Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Epic Games: Next-Gen console specs are NOT powerful enough

http://www.examiner....powerful-enough

Pamiętam chyba, że kiedyś Epic to samo mówiło o X360, żeby dołożyli tam co nieco, co by GoW nie wyglądał jak kupa. I MS dodał, a GoW stał się pierwszą true next genową grą :)

Chyba znowu chcą wywrzeć presję ;)

Opublikowano

Microsoft może pozwolić sobie na dopakowanie nowego X, ciekawe jak w takiej sytuacji zachowałoby się Sony. Maja problemy finansowe, ale z drugiej strony wydanie gorszej technicznie konsoli od Microsoftu byłoby strzałem w kolano, zwłaszcza gdyby PS4 miało pojawić się po X3.

Opublikowano

Mnie ciekawi jak producenci konsol wyjdą z opałów chorych cen dysków twardych, które nadal są dosyć wysokie z powodu zatopienia fabryk w Japonii. Może do czasu produkcji stanieją, a potem na szybko będą dokładane w konsole :P

No chyba że jestem nie na czasie, i ceny już się unormowały.

Opublikowano

To PS3 juz nie da sie przerobić ? Masakra. (pytam serio bo nie w temacie jezeli chodzi o piractwo).

da się, ale nagrywarki blu ray drogie to i mniejsza skala

Z tego co slyszalem, to wszyscy obrazy maja na zewnetrznych dyskach twardych, a nie na plytach...

Opublikowano

Mnie ciekawi jedna rzecz. Jeżeli NG mają za słabe bebechy by udźwignąć UE4 to w zasadzie po kij komu ten silnik teraz? Dla kilku gier na PC?

Jeżeli epic tworzy od jakiego czasu następcę UE3 to dziwi mnie, że nie potrafią się dogadać/porozumieć/ jedna pała z producentem hardware'u w tym temacie. Nie wierzę, że panowie z epic postanowili stworzyć silnik na zasadzie- hmmm niech wymaga 4 giga ramu i 8 rdzeni a Sony i Microsoft niech nam taki sprzet dadzą do użytku.

Opublikowano

Zawsze mnie zastanawiało dlaczego konsole są tak "słabe" w porównaniu do PC. Układy graficzne czy ilości pamięci w momencie premiery na nikim nie robią wrażenia, a szybko pamięć RAM zawsze staje się głównym problemem. Nie można tej jednej czy dwóch kości dorzucić?

Opublikowano

To PS3 juz nie da sie przerobić ? Masakra. (pytam serio bo nie w temacie jezeli chodzi o piractwo).

da się, ale nagrywarki blu ray drogie to i mniejsza skala

Z tego co slyszalem, to wszyscy obrazy maja na zewnetrznych dyskach twardych, a nie na plytach...

w sumie racja, ziomek mial normalnie z dysku odpał piraty a nie płytkami żonglował

@raven

ceny tych układów to głowny powód

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

No chyba że jestem nie na czasie,

9ICEt.jpg

Nie można tej jednej czy dwóch kości dorzucić?

Pytałem o to kAsolomaniaków, pytałem Kena Kutaragi, pytałem twórców xboxa.

Wszyscy duRnie, jak jeden mąż powtarzają że pamięć w PC=/= pamięć w kĄsoli bo nie trzeba ŁINDOŁSA!!!!!!!!!11

[tak, naprawdę to jest ich jedyny argument].

PS. Dostałem minusa od... Mendrka :cray:

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Gdyby dodanie większej ilości RAM'u do konsoli było mało kosztowne, to chyba raczej by dodali tą jedną czy dwie kostki więcej, co?

No ale tak - spece na forum wiedzą lepiej. Składajcie CV do gigantów, rozwiążecie problem z RAM'em.

Opublikowano

No tak, spece na forum wiedzą lepiej, że nawet w detalu RAM jest TANI jak barszcz, więc hurtem musi być tani jak piasek na pustyni. Ale wiadomo że 64KB pamięci powinny wystarczyć każdemu.

Opublikowano

Wszyscy duRnie, jak jeden mąż powtarzają że pamięć w PC=/= pamięć w kĄsoli bo nie trzeba ŁINDOŁSA!!!!!!!!!11

Jakie wszyscy, wypraszam sobie :verymad:

Opublikowano

Pisałem u durniach, nie o Tobie :*

Opublikowano

Gdyby dodanie większej ilości RAM'u do konsoli było mało kosztowne, to chyba raczej by dodali tą jedną czy dwie kostki więcej, co?

No ale tak - spece na forum wiedzą lepiej. Składajcie CV do gigantów, rozwiążecie problem z RAM'em.

Już zapytać się nie można, bo spece od razu tak gaszą, że człowiek ma ochotę się zabić :(.

Wiesz, wychodziłem z założenia, że jak mnie stać na 2 GB RAM, to dlaczego Sony/Microsoft nie ma stać? Napisałem, że się ZASTANAWIAM dlaczego tak jest. Nie wiem, może ja taki głupi jestem, oświecisz mnie o wszechwiedzący?

Opublikowano

Stona co ty pie.rdolisz ram z konsoli jest bliższy do tych z kart graficznych a nie zwykłych ddrek.

BTW

Na serio myslałes ze MS mógłby twoim patentem dorzucic najtansze kosci GOODRAMA za 13 zł kilogram i to by przeszło? XDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Już zapytać się nie można, bo spece od razu tak gaszą, że człowiek ma ochotę się zabić :(.

Wiesz, wychodziłem z założenia, że jak mnie stać na 2 GB RAM, to dlaczego Sony/Microsoft nie ma stać? Napisałem, że się ZASTANAWIAM dlaczego tak jest. Nie wiem, może ja taki głupi jestem, oświecisz mnie o wszechwiedzący?

Bez spiny. Nie pisałem do Ciebie. Sam nie wiem czemu nie włożą większych kości. Zakładam tylko, że musi być jakieś sensowne wytłumaczenie.

Opublikowano

Stona co ty pie.rdolisz ram z konsoli jest bliższy do tych z kart graficznych a nie zwykłych ddrek.

Dokładnie, kiedyś o tym czytałem, z tym RAMem to nie taka tania i prosta sprawa jak wam się wydaje.

Opublikowano

Wiadomo, przecież nikt specjalnie nie ogranicza możliwości swoich konsol. Zastanawiam się właśnie dlaczego konkretnie są z tym takie problemy. Dlatego, że konsola jest projektowana długo przed premierą i później nie można łatwo takiego projektu zmienić? Dlatego, że używane są jakieś specjalne kości? Aby utrzymać cenę na najniższym możliwym poziomie?

Opublikowano

Garsc plotkarskich wiesci, ktore rzekomo wyciekly od Ubisoftu:

- Release Date: 23 November

- There will be pre-intstalled software on Wii-U, just like on 3DS

- Their developers have lots of versions of the console (???)

- Wii-U's line-up is amazing

- What happened with the 3DS won't happen again

- Nintendo asked Ubisoft to release a high number of titles at the launch

- Ubisoft's line-up is this:RaymanLegends, Assassin's Creed 3, Just Dance 4

- Killer from outer space will be aviable a few weeks after launch

- Lots of Tech demos will be sent to Ubisoft, just like Zelda's one of the last E3

- They showed Ubisoft a lot of new features, some we still have to see

- Graphic card will be a Radeon HD 6770

- After Dream he went to eat (???)

- A lot of Dev-kits were sent to Ubisoft

- One of them was 4GHz

- The 6GHz one was from 3 months ago

- Rayman Legends will come out on Vita as well, just likeRaymanOrigins

- box 8's graphic card will be more powerful than Wii-U's

- However, Ubisoft isn't developing on Microsoft's new console yet

- Ass Creed 3 on Wii-U runs at 60 fps, with 1080p, against 360's and PS3's 720p

- This developer decided to leak these information on Mario's castle because, by going in a more populated forum, he would have risked too much

- Wii-U's launch price will 450$

- After what happened with 3DS' launch, however, Nintendo decided to lower Wii-U's price: the final ne hasn't been confirmed yet, but apparently it will be about 350-400$

- He doesn't know much about First Party

- Crytek, EA and Valve are working on Wii-U

- He doesn't know much about Valve, but he heard that they are making something similar to Steam and Portal's franchise

- No informations about the online store

- Ass Creed 3 will be playable both on PS3 and Vita

- He didn't see much about gamertags

- There will be achievaments

- He knows something about 3DS and Wii-U interaction, but he didn't want to say more

- Wii-U's interface will be the most customizable interface ever made by Nintendo

- Rayman Origins' demo for 3DS wasn't made by Ubisoft, it was made by another team

- He decided to leak these informations because he loves Nintendo's new console

- At E3 we'll see something more impressive than these news

- Wii U has 2GB of RAM, 560MB of that are for the OS

- supports DX11, they managed to port Unreal Engine 4 on it

- less powerful than Xbox 8

- 2 tablet-pads are supported

- Ubisoft will bringRaymanLegends, ACIII, Rabbids Party, Killer Freaks, The Avengers and Just Dance 4 on it

- That little button under the D-Pad on the left of the controller is somehow linked to theWiiVitality Sensor

- No Analog R2/L2 unlike 360 controller/DualShock3

pewnie fejk ALE CO TAM

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Plotki o WiiU nastrajają pozytywnie vide 2GB RAMu (wtedy może nextgeny będą miały te 4GB). Najdziwniejsza jest ta o UE4 - skoro działa już na WiiU może to oznaczać że X3 i PS4 nie będą wiele mocniejsze co mi się już nie podoba, z drugiej strony ta informacja każe wątpić w prawdziwość tych plotek (pamiętając co Epic mówi o tym silniku).

E3 przybywaj!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.