Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

To tylko patent. Nikt nie jest na tyle szalony by to wprowadzić w życie. Nawet Microsoft.

Były też plotki o wejściu SONY do cloud computingu chyba. Nie wiem, streamowane pełne wersje gier za darmo z przerwami na reklamy zamiast opłat? Pomysł niby ciekawy, ale czy ktoś by to wprowadził?

Ale to sie im raczej nie oplaca.Chyba,ze przy grze ktora trwa 6h,przerwa na reklame co 10min. Moze dadza nam opcje kupna gry za pelna cene bez reklam albo gra z reklamami za 70-80% ceny.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

W sumie. Kindla też można kupić taniej z wyświetlanymi reklamami. Albo niepełne wersje, tylko tak, jak te godzinne wersje, co plusowcy mają...

Opublikowano

Tylko reklamy w kindlu są tak umieszczone i tylko wtedy, że pewnie byś ich nie zauważył gdyby Ci ktoś ich palcem nie pokazał ;)

Opublikowano

A znając Sony to pier.dolną reklamy jak Polsat,czy TVN-30min

Opublikowano

Przylazł Lajonel PE EL, napisał jakąś bzdurę i temat znowu zdechł.

E: Na zaczepkę. Jeśli w przyszłym Xboxie kinect będzie automatycznie implementowany w/do konsoli, to te śmieszne piloty i inne pierdoły od sony mogą zacząć przegrywać na starcie, jesli będzie trzeba za nie bulić dodatkową kasę.

No bo przecież ten Kinect wmontowany w nowego X'a będzie za darmo c'nie ?

Opublikowano

Kolejny genialny EX na PS3 - Sorcery.... recka gametrailers -> Nic ciekawego. Ocena 7.1 .... ale ile to sonyklepce sie nad grą spuszczali. Na gamerankings narazie 12 recek = 68.96%. Ku.rwa HIT ja pie.rdole.

Edytowane przez Mani

Opublikowano
  • Autor

Kolejny genialny EX na PS3 - Sorcery.... recka gametrailers -> Nic ciekawego. Ocena 7.1 .... ale ile to sonyklepce sie nad grą spuszczali.

No fajne mamy czasy, że gry z ocenami 7 są postrzegane jako crapy. :rolleyes:

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Mendrek, jak to jest grac w BF z takim imput lagiem i bez komunikacji? Ty jednak jestes PRO!

Dobrze, ze chociaz trafiasz w dni, w ktorych akurat konserwacji PSNu nie ma.

Ja o tym lagu nie wiedziałem dopóki nie pojawiły się filmiki na YT,jakoś problemów z zabijaniem nie miałem.

Opublikowano

Kolejny genialny EX na PS3 - Sorcery.... recka gametrailers -> Nic ciekawego. Ocena 7.1 .... ale ile to sonyklepce sie nad grą spuszczali. Na gamerankings narazie 12 recek = 68.96%. Ku.rwa HIT ja pie.rdole.

słaby trolling.

Sorcery może nie jest gra wybitna,ale solidnym sredniakiem.

Rozumiem że gry z ocenami 7 to crapy,góvna i trzeba się trzymać od nich z daleka?

A co do Mendrka to wporzo gość tylko czasami przesadza.

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Kolejny genialny EX na PS3 - Sorcery.... recka gametrailers -> Nic ciekawego. Ocena 7.1 .... ale ile to sonyklepce sie nad grą spuszczali.

No fajne mamy czasy, że gry z ocenami 7 są postrzegane jako crapy. :rolleyes:

no fajne, fajne...doprowadzili do tego red licznych periodyków bojąc się stawiać not gdzie 5 to średniak. Oni średniaki oceniali na 7 z minusem
Opublikowano

Pytanie do ludzi posiadających Xboxy? Jedziecie po kolesiu zwanym Menderek a żaden z was nie wymienił zalet PS3. Jedziecie praktycznie non stop po konsoli SONY, a nie którzy jakby mieli kompleksy. Wymieńcie zalety tej konsoli.

Opublikowano

Haha, random Cię pokonał Don. :)

A tak zupełnie na poważnie, to jak można wymieniać zalety konsoli, która posiada jedynie jeden rdzeń? To jest wbrew zasadom tego tematu.

/trolling off

Zaleta PS3? Uncharted, LBP, darmowe online, Blue Ray. Wszystko inne znajdziesz w obozie M$.

Opublikowano

Haha, random Cię pokonał Don. :)

A tak zupełnie na poważnie, to jak można wymieniać zalety konsoli, która posiada jedynie jeden rdzeń? To jest wbrew zasadom tego tematu.

/trolling off

Zaleta PS3? Uncharted, LBP, darmowe online, Blue Ray. Wszystko inne znajdziesz w obozie M$.

co jest to wszysko inne? dziwki, szampan i truskawki też masz w cenie konsoli?

Opublikowano

Orson, dla niektórych wyższość jednej konsoli nad drugą to kwestia życia i śmierci...

Przynajmniej tak mi się wydaje po przeczytaniu kilkunastu ostatnich stron tego tematu. Ciężko sobie nawzajem przyznać rację i po sprawie? Czasem jest beka ale to robi się już nudne, bo non stop widzę te same argumenty...

Opublikowano

Pytanie do ludzi posiadających Xboxy? Jedziecie po kolesiu zwanym Menderek a żaden z was nie wymienił zalet PS3. Jedziecie praktycznie non stop po konsoli SONY, a nie którzy jakby mieli kompleksy. Wymieńcie zalety tej konsoli.

Nie raz juz pisalem. Najbardziej wciagajace exy singlowe w jakie gralem i najladniejsze graficznie! Uncharted, GOW i Killzone sa nie do ruszenia pod tym wzgledem (jedynym konkurentem sa Gearsy). Szkoda, ze Uncharted 3 to juz nie to samo. Poza tym, ma za(pipi)iste Audio 5.1. Bez kitu, czarnula moglaby robic za wzmacniacz, o wiele czystrzy dzwiek niz na Xie. Cala reszta, miedzy innymi: rozwiazania sieciowe, oprogramowanie, osiagniecia, komunikacja glosowa, strona www, spolecznosc, multiplatformy, aktualizacje, wymuszanie instalacji, rozgrywka wieloosobowa, nawet w najbardziej popularnych exclusivach i inne sprawia ze mimo wszystko jest konsola gorsza!

Edytowane przez easye

Opublikowano

@Orson

Czepiasz się słówek. Wymieniłem jedynie argumenty, których brakuje na X360. Z naciskiem na dwa ostatnie, bo obecnie kupienie konsoli ze względu na jakieś dwie gierki jest nieopłacalne.

@easye

Zapomniałeś dodać intuicyjnego menu konsoli. Sony niestety nie potrafi ich robić.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Nie raz juz pisalem. Najbardziej wciagajace exy singlowe w jakie gralem i najladniejsze graficznie! Uncharted, GOW i Killzone sa nie do ruszenia pod tym wzgledem (jedynym konkurentem sa Gearsy). Szkoda, ze Uncharted 3 to juz nie to samo. Poza tym, ma za(pipi)iste Audio 5.1. Bez kitu, czarnula moglaby robic za wzmacniacz, o wiele czystrzy dzwiek niz na Xie. Cala reszta, miedzy innymi: rozwiazania sieciowe, oprogramowanie, osiagniecia, komunikacja glosowa, strona www, spolecznosc, multiplatformy, aktualizacje, wymuszanie instalacji, rozgrywka wieloosobowa, nawet w najbardziej popularnych exclusivach i inne sprawia ze mimo wszystko jest konsola gorsza!

Gorsza lub lepsza jest pojęciem względnym. Rzecz gustu.

Opublikowano

Mimo wszystko Sony lubię za to, że dba o odpowiednie zróżnicowanie gier dla swojej konsoli. Nie mam zamiaru wychwalać exów na PS3 ponad wszystko ale firma stara się jak może. W końcu jest to darmowe PSN, trochę różnorakich tytułów na wyłączność też mamy.

Ale wciąż największym fail'em PS3 jest dla mnie fakt, iż teoretycznie potężniejsza konsola od X360 często dostawała/dostaje wizualnie gorsze wersje gier multiplatformowych. Sony za bardzo przesadziło z egzotyczną architekturą PS3. Dopiero po latach większość dev'ów (chyba) ogarnia system. Na początku to makabra jakaś była. Zresztą, wystarczy wspomnieć o wydanym w zeszłym roku RAGE.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

było najlepsze, jako fan marki PS się obawiam bo japończycy z generacji na generację słabną. PS4 to albo koniec Sony albo rozkwit, odrodzenie, nie będzie pół środków

Ja to czego innego sie obawiam. Jakis czas temu byla plota, ze ktorys zawodnik z wielkiej trojki nie zrobi nowej konsoli tylko postawi na granie poprzez cos na wzor Onlive. Troche czasu minelo i pojawily sie takie o to plotki:

Rumor: Sony Announcing Cloud Gaming Deal (Gaikai or OnLive) at E3

Gaikai teasing a big E3 announcement

Raczej chodzi po prostu o Cloud Gaming, a nie zrezygnowanie z nastepnej konsoli, ale jednak niepewnosc pozostaje.

Opublikowano

dodam jeszcze X buttona na padzie i jego zastosowanie ;)

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

No, po części taka teorią miałaby jakąś rację bytu. Dla Sony, w świetle tych miliardowych strat, to chyba dużo mniej kosztowne rozwiązanie niż wdrażanie masowej produkcji PS4. I tak w to nie wierzę.

Opublikowano

Sony za bardzo przesadziło z egzotyczną architekturą PS3. Dopiero po latach większość dev'ów (chyba) ogarnia system. Na początku to makabra jakaś była.

Z PS2 na początku było podobnie

Pozatym Sony brakuje już kilku elementów, które sprawiły, że PSX oraz PS2 odniosły tak duży sukces. Elementów takich jak chociażby wyłączność na Final Fantasy czy DMC. Gran Turismo ma już solidnego konkurenta. Dodatkowo ich poprzednie konsole słynęły z potężnego zaplecza świetnych gier jrpg.

PSX miało Chrono Cross'a, PS2 SotC oraz Okami... ciągle brakuje mi takiej perełki wśród gier na PS3.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Może tylko mi się tak wydaje, ale ten gatunek dziś chyba nie ma aż takiej siły przebicia jak dawniej. Więc akurat można to wytłumaczyć dzisiejszymi preferencjami graczy;)

Opublikowano

Zapomniałeś dodać intuicyjnego menu konsoli. Sony niestety nie potrafi ich robić.

Czego ci brakuje w menu ps3? Jest proste, czytelne i przejrzyste. Niczym nie ustępuje xboxowemu menu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.