Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Więc również nie kumam podniety filmikiem QD jeżeli chodzi o wizualia. Za to mnie rozpi.erdala tematyka którą pokazuje Cage, no i sama reżyserka. Chcę taką gręęę, zamiast kolejnego tematu jak to roboty się zbuntowały i przejmują władzę nad ... (tu wstaw słowo ludzkość, dana rasa, planeta lub coś w ten deseń). Chcę poznać historię pierwszego robota (robocicy?) która zaczęła myśleć i czuć :) (ewentualnie później się buntować) omomomomomomomom. Bajka temat oczywiście odpowiednio zapodany (Cage to odpowiednie ręce).

I niech Cage nawet teraz nie wyskakuje z innym projektem ;] Ma być KARA !!!

Btw dla przypomnienia tech demko Heavy Rain (Laura z tech demka pojawiła się w fullu więc...):

W pełni się zgadzam. Graficznie to nie zrobiło na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia, bo widzimy tylko jeden model postaci z niewielką ilością szczegółów, ale to co musi się podobac, to element emocjonalny. Gęsia skórka w czasie oglądania tego filmiku, i właśnie tego oczekuje po kolejenj generacji, emocji. Jestem przekonany, że Kara to nie tylko tech. demo. Temat jest zbyd dobry aby skończył jako 7 minutowy filmik.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 262 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
Rein and Epic may be say more to the public about Unreal Engine 4 in the coming months, however.

"We hope later this year. We don't have a specific date and it's not 100% under our control."

Unreal Engine 4 to be publicly shown 'later in 2012'

"Hopefully," but it's "not up to us" says Epic

Epic Games hopes to publicly show off its next-generation Unreal Engine 4 technology - which will likely power games on the next PlayStation and Xbox consoles - later this year.

That's what the studio told assembled press at GDC yesterday, adding that the decision to put its UE4 demo behind closed doors - and viewing developers under non-disclosure agreement - at the conference "wasn't our decision".

It's previously been said that the next-gen Unreal Engine will require ten times the power of Xbox 360 to run.

On the subject of next-generation hardware, Epic VP Mark Rein told CVG he expects new consoles to "blow us all away," but added that the Unreal Engine studio is "constantly pushing" platform holders to prep more advanced hardware.

"There's no end in sight for what we can do with unlimited technology. So we're always going to be pushing and I'm sure we'll be pushing for more than is possible to give," he said.

The affable Unreal Engine exec assured us that, just like it did with Gears of War and the Xbox 360, it's "constantly pushing" platform holders with stunning demonstrations like its Samaritan demo, in an attempt to persuade them to make their next-gen platforms as "bleeding edge" as possible.

"Don't worry. We are absolutely every day [pushing platform holders]," Rein told CVG. "This is why we did Samaritan and why we're doing a really high-end demo in the room here. We really are pushing these guys, because if they don't, Apple will go right past them."

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

To świadczy o tym że na E3 sony i microsoft rozważają pokazanie next genów.

... nie?

Opublikowano

To świadczy o tym że na E3 sony i microsoft rozważają pokazanie next genów.

Nie wiadomo, bardziej świadczy o tym, że tak samo jak na początku tej generacji, tak samo teraz Epic wywiera wpływ, zapewne nie tylko na MS, by next geny miały wystarczająco mocy by udźwignęły UE4 i jego późniejsze iteracje. Oczywiście po to by developerzy kupowali od nich ten silnik, ale przy okazji my zyskamy dostając mocniejszy sprzęt.

Opublikowano

Chcę poznać historię pierwszego robota (robocicy?) która zaczęła myśleć i czuć :)

A ogladales Bicentennial Man?

Jak chcecie gre z emocjami to wciagajcie Catherine - jesli chodzi o fabule, to najlepsza gra tej generacji. Przyziemna (nie liczac "koszmarnych" etapow) i bliska kazdemu kto mial kiedys dziewczyne ;]

Edytowane przez Poniżacz

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma nic rewelacyjnego w tej historii [bo to że technicznie dupy nie urywa, to chyba każdy zdaje sobie sprawę?].

Niby poruszony fajny temat ale sorry, to było wałkowane już w kilku b.dobrych filmach o robotach. Ofkoz kĄsolomaniakom wystarczy pokazać płaczącą laskę i już serduszka pękają.

Opublikowano

Ty mówisz w końcu o tych robotach, czy o Catherine, bo nie wiem, co ma do nich płacząca laska... :whistling:

W każdym razie: Co z tego, że było już w filmach? Porwanie dziecka też było, a w przeciwieństwie do chyba wszystkich takich, w Heavy Rain momentami mnie się po prostu łapy trzęsły z emocji. W końcu nie bez powodu wielu uznaje możliwość własnoręcznego wcielenia się w postać jako wielką zaletę gier w porównaniu do filmów...

Opublikowano

O robotach.

A no bo podniecacie się tym jako czymś niewiadomojakodkrywczym. A historia jest tak czerstwa że głowa mała.

Opublikowano

@Czez oczywiście, że widziałem ;) chociaż w cholerę dawno.

W każdym razie: Co z tego, że było już w filmach? Porwanie dziecka też było, a w przeciwieństwie do chyba wszystkich takich, w Heavy Rain momentami mnie się po prostu łapy trzęsły z emocji. W końcu nie bez powodu wielu uznaje możliwość własnoręcznego wcielenia się w postać jako wielką zaletę gier w porównaniu do filmów...

Otóż to, strzał w 10.

Zresztą te same "kłótnie" były przy Heavy Rain. "...ale to już było w 1000 filmach i książkach"...

Ch,uj, że było w filmach i książkach ale nie było w grach albo nie było tak pokazane. Co innego zobaczyć scenę zabicia dilera w filmie (phi), a co innego "zrobić to w grze".

Albo inny dobry przykład, każdego miesiąca:

Praktycznie każdego miesiąca wychodzi 1-2 fpsy <rzyga> A i tak za każdym razem gdy zapowiedzą nowego (np. MoH2 ostatnio) to ludzie srają pod siebie. Hmm i to jest ok? To nie było wałkowane 1000000000000000000 razy?

A nawet to, że w "kilku bardzo dobrych filmach" był to temat wałkowany. Ok - prawda ale ja chętnie bym obejrzał jeszcze kilka bardzo dobrych filmów o tej tematyce. Nie stękałbym, że to już było.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Lepsze to niz kolejna historia o dzielnych amerykanskich żolnierzach walczacych ze złymi ruskimi/żółtymi/talibami/whatever :P

Opublikowano

To nie jest "Stona wars" ale "Console wars". Piszcie o konsolach i grach, a nie o Stonie i użytkownikach.

Opublikowano

Nie jest? :(

Chodzi mi po prostu o to, że to demko NICZYM nie zaskakuje. Wręcz przeciwnie, jest do bólu przewidywalne. Oglądając to, zdziwiłem się że oderwali temu stworkowi nogi i sobie pomyślałem ' ło(pipi)a, zabiją ją' no ale nieeeeeeeeeeee, to przecież by było zbyt ciężkie na grę. To tak od strony historii. Bo jeśli patrzymy na to od strony technicznej, to nie ma tam niczego 'urywającego jaja'.

Opublikowano

Dokladnie: "idz stworku, zayebiscie, ze zyskales swiadomosc, teraz wywolasz super-skandal, nasza firme zamkna na 3 spusty, a Ty poprowadzisz armie robotow i zniszczysz ludzkosc".

Opublikowano

Serio? Poniżacz? Chryste...

Opublikowano

No tak, ale to ja dostaje bany na 2 godziny ...

Kolejna plota, nowa konsola MS ma nie miec w ogole napedu optycznego LOL Jezeli bedzie tylko cyfrowa dystrybucja to ja to olewam i kupuje Wii U.

Opublikowano

ale o jakim demku w ogole mowicie, bo sie z lekka zgubilem...

Opublikowano

Kolejna plota, nowa konsola MS ma nie miec w ogole napedu optycznego LOL Jezeli bedzie tylko cyfrowa dystrybucja to ja to olewam i kupuje Wii U.

Ale za to będzie miał "czytnik kart", bo gry podobno mają być sprzedawane na kartach pamięci (coś jak w Vicie czy 3DS). Ale to tylko plotka.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

No to w takim razie ceny bede zbojeckie, tak czy inaczej zle.

Opublikowano
3. Należy unikać postów nie wnoszących nic do dyskusji. Jeśli chcesz tylko komuś przytaknąć, to lepiej nic nie pisz.

Ej, ale starajcie się dyskutować, a nie jakaś gadka szmadka jak z na czaterii :/

Jak ktoś nie ma niczego ważnego i ciekawego do napisania, niech nic nie pisze.\

Istotne z perspektywy Wii U jest to czy Wii dalej będzie supportowane. Ostatnio czytałem artykuł o "ostatnim wielkim rpg" na Wii, i że ogólnie tak jakby to był ostatni rok tej konsoli. W takim wypadku nie będzie innego wyboru dla n-miłośnika jak kupić Wii U. Lecz poniekąd jest pewien głód nowej technologii w branży konsolowych developerów, więc mogą rzucić się jak szczerbaty na suchary. Innymi słowy "na nie-nextgeniu i Wii U next gen".

Opublikowano
To ktoś ma zamiar kupić Wii U? xD

Ja kupię w dniu premiery jeżeli dadzą Mario jako tytuł startowy.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano
  • Autor

Ja wolałbym poczekać, aż Retro Studios zrobi nowego Metroida.

Opublikowano

W końcu będzie, po 12 latach!!, przeskok graficzny w konsoli stacjonarnej Ninny. Mario w HD. Zelda w HD. Jezu.

Opublikowano

Istotne z perspektywy Wii U jest to czy Wii dalej będzie supportowane.

Dalej? Wii już nie jest supportowane. W zeszłym roku wyszły ze cztery warte uwagi gry. W tym roku też co najwyżej tyle. W większości są to fantastyczne gry, ale jednak jest ich tylko kilka, i nie są "duże". "Duże" projekty w firmie dotyczą teraz nowych konsol.

W końcu będzie, po 12 latach!!, przeskok graficzny w konsoli stacjonarnej Ninny.

Tak w zasadzie to Gamecube wyszedł w 2002 roku, tak że po dziesięciu latach.

Edytowane przez ogqozo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.