Jump to content

Nowy Dashboard - jesień 2011

Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=GbOzcLd8LDg&feature=player_embedded

- youtube

- wyszukiwarka bing

- zapisy w chmurze

- telewizja Live

- pełna obsługa dasha przez kinecta, wyszukiwanie głosowe dla bing, youtube i xbl marketplace

- kilka innych zmian

- sterowniki dla kinecta

- oficjalna obsługa 3D

Zdjęcia to wczesna kinectowa wersja dasha

Premiera początek grudnia

Edited by Daddy

Z wyglądu średnio mi się widzi ten nowy dash, za to dobry będzie YT, Skype myślę też się przyda bo przecież każdy ma headset ;-) Mam nadzieję,że Bing będzie działał jak normalna przeglądarka na PS3 a nie wyszukiwała tylko fakty nt. wybranej gry jak to ma miejsce także na PS3 (nie pamiętam jak to się zwało konkretnie). Ogólnie zalatuje W7 mobile i nie podoba mi się to;-)(do W7 nic nie mam).

Czyli wychodzi na to że Kinect posłuży w głównej mierze do skype i obsługi dasha :yahoo:

Gier nadal nie ma, a te na horyzoncie nie wyglądają zachęcająco. Dobrze że będzie chociaż Kinect sport 2.

Z tym skypem będzie tak samo jak z Facebookiem na Xlive, jest ale mało kto tego używa. No bo to samo jest przecież na komputerze.

To samo z YouTube, po co mi to?? skoro mam to na PC z obsługą myszy.

Czyli wychodzi na to że Kinect posłuży w głównej mierze do skype i obsługi dasha :yahoo:

Gier nadal nie ma, a te na horyzoncie nie wyglądają zachęcająco. Dobrze że będzie chociaż Kinect sport 2.

Z tym skypem będzie tak samo jak z Facebookiem na Xlive, jest ale mało kto tego używa. No bo to samo jest przecież na komputerze.

To samo z YouTube, po co mi to?? skoro mam to na PC z obsługą myszy.

No ale czasem na YT są fajne filmiki w HD, które można chcieć obejrzeć na HDTV. Niby można podpiąć lapka przez HDMI, ale nie zawsze się chce.

Skype też niby jest na PC, ale na X360 mam przykładowo lepszego headseta, więc chętnie skorzystam.

Guest DonSterydo

Dobrze wygląda i sporo nowych ficzerów, które razem trochę jednak pozmieniają, a w szczególności dla posiadaczy Kinecta jeśli pełna obsługa dasha to prawda.

A ta chmura zaczęła mnie interesować z uwagi na to, że ściąga wszystkie dane i zastąpi odzyskanie GT - ostatnio jak się tym bawiłem to przestały mi działać savey do FPS'ów więc uproszczenie i usprawnienie mile widziane :P

no więc tak. Ten wyciek który miał miejsce to jedna z pierwszych wersji. 20765.8 ( wersja xdk )

Obecna ( dzisiejsza ) to 20871.0 i jej wersja flash to 14427.0, po za wyglądem ma nowe sterowniki Kinecta = na "siedząco" przechwytuje cały szkielet naszej postaci, co daje dużą precyzje :-)

69c5fcd208a52b4f7d809eb.jpg

Edited by Dabman

nowe sterowniki dla kinecta dobre info, chociaż nie wiem co tam mogą poprawić bo kinect na siedząco działa bardzo dobrze, szybko i precyzyjnie

aha nowy dash ma pojawić się na początku grudnia

Edited by Daddy
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Kompletnie mi sie nowy dash nie podoba. Łatwo sie pogubić można. I jakoś tak dziwnie w nim sie porusza. Za dużo elementów, za dużo wszystkiego (szczególnie duży nacisk położono na społeczność czyli FB,twitter itp) wolałem jednak poprzedni. Cóż trzeba bedzie sie przyzwyczaić.

@ Psyko

Zapisy były we wrześniu (?).