Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):nie mają swojego artstyle? xDTak, np. AC Shadows nie ma żadnego charakterystycznego art style (tak jak np. Ghost) i tam te kadry wyglądają milion razy lepiej z DLSS5, bo oryginał to żadna specjalna wizja twórców tylko po prostu ograniczenia sprzętowe.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Bardzo mi się podoba srodowisko w Assassin's Creed z tym efektem. To już nie jest fotorealizm, bardziej naturalizm. Nawet jak ludziki będą śmieszne, to takie discovery tour w origins z tym dlss5...
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Wygląda trochę jak w tych filmach co ludzie przerabiali sceny z gry z użyciem AI. Ciekawe jaki będzie koszt wydajnościowy i czy będzie można wymusić w każdej grze.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minutę temu, tjery napisał(a):Tak, np. AC Shadows nie ma żadnego charakterystycznego art style (tak jak np. Ghost) i tam te kadry wyglądają milion razy lepiej z DLSS5, bo oryginał to żadna specjalna wizja twórców tylko po prostu ograniczenia sprzętowe.Myślę, że powinni raczej szykować zbiorowy pozew, zresztą to jest tylko obraz tego jakim absurdem stał się AI slop. Ale każdy może mieć swój punkt widzenia w tej sprawie, mój jest zdecydowanie inny od twojego...
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ale ogólnie to jest trochę pojebane, za jakiś czas twórcy wrzucą do gry domek z 15 poligonów i parę bitmap 2D na trawę i drzewa i DLSS za nich będzie grafę robił
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Zobaczyłem więcej i kurde to może być zajebiste do starszych gierek. Trzeba się będzie zapakować w 6090 za te dwa lata xdChciałbym zobaczyć Total Wara przemielonego przez te dwie 5090 xdTak jak było wspomniane do realistycznych gierek to będzie sztos.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 3 minuty temu, tjery napisał(a):Ale ogólnie to jest trochę pojebane, za jakiś czas twórcy wrzucą do gry domek z 15 poligonów i parę bitmap 2D na trawę i drzewa i DLSS za nich będzie grafę robił No na pewno powstanie dzięki temu jeszcze więcej gówna.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Oni nawet Johnowi nie powiedzieli? :D WTF7 minut temu, Qbon napisał(a):Wygląda trochę jak w tych filmach co ludzie przerabiali sceny z gry z użyciem AI. Ciekawe jaki będzie koszt wydajnościowy i czy będzie można wymusić w każdej grze.Na ten moment wymaga 2*5090. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Kangus
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 5 minut temu, Sebas napisał(a):Bardzo mi się podoba srodowisko w Assassin's Creed z tym efektem. To już nie jest fotorealizm, bardziej naturalizm. Nie wiem, mi to przypomina te wszyskie dramatic look mody z przekręconymi suwakamiPrzecież te dachy wygladają jakby świeciły własnym światłem. Wersja na off jest nie tylko bardziej realistyczna i spójna, to jeszcze lepsza dla oczu - mi by chyba oczy zaczeły łzawić jakbym godzinę tak pograł.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 minutę temu, Observer napisał(a):Nie wiem, mi to przypomina te wszyskie dramatic look mody z przekręconymi suwakamiPrzecież te dachy wygladają jakby świeciły własnym światłem. Wersja na off jest nie tylko bardziej realistyczna i spójna, to jeszcze lepsza dla oczu - mi by chyba oczy zaczeły łzawić jakbym godzinę tak pograł.To jest po prostu halucynacja modelu AI, generalnie po prostu mamy przekręcone w pewną stronę modele, wyglądające na bardziej "realistyczne" zdaniem generatora, spodziewałem się, że ktoś odepnie wrotki i w tej branży, ale nie, że tak szybko, w branży filmowej trochę łatwiej to ogarnąć prawnie, ale tutaj będzie ciężko i grubo.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. To jest chyba uczone na realistycznych modach do cyberpunka, tam wszystko jest szare, niebo zawsze w chmurach, bo tak łatwiej wychodzi realistyczny obrazek :).
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Trzeba będzie zacząć inwestować jak Czoper, zeby starczyło na 6090
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Nakładki deepfake to nie nowość, ale nowość w grach, anyway obrzydliwe, pewnie z ciekawości i tak będzie sprawdzane w starych i nowych grach Bethesdy xDD, ale dalej mam spory WTF.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 9 minut temu, Kangus napisał(a):Oni nawet Johnowi nie powiedzieli? :D WTFNa ten moment wymaga 2*5090.No to dużo osób sobie to sprawdzi
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. ja jak zobaczyłem ten ryjec grace to od razu mi sie skojarzyło z tymi filmikami
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Umarłem :D.6 minut temu, Qbon napisał(a):No to dużo osób sobie to sprawdzi To ma mieć premierę w tym roku i ma działać wtedy na jednej, być może też na niższych modelach, ale się dopiero okaże. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Kangus
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Przecież to otoczenie wygląda tak samo źle jak te mordy. Wygląda jak jakiś tani reshade zrobiony w 3 minuty przez upośledzonego modera. Cienie na podłożu są totalnie zabite a w Obliviona wygląda to jeszcze gorzej.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Teraz, Rooofie napisał(a):Przecież to otoczenie wygląda tak samo źle jak te mordy. Wygląda jak jakiś tani reshade zrobiony w 3 minuty przez upośledzonego modera.Cienie na podłożu są totalnie zabite a w Obliviona wygląda to jeszcze gorzej.Chodziło mi o ten moment z drzewkami, ale się tak nie doszukiwałem szczegółów, po prostu tak dla oka spoko to ujęcie wyglądało, no ale wiadomo, że grać od razu z tym to tak naprawdę nigdy nie zobaczyć gry jak wygląda. Chociaż np. w takiej Fifie czy NBA2K sprawdzi się to idealnie, Virgil wygląda bardzo spoko na tych szotach,
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Miejscami sa elementy wygladające fotorealistycznie i super ale jest pełno artefaktow jak te dachy nawet w tej prezentacji, do tego nienaturalne i zmienione twarze.Z czasem to pewnie będzie działać tylko lepiej i możemy dojść do momentu w którym dostaniemy gry robione od początku z tą technologią.Obecnie to jednak jak filmiki z sora2 wyglada i nie ma sie czym jarac.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Jak sobie przypominam dawne kłótnie w tematach o ustawieniach telewizorów, to wydaje mi się że ta technologia na pewno bardzo by się spodobała Kyokushinmanowi.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Mam nadzieję, że to będzie bardziej technologia ciekawostka, bo jak duże korpo podłapie, to gierki AAA giną na miejscu xD.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ludzie latami płaczą o upscalery, dalej w komentarzach za każdym razem gdy wraca temat pojawia się pytanie gdzie raster. Tak jak DLSS 1 działa i wygląda do dupy. No ale zobaczymy co przyniosą kolejne wersje.