Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

No tak jest, że im dłużej są na rynku konsole, tym więcej dobrych gier wychodzi. To samo wrażenie mieliście zapewne w 1999 r. czy 1994 r. W 1990 pewnie też, ale nie byłem wtedy full pro graczem.

Edytowane przez ogqozo

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 295 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

a ja Wam napisze tak, na xboxie z 512mb ramu, nawet filmu z trialsow 1nki nie mozna nakrecic... taki GoW3 gdy odpalimy na konsoli dev video recording chodzi moze 15klatek, a to tylko zwykle screen capture...

Wiec jak najwiecej pamieci, ale nie zrobia tego bo to podniesie koszt konsoli o 2$... tak to wyglada globalnie:)

Opublikowano

Niedawno były 3 dolce, teraz 2, kto wie, niedługo się okaże, że producenci dopłacają, żeby mieć mniej RAM-u.

Opublikowano

Co ten zjebany Crapcom zrobił z Onimushy

http://www.ppe.pl/ne...chcielismy.html

face1292188682bywiltedr.png

Chyba nie liczyłeś, że wskrzeszą tę serię? Ostatnie części sprzedały się baaaardzo słabo, a te które się sprzedały to i tak głównie w Japonii.

Opublikowano

No tak jest, że im dłużej są na rynku konsole, tym więcej dobrych gier wychodzi. To samo wrażenie mieliście zapewne w 1999 r. czy 1994 r. W 1990 pewnie też, ale nie byłem wtedy full pro graczem.

im dłużej są to więcej odcina się kuponów , tym mniejszy jest progres

twój punkt widzenia opiera sie na tym, że lubujesz sie w grach w których wizualia szeroko rozumiane są mało ważne

a są tacy, którzy grają np w BF 3 i mają dwie różne gry, BF 3 na konsoli w 24 graczy z dropami fps i tego na pc z opcją 64 graczy, ślicznego

Opublikowano

im dłużej są to więcej odcina się kuponów , tym mniejszy jest progres

Jak widać po poprzedniej stronie tematu, nie każdy obserwuje takie zjawisko.

twój punkt widzenia opiera sie na tym, że lubujesz sie w grach w których wizualia szeroko rozumiane są mało ważne

Nie.

a są tacy, którzy grają np w BF 3 i mają dwie różne gry, BF 3 na konsoli w 24 graczy z dropami fps i tego na pc z opcją 64 graczy, ślicznego

No to pewnie fani BF 3 nie odnoszą wrażenia, że obecnie wychodzi dużo dobrych gier.

Opublikowano

Mark Rein z Epic Games powiedział, że to co pokażą z UE4 zmiażdży Samaritana :)

Opublikowano

Znowu 80 % gier będzie podobnych do siebie (UE4) :) jak dobrze, że są 1st party ze swoimi silnikami...

Opublikowano

Mark Rein z Epic Games powiedział, że to co pokażą z UE4 zmiażdży Samaritana :)

Dwie strony temu wrzucalem to info :P

Opublikowano
  • Autor

Znowu 80 % gier będzie podobnych do siebie (UE4) :) jak dobrze, że są 1st party ze swoimi silnikami...

Różnorodnych nie brakowało (Gearsy, Bioshock, Batman).

Opublikowano

No tak ale jak grałem w Batmana to niestety po budowlach (szczególnie w deszczu, mokrych) widziałem gearsy i na odwrót. Wiadomo design robi swoje, ale kształt brył postacie to na UE są dość podobne.

Opublikowano

No z Mirrors Edge się zgodzę, faktycznie, praktycznie nie czuć tam UE, ale jest to raczej wyjątek.

Opublikowano

Różnorodnych nie brakowało (Gearsy, Bioshock, Batman).

+ Borderlands, MassE., MirrorsE., Splinter Cell i wiele innych gier.

Jedno demo od Quantic i znowu teksty "kolejna generacja niepotrzebna" xD CO JA CZYTAM

heh, demo z jednym robotem w pokoju które wygląda średnio, coś jak Portal2 z animacją Heavy Rain i teksty że już nie potrzeba next genów, Samaritan się chowa czy udawanie szoku że taka grafika nie jest możliwa na plejsztejszyn 3 xD

Heavy Rain z Madison wygląda znacznie lepiej niż to, mimika twarzy super ale nie grafika, niech Bioware się uczy jak robić animacje :)

Opublikowano

Nie powiem, że nowe demo techniczne od Quantic Dream nie zachwyca ale Samaritan zrobił na mnie większe wrażenie. A co do Batmana, to w końcu silnik Unreal chyba najlepiej się do tego nadawał. Zarówno w kwestii odwzorowania postaci z kart komiksu jak i pod względem designu lokacji.

Opublikowano

Akurat Gearsy, Mass effect, Warhamer to bliźniaki jeżeli chodzi o wygląd, w Conviction też się czuje UE. W sumie najbardziej zmieniony w stosunku do źródła dla mnie jest Bio i Mirrors.

Opublikowano

Bioshock dalej, a Conviction bliżej? Ciekawe... Głównie dlatego, że Conviction nie chodzi nawet na UE3 :P

Opublikowano

Sorry Balon, ale UE2.5 ma tyle wspólnego z UE3 co UE3.5 z UE4.

Następnym razem się zasugeruj, że wszystkie gry chodzą na innych silnikach, to nie będziesz widział żadnych podobieństw :)

PS. Ciekaw jestem czyją grę tak naprawdę Epic pokazywało przy użyciu UE4 na GDC. Bo jest tylko jedna możliwość by twórcy silnika byli obłożeni klauzulą poufności - pokaz musiał zawierać przynajmniej częściowo urywki z gry jakiegoś wydawcy zewnętrznego.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Bioshock też na UE2.5

Bio 4 na UE4 pod wodą :wub:

Opublikowano

Ciekawe czy UE4 wreszcie zostanie wyposażony w większą możliwość destrukcji otoczenia. Ten element był praktycznie nieobecny w grach na UE.

Opublikowano

Zależy w jakiej grze. Na konsolach praktycznie w żadnej grze nie masz destrukcji otoczenia poza tym co pokazuje Frostbite. Ale to na UE3 właśnie w Gears of War 2 masz takie fajne ficzery jak odpadający kawałkami tynk na niektórych powierzchniach. Devi po prostu z tego nie korzystają.

A co do samej destrukcji o toczenia - na co to komu? Ktoś będzie latał i sobie dziury w ścianach robił? W Red Faction była pełna destrukcja i mało kogo to obeszło.

Opublikowano

Zgadzam się z Tobą. W takim Batmanie destrukcja jest w ogóle niepotrzebna. Po prostu ciekaw mnie czy tytuły szykowane już z technologią UE4 zostaną wzbogacone o takie reakcje. To niby faktycznie nie jest rzecz niezbędna ale skoro mowa o nowych technologiach to Epic mogło coś ruszyć także i w tej kwestii.

Opublikowano
A co do samej destrukcji o toczenia - na co to komu? Ktoś będzie latał i sobie dziury w ścianach robił? W Red Faction była pełna destrukcja i mało kogo to obeszło.

niech ktoś da do rodzynów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.