Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Wiem że X odpala tytuły z poprzednika, ale pomimo tego faktu i tak lepiej by było kupić nówkę odświeżoną w HD niż nówke w starej wersji.

Daddy ty lepiej nie pisz już, bo nawet trolling ci nie wychodzi. Jak już wspomniano wyżej, lepiej kupić kolekcje tagiego Ratcheta i Team Ico bo wyjdzie taniej niż gry w wersji oryginalnej, więc nie pierdziel o normalnych cenach.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

W Spartan Ops da się grać samemu i bez golda?

Można samemu. Możesz ściągnąć jak masz Golda, ale... i tu wchodzi embargo :P

Opublikowano

to spartan ops w H4 będzie dodatkową kampanią pod co-op obok głównej kampanii z MC ? jeśli tak i za darmo to rewelacja.

Opublikowano
Można samemu. Możesz ściągnąć jak masz Golda, ale... i tu wchodzi embargo :P
czyli taki z tego gratis jak te "darmowe gry" w PS+
Opublikowano

Staram się wbić w retorykę tematu :)

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe ile xbotów by kupiło jakieś hity z pierwszego X'a podbite do HD gdyby mieli taką możliwość.

Halo 1, Halo 2 i Ninja Gaiden Black ograłem na 360tce i jakoś nie płakałem z powodu grafiki.

Te gierki kosztowały każda na allegro dwie dychy.

Opublikowano

Ciekawe ile xbotów by kupiło jakieś hity z pierwszego X'a podbite do HD gdyby mieli taką możliwość.

Halo 1, Halo 2 i Ninja Gaiden Black ograłem na 360tce i jakoś nie płakałem z powodu grafiki.

Te gierki kosztowały każda na allegro dwie dychy.

Ninja Gaiden Black za 2 dychy? :ph34r:

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Na Allegro widziałem chyba tylko jeden egzemplarz za 49. Ja generalnie do reedycji w HD nic nie mam, tylko szkoda, że zabrano z późniejszych modeli PS3 wsteczną kompatybilność.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano
  • Autor

Tak, kiedyś taką ofertę znalazłem i łyknąłem. Co w tym dziwnego to nie wiem. Wejdź sobie na allegro i popatrz ceny, większość gierek z oryginalnego xboxa łykniesz teraz za 15-30zł.

Opublikowano

Aż dziwne, że MS nie zaczęło się bawić w takie reedycje klasyków z Xboxa, choć ja rozumiem taki remake Halo CE a podobno ma być reedycja Halo 2, to prawda jest czy zwykła plota?

Co do odświeżonej wersji Shadow of the Collossus to sam grałem ostatnio i faktycznie prezentuje się świetnie. Z kolei Ico jakoś mi nie podeszło... Ale cena też nie była zbyt wygórowana bo dałem za to 65 zł (nówka w folli). Za same Kolosy na PS2 zapłaciłbym pewnie więcej.

Opublikowano

Patrząc na popularność PS+ to sonyboty lubią płacić za stare gierki, które każdy już dawno ograł :). Reedycje są spoko, ale nie kiedy firma wycina Ci wsteczną kompatybilność z konsoli xD.

Opublikowano

Patrząc na to przez pryzmat sukcesu pierwszej kolekcji HD, czyli God of War 1&2, decyzja okazała się słuszna. Potem pojawiły się kolejne a ludzie kupują i grają. Jednak podobne praktyki już raczej nie przejdą na PS4, bo co nowego mogliby dodać w takiej kompilacji Uncharted? HD jest, trofea są...

Chciałbym jednak, żeby Nintendo coś takiego zrobiło na Wii U, taka Zelda Wind Waker w HD prezentowałaby się bajecznie.

Opublikowano

I pewnie wycięcie wstecznej kompatybilności wiązało się z cięciem kosztów. Oh well.

Opublikowano

No, podobno kryzys jest 8)

Ta emulacja na PS3 nie jest wycięta tylko jakoś zablokowana (nie wiem, o napęd chodzi czy co?), skoro na PS Store można kupić sporo gier na PS2, które przecież działają chyba na zasadzie takiej wstecznej kompatybilności, tak?

Opublikowano

Aż dziwne, że MS nie zaczęło się bawić w takie reedycje klasyków z Xboxa, choć ja rozumiem taki remake Halo CE a podobno ma być reedycja Halo 2, to prawda jest czy zwykła plota?

Plota. Ale remake Halo 2 zrobiony na modłę CEA chętnie bym przytulił.

Opublikowano

A mi się wydaję, że się wezmą za coś takiego. W zasadzie tylko tą cześć trzeba odnowić i mamy całe uniwersum w nowoczesnym wydaniu. Zyski ze sprzedaży także nie małe. Za swoich czasów Halo 2 rządziło na Live, nawet jak serwery zamykali to jakaś grupka napaleńców grała do upadłego. :D

Opublikowano

Mam taką nadzieję, bo tak to moja kolekcja jest niekompletna i mam tylko 6 gier z Halo w tytule na X360 :P

Opublikowano
  • Autor

Don a co ci szkodzi łyknąć wersję ze starego X'a? Ja ją mam, na dodatek nie żadną classics tylko premierę :) Jedyny minus to fakt pojawiania się czasami efektu ghostingu w trakcie gry na X360.

Jeśli rimejk Halo 2 miałby zaistnieć to dopiero za dwa lata na 10 rocznicę.

Opublikowano

Gram na X360 w KotORa. I dałbym wiele za zrobienie tej gry tak jak są zrobione MGSy, albo Jak&Daxter. Niestety, jest tylko podła emulacja z rwącą animacją, niską rozdziałką, wypranymi kolorami i obrazem w 4:3. Wolę zapłacić te parę złotych za reedycje niż grać dzięki wstecznej kompatybilności

Opublikowano

Gram na X360 w KotORa. I dałbym wiele za zrobienie tej gry tak jak są zrobione MGSy, albo Jak&Daxter. Niestety, jest tylko podła emulacja z rwącą animacją, niską rozdziałką, wypranymi kolorami i obrazem w 4:3. Wolę zapłacić te parę złotych za reedycje niż grać dzięki wstecznej kompatybilności

+1. Mam 60GB, odpalałem kiedyś MGS2 i potem odpaliłem sobie kolekcję i jest GIGANTYCZNA różnica. Jak ktoś twierdzi, że lepiej grać w emulowane gry, bo kupno reedycji HD czyni go tępym człowiekiem, to nie wie o czym gada. Albo (pipi)i jak daddy.
Opublikowano

Te gry nie są emulowane, one są normalnie obsługiwane przez sprzęt (nie ważne, czy obecny procesor jest zgodny wstecznie z poprzednią generacją, czy na płycie głównej są po prostu stare układy do odpalania starych gier). Jest ogromna różnica między takim uruchamianiem gier a ich emulacją.

Nie wiem, ja na razie grałem w Halo 1, Halo 2, GTA SA i Fable na moim X360 i nie odczuwałem żadnych spadków animacji czy podobnych problemów.

Opublikowano

Kurde, chciałem poplusować Alberta i Musiola, ale

Wykorzystałeś już dzienny limit pozytywnych głosów reputacji.

Niech ktoś wyłączy te limity :)

Edytowane przez aux

Opublikowano

+1. Mam 60GB, odpalałem kiedyś MGS2 i potem odpaliłem sobie kolekcję i jest GIGANTYCZNA różnica. Jak ktoś twierdzi, że lepiej grać w emulowane gry, bo kupno reedycji HD czyni go tępym człowiekiem, to nie wie o czym gada. Albo (pipi)i jak daddy.

Zalezy jak jest emulowane ;)

Na X360 nie zauwazylem zadnych ciec.

Na PC mozna emulowac gry z PS2 tak ze hulaja w 16:9 w 1080p ;)

Opublikowano

Magik - ale nie porównuj emulacji z PC. Bo jak odpaliłem pierwszego Crasha z PS2 na umiarkowanych ustawieniach na emu (słaby laptop) to i tak wyglądało to 3 razy lepiej niż na PS2.

29m7pmv.png

A to tylko rozdzielczość x2 i AAx4. A można natywną rozdziałkę x8 ustawić i AA x16.

Opublikowano

Ano.....i wlasnie o to mi chodzi.

Sama emulacja nie jest problemem, tylko jej jakosc.

Pamietam jak emulator niektorych gier PSX do Dreamcasta, ktory podbijal rozdzielczosc i wygladzal tekstury.

I tak to powinno wygladac.

Emu xboxa w 360tce takich rzeczy nie robi, ale tez nie pogarsza jakosci obrazu.

Ale coz....w kolejnej generacji pewnie bedziemy mogli o tym wogole zapomniec...wkoncu mozna zarobic sprzedajac staroc HD :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.