Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Mendrek: "To są bardzo dobre oceny z Metacritic. To są bardzo dobre gry, warto je mieć jeśli lubi się te gatunki."

Forza 2 - 90

Forza 3 - 92

Forza 4 - 91

Halo 3 - 94

Halo: Reach - 91

Gears of War - 94

Gears of War 2 - 93

Gears of War 3 - 91

Crackdown - 83

Tylko nie połam kulasów jak będziesz biegł dzisiaj po swojego X360 :P

x360 = jakość i dużo exów, zaś ps3 no cóż, kilka dobrych gier i uncharted to za mało ;)

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

FEZ i Trials to gry z dystrybucji cyfrowej, nie są raczej AAA. I nawet kierując się dystrybucją cyfrową, to zagraj np. we:

Journey - 92

Pixeljunk (seria) - większość powyżej 80, z czego najwyższa 87

A do tego wiele klasyków z PSOne i PS 2 w cenach niższych niż Allegro, czy też podniesione do HD (Shadow of the Collosuss + Ico HD, czy Oddworld: Stranger's Wrath HD).

Halo 4 - nic pewnego, robione przez nowo zlepione studio z gości którzy mają doświadczenie głównie z innych konsol.

Forza Horizon - o ile ktoś lubi wyścigi mocno symulacyjne, to może... ale na razie nic nie wiadomo też o tej grze. I tak nie jarają mnie symulacje, Forza i GT 5 nie są dla mnie.

Na obie te tytuły AAA trzeba ponadto czekać do końca roku. A co jak wyjdą crap'y? Dopiero miałbym wku.rwa, że od czasu Forzy 4 (październik 2011), czy Gears of War 3 (wrzesień 2011) - które de facto też wyszły po wielu miesiącach czekania na jakiś ex AAA - okazuje się że czekałem na crap'a. Sorry nie kręci mnie rosyjska ruletka w wykonaniu MS.

Jak już pisałem - za dużo do stracenia mając tylko X360 w porównaniu do PS 3. MS skupił się na popie.rdółkach z kinecta, i dlatego panuje posucha, gdyby nie multiplatformy to nie byłaby konsola, tylko zabawka z kinectem.

Daddy: odwracasz kota ogonem, to X360 cierpi na brak ex'ów. Halo i Girsy raz na ruski rok z przeplotem nie wystarczą.

Opublikowano

Resistance 1 i 2 tak. Singiel Resistance 3 jest megazajebisty.

Infamous jest bardzo dobre.

3ki nie ruszylem, ale po 2 pierwszych czesciach watpie, zebym w nia zainwestowal, nawet gdybym nie sprzedal PS3. W tej grze nie bylo totalnie nic ciekawego, nawet grafika jej nie ratowala i fajni bosowie.

Ja nie skończyłem 1 i 2 a mimo to kupiłem R3. I co dostałem? Wg mnie najlepszego singla w fps od czasów... Half-Life 2 :]

W sumie to trochę osób porównuje singla z R3 do tego z HL2.

PS. No i R3 ma świetny arsenał broni.

Kilka klimatycznych misji plus niezły arsenał nie ratują przeciętności tego tytułu. Gra widać, że była potraktowana po macoszemu (nawet polonizacja zrobiona w bazarowym stylu), jak większość ostatnio wydanych exów z "potencjałem" na plejkę, których człowiek nie ma ochoty nawet odpalać.

X jest jeszcze gorszy z totalną olewką exów AAA drugi rok z rzędu. W ogóle ten rok śmierdzi na razie kupą.

edit. Mendrek- akurat ekskluzywne gierki do zassania lepsze miał i ma X. Faktycznie Journey i kilka tytułów PixelJunk są świetne (ja akurat najwięcej godzin spędziłem z mocno odtwórczym Monsters), ale na Xa prawie co miesiąc wychodzi przynajmniej jeden dobry ex na XBL, a gierek z gatunku must have jest tam od groma.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Halo 4 - nic pewnego, robione przez nowo zlepione studio z gości którzy mają doświadczenie głównie z innych konsol.

Dobrze, że to już nie no-name'y

Forza Horizon - o ile ktoś lubi wyścigi mocno symulacyjne,

W przeciwieństwie do Forzy 3/4, Horizon nie będzie symulacją.

Opublikowano

I nawet kierując się dystrybucją cyfrową, to zagraj np. we:

Journey - 92

Pixeljunk (seria) - większość powyżej 80, z czego najwyższa 87

Jakbyś miał pojęcie o czym piszesz, to nawet byś nie wchodził na ten grunt, bo XBLA dla PSS jest jak german suplex dla 30 kilowego informatyka.

Opublikowano

Tylko gry AAA konieczne w pudełku są warte ogrania.

No, a Halo 4 i Forza Horizon to będą crapy. Dobrze że Twisted Metal i Starhawk to nie crapy. Ogólnie lepiej kupić ps3 i ogrywać hd kolekszyn.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Dobrze, że to już nie no-name'y

Branżowo rzecz ujmując, to są no-name, przydu.pasy Bungie i najemnicy MS. Choć życzę im sukcesów.

W przeciwieństwie do Forzy 3/4, Horizon nie będzie symulacją.

O, to ciekawe. Życzę im powodzenia w trudnej drodze na polu arcade wyścigów :)

Jakbyś miał pojęcie o czym piszesz, to nawet byś nie wchodził na ten grunt, bo XBLA dla PSS jest jak german suplex dla 30 kilowego informatyka.

W tym miejscu proponuję skończyć dyskusję faktyczne, gdyż większej bzdury nie czytałem nigdy jeszcze w całym tym temacie (bije nawet "zarabianie przez płacenie za abonament online na X360", czy to że "X360 obecnie to tylko ex'y").

Podobnie jak z kimś, kto uważa że Starhawk i Twisted Metal to crap'y (a nawet jak komuś gry nie paszą, to może sobie poszukać inne, na X360 jak komuś taka forza, girsy czy halo nie paszą to ma problem, bo nic innego już czego nie byłoby z darmowym online na innej konsoli nie ma z "nowości" eheh... ).

Ps. Co do kolekcji HD - tak, lepiej ich nie mieć w sklepie, niż mieć. Meh.

Opublikowano

Weź sie kur.wa nie tłumacz nawet. Powiedz mi jak twórcy najlepszych gier z ocenami od 90% w górę + trochę ludzi z Bungie, ogólnie ekipa zbierana parę lat może zyebać Halo 4? Tak samo jak kombinacja ludzi z Turn 10 oraz starych pracowników Bizzare Creations, Codemasters i tworców Split Second może zyebać ścigałkę? Odpiszesz jakoś sensownie?

Opublikowano

Odpowiedz jest bardzo prosta - robia to na Xboxa 360.

Gdyby robili to na PS3, to mielibysmy najlepsze FPP i najlepsze wyscigi wszechczasow.

Opublikowano

Odpowiedz jest bardzo prosta - robia to na Xboxa 360.

Gdyby robili to na PS3, to mielibysmy najlepsze FPP i najlepsze wyscigi wszechczasow.

Bo tak by było, a tak coś zje.bją jak zawsze.

;P

‘Xbox 720′ slated for November 2013 release, report claims

http://n4g.com/news/1003098/xbox-720-slated-for-november-2013-release-report-claims

Opublikowano

‘Xbox 720′ slated for November 2013 release, report claims

http://n4g.com/news/...e-report-claims

To jest przepisane na podstawie tego kontraktu Bungie, który już tu był przytaczany.

Opublikowano

Resistance 1 i 2 tak. Singiel Resistance 3 jest megazajebisty.

Infamous jest bardzo dobre.

3ki nie ruszylem, ale po 2 pierwszych czesciach watpie, zebym w nia zainwestowal, nawet gdybym nie sprzedal PS3. W tej grze nie bylo totalnie nic ciekawego, nawet grafika jej nie ratowala i fajni bosowie.

Ja nie skończyłem 1 i 2 a mimo to kupiłem R3. I co dostałem? Wg mnie najlepszego singla w fps od czasów... Half-Life 2 :]

W sumie to trochę osób porównuje singla z R3 do tego z HL2.

PS. No i R3 ma świetny arsenał broni.

Kilka klimatycznych misji plus niezły arsenał nie ratują przeciętności tego tytułu. Gra widać, że była potraktowana po macoszemu (nawet polonizacja zrobiona w bazarowym stylu), jak większość ostatnio wydanych exów z "potencjałem" na plejkę, których człowiek nie ma ochoty nawet odpalać.

Sad but true. Z wszystkich tych ekskluzywów w ciągu ostatniego roku jedynie Infamous2 i Uncharted3 mnie zainteresowały i były świetne. Wszytskie inne "legendarne ekskluzywy" są lepsze w zapowiedziach niż w momencie premiery.

A co do moderatora to brak słów, ostatnie awarie forum + takie osoby uświadamiają mnie w przekonaniu,że piękne czasy na tym forum już nigdy nie powrócą

Opublikowano

W tym miejscu proponuję skończyć dyskusję faktyczne, gdyż większej bzdury nie czytałem nigdy jeszcze w całym tym temacie.

:huh: Serio, o co ci chodzi? Przecież każdy wie, że XBLA>>>PSS ('i jedna jaskółka (Journey) wiosny nie czyni').

Opublikowano

Journey, Flower, Dead Nation, WipEout HD, Super Stardust, jeszcze znajdzie się trochę tych jaskółek.

Opublikowano

W tym miejscu proponuję skończyć dyskusję faktyczne, gdyż większej bzdury nie czytałem nigdy jeszcze w całym tym temacie.

:huh: Serio, o co ci chodzi? Przecież każdy wie, że XBLA>>>PSS ('i jedna jaskółka (Journey) wiosny nie czyni').

Każdy wie, że to bzdura. Każdy kto od dłuższego czasu wchodzi regularnie na PSS.

Prosiłbym aby nie wprowadzać ludzi w błąd.

Journey, Flower, Dead Nation, WipEout HD, Super Stardust, jeszcze znajdzie się trochę tych jaskółek.

A to tylko czubek tego jaskółczego gniazda.

I JESZCZE JEDNO. CZY TAK KU.RWA TRUDNO SIĘ NIE ODNOSIĆ DO UŻYTKOWNIKÓW W TYM TEMACIE? CZY TAK TRUDNO SKONSTRUOWAĆ POPRAWNIE POSTA W KTÓRYM NIE BYŁOBY PRYWATY?

Opublikowano

Rewelacyjne tytuły to fakt i min. oferta PSS dzięki nim jest bardzo fajna, ale XBLA ma ich o wiele wiele więcej i też uważam bezsprzecznie, że XBLA>>>PSS

Opublikowano

Tylko te tytuły wyszły na przestrzeni tych 5/6 lat, a na xbla co roku tyle wychodzi.

Opublikowano

Infamous i Resistance sa mega slabe.

inFamous to świetna gra (obei części).. osobiście stawiam je np. nad Killzone'ami. Resistance to z kolei... syf, malaria i korniki.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Weź sie kur.wa nie tłumacz nawet. Powiedz mi jak twórcy najlepszych gier z ocenami od 90% w górę + trochę ludzi z Bungie, ogólnie ekipa zbierana parę lat może zyebać Halo 4? Tak samo jak kombinacja ludzi z Turn 10 oraz starych pracowników Bizzare Creations, Codemasters i tworców Split Second może zyebać ścigałkę? Odpiszesz jakoś sensownie?

Tak jak tworcy genialnego T3 i TTT z(pipi)ali T4, Konami po totalnej dominacji na PSX i PS2 wypuszcza PES 2008, Bungie po mistrzowskim Halo 1 robi crapiaste H2, Crioterion dało dupy przy B:Paradise, nawet Miyamoto dał dupy przy Mario Sunshine. Jak widać da się ;)

Edytowane przez pleju

Opublikowano

Widocznie niektórym tych kilka jaksółkek wystarcza, maja przecież nawałnicę średnich exów. :)

Brakuje juz mi plusów, na kóre Ficuś zdecydowanie zasługuje za jeden z powyższych post.

Edit: Halo 2 crapiaste? No prosze Cię...

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Tylko, że ja nigdzie nie napisałem, że lepszych gier jest więcej na PSS. Po prostu PSS tez ma swoje bardzo dobre gry.

A co do inFamous i Resistance, obie serie cenie równie wysoko i uważam, że to bardzo dobre gry. bawiłem się przy nich świetnie.

Opublikowano

Infamous i Resistance sa mega slabe.

inFamous to świetna gra (obei części).. osobiście stawiam je np. nad Killzone'ami. Resistance to z kolei... syf, malaria i korniki.

Pierwszy inFamous moim zdaniem jest dobrą grą. Na pewno lepszą od Killzone 2. Eksploracja miasta nie daje tyle funu co w Crackdown 2, ale fabuła trzyma jakiś poziom. Może nie jest to "Lód" Dukaja ;), ale w sandboxach jednak jest potrzebna, no chyba, że jest to Just Cause 2 :D

Opublikowano

Widocznie niektórym tych kilka jaksółkek wystarcza, maja przecież nawałnicę średnich exów. :)

Brakuje juz mi plusów, na kóre Ficuś zdecydowanie zasługuje za jeden z powyższych post.

Edit: Halo 2 crapiaste? No prosze Cię...

Według mnie jest crapiaste i zajmuje "zaszczytne" 3 miejsce na liscie najgorszych kontynuacji zaraz za T4 i PES 2008.

Opublikowano

Tak jak tworcy genialnego T3 i TTT z(pipi)ali T4, Konami po totalnej dominacji na PSX i PS2 wypuszcza PES 2008, Bungie po mistrzowskim Halo 1 robi crapiaste H2, Crioterion dało dupy przy B:Paradise, nawet Miyamoto dał dupy przy Mario Sunshine. Jak widać da się ;)

Dwie z tych gier to tytuły z Japonii, która kompletnie sobie nie radzi na tej generacji, a dwa następne to gry z ocenami ponad 90%. Więcej takich crapów.

Opublikowano

(...) Crioterion dało dupy przy B:Paradise itd.

Co?? Przecież BP to jedna z najlepszych wyścigówek (arcadowych) tej generacji, jak dla mnie TOP3 (1. Blur, 2. BP, 3. Motorstorm: PR).

Tylko, że ja nigdzie nie napisałem, że lepszych gier jest więcej na PSS. Po prostu PSS tez ma swoje bardzo dobre gry.

No, ja też nie zaprzeczyłem, że te wymienione przez ciebie gry są złe (bo są świetne), tylko właśnie w porównaniu z xbla wychodzi ich znacznie mniej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.