Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

jeden z komentarzy na ppe

"to ma być GRA, a nie demo techniczne, pokazujące możliwości graficzne nowej konsoli, jak Killzone 3 na obecnej generacji.Sony zaczyna się gubić ze swoimi exclusivami i stawia na źle rozumianą filmowość, praktycznie sprowadzając gracza do roli biernego widza - w grach najważniejsza jest interaktywność i jeśli nowa generacja postawi tylko na wypasione fajerwerki i skrypty to ja wysiadam."

Gram ost na Wii i nawet odrobinę nie mógłbym temu zaprzeczyć.Ingerowanie w rozgrywkę i interaktywność w przypadku Niny to rzecz nabyta i pielęgnowana przez lata tego właśnie oczekuję od gier.Won wszelkim autoaim, skryptom i samograjom !

Edytowane przez Bushisan

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Pierwsza czesc killzone przeszedłem 2 razy i spędziłem chyba ze 100h na splicie. Świetna gra, kiedy miałem już ps3 odpaliłem pożyczoną dwójkę i odpuściłem po 20 minutach, może kiedyś spróbuję jeszcze raz.

Opublikowano

Miałem podobnie, po 2h miałem dość. A jedynkę przeszedłem raz i jeszcze trochę, na splicie z kumplem i botami też się świetnie bawiłem.

Opublikowano

Heh, to ja skończyłem singla kilka razy, a w multi przegrałem kiladziesiąt godzin, a jak pisałem, nie jestem fanem fpsów.

Opublikowano

K2 i K3 na platynowo wiec chyba nie musze sie rozpisywac dalej.

Opublikowano

Grałem tylko w K3 i taka średniawa ta fabuła. Black Ops miał już lepsza. Multi też średnie. Parę godzinek pograłem

@Mejm

Znam też takich co muszą mieć platyne w kazdej grze nawet jakby gra była za przeproszeniem ch.ujowa. Trochę szkoda mi takich ludzi co grają na siłe w gre ktora im się nie podoba aby zdobyć wirtualne osiągniecie. Też lubie sobie pozdobywać pucharki,ale bez przesady...

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Ale mi sie K2 i K3 podobaly (no i K1 z ps2). K3 multi troche mniej niz multi z 2ki, w ktorym troche posiedzialem. Z reszta nie platynuje kazdej giery. Tylko te, ktore sa w mojej opinii warte tego aby poswiecic im kawalek z zycia.

Chociaz ok, jest jeden wyjatek - inFamous 1. Gra slaba ale platyne wbilem. Z Killzone to jednak zupelnie inna bajka.

Opublikowano

No do tego zmierzam. Jeżeli gra sprawia nam masę przyjemnosci,świetnie się przy niej bawimy to dlaczego nie wbić platyny/calaka? No ale jesli gra to crap,męczy nas i jeszcze musimy wbić platyne(stanie się coś jak się nie Wbije? ktoś umrze?) to pochodzi lekko pod masochizm

Opublikowano

no ja mam często problem z robieniem osiągnięć w tytułach, które bardzo mi się podobają. W grach, które są moimi ulubionymi lubię nastukać trochę osiągnięć, ale też nie kosztem znienawidzenia przez to danej gry. Katowanie się i robienie osiągnięć za wszelką cenę, nawet w najgorszych tytułach  jest dla mnie chore i nie potrafię tego zrozumieć. Z drugiej strony każdy czerpie przyjemność z innych rzeczy.

Opublikowano

Tak a propos osiagniec to marzy mi sie aby w koncu ktos wyje.bal je z trybu online. Zwlaszcza kiedy do ich skompletowania potrzeba np. kumatej paczki graczy (patrz: KZ2) bo inaczej mozna liczyc tylko na farta albo ustawke.

Opublikowano

No do tego zmierzam. Jeżeli gra sprawia nam masę przyjemnosci,świetnie się przy niej bawimy to dlaczego nie wbić platyny/calaka? No ale jesli gra to crap,męczy nas i jeszcze musimy wbić platyne(stanie się coś jak się nie Wbije? ktoś umrze?) to pochodzi lekko pod masochizm

dlatego grasz w hannah montana? bo masz mase przyjemnosci i swietnie sie przy niej bawisz? 

Opublikowano

Tak a propos osiagniec to marzy mi sie aby w koncu ktos wyje.bal je z trybu online. Zwlaszcza kiedy do ich skompletowania potrzeba np. kumatej paczki graczy (patrz: KZ2) bo inaczej mozna liczyc tylko na farta albo ustawke.

Nie ma szans, osiągnięcia online to dobry sposób na zatrzymanie gry na półce. Nie wiem jak skuteczne to jest, ale zakładam, że szkody nie robi, więc jakiś tam pozytywny wpływ dla producenta to ma. Usunięcie tego byłoby nieopłacalne i na dobrą sprawę kontrowersyjne, bo pewnie są też ludzie, którzy je lubią.

Ale fakt, też bym chętnie je wywalił. Nie ma to jak posiadanie gry, do której już dawno wyłączono serwery i nie ma fizycznej możliwości, by wbić dane puchary/osiągnięcia.

Opublikowano

Dlatego najlepiej trofea traktować jako dodatek. Nie wierzę, że osobom totalnie zlewającym trofea nie cieszy micha po przejściu gry i wyświetleniu się złotka. A z drugiej strony byciem TW (trophy whore) jest chore i tyle (trophy chore :) ).

Zapraszam zajrzeć na mojego gamecarda :)

Opublikowano

dlatego grasz w hannah montana? bo masz mase przyjemnosci i swietnie sie przy niej bawisz?

Ile ta gra kosztowala? 20? 25zl? Z ciekawosci kupiłem,a zakup trzeba sprawdzic. Ile ja w ta gre grałem? 1h? 2?

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

A co ciebie tak zaciekawiło w tym tytule?

Opublikowano

łatwe trofea 

to że gra kosztuje grosze to nie znaczy że trzeba ją kupić.... 

Edytowane przez dApo

Opublikowano

łatwe trofea

to że gra kosztuje grosze to nie znaczy że trzeba ją kupić....

Gdybym ja dla nich kupił to dawno bym mial platyne. Jak widać nie spodobała mi się i jej nie mam :)

No ciekawosc ludzka. O co w tej grze chodzi i wgl a cena niska to kupiłem. W sumie to jej już nie mam.

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Dalej nie rozumiem.

Lionel chciał być jak Masorz, który jak wszyscy wiemy jest wielkim fanem tej gry.
Opublikowano

Ja wbijam trofea jak mi się chcę. Nawet w RE6 jeszcze platyny nie wbiłem. Ostatniego calaka robiłem we wrześniu w Arkham Asylum. Teraz blisko mi do platyny w Dishonored i pewnie tak też zrobię gdy skończę Metroid Prime 3 na 100%.

Swoją drogą, kompletowanie 100% w grach Ninny jest o tyle za(pipi)iste, że te tytuły nie mają żadnego trybu sieciowego a trzeba nad nimi posiedzieć minimum 40h. Tak jest np. we wspomnianym Metroidzie. Aż się boję pomyśleć ile baterii musiałbym kupić do Mario Galaxy czy Donkey Konga. 

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Ja wbijam trofea jak mi się chcę.. 

Wreszcie ktoś coś mądrego napisał.

Opublikowano

Fajnie jakby na kolejnej generacji, czyli na PS4, bo wiadomo, że nowy X to będzie podkonsola, byłaby możliwość wyłączenia zdobywania lub podglądu pucharków.

Opublikowano

Ototo. Zupelnie nie czaje dlaczego trofea sa mi narzucane z gory. Pozniej w menu trofeow mam przy tytulach, ktore odpalilem raz po 3%, 10% kompletu i troche mnie to wku.rwia <pedant>.

Wkladam plyte - pytanie: chcesz trofea? - Nie - Ok, jak sobie pograsz i stwierdzisz, ze chcesz kompletowac to daj znac, to dogramy - OK.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.