Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Co ma wspólnego wyścigi ze strzelanką, jaką jest CoD?

edyta.

Specjalnie dla Łinera poprawiłem literówkę która NIE ZMIENIA SENSU MOJEGO PYTANIA ;)

Edytowane przez Stona

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Stona, poprawiasz innych, a sam złożyłeś "piękne" zdanie.

btw. Sam chętnie zagrałbym w CAŁKIEM nowego CoD'a tj. na nowym silniku graficznym zrobionym od podstaw na potrzeby nowego sprzętu. Mam nadzieję, że wraz z nową generacją dane nam będzie poczuć większą interakcję z otoczeniem, bo to co jest teraz to jak granie w tytanowym pudełku z przegródkami...

Opublikowano

Będziecie musieli porządnie nacieszyć się pierwszym CoDem na NG, bo każda kolejna część tej serii będzie na tym samym silniku i gameplay'owo raczej się nie zmieni do końca przyszłej generacji, więc nie dziwię się fanom CoDa, że tak bardzo chcą kolejnego sequela tak szybko - to ich jedyna szansa na jakiekolwiek nowości, zmiany i poprawę grafiki do Next-Next-Genów xD

Opublikowano

Jak sobie przypomnę jakim cudem był pierwszy next genowy-current genowy CoD (4). W zasadzie dla mnie do dzisiaj najlepszym fps-em.

To z miejsca ślinię się na nowego CoD-a na X720/Ps4. W sumie to nawet na obecną chwilę mogę już napisać, że to pierwsze "10 most wanted gier" na next geny.

A już na pewno gra dla której "przyspieszyłbym kupno next gena". No chyba, że jakoś wybitnie tematyka nowego CoD-a lub coś by mi nie podeszło.

Chociaż w to wątpię.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

ja bym tam pograł w DOBREGO fpsa w Wietnamie.

Opublikowano

Wtedy Activision nie było takim potentatem na rynku jak teraz. Wtedy ludzie pracujący dla Acti starali się i w końcu dali innowacyjność przy MW...teraz oprócz lepszej grafy to na powtórzony geniusz z CODa 4 bym nie liczył. Po obecnym Activision można się obecnie spodziewać tylko odcinania kuponów.

Opublikowano

panowie CoD 4 był genialny w dużej mierze dlatego bo był czyms nowym- w sensie tematyki (współczesna, nowoczesna wojna)

Nie zaprzeczę, misja snajperska w prypeci ryła czachę ale nie oszukujmy się- kopało po jajach bo wreszcie odpoczęliśmy od strzelania do szwabów

teraz często słyszę głosy, że ludzie chcą wrócić do II wojny światowej , zmęczeni CoDem i kopiami jak MoH czy Homefrontem

a może by tak wietnam pociagnąc?

Pierwszą wojnę św?

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Podbijam I wojnę, chociaż w trochę ciekawszy sposób niż przez 70% czasu gry siedzenie w okopach. Nie obraziłbym się też na wojny napoleońskie (10tys jednostek na ekranie :sorcerer: ).

edit. Killstreaki w postaci szarży ułańskiej included

Edytowane przez Gość

Opublikowano

MASZ WIETNAM W BLACK OPSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS ;]

@Mysza

No to jest racja, że "Acti z 2007" to na pewno inne Acti niż teraz. Możliwe, że next genowy CoD nie będzie takim WOW jak Czwórka ale kurde gram sobie ponownie właśnie w BO. I IMO jeszcze raz IMO czego mi naprawdę brakuje w Codzie to lepszej grafiki - strony technicznej. Bo wszystko inne jest cacyyy (mimo tekstur z PSX-a i ogólnego plastiku gra mi się bdb) a przecież oczywiste, że dostanę lepszą grafę (nowy silnik????????) w next genowym Codzie.

Kto wie może przy next genowym CoD Acti też się wysili jak przy Czwórce. Żeby potem już odcinać tylko kupony heh.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

IMO WWII nigdy się nie znudzi. Przynajmniej mi - to jest temat, który mogę eksploatować latami, a wciąż będzie mnie za razem fascynował i intrygował. Niektórzy mówią, że w tej kwestii już wszystko zostało pokazane. BZDURA. Nie sądzę, że nawet 30% tematu zostało wykorzystane. W tej dziedzinie pole manewru jest tak szerokie, że co roku można wydawać 10 gier na ten temat, a przez najbliższe 10 lat i tak wszystkiego nie wykorzystają. Prawdą jest, że od tak naprawdę 2003 do około 2007 byliśmy wręcz bombardowani wszelkiego rodzaju FPS'ami opierającymi się na tematyce II wojny i niektórym mogło się to już przejeść, ale ci co interesują się tematem od pewnego czasu już chyba nie mogą się doczekać na kolejną część CoD'a czy BF'a nie traktującą o terrorystach i wspaniałych amerykanach. Nie obraziłbym się gdyby Acti i EA wraz z kolejną generacją powróciło do korzeni swoich serii i stworzyło przepiękne gry z masą efektów audiowizualnych osadzone w czasach 39-45. Dla mnie seria CoD po ukazaniu się WaW (ostatniej ŚWIETNEJ produkcji spod dłuta Treyarch zresztą) powoli się starzeje i marce przydałby się porządny restart. Może w końcu wydaliby pełnoprawną 5 czy tam 6-tą część (wbrew pozorom wszystkim tytułom po MW nie można przypisywać kolejnych numerków, to tylko podtytuły), która nie byłaby kontynuacją starych dziejów, ale czymś całkowicie nowym, zaskakującym i czarującym jak za dawnych lat CoD1 czy właśnie WaW, bo te części należą do moich ulubionych gier ever.

Prawdę mówiąc - od wydania WaW, nie wyszła żadna pełnoprawna gra traktująca o WW II (nie liczę tutaj BF 1943, bo ten tytuł mimo iż przegenialny, nie jest pełnoprawną produkcją).

Opublikowano

Black Ops > WaW

W ogóle BO jest zaje.bisty bo jest Wietnam i WWII. Nie mogę się doczekać zapowiedzi BO2.

Chociaż żeby nie było WaW też bardzo lubię.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

"I am not convinced that things will happen this year. The Xbox 360's cycle is not over at all. The proof is that we haven't price cut this year," he added. "Afterward, what will happen at E3, it's still too early to say. What's certain is that there will be nothing new in 2012."

Wywiad z jakąś rybą z Microsoftu. Takie tam potwierdzenie, jakby ktoś jeszcze snuł teorie spiskowe.

"We're not here to counter Nintendo and they're not here to fight the other manufacturers. Nintendo has put itself in a different cycle, it's going forward to its own rhythm, with success as we have seen with the Wii, and now it's their turn to present their innovation."

Jakie cieple słowa w stronę konkurencji. Ach.

Opublikowano

zgodzicie się,że aby OBIEKTYWNIE (na ile możliwe) i miarodajnie ocenić grę to trzeba ją skończyć na hardzie? przychylam się do tego. Bo na hardzie trzeba (na ogół ) wykorzystywać cała mchanikę gry, wychodzą też wszystkie wady jak i zalety.

Opublikowano

jakoś nie widzę tego znaczy napewno są gry jak np. Batman Arkham City gdzie ten hard przyda się bo kombinujesz, skradasz się itp. no i np. w Hitmanie gdzie też trzeba kombinować, ale np masz takiego BF3 czy MW3 gdzie najwyższe poziomy to tylko więcej hp dla przeciwnika i przegięta celność więc tylko siedzisz i w sumie się w(pipi)iasz a nie "wykorzystujesz cała mechanike gry".

Edytowane przez _Be_

Opublikowano
  • Autor

I dlatego nie gram w COD-a na veteranie, jedyna w którą próbowałem to była 4. Właśnie wtedy jest tak jak piszesz, widać przegięty poziom AI, który co tylko się wychylisz trafia z 99% skutecznością z kilometra, co chwilę lecą granaty, przeciwnicy się respawnują i ogólnie jest to mozolne przebijanie się do przodu po kawałku. Dla mnie jest to zupełne przeciwieństwo tego, czym jest esencja tej gry, czyli nieustanna akcja z masą skryptów przez którą przebija się jak przecinak oglądając te wszystkie efektowne wydarzenia. Dlatego wolę sobie odpalić grę na normal i zaliczyć ją bez frustracji.

Opublikowano

akurat weteran w MW3 nie jest taki przegięty, a jeszcze polecam Metro 2033 grać na hardzie (+ do klimatu)

Opublikowano

CoDy są za krótkie żeby w nie na normalu grać :) Nie wiem jak c CoDami po MW2, ale MW2 było wyraźnie łatwiejsze od WaW.

Opublikowano

dla mnie to proste: hard podbija zaje.bistośc gry i odsłanie jej chu.jowosc- jeśli jest wujowa :P

przykład: GoW 3. Na normalu można dwoma kombami przejść grę, na hardzie już trzeba wiedzieć co się robi. System jest dośc bogaty, hard daje powód by się go nauczyć

o albo MW2 - na veteranie ta gra sporo zyskała, zwłaszcza operacje specjalne. Na Normalu przebiegłem przez tę grę z palcem w pupie, hard odsłonił wiele zalet- okazało się, że nwaet MW moze nie by taką bezmyślną siekanką, trzeba było trochę pomyśleć bo jedna króciótka seria kładła na glebę

Opublikowano

Idealnie poziomy trudnosci moim zdaniem sa np w Stalkerze.

Easy - Normal idealne dla turystów, chodzisz, zwiedzasz okolice szukajac skarbów, ktos Cie zaatakuje na 90% wygrasz.

Hard i wyzej -> 0 rambo, uwazasz na kazdy krok i czujesz ze musisz uwazac bo za chwile moze ktos Cie zaatakowac a twoja zbroja sie szybko niszczy a mechanika nie ma blisko xD

Klimat wtedy rosnie jak nic.

Opublikowano

Idealnie poziomy trudnosci moim zdaniem sa np w Stalkerze.

Easy - Normal idealne dla turystów, chodzisz, zwiedzasz okolice szukajac skarbów, ktos Cie zaatakuje na 90% wygrasz.

Hard i wyzej -> 0 rambo, uwazasz na kazdy krok i czujesz ze musisz uwazac bo za chwile moze ktos Cie zaatakowac a twoja zbroja sie szybko niszczy a mechanika nie ma blisko xD

Czyli tak jak w 95% gier? XD

Opublikowano

nie do końca bo klimat Stalkera stoi zaszczuciem, dajesz normal to tracisz całą esencję

Opublikowano

a ta gra trzyma poziom graficzny po tylu latach, czy juz jest za stara by ja nadrobic ?

Opublikowano

Jeśli rodem 4chanowców uważasz, że 5 lat to już za stara, no to Stalker jest za stary.

Edytowane przez ogqozo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.