów i ściągną warianty z innych wymiarów. Tak jak w komiksach ściągnęli Moralesa z uniwersum ultimate do amazing spider mana.W trailerze jest stary Magneto, a już chodzą ploty, że młodego magneto ma grać ten typ ze Star Wars.
Opublikowano piątek o 11:171 dzień Szczerze to po Secret Wars najlepiej by było gdyby ogłosili całkowity koniec MCU.
Opublikowano piątek o 11:201 dzień xDJak to dobrze rozegrają to siano dopiero zacznie spływać po Secret Wars jak zrobią cały origin X-Menow zgodnie z komiksami bez cudowania.Zgadnij kto był pierwszym uczniem w szkółce Profesora X.
Opublikowano piątek o 11:271 dzień No, zajebiście dobrze rozgrywają wszystko post-Endgame xDA X-Menom od Foxa nie podskoczą, Mysza to rozpierdoli.
Opublikowano piątek o 11:301 dzień Szanse są 80-20, że spierdolą wykonanie, zgadza się. Ale plan mi sie podoba
Opublikowano piątek o 11:311 dzień 8 minut temu, Sebas napisał(a):xDJak to dobrze rozegrają to siano dopiero zacznie spływać po Secret Wars jak zrobią cały origin X-Menow zgodnie z komiksami bez cudowania.Zgadnij kto był pierwszym uczniem w szkółce Profesora X.Ale ja to wiem byku, w ciągu ostatnich 20 lat przeczytałem pewnie z tysiąc komiksów Marvela i drugie tyle DC.Po prostu jak dla mnie temat jest wydojony do cna i wyruchany na maxa.
Opublikowano piątek o 11:351 dzień No to nie wiem skąd ci się wziął reset i recasting wyruchanych avengersow tylko dlatego, ze aktorzy są starzy. Nic by to nie dało. Mają do przeruchania swoje wersje rzeczy, których jeszcze nie zrobili.
Opublikowano piątek o 11:471 dzień Jak będą robić ze dwa filmy rocznie, które trzymają znośny poziom jak F4 czy Spider man to dla mnie spoko. Jak mają znowu napierdalać taśmowo takie gówna jak Marvels, Thunderbolts czy ostatni Kapitan Ameryczka, to moga wypierdalac.Spider man na szczescie bedzie wychodził do końca świata, bo Sony nigdy nie odda tej licencji.
Opublikowano piątek o 14:321 dzień 2 godziny temu, Sebas napisał(a):No to nie wiem skąd ci się wziął reset i recasting wyruchanych avengersow tylko dlatego, ze aktorzy są starzy. Nic by to nie dało. Mają do przeruchania swoje wersje rzeczy, których jeszcze nie zrobili.To co ma nadejść a to co ja bym chciał to są kompletnie różne rzeczy.A reset nastąpi i tak, mnóstwo postaci zostanie zastąpione młodszymi wersjami granymi przez młodszych aktorów. Część zostaje, więc mimo zapowiadanego Battleworlda i tak w jakimś stopniu zostawią multiwersum.
Opublikowano piątek o 17:131 dzień Nie no to i tak się musi wydarzyć jeśli chcą dalej doić rajtuzowcow. Tylko tak jak Masorz mówi, wciskanie RDJ znów w zbroję Iron Mana to jak wciąganie Arniego do każdej części Terminatora.Pisałem to z dziesięć razy ale to że nigdy nie udało się zlepić (nawet po Endgame) Xmenów z ekipą Avengers to największy błąd. Bo mieli świetny casting, Jackman McAvoy, Fassbender, Lawrence. To by miało o wiele większe wzięcie niż jakieś wciskanie kosmicznych gowien w 4 (?) fazie.Finalnie Xmeni też po Pierwszej Klasie i Days of the Future Past zaliczyli zjazd.Nowa ekipa to połowa sukcesu. Adam Driver napewno ma charyzmę i potrafi grać. Takich młodszych aktorów jest więcej, np Paul Mescal pierwszy z brzegu.Drugą połową są po prostu dobre filmy, a nie 20 lat robienia Marvela i dostajemy mega bezpieczną, bezjajeczna Fantastyczną 4 gdzie znów niesamowity przeciwnik pożeracz światów okazuje się popierdółka dla naszych bohaterów (pamiętacie Bejla w Thorze i jego miecz do zabijania Bogów?;)
Opublikowano piątek o 17:251 dzień Jeżeli nie chcą lecieć od początku z kapitanem ameryka w II WŚ, o patrz Thor i Asgard, Iron Man w jaskini, albo Antman, patrz jak sie skurczył w wannie, to nie zrobią masowego recastu. Nie wiem jak to sobie wyobrażacie. Przecież to by nie przeszło. Będą ciągnąć dalej bez resetu i robic głownie nowe postaci.
Opublikowano piątek o 17:281 dzień 12 minut temu, drozdu7 napisał(a):mieli świetny casting, McAvoy, FassbenderNo ich to mogli zostawić, coś pokombinować z wymiarami czy chuj wie, Magneto i Xavier zawsze byli tymi starszymi, mentorami, więc nawet za 20 lat by się nadawali do tej roli
Opublikowano piątek o 21:071 dzień Szybkie pytanie - wraz z małżonką nadrabiam Marvela od początku. Kusi mnie jednak, żeby pójść wreszcie na Pająka do kina. Czy jak nadrobię poprzednie trzy filmy z uniwersum Spider-Mana to wystarczy, żeby połapać się w fabule tej części czy nie? Ewentualnie dużo stracę nie oglądając Avengersów i innych produkcji (obecnie jestem na etapie Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz).
Opublikowano piątek o 21:121 dzień Homecoming można odpuścić, ale dwa następne warto znać. Bo sytuacja w jakiej znajduje się teraz Parker to dalszy ciąg tamtych wydarzeń.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 8 godzin temu, Zwyrodnialec napisał(a):Homecoming można odpuścić, ale dwa następne warto znać. Bo sytuacja w jakiej znajduje się teraz Parker to dalszy ciąg tamtych wydarzeń.I jeszcze te parę scen z nim z Civil War można nadrobić dla lepszej podbudowy + walka finałowa tam jest KOZACKA.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Civil War jest dobre, ale to najlepszy przykład jak słabe potrafi być skalowanie mocy. O ile to co widzimy na lotnisku można uznać za zwykłą sprzeczkę gdzie nikt nie walczy na poważnie, to finałowe starcie było osobiste, a Stark walczy jakby pierwszy raz w życiu używał zbroi.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 32 minuty temu, Zwyrodnialec napisał(a):Civil War jest dobre, ale to najlepszy przykład jak słabe potrafi być skalowanie mocy. O ile to co widzimy na lotnisku można uznać za zwykłą sprzeczkę gdzie nikt nie walczy na poważnie, to finałowe starcie było osobiste, a Stark walczy jakby pierwszy raz w życiu używał zbroi.Można wytłumaczyć, że gniew go zgubił w tym starciu. Wykorzystanie zbroi to tak naprawdę wypadkowa intelektu i chłodnej kalkulacji.Największym przegrywam pod względem skalowania to i tak okazał się Vision :p Edytowane 13 godzin temu13 godz. przez SnoD
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Byłem dzisiaj i było po prostu OK.Na pewno bardziej mi pasował taki poważniejszy Spider-man gdzie Peter próbuje sobie poradzić z trudną sytuacją, która jest konsekwencją jego decyzji i różnie z tym jest. Wątek mutacji też bardzo dobry chociaż wiem, że w komiksach było to rozwiązane jeszcze lepiej. Troszkę byłem zdziwiony tym na czym opiera się tak naprawdę trzon fabularny całości bo osobiście był średnio interesujący łącznie z Jean Grey do której nie potrafię się przekonać. Chyba za bardzo mam wyryte w głowie jej rolę w Stranger Things i ciężko mi brać na poważnie dosłownie dzieciaka w roli potężnej Phoenix, zwłaszcza że oryginalna aktorka z oryginalnych X-Menów była świetna w swojej roli. Też było sporo głupotek fabularnych jak to jak Peter troszkę bez refleksji odszedł od tego dyrektora po schwytaniu JG, mi już wtedy się zapaliła żółta lampka ostrzegawcza, że coś tutaj jest nie tak. W ogóle on o coś pyta, ten mu odpowiada jakieś głupoty a ten 'a, no spoko to elo'. xD Punisher bardzo na plus, uważam, że świetnie kontrastował z nastoletnim Peterem. Hulk zbyteczny w zasadzie poza sceną na uniwersytecie. Dobrze, że w końcu zamknęli ten wątek z MJ i Nedem. Scorpiona fajnie było zobaczyć ale głównie dlatego, że lubię tego aktora i jest w miejscu, w którym jest dzięki jego fantastycznej roli Vaasa. Podobały mi się sceny akcji. Są bardzo różnorodne i było widać, że próbowali czegoś nowego w kwestii dynamicznych ujęć jakchociażby w walce z ninja gdzie kamera dosłownie fruwa dookoła a najbardziej mi się podobało jak w jednym momencie po prostu robi flipa o 180 stopni. Bardzo ładne i widowiskowe. CGI też w wielu miejscach bardzo ładne ale są niestety miejsca gdzie widać sztuczność jak np. ten mały pająk w rogu drzwi jak Peter w początkowej sekwencji odbierał jedzenie sprzed drzwi. No jakby go AI robiło. Podobnie z gołębiami. Ogólnie oglądało się dobrze, nic mi się tam nie dłużyło raczej ale do poprzedniego Pająka gdzie był totalny fan serwis nie ma startu. Fabularnie mało co wprowadza do Doomsdaya, zdecydowanie należy traktować go jako osobny film i kontynuacja osobistego wątku Petera zapoczątkowanego w No Way Home.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Całe szczęście, że rudawolała sie pastwić nad Peterem udając mj i dla rozrywki wskoczyła chłopem pod koła taksówki zamiast wspomnieć porwaną siostrę. Nie chciała mu nawet wygarnąć, że pracuje dla porywaczy, pomijając, ze w ogole niby mu nie ufała mimo, że całe miasto ssie mu kule- taka bohaterską ma opinie. Nie byłoby filmu
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. W dniu 31.07.2026 o 00:47, Zwyrodnialec napisał(a):Obie części Spiderverse i tak są lepsze niż wszystko aktorskie.Sama prawda