Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Platinum Club

Featured Replies

Opublikowano

Sound Shapes - 4/10

Zastanawiałem się jak ocenić platynę, bo gra nie wymaga ogromnego skilla. Wymaga za to szczęścia i cierpliwości w Trybie Śmierci. Byłem zdziwiony, że aż 40% graczy na PSN Profiles ma platynę, bo nie sądziłem, że tyle osób ma stalowe nerwy :D

Tak wygląda tryb śmierci w grze:

20 poziomów na których randomowo pojawiają się punkty do zebrania. Najczęściej trzeba lvl powtarzać po kilkadziesiąt razy aż się uda.

Podsumowując:

Trudność platyny - 4/10

Poziom w(pipi)vienia: 10/10, nie polecam, spalić a prochy zakopać na różnych kontynentach.

Plus za to, że to podwójna platyna na PS3 i PSV :D

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 92,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Platyna #72  Fallout 3 (tak, dobrze czytacie ^_^ ) - wreszcie... Nie zliczę podejść do tej gry, ale posiadam ją od zamierzchłych czasów, kiedy jeszcze nie miała pucharków. Całe szczęście mam wersję

• GTA IV - trudność platyny 10/10, gra 10/10   Czyli moja historia z tą grą...   Pierwsze trofeum zdobyłem w 2009 roku, miałem już wtedy chrapke na platyne w tej grze, po zrobieniu wszystkich on

• Wipeout HD -   Odnosnie trudnosci - ciezko o tym mowic teraz, jak sie wszystko zebralo ale uwazam, ze o ile Zone Zeus i Zico sa uczciwie trudnymi trofeami (zona troche mniej, przez kolory) tak kamp

Opublikowano

YEEEE!!! Długo czekałem, aż ujrzę Catherine na liście (byłem w szoku, kiedy zorientowałem się, że tylko ja na forumie to zrobiłem). Tygodniowa mordęga z dodatkowym trybem gry poddała moje nerwy ciężkiej próbie (podobnie jak Challenge'e w Arkham Asylum ostatnio).

Opublikowano

Szczerze gratuluję, bo to naprawdę trudna platyna. Jak odrobię zaległości, to wracam do Catherine :)

Opublikowano

Need for speed most wanted 3/10 - wreszcie wpadła pierwsza platyna :P Prosta jak na pierwszą platynkę ;)

Opublikowano

Far Cry 3 baaardzo przyjemna platynka. Trofiki nie są skomplikowane ani jakoś udziwnione. Nie trzeba też wyciskać ostatnich soków z gry. A, że klimat wysp sprzyja eksploatacji to i zbieractwo nie irytuje (a ostatnio męczy mnie zbieranie popierdólek). Ba, do platyny wymagane jest tylko 60 posążków, a ja nawet się nie zorientowałem kiedy pozbierałem wszystkie :D

Ogólnie poziom trudności tak na 4/10 (byłoby 3/10 ale za co-op'a bez zgranej ekipy, bez drugiego pada, masę drobnych błędów i zwiech, i troszkę długiego szukania ostatniego chaptera spowodowało, że ocena taka, a nie inna.

Opublikowano

God of War: Chains of Olympus   3.5

God of War: Ghost of Sparta   4

Szybkie szpile, niektóe tylko ukryte trofea durne, bo w życiu bym się nie domyślił, co trzeba zrobić. Do ogrania dla relaksu miedzy poważniejszymi tytułami.

Opublikowano
  • Autor

S347a5b.png

Platyna nie jest ciężka, ale strasznie długa jeżeli zdecydujemy się na samotne granie. Wbicie 50lvl i trofików za skille postaci w singlu zajmuje mnóstwo czasu, ale na szczęście można boostować lvl online (dzięki Kyo), jak ktoś skupia się tylko na jednej postaci.

Gra 10/10, platynka 6/10.

Opublikowano

Podobnie jest z Diablo III - jeden wielki grind golda. Reszta wpada niejako przy okazji. Ode mnie 2/10

Opublikowano

Batman Arkham City

Przed samym Arkham Origins postanowilem wbic platyne w Arkham City skoro przed AC wbijalem w Arkham Asylum. Jest trudniejsza od poprzedniczki, ale wbijanie jej to naprawde sama przyjemnosc. Najlepsze znajdzki w grach ever, wymagajace kampanie i challenge Riddlera. Potrzeba na to sporo czasu, ale warto. Ode mnie 7/10.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Unit 13 - 5/10

Do gry podchodziłem kilka razy, bo zrobienie wszystkich 36 misji na 5/5 gwiazdek czasami sprawiało problemy i się zniechęcałem. Ale z pomocą Youtube jakoś w końcu poszło.

A sama gra dosyć dobra, aż trochę żałowałem że Sony zamknęło studio Zipper - twórców gry.

Opublikowano

Testament Sherlocka Holmesa - 3/10

Gra świetna, kocham całą serię o Sherlocku Holmesie więc byłem bardzo uradowany tym, że ta odsłona zmierza także na PS3. Niestety miała spadki animacji i lekkie ścinki, lecz dało się grać. Fabuła trzymała w napięciu, łamigłówki dobre wszystko na miejscu, ale za techniczną stronę mogę dać całości tylko 8+/10.

Co do trofeów - dałbym 1/10 bo większość jest za fabułę, ale:

• jeden punkt dodatkowy za trofea do przeoczenia - niektóre łatwo można pominąć, a potem leć całą 16 godzinną grę od nowa
  • drugi punkt dodatkowy za to, że nie wolno dla trophy żadnej łamigłówki pominąć, a gra jest długa i dość wymagająca, podobnie jak same zagadki
Opublikowano

FIFA 14 :D trudność 4/10.

To niewiarygodne, ale nigdy nie sądziłem że będę się zabierał za platynowanie jakiejkolwiek FIFY (gram od edycji 10 w każdą, więc to moja piąta). Po pierwsze niektóre trofea są przegięte (zagrać 100 meczów wirtualną gwiazdą czy mieć fuksa i wylosować odpowiednią kartę w UT) po drugie inne nudne jak kupa, a po trzecie FIFA pokazuje pazur w ulubionym trybie (dla jednego będzie to UT, dla drugiego kariera czy sezony online) i kontynuowanie go przez cały rok. Jak widać w tej edycji jest inaczej- nie ma trofeum "czasowego", 50% wpada ot tak i tylko w kilku trzeba się wykazać skillem (wyzwanie tygodnia na klasa światowa).

Dobra, wracam do sezonów online (ManUtd) i kariery offline (Wisła) :woot:

Opublikowano

CS GO 

Brązy trudniejsze niż złota xD 2/10 wszystko zrobiłem sam z botami, choć potrzeba trochę szczęścia
Opublikowano

GTAV - w 2 dni się nie da, trzeba trochę przysiąść ale żadne z trofeów nie jest trudne. 6/10.

Opublikowano

Bioshock 2 - 5

Jak and Daxter: The Precursor Legacy - 2

Battlefield 3 - 7

e: Shift 2 - 8, ciągle niewpisany na listę

Edytowane przez Qra

Opublikowano
  • Autor

Byłeś dopisany do Shifta jedynki. Poprawione.

Opublikowano

Battlefield 4   ocena 3/10  bardzo łatwa platyna , jedynie w multi trzeba 25lvl wbić

Opublikowano

Beyond: Two Souls trudność 2/10 z poradnikiem oczywiście (a dla bardzo niecierpliwych 10/10 :turned: ). Wszystko leży w kwestii dobrego zaplanowania zdobywania trofeów i oszczędzenia cennego czasu. Ja zrobiłem błąd i musiałem po kilka razy niektóre rozdziały powtarzać zamiast "łączyć" trofea. Dlatego najlepiej zapoznać się dokładnie z jakimkolwiek poradnikiem z seci (pełno jest tego) a nie walić po kolei jak idzie.

Opublikowano
Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier

O mój Padziku... wreszcie!!! Jak ja tej gry nienawidzę :P. Jeden z lepszych tytułów typu TPS jednak mam już szczerze dość GRFS z uwagi na trofea multi (który to już raz zniszczyłem sobie pozytywną opinię o grze przez trofkowanie? :P). Na dzień dzisiejszy zrobienie multi w tej grze jest mniej prawdopodobne niż zwycięstwo Orłów Nawałki w następnych Mistrzostwach Europy. Wszyscy grają dosłownie w jeden tryb i nie ma szans bez ustawki zrobić trofeów za rozegranie meczy w pozostałych. Dodatkowo Ubi wymyśliło jedną z najbardziej przegiętych trofek w multi - Anything you can do... o na kabel HDMI!! jakie to jest chore trofeum!! Nawet już nie będę tłumaczył co i jak, bo każdy już pewnie o tej patologii słyszał :P Ogólnie - rzecz prawie niemożliwa do zrobienia gdy mamy na liście przyjaciół weteranów gry. Ustawka? HA! Boostowanie w tej grze to katorga i istny sprawdzian cierpliwości oraz umiejętności zarządzania ludzkimi zasobami! Trzeba aż 8 ludzi by w ogóle zacząć grać. O Ś M I U !!! Fakin szyt sorry za tak gimbusowo-emocjonalny posta ale zeszło ze mnie ciśnienie i teraz mogę wreszcie grać w coś co sprawia mi radochę (wiem, wiem jestem chory :P ). AHA! Single? Zajefajny! Grać ale na alternatywnym koncie by nie popaść w depresję hehe

8/10 - za multi

Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

Ja się waham między łatwo a średnio. Multi, które o dziwo jest bardzo miodne, wymaga od nas zagrania i wygrania dosłownie jednego publicznego meczu. Wszystko inne można zrobić w prywatnym meczu solo. W singlu mamy znajdźki ale wystarczy dopakować naszą bazę/samolot (zróbcie to jak najszybciej!) i wszystkie pierdoły do podniesienia będą widoczne na mapie (zrobiłem wszystko bez YT). Z około 16 misji dodatkowych, stworzonych z myślą o co-op'ie, tylko 4 wymagają zagrania z drugim człowiekiem (można grać na podzielonym ekranie więc teoretycznie też da się to zrobić solo na dwa pady). Przejście bez zabijania Fisher'em całej gry jest banalne a najwyższy poziom trudności nawet nie jest blisko starych Splinterów na easy. Wszystko przez fakt, że wrogowie, aby wejść w tryb alarmu (podobny patent do tego z najnowszego Hitman'a), potrzebują masę czasu by nas faktycznie zauważyć (nawet na poziomie pro, jednak oczywiście wtedy robią to już szybciej niż na rekrucie). Dodatkowo Sam w tej części to mega szybki madafaka i potrafi w pełnym biegu skręcić kark 3 kolesiom w parę sekund, co tylko jeszcze bardziej ułatwia grę. Tak w skrócie o grze: solidny gameplay, zaskakująco grywalne i ciekawe multi, beznadziejna fabuła i postaci (kilka akcji jest tak debilnych, że facepalm ciśnie się automatycznie na czółko   :D ), słaba grafika (jak na dzisiejsze standardy tytułów AAA), okazjonalne zwiechy i wyraźnie widoczny pośpiech developerski. A platyna? 4/10.

Edytowane przez Kalinho_PL

Opublikowano

Kalinho, jak ty zrobiłeś te trudne trofea w GR FS? Bo tylko napisałeś co w nich trzeba robić :P

I jeszcze jedno: tobie też cutscenki w GR FS chodziły bardzo słabo, tzn postacie się trzęsły, grafika tragiczna, ogólnie masakra?

Opublikowano

Zrobiłem dzięki ustawce zorganizowanej na forum ps3trophyclub.pl. Wyzwania zrobiłem sam z ziomkiem (musiałem zaznaczać wrogów - mega łatwe wyzwanie więc łatwo poszło). Grafika w cutscenkach wygląda słabo ale zacinek i trzęsień nie pamiętam :)

Opublikowano

Motorstorm RC na Vitę. Ciężko ocenić trudność, dam hmm... 6/10, bo mimo, że jest trudno to jednak każdy, kto przysiądzie i trochę potrenuje powinien na luzie ogarnąć platynkę. Niektóre tory i wyścigi trzeba ograć co najmniej kilkadziesiąt razy żeby ogarnąć odpowiednie ścieżki i uzyskać dobry czas, ale warto, bo satysfakcja z poprawiania czasów swoich i znajomych jest nieziemska. Polecam wszystkim tą gierkę. Ja się zakochałem w tym tytule :D jedyny minus to odcisk na lewym kciuku od tej ciulowej gałki od vity. Jka ktoś będzie próbował w to grać to proponuję zmienić gaz na R i hamulec na kwadrat.

Opublikowano

Remember Me - 3/10

Jest po prostu banalnie. Sama gra zaskoczyła mnie świetną oprawą i muzyką. 

Opublikowano

GoW 2 - 6/10

trudne challenge, reszta dość prosta

Opublikowano

Far Cry 3

Ogólnie wszsytko jest dosyć proste i dałbym 3,5/10.. ale ze względu na z(pipi)any co-op nie mam sumienia wystawić mniej niż 5/10

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.