Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
McF-Halo-4-4-pack-boxed-set-Grunt.jpg
  • Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

jak nie używasz zewnętrznych głośników to są to aż dwa kable zasilanie i hdmi. pajgi to jest temat o konsolach nie o power rangers

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

@Pajgi: Szacuneczek, że chciało ci się szukać w necie takich szkaradnych kurdupli.

Opublikowano

Dla kąsolomaniaków kombo pc+TV+pad to jakaś czarna magia i trza pewnie mieć doktorat z fizyki kwantowej by to ogarnąć. Pocieszne :D

Ile masz kabli podłączonych do peceta? Ja naliczyłem właśnie, że 9. Telewizor mam parę metrów od niego, jak miałbym całe to tałatajstwo przenosić to bym się zesrał. I wyglądało by to komicznie.

Fajnie że ty masz możliwości, ale jesteś w bardzo nielicznej mniejszości. Z resztą wystarczy popatrzeć po forach typu pclab czy purepc, czasem są takie tematy w stylu naszego HC Room. Jakoś niezmiernie rzadko widziałem, by ktoś miał peceta podłączonego do TV o_O

Pecet stoi jakies 3 metry od TV. Mam podlaczony zarowno monitor jak i TV przez HDMI na stale. Jak chce pograc/obejrzec film na TV, wciskam 2 przyciski na klawce (skrot przelaczajacy obraz miedzy tv a minitorem), biore bezprzewodowego pada od X360 , siadam na kanapie i gram.

Wiekszosc moich znajomych robi tak samo...za wyjatkiem FPS/RTS w ktore wola jednak cisnac na myszce.

Opublikowano

Niech tylko mi nikt nie (pipi) że specjalnie ktoś ciągnie blaszaka by tymczasowo pograć w konkretną grę i uważa że jest to wygodne i bezproblemowe.

Yyy, laptop?

O, to teraz robią laptopy do grania po 700 zł? Sweet. Podaj na pm numer konta to Ci wpłacę za takiego na którym pójdzie Assassin`s Creed 3. Nawet na low. Ale płynnie

Opublikowano

Laptop i gry xD

Opublikowano

Dla kąsolomaniaków kombo pc+TV+pad to jakaś czarna magia i trza pewnie mieć doktorat z fizyki kwantowej by to ogarnąć. Pocieszne :D

Ile masz kabli podłączonych do peceta? Ja naliczyłem właśnie, że 9. Telewizor mam parę metrów od niego, jak miałbym całe to tałatajstwo przenosić to bym się zesrał. I wyglądało by to komicznie.

Fajnie że ty masz możliwości, ale jesteś w bardzo nielicznej mniejszości. Z resztą wystarczy popatrzeć po forach typu pclab czy purepc, czasem są takie tematy w stylu naszego HC Room. Jakoś niezmiernie rzadko widziałem, by ktoś miał peceta podłączonego do TV o_O

Pecet stoi jakies 3 metry od TV. Mam podlaczony zarowno monitor jak i TV przez HDMI na stale. Jak chce pograc/obejrzec film na TV, wciskam 2 przyciski na klawce (skrot przelaczajacy obraz miedzy tv a minitorem), biore bezprzewodowego pada od X360 , siadam na kanapie i gram.

Wiekszosc moich znajomych robi tak samo...za wyjatkiem FPS/RTS w ktore wola jednak cisnac na myszce.

Bez sensu takie przerzucanie się argumentami w stylu ,, a JA mam pc 3 metry od okna i mogę w każdej chwili go wy******, czy ,, a JA na konsoli kupuję same używki i wychodzi taniej niż na PC ''. Jest mnóstwo sposobów by takie wady/ograniczenia ominąć ( jest nawet takie cuś, co pozwala, przesyłać obraz z konsoli do PC i można mieć te stałe 60 FPS, czy ściągnąć emulacje na PC i grać w gry z PS2 za darmo, itp. itp. I każdy głupi to wie. Nie ma nic gorszego niż mówić na swoim przykładzie.

Dla niekumatych podam przykład. Załóżmy, że kłócimy się który język jest łatwiejszy do nauki - francuski czy niemiecki. Idąc tym torem, ja np. uczyłbym się francuskiego po nocach, by później napisać, ,, patrzcie jaki łatwy język, tyle się nauczyłem w tak krótkim czasie. A niemca nic a nic. "

Po prostu, jak się człowiek uprze, to podepnie PC do TV 30 metrów od stacjonarki, albo kupi przerobioną konsolę i wisieć mu będzie różnica w cenie orginałek. Moim zdaniem tak działa świat. Nic na siłę.

Donsterydo napisał kiedyś posta, która doskonale oddaje to o co mi chodzi. ,, Ludzie nie kupują exów na PS3, by Zenek z Xboxem nie mógł grać/ zazdrościł, ale dlatego, że to są ( ? nie pamiętam, a znając Dona różne zdanie o exach na PS3 może mieć ;D ) dobre gry.

Nawet jak świnia nie zeżre, to fanboj zeżre. Bawienie się w fanbojów, apostołów danego sprzętu to w tym temacie rzecz pożądana, ale róbmy to z jajem, np. jak pajgi, a nie jak Boroboro czy kaznodzieja Mendręk.

Amen.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Laptop i gry xD

ja na swoim lapku kupionym rok temu za 2k gralem w skyrima na full detalach także żryj gruz :nyam2:

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że laptop jako sprzęt do grania mnie nie przekonuje. Albo pierdzące głośniczki, albo zawsze słuchawki na uszach. Podłączenie pada i siedzenie 1,5 metra od małego ekranika, albo garbienie się nad lapkiem.

Potwierdzam, można mieć za 700 zł pieca zdolnego udźwignąć większość hitów z obecnej generacji nawet w lepszej grafice niż konsolowa. Jestem jednak niemal pewien, że nie pociągnąłby GTA V (a czwórka chodziłaby byle jak), zapewne Skyrima, Max Payne 3. Jednak takie serie, jak COD, Bioshock, Dead Space, Mass Effect, śmigałyby pięknie.

Opublikowano

Serio, myślałem, że stacjonarki stojące gdzieś w kącie na biurku odchodzą do lamusa. Ja rozumiem, jak się ma komputer kupiony przez rodziców do nauki, to stoi na biurku, żeby udawać, że używa się go do czegoś innego, niż granie, ale u mnie większość znajomych na PC podpięte pod TV i działa w ten sposób. U mnie tak samo, może i dlatego, że PC mam do neta, filmów i muzyki, a gram na konsoli. Chociaż fakt, trochę gier na Steamie mam, parę godzin w tygodniu przy tym spędzę, więc nie można powiedzieć, że tak zupełnie nie gram na PC.

Jeśli chodzi o kompa za 700zł - super, odpal na tym Wiedźmina 2, Crysisa 2 i wiele innych gier. Po prostu odpal. Pomijam fakt, że ten komp tak naprawdę jest zestawem nie dość, że przestarzałym w momencie kupna, to i niekompletnym. Ogarnięty dysk o jakiejś normalnej pojemności to dodatkowe 250-300zł, obudowa to minimum 150zł, żeby nie rozpadała się przy składaniu, no i wiadomo, brakuje jeszcze myszki, klawiatury (pada nie wymieniam, bo nie jest NIEZBĘDNY). Nie mówię nic o zasilaczu, bo tu już wszystko jest jasne, no w zasadzie cały ten "zestaw" jest zrobiony tak po bandzie, jak się tylko da. Rzeczywistości nie oszukasz, poniżej 2k nie ma w ogóle co podchodzić do składania kompa. A argumenty, że klawiaturę, myszkę, dysk przecież można ze starego kompa wziąć - ok, ale i tak trzeba je było kupić (no co innego z dyskiem, bo nie będę przerzucał jakiegoś starego wolnego dysku 5600obr. do kompa do gier). Argument z grami - premiery są droższe na konsolach, mniej lub bardziej, ale za to tutaj istnieje rynek gier używanych, czego na PC nie da się zrobić, przez przypisywanie klucza do konta.

Opublikowano

czy to prawda ze ps3 jest gorusze on xboxa ? bo ma tak słabe porty ze nikt nie gra tak słuszałem na osiedlu hahaha playstation fail xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że laptop jako sprzęt do grania mnie nie przekonuje. Albo pierdzące głośniczki, albo zawsze słuchawki na uszach. Podłączenie pada i siedzenie 1,5 metra od małego ekranika, albo garbienie się nad lapkiem.

Potwierdzam, można mieć za 700 zł pieca zdolnego udźwignąć większość hitów z obecnej generacji nawet w lepszej grafice niż konsolowa. Jestem jednak niemal pewien, że nie pociągnąłby GTA V (a czwórka chodziłaby byle jak), zapewne Skyrima, Max Payne 3. Jednak takie serie, jak COD, Bioshock, Dead Space, Mass Effect, śmigałyby pięknie.

Jaki problem podłączyć laptopa do dobrych głośników? Wystarczy kabel chinch i przejściówka na jacka.

Opublikowano

Halo 4 od IGN 9.8/10. No to GOTY mamy rozstrzygnięte. No, chyba, że poczekamy na Playstation All-Stars, albo LBP Karting, czyli exy na PS3 na tegoroczne święta OLO

Opublikowano

Co to laptopów, to też kompletnie nie polecam. Są nie wygodne, mało wydajne, drogie, grzeją się jak cholera... do takiej stacjonarki można dokupić sobie wszystko osobno, lepsze i to co się chce. Już tableta bym wołał tak swoją drogą.

Opublikowano

czy to prawda ze ps3 jest gorusze on xboxa ? bo ma tak słabe porty ze nikt nie gra tak słuszałem na osiedlu hahaha playstation fail xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Boro ja rozumiem, że dzisiaj masz urodziny, ale alkoholizować się już bardzo wczesnym porankiem ;/?

Opublikowano
  • Autor

Na razie średnia średnia ocen po 22 recenzjach to 91/100 czyli będzie to najniżej oceniane Halo z głównych części.

http://www.metacriti...xbox-360/halo-4

Halo Reach też ma 91%

zaraz zlecą się mendrki i inne klauny i będą wmawiać o "solidnym" tytule, którzy każdy porzuci niedługo na rzecz coda i, olaboga, DLC do batylfilda 3 :D

Opublikowano

I to maja byc dobre glosniki? Na JEDNYM chinchu/jacku?

Aha.

Yamaha Pianocraft, nie narzekam.

Opublikowano

Nie twierdze ze nie narzekasz. Jednak mozesz miec conajwyzej 2.1. Jednak jesli masz kompa podpietego pod wzmacniacz z zestawem 5.1 pod inna karte muzyczna niz zintegrowana, to mobilnosc zdecydowanie siada. Juz nawet nie mowie o przypadkach ze mam e-druma podpietego pod midi do kompa to ilosc kabli rosnie szybko.

Generalnie jesli ktos juz nie ma na starcie centrum domowego wokolo PC zrobionego, to nie mamy o czym mowic. Gadka ze to zaden problem, przeniesc wszystko do salonu, to juz na sile wciskany kit.

Opublikowano

Sony w drugim kwartale wypracowało zysk 379 mln $. Dodatkowo do sklepów dostarczyło 3.5 mln PS3 z PS2 łącznie, z czego co najmniej 3 miliony to PS3. Łącznie więc na świecie jest już 69,3 mln PS3 wobec 70 mln x360. Rożnica po raz pierwszy w historii spadła poniżej 1 miliona.

http://www.reuters.com/article/2012/11/01/sony-earnings-idUSL3E8M12YT20121101

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dzisiaj nastąpiła kolejna kompromitacja Mendrka. Tym razem w dyskusji w statusie Mazzeo o Halo 4. Po kolei jego wypowiedzi i to jak wyglądają fakty:

- MS odzwyczaił od 2.5 roku, bo takie exy wychodzą raz na ruski rok.

Fakt: w 2010 wyszły Gearsy z podobną średnią, w 2010 Halo Reach, w 2009 Forza 3

- Journey w tym roku jako najwyżej oceniona gra z cyfrowej dystrybucji w historii.

Fakt: najwyżej ocenianą grą z cyfrowej dystrybucji jest World of Goo na Wii

- Poza tym w 2011 na PS3 wyszło 16 exów, większośc >80 , a na X'a 4 :(

Fakt: oczywiście na X360 wyszło o wiele więcej exów niż 4. Do sprawdzenia na gamerankings chociażby

- PS3 ma najwyżej uplasowanego exa w tej generacji,

Fakt: oczywiste kłamstwo, najwyżej ocenianego exa ma Nintendo Wii. Drugie miejsce też dla Wii tak nawiasem mówiąc

- Technologicznych. Wii nzwet HD nie ma, pod każdym względem poza kontrolerem ruchowym ta konsola tkwi w poprzedniej generacji

Fakt: konsola wyszła w tym samym roku co PS3. Jest dla niej bezpośrednią konkurencją. To Sony kopiowało rozwiązania Nintendo, nie odwrotnie. Kolejne kłamstwo mające na celu poprawę własnego samopoczucia po tym, jak Sony przerżnęło ze słabszą pod względem jakości wyświetlanej grafiki konkurencją

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.