Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Guna na PSP przeszedłem, bardzo mi się podobał - takie GTA na dzikim zachodzie trochę. Polecam na PSP bo to jedna z lepszych gier na tą konsolę.

W LBP2 plansz westernowych jest i tak już dużo. Ostatnio w taką nawet dobrą strzelankę z widoku z góry grałem, nawet coś na wzór Dead Eye z RDR miała ;)

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Jak miałem PSP to akurat Gun ominąłem z daleka, w stosunku do wersji PS2 to bieda straszna.

Ciekawostka, wg metacritic najlepszą ocenę ta gra miała na PS2 (77), najgorszą na PSP (73), ale to mnie akurat nie dziwi, samo sterowanie na PSP to żenada.

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,13078483,Zlodzieje_ukradli_ladunek_Wii_U_wart_dwa_miliony_dolarow.html

W magazynie przy lotnisku w Seattle znajdowała się partia około 7 tysięcy konsol Wii U. Złodzieje podjechali pod magazyn dwoma ciężarówkami w sobotni wieczór koło godziny 21. Zapakowali palety z konsolami przy pomocy wózków widłowych, wszystko elegancko sobie ułożyli i... odjechali. Nie wiadomo, ile osób liczyła grupa, która dokonała napadu, policja bada, czy ktoś z obsługi magazynu nie był w sprawę zamieszany.

Całe szczęście, że Nintendo, dzięki numerom seryjnym, doskonale wie, które konsole zostały skradzione. Co może utrudnić złodziejom sprzedaż urządzeń do dużych sieci handlowych. Wartość łupu została wyceniona na 2 miliony dolarów.

Nintendo musi samo na siebie robić napady, żeby wyszło że jest zainteresowanie :P No cóż, ale już nie mogą przynajmniej powiedzieć, że konsole zalegają w magazynie :P

Anyway, w Plusie kolejny ciekawie mocny zestaw na styczeń: Guardians of the Middle Earth (premiera z tego miesiąca!), Mortal Kombat i Bioshock 2, oraz na Vitę Jet Set Radio i Pinball Arcade. Dodatkowo od dziś do 9 stycznia promocja na abonament roczny - 146 PLN . Brać, nie pytać.

Opublikowano

Mendrek niestety miałem brać Plusa, ale Bioshock 2 i MK w ofercie to dobre gry, ale dawno ograne. Brakuje mniej znanych gier takich jak Vanquish.

Opublikowano
Nintendo musi samo na siebie robić napady, żeby wyszło że jest zainteresowanie

Myślę, że nawet tego nie zauważyli gdy przeczytali aktualne i świeżutkie wyniki sprzedaży konsol w Japonii z ostatniego tygodnia

| 3DS | 319.025

| WIU | 126.916

| PS3 | 42.976

| PSP | 33.002

| PSV | 14.446

| WII | 10.346

| 360 | 1.760

| PS2 | 1.102

| NDS | 541

Do miecza xd. 3DS pobił PS3, ale jeszcze mu mało.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Mendrek niestety miałem brać Plusa, ale Bioshock 2 i MK w ofercie to dobre gry, ale dawno ograne. Brakuje mniej znanych gier takich jak Vanquish.

Yhm.. Vanquish jest w plusie akurat w tym miesiącu :P

Chyba, że chodziło Ci o inne mniej znane gry oprócz Vanquisha.. ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Ja pitole jak ta Vita się sprzedaje w Japoni...jak szybko jakieś studio(najlepiej wewnętrze) nie wypuści jakiegoś killera ( i (pipi)a niech to będzie eksluzywny tytuł do tej konsoli, a nie upośledzony port z dużych konsol z funcją smyrania po ekranie) to na następne święta Vity będą w Japonii dodawać gratis do zestawów świątecznych w marketach.

Ta konsola to cudowny dowód tego, że w tej brażny liczą się tylko i wyłącznie gry, a nie hardware - Vita jest mocna, łatwo się na nią pisze, do tego ma tonę bajerów i na prawdę świetnie zaprojektowany i płynnie działający system(multitasking,cross game chat, robienie screenów)

Opublikowano

Yhm.. Vanquish jest w plusie akurat w tym miesiącu :P

Chyba, że chodziło Ci o inne mniej znane gry oprócz Vanquisha.. ;)

No chodziło mi o inne mniej znane gry. ;p

Opublikowano

No.. właśnie Sony (wbrew temu co twierdziło.. wydaje mi się, że pamiętam słowa kogoś od nich, mówiące o tym, że wiedzą gdzie popełnili błedy z PSP itd) nie wyciągnęło jednak wniosów z sytuacji pierwszego PSP (któóra.. wydaje mi się, że i tak była lepsza niż obecnie Vity).

Opublikowano

Vita mogła już wpaść w pewien wir negatywnych zależności - nie wychodzą dobre gry, bo nie ma wielu nabywców. Nie ma wielu nabywców, bo nie wychodzą dobre gry. Dodatkowo konsola ma skojarzenie, że się źle sprzedaje - i faktycznie źle się sprzedaje. Myślę, że nawet killer może tutaj niezbyt pomóc. Musiałby być jakiś nagły system seller - np. Monster Hunter jakiś, albo Dragon Quest - ale te są wydaje się w kieszeni Nintendo, i tu pies pogrzebany niestety :(

IMO konsola jest dobrą alternatywą dla DS/3DS w kwestii założeń biblioteki.

Opublikowano

No.. właśnie Sony (wbrew temu co twierdziło.. wydaje mi się, że pamiętam słowa kogoś od nich, mówiące o tym, że wiedzą gdzie popełnili błedy z PSP itd) nie wyciągnęło jednak wniosów z sytuacji pierwszego PSP (któóra.. wydaje mi się, że i tak była lepsza niż obecnie Vity).

No była i jest - na tej liście PSP jest wyżej :P W analogicznej sytuacji 3DS/DS ten pierwszy 300 tys. a drugi 500 szt. :P

Z jakiś tam wykresów co kiedyś widziałem wynikało, że Vita sprzedawała się gorzej od PSP od samego startu, teraz to już jest chyba o wiele gorzej.

3DS też nie jest w jakiejś mega super sytuacji, ale jednak na fali wznoszącej. WiiU marnie, ale pewnie do pierwszej obniżki, tę samą taktykę stosowali przy 3DS i Wii.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Żarty dla Vity się już skończyły. Jeżeli konsola w drugim roku w okresie świątecznym sprzedaje się na poziomie 15 tysięcy egzemplarzy, to mamy do czynienia z martwym towarem.

A teraz taka ciekawostka - patrzcie jak w analogicznym okresie sprzedawał się tam Xbox (ten sam tydzień przed świętami):

Xbox 360 - 17,168

A teraz schodzi 1000 egzemplarzy tygodniowo.

Opublikowano

Po 15 - 17 tys. to X360 robił w Japonii jak wychodziły jakieś japońskie gry na wyłączność. Normalnie schodziło ok. 2 tys. tygodniowo.

Opublikowano

Sony póki co walczy jak może o ocalenie Vity i bardzo im kibicuję. Nie chcę by na rynku pozostawał tylko 3DS z jego "specyficzną" biblioteką i smartfony. Vita jest najlepszym kontynuatorem PSP. PSP najlepiej odpowiada moim gustom jeśli chodzi o handheldy.

Nie można odmówić Sony zapału, ale paradoksalnie nie byłaby to pierwsza dobra technologicznie konsola która nie podbiłaby rynku (i przegrała z konsolą N).

Opublikowano

Sony póki co walczy jak może bardzo im kibicuję. Nie chcę by na rynku pozostawał tylko 3DS z jego "specyficzną" biblioteką i smartfony. Vita jest najlepszym kontynuatorem PSP. PSP

Nie można odmówić Sony zapału, ale paradoksalnie nie byłaby to pierwsza dobra technologicznie konsola która nie podbiłaby rynku (i przegrała z konsolą N).

niestety jesteśmy tego świadkami od dobrej dekady męczących wpisów które zlewają się z fanatyczną paplaniną kogoś kto traktuję zbyt poważnie ten dział.

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

3DS z jego "specyficzną" biblioteką

Co specyficznego jest w bibliotece tej konsoli? Dla każdego znajdzie się w niej coś miłego. Lubisz dobre platformówki - masz mariana. Chcesz jRPG'a - Square Enix dostarczy Ci kolejne Dragon Questy, a także nowe IP jak Bravely Default. Monster Hunter - jest. Przygodówki - są. Pełnoprawny Resident - jest. Mogę wymieniać tak dalej.

Strzelanek nie ma - to fakt, ale i PSP nigdy nie błyszczało w tej kwestii.

Tak samo mogę mówić o PSP, że ma specyficzną bibliotekę. Strasznie puste stwierdzenie.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

No ale nie pograsz w prawowitą wersję Gun jak na PSP :(.

Opublikowano

Znajdź mi odpowiedniki MGS-a, czy Syphon Filtera.

Znajdź mi odpowiedniki Motorstorma czy Wipeouta.

Znajdź mi odpowiedniki GTA: Vice City Stories czy Gun.

Znajdź mi odpowiedniki Final Fantasy: Dissidia Duodecim czy Tekkena: Dark Ressurection

Znajdź mi odpowiedniki Pursuit Force: Extreme Justice czy Killzone Liberation.

Także sorry, ale 3DS mnie nie przekonuje słodkaśnym Marianem, bo chcę MIĘCHA, tego którego mam na dużych konsolach, tylko z możliwością pogrania w pociągu, hotelu czy autobusie.

Opublikowano

Boże, człowieku. Wymieniłeś mi teraz tytuły, które są specyficzne dla konsoli PSP. Tylko utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że oba handheldy mają specyficzną bibliotekę. No po prostu odkryłeś wodę na Marsie.

Aha, - Tekken i MGS są na 3DS'ie, także czasami warto zrobić lekki "risercz" zanim zabierze się głos. Słodkaśny Marian jest nie mniej słodki, niż twoje głupotki, które zdarza Ci się tutaj wypisywać.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ja pitole jak ta Vita się sprzedaje w Japoni...jak szybko jakieś studio(najlepiej wewnętrze) nie wypuści jakiegoś killera ( i (pipi)a niech to będzie eksluzywny tytuł do tej konsoli, a nie upośledzony port z dużych konsol z funcją smyrania po ekranie) to na następne święta Vity będą w Japonii dodawać gratis do zestawów świątecznych w marketach.

Ta konsola to cudowny dowód tego, że w tej brażny liczą się tylko i wyłącznie gry, a nie hardware - Vita jest mocna, łatwo się na nią pisze, do tego ma tonę bajerów i na prawdę świetnie zaprojektowany i płynnie działający system(multitasking,cross game chat, robienie screenów)

One Piece 2 na pewno da kopa niezłego, skoro wersja na PS3 sprzedała się w 1 tygodniu w ponad 700 tysiącach (o ile się nie mylę). Problemem Vity jest to, że Sony nie ma kasy na marketing, a inne firmy pouciekały na NDS-a. Przecież konsola Ninny dostała gry Capcomu, Square Enix, Namco-Bandai. A Vita? Heh.
Opublikowano

Sony albo nie chce zarabiać pieniędzy albo w tej firmie pracują kretyni, bo jak inaczej wytłumaczyć brak monster hunter na vicie?

Opublikowano

Aha, - Tekken i MGS są na 3DS'ie, także czasami warto zrobić lekki "risercz" zanim zabierze się głos. Słodkaśny Marian jest nie mniej słodki, niż twoje głupotki, które zdarza Ci się tutaj wypisywać.

Tekken średnio udany, i remake MGS-a z PS2 to za mało. Do tego mała ilość graczy w Polsce, ch.ujowa oferta w sklepie, brak polonizacji i porządnego reprezentanta i dystrybutora w Polsce, trudny dostęp do gier, i przypisanie konta do jednej konsoli (zgubisz, padnie całkowicie, ukradną ci - żegnaj contencie, nawet kupionego nie odzyskasz!), to rzeczy które dodatkowo poza biblioteką, które nie sprzyjają wyborowi 3DS-a jako mojej konsoli.

Opublikowano

Brak polonizacji. Angielskiego nie umiesz?

Opublikowano

Moje życie bez Boberka traci sens :(

Opublikowano

Tekken średnio udany, i remake MGS-a z PS2 to za mało. Do tego mała ilość graczy w Polsce, ch.ujowa oferta w sklepie, brak polonizacji i porządnego reprezentanta i dystrybutora w Polsce, trudny dostęp do gier, i przypisanie konta do jednej konsoli (zgubisz, padnie całkowicie, ukradną ci - żegnaj contencie, nawet kupionego nie odzyskasz!), to rzeczy które dodatkowo poza biblioteką, które nie sprzyjają wyborowi 3DS-a jako mojej konsoli.

Ale na chu.j drążysz temat XD? Ja tylko uświadamiam Ci, że "specyficzna" biblioteka gier 3DS'a jest mitem, a ty mi tu wyjeżdżasz dlaczego nie kupisz 3DS'a.

Co mnie to obchodzi, stary.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.