Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Moje życie bez Boberka traci sens :(

Rozumiem że ironizujesz? Bo po Tobie nie wiadomo czego się spodziewać.

W ogóle kupiłeś tego Pinbala czy dalej jeczysz że nie ma go w plusie?

Opublikowano

Znajdź mi odpowiedniki MGS-a, czy Syphon Filtera.

Znajdź mi odpowiedniki Motorstorma czy Wipeouta.

Znajdź mi odpowiedniki GTA: Vice City Stories czy Gun.

Znajdź mi odpowiedniki Final Fantasy: Dissidia Duodecim czy Tekkena: Dark Ressurection

Znajdź mi odpowiedniki Pursuit Force: Extreme Justice czy Killzone Liberation.

Także sorry, ale 3DS mnie nie przekonuje słodkaśnym Marianem, bo chcę MIĘCHA, tego którego mam na dużych konsolach, tylko z możliwością pogrania w pociągu, hotelu czy autobusie.

Jak po mięcho to do masarni w grach liczy się gampley.Słodkaśnego Mariana znasz tylko z obrazków to o czym mamy rozmawiać...

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Jak po mięcho to do masarni w grach liczy się gampley.Słodkaśnego Mariana znasz tylko z obrazków to o czym mamy rozmawiać...

A ty od jak dawna znasz "Słodkaśnego Mariana" ? Poznaliście się w bizariuszu?

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

THQ chyba ogłosiło bankructwo i chyba ktoś już ich wykupił:

http://blogs.barrons...od=yahoobarrons

Shares of video game maker THQ (THQI) have been halted pending a news announcement. The stock had been down 16 cents, or almost 12%, at $1.22 before the halt.

Update: THQ announced it has filed for bankruptcy, according to wire service headlines just now out.

Update 2: THQ has announced that it has “entered into an asset purchase agreement with a ‘stalking horse bidder,’ affiliates of Clearlake Capital Group L.P., to acquire substantially all of the assets of THQ’s operating business, including THQ’s four owned studios and games in development,” and that it will file under Chapter 11 in U.S. Bankruptcy court in Deleware.

THQ’s foreign operations, including in Canada, are not included in the filings, it said.

Clearlake, and Wells fargo, will provide $37.5 million worth of debtor-in-possession financing, and THQ will continue to operate its business without interruption during the sale period, it said.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Bedzie najlepiej wygladajaca gra na konsolach?

Robi wrazenie :)

Opublikowano

Niech THQ wytrzyma chociaż do czasu kiedy mają wydać South Park.

Opublikowano

I z Metro Last Light<postapo fan>

Opublikowano

South Park to obok TLOU i GTAV najbardziej wyczekiwany przeze mnie tytuł w 2013 roku. Błagam, niech ta gra wyjdzie :(

Opublikowano

Przecież nie pójdą do piachu, są w zbyt zaawansowanej fazie.

Opublikowano

Co też z Relic Entertainment, Violition Games i Vigil Games, ciekawe czy są już prowadzone rozmowy dotyczące ich kupna.

Ponoć to zabiło THQ

udraw_xb2_56455_uk_box_3d_fnlmed.jpeg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Autor

Ogolnie to niby jest tak, ze ta firma wymieniona dala piniondz wiec narazie THQ dziala po staremu.

Opublikowano

Mazzeo źródło?

Opublikowano

Ciekawe co z tymi studiami, którym THQ wydawało gry. Już podczas wypuszczenia ich gier w humble bundle było coś nie tak.

Opublikowano

Ogolnie to niby jest tak, ze ta firma wymieniona dala piniondz wiec narazie THQ dziala po staremu.

Wydadzą to co jest prawie gotowe - Metro, SP, CoH2 i się zwiną.

Biedny Patrice i jego niezapowiedziana gra.

Edytowane przez Hela

Opublikowano
THQ przygotowuje się do „nowego startu”

Dzisiaj informowaliśmy Was o tym, że THQ złożyło już wniosek o upadłość. Jason Rubin wystosował jednak list otwarty do społeczności graczy, w którym przekonuje, iż wcale nie oznacza to końca firmy, a wręcz przeciwnie - ta przygotowuje się już bowiem do "nowego startu".

Zacznijmy od tego, że firma Clearlake Capital Group bynajmniej nie poprzestała na zakupie THQ:

Clearlake dostarcza koncernowi pieniądze, które są potrzebne, by kontynuować prace nad naszymi projektami. Co ważniejsze, (...) Clearlake inwestuje kolejne pieniądze, by pozwolić nam dokończyć nasze gry i kontynuować naszą działalność. W wielkim skrócie, inwestują w nowy start dla naszego koncernu.

Rubin wspomniał również o tym, że sytuacja firmy wcale nie jest tak dramatyczna, jak wielu mogłoby się wydawać. Jak się okazuje, w podobnej sytuacji znajduje się bowiem choćby American Airlines, które obecnie przechodzi proces restrukturyzacji. Przez to samo przeszły również takie firmy jak Marvel, MGM czy choćby Chrysler.

Cokolwiek się wydarzy, nasze studia i produkty wylądują razem w dobrych rękach.

Cała procedura została rozpoczęta już teraz, bowiem piętnastego stycznia mija termin spłaty kredytów zaciągniętych przez koncern. Przyszłość jednak może przynieść o wiele lepsze informacje:

THQ widnieje dzisiaj na wielu nagłówkach i jestem pewien, że w ciągu następnego miesiąca pojawi się ich jeszcze więcej. (...) W skrócie, nasze studia nie będą musiały zaprzątać sobie głowy przyszłością i będą mogły skupić się nad tym, nad czym powinny się skupiać - na tworzeniu wspaniałych gier. Jestem podekscytowany naszą przyszłością i mam nadzieję, że niedługo będę miał nowe wieści.

Na koniec doczekaliśmy się potwierdzenia, że Metro: Last Light, Company of Heroes 2 oraz South Park: The Stick of Truth nie są w żaden sposób zagrożone.

Opublikowano

A jeszcze kilka dni temu sądziłem, że takie marki jak Homefront czy Darksiders powedrują do Ubi czy EA. W ogóle dziwne, że Ea nie pomyślało o wykupieniu THQ. Zaraz mielibyśmy info o przemianowaniu na "EAcośtam". Właśnie takim sposobem firma wyeliminowała sporo konkurencji w drugiej połowie lat 90.

Opublikowano

F.ck a ja czekam na SR 4 ciekawe czy się doczekam :unknown:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

F.ck a ja czekam na SR 4 ciekawe czy się doczekam :unknown:

W przyszłym roku, wyciekło w papierach z bankructwa.

thqpredictions6bu8g.jpg

A EA, to mogłoby kupić co najwyżej Volition, bo nie mają gry open world żadnej.

Gry Relica raczej się w ich portfolio i oczekiwania finansowe nie wpisują. Plus nie wiadomo, czy gameworkshop chciałby z nimi współpracować.

THQ Montreal to jednak wielka niewiadoma.

Marki THQ to:

- Red Faction

- Homefront

- Darksiders

- Frontlines: Fuel of War

- Saints Row

- Full Spectrum Warrior

- Company of Heroes

- uDraw

- Destroy All Humans!

Więc specjalnego szału nie ma, chociaż nie zdziwiłbym się jakby S-E było zainteresowane.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Śmieszna sprawa. Niby THQ zostało wykupione przez jakąś grupę kapitałową, ale to wygląda tak jakby to był tylko inwestor, całe THQ będzie działać, ale formalnie zbankrutowało i mało tego - do wykupu mogą się przyłączyć jeszcze inni "gracze" :P

Opublikowano

przecież ogłoszenie bankructwa ma na celu ułatwić spłatę długu i sprzedaż firmy po kosztach. Jak nasz Amberek - firma upadła, klienci pieniedzy nie zobacza, ale mogłeś sobie furkę od nich sprawić po kosztach.

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.