Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

W dodatku powinni wprowadzić jakieś rewardy za kompletowanie gier, np. zniżki w sklepie lub coś w tym stylu. Bo tak to generalnie nie ma aż takiej motywacji.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ej Nemesis przecież Microsoft wprowadzil zniżkę za GS...2% XDDD

Opublikowano

No to już faktycznie mogli się chociaż tak nie ośmieszać. Zwłaszcza, że ludzie płacą za roczny pakiet XL. W przypadku Sony, gdzie ich usługa jest całkowicie darmowa i opcjonalnie płatna takie coś może jeszcze byłoby na miejscu. W przypadku M$ trochę śmiesznie to wygląda. 

Opublikowano

W dodatku powinni wprowadzić jakieś rewardy za kompletowanie gier, np. zniżki w sklepie lub coś w tym stylu. Bo tak to generalnie nie ma aż takiej motywacji.

bardziej zniżki na dlc do gry w której zrobiłeś platyne/calaka

Opublikowano

Fajnie jakby na kolejnej generacji, czyli na PS4, bo wiadomo, że nowy X to będzie podkonsola, byłaby możliwość wyłączenia zdobywania lub podglądu pucharków.

No patrz, a na "podkonsoli' MSu dało się to zrobić od zawsze.

No

to już faktycznie mogli się chociaż tak nie ośmieszać. Zwłaszcza, że

ludzie płacą za roczny pakiet XL. W przypadku Sony, gdzie ich usługa

jest całkowicie darmowa i opcjonalnie płatna takie coś może jeszcze

byłoby na miejscu. W przypadku M$ trochę śmiesznie to wygląda. 

Ale można nie zdobywać tych pucharków/osiągnięć i mieć wyjebane...?

Nie rozumiem w czym niektórzy mają problem, ja w takim Gears of War 2 nabiłem calaka, a w trójce został mi Seriously 3.0, a w obu grach jest od ch.uja onlineowych achievementów, wbiłem bo uwielbiam tą grę i maxowanie Hordy, Bestii i multiplayera daje mi radość.

Z kolei w takim Crysis 2 miałem ochotę wbić 50 level, ale już mnie irytowały te lagi i zostałem przy zdaje się 40tym levelu. Nic na siłę.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jakaś idiotka, tyle gier...

Edytowane przez dydel

Opublikowano

To po cholerę "montował" konsole z grami w kuchni?

Opublikowano

Wielokrotnie pisałem, że Nintendo jest zwykle zacofane jeśli chodzi o technologie. Oczywiście zakochani psychofani zwykle próbują udowadniać różne rzeczy, ale prawdy oszukać się nie da. Nintendo może nie jest zbyt popularne w Polsce i o pewnych rzeczach się nie mówi (bo nie ma kto?), i tak też jest z wyjątkowo debilnym przypisywaniem konta do konsoli. Tak, tej jednej i koniec kropka. Tak jest z każdą konsolą z online od Nintendo. W erze cyfrowej dystrybucji takie rozwiązanie prowadzi do kuriozalnych sytuacji. Wyobraźcie sobie, że ktoś ukradł wam 3DS-a, albo zgubiliście go. Kupiliście tam wiele rzeczy. I co się z tym dzieje? Oczywiście PRZEPADA. Całkowicie. Nie ma konsoli = nie ma danych. Oczywiście na każdej innej konsoli, nawet na starym PSP zawsze da się ściągnąć na nową konsolę wszystko co zakupione na starej, wystarczy zalogować się na uniwersalne własne konto online, wejść do sklepu, ściągnąć i voila. W przypadku gdyby konsola od Nintendo się zepsuła, może być podobnie jak w przypadku jej zaginięcia, acz nasz forumowy n-pułkownik GregZ tłumaczył mi kiedyś, że jednak jakoś da się robić transfer. Ja znam przypadki, że ludzie tracili dane, zwłaszcza gdy wysyłali konsole do serwisu i wracała "czysta".

Nie chcę byś jednak gołosłownym. Na deadly serious ukazał się ciekawy artykuł nt. opisanego powyżej problemu:

http://d-serious.pl/?p=27504

(w spoilerze przepisany artykuł)

Za górami, za lasami, w dalekiej Ameryce żył sobie chłopiec
imieniem Jon. Kochał gry wideo. Dzień w dzień pomagał dobrym ludziom z
sąsiedztwa: wyprowadzał zwierzaki na spacer, wyrównywał trawniki,
wynosił śmieci. Sąsiedzi widzieli w Jonie dobro, wynagradzali mu to
więc, za każdym razem sypiąc na ręce chłopca trochę drobnych. Pod koniec
dnia, gdy zmrok był już blisko, Jon gnał do domu, siadał przy swoim Wii
i kupował gry z Virtual Console i WiiWare. Nie mógł spodziewać się
tragicznego końca tej opowieści.

Gdy krzykacz miejski, dzwoniąc wielkim dzwonem, ogłosił premierę
nowej konsoli Nintendo, Jon wiedział, że to niebiosa wołają do niego:
idź, chłopcze, idź i płać. Zebrał więc ostatnie grosze, schowane w
szufladzie na bieliznę, i pędem! do najbliższego GameStopu.

Przenieśmy się o kilka dni w przód, kiedy to przeniósł już Jon
ściągnięte gry swe z Wii na Wii U, za pomocą system transferu. Niczego
nieświadomy, grał w, niedostępne już w Wirtualnej Konsoli, Donkey Kong
Country. Wtedy to stało się coś strasznego – konsola popsuła się.

W GameStopie życzliwi kupcy wymienili mu konsolę na nową, jednak,
wróciwszy do domu, strwożył się – nie mógł użyć tego samego Nintendo
Network ID! Cóż począć?
Zadzwonił do Nintendo.

Po wielogodzinnych negocjacjach z Nintendo of America, sprawa
skończyła się na tym, że nie są w stanie zweryfikować tego, czy
rzeczywiście jest właścicielem takiego i takiego konta, zdecydowano się
jednak dać mu dwieście dolarów na dokupienie tego, co miał. Problemy są
dwa: dwieście dolarów to jakieś dwa razy za mało, poza tym niektórych
rzeczy, które miał, już się ściągnąć nie da.

Jaki morał z tej historii? Dzwoń do Nintendo zanim oddasz konsolę.

Absurd? Jak widać Nintendo chcąc byś konsolowe "do bólu", utknęło pewnymi rozwiązaniami gdy konsole faktycznie były proste. Dziś powiedzielibyśmy "ograniczone", ale dla Nintendo widać jest to nadal rzecz nie do przeskoczenia...

Opublikowano

konsole nintendo to niedopracowany szajs dla frajerów, wszystkie ich gry mogę mieć na PC w dużo lepszej jakości.

Opublikowano

Nintendo to, Nintendo tamto, Nintendo(pipi)to. Skoro to takie zacofane sprzęty to nie jest Wam trochę przykro, że z całej 7 generacji to na Wii tkwiącym gdzieś pomiędzy generacjami (technicznie) ukazała się najlepsza gra przygodowa (druga najlepsza też), najlepsza platfórmówka 2D (druga najlepsza też) i 3D (druga część też jest najlepsza), najlepsze party game, najlepszy jRPG? Pewnie więcej by się znalazło, ale za mało na Wii grałem. No i nie mówiąc o fanach staroci, bo wśród użytkowników PS3 sporo takich (wszak bardzo lubicie reedycje HD). Na Wii jest Okami, Resident Evil 4 Wii Edition i kilka innych gier z PS2.

A może po prostu czas się nauczyć, że moc to nie wszystko? Mało tego, ślepy wyścig za mocą kończy się tak jak teraz, gdzie mimo świetnych gier wszyscy marudzą na to, że trawka w Far Cry 3 za późno się dorysowuje a cienie w Halo 4 to już nie to samo. Nintendo przyjęło trochę zawrotną strategię, tam gry od początku wiadomo, że niczym nas nie zachwycą w kwestii technikaliów, ale absolutnie nadrabiają designem i wykonaniem.

Opublikowano

Mendrek nie czepia się mocy konsol Nintendo, a mizernego systemu cyfrowej dystrybucji i o ile z reguły się z nim nie zgadzam, tak tu ma rację. To jest do poprawki.

Opublikowano

konsole nintendo to niedopracowany szajs dla frajerów, wszystkie ich gry mogę mieć na PC w dużo lepszej jakości.

To pograj sobie w 3D Land.

Opublikowano

ja sprzedałem 3dsa, fajna zabawka. i tak to juz jest z nintendo, ograsz te ich gry 10/10, mariany, zeldy i inny gawna, a potem nie ma co na tym robić

Opublikowano

Tak a propos osiagniec to marzy mi sie aby w koncu ktos wyje.bal je z trybu online. Zwlaszcza kiedy do ich skompletowania potrzeba np. kumatej paczki graczy (patrz: KZ2) bo inaczej mozna liczyc tylko na farta albo ustawke.

Nie ma szans, osiągnięcia online to dobry sposób na zatrzymanie gry na półce. Nie wiem jak skuteczne to jest, ale zakładam, że szkody nie robi, więc jakiś tam pozytywny wpływ dla producenta to ma. Usunięcie tego byłoby nieopłacalne i na dobrą sprawę kontrowersyjne, bo pewnie są też ludzie, którzy je lubią.

Ale fakt, też bym chętnie je wywalił. Nie ma to jak posiadanie gry, do której już dawno wyłączono serwery i nie ma fizycznej możliwości, by wbić dane puchary/osiągnięcia.

najlepszym wyjściem byłoby rozdzielenie trofeów do singla i online czyli mamy 500 gsów w singlu i mamy calaka w singlu i drugie osobne 500 albo mniej do online . Powinno to być wyświetlane na osobnych listach

Edytowane przez Sig

Opublikowano

ja sprzedałem 3dsa, fajna zabawka. i tak to juz jest z nintendo, ograsz te ich gry 10/10, mariany, zeldy i inny gawna, a potem nie ma co na tym robić

A tam. Mój portfel od marca będzie płakał przez premiery gier na 3DS'a.

Opublikowano

Tak a propos osiagniec to marzy mi sie aby w koncu ktos wyje.bal je z trybu online. Zwlaszcza kiedy do ich skompletowania potrzeba np. kumatej paczki graczy (patrz: KZ2) bo inaczej mozna liczyc tylko na farta albo ustawke.

Nie ma szans, osiągnięcia online to dobry sposób na zatrzymanie gry na półce. Nie wiem jak skuteczne to jest, ale zakładam, że szkody nie robi, więc jakiś tam pozytywny wpływ dla producenta to ma. Usunięcie tego byłoby nieopłacalne i na dobrą sprawę kontrowersyjne, bo pewnie są też ludzie, którzy je lubią.

Ale fakt, też bym chętnie je wywalił. Nie ma to jak posiadanie gry, do której już dawno wyłączono serwery i nie ma fizycznej możliwości, by wbić dane puchary/osiągnięcia.

najlepszym wyjściem byłoby rozdzielenie trofeów do singla i online czyli mamy 500 gsów w singlu i mamy calaka w singlu i drugie osobne 500 albo mniej do online . Powinno to być wyświetlane na osobnych listach

a może poprostu mieć trofea/acziwki w (_!_)?? po co rozdzielać? grasz chyba dla gierek a nie dla osiągnięc

sama idea jest fajna ale to co się porobiło z nią dalej już nie za bardzo bo ja rozumiem że acziwek ma mi pomóc zmotywować się do przejścia gry na wyższym poziomie, do poznajdowania jakiś pierdułek itd. stało się jednak tak że teraz jest to kolejna "motywacja" to wydawania gróbej realnej kasy na DLC za punkcicki które nic nie znaczą ...

Opublikowano

No, ale Marianów jest kilka, Zelda to gra na grube dziesiątki godzin, "inne gawna" też nie krótsze. To jest specyficzny rodzaj rozgrywki, ale jak ktoś wsiąknie to z dwóch gier wyciśnie 150h. Nie mówiąc o tym, że mnóstwo dobrych gierek dopiero wyjdzie, system jest bardzo młody a poprzednia generacja (DS i PSP) dobitnie pokazuje, że na ilość świetnych gier narzekać się nie dało.

Opublikowano

A tam. Mój portfel od marca będzie płakał przez premiery gier na 3DS'a.

A co ciekawego wychodzi teraz na 3DSa? I wiadomo już kiedy premiera tego Luigi Mansion 2? Dobrze, że mam do nadrobienia bibliotekę tytułów z DSa, bo inaczej to mój 3ds kurzyłby się od czasów SM3DL.

W ogóle z tego co widzę to sytuacja z WiiU też nie przedstawia się zbytnio różowo, zwłaszcza teraz jak Rayman uciekł na drugą połowę roku. Chociaż plusem tej sytuacji może być to, że Nintendo znowu będzie musiało szybko obniżyć cenę konsoli.

I co do tego Raymana to dziwi mnie to, że UBI po prostu nie wydało już wersji na WiiU (skoro podobno jest ona już zrobiona), a we wrześniu dopiero wersje na PS360. Trochę dziwna polityka i ciekawi mnie co stoi za tą decyzją?

Opublikowano

A czy to prawda, że żeby wbić "calaka" na X360, to trzeba kupić DLC? :)

Na PS3 jest o tyle lepiej, że nie trzeba kupować DLC-ków by mieć "platynę" :> Czy na X360 jest jakaś oznaka, że ktoś wymasterował podstawkę gry? ;)

Aha to jest pytanie, a nie stwierdzenie. Po prostu nie zwróciłem na to nigdy uwagi ;)

Opublikowano

jeśli wysżło dlc z osiagnięciami to jak możesz mieć calaka gdy masz 1000gs za gre na 1250?

pomyśl logicznie

Opublikowano

@MBeniek:

W marcu Monster Hunter i Luigi's Mansion 2, chwilę potem Fire Emblem, Castlevania, za jakiś czas Animal Crossing, Project x Zero, pokemony, nowy Ace Attorney.

no i chu.jki ze Square Enix trzymają na razie u żółtych Bravely Default i Dragon Questa VII - mam nadzieję, że w przerwie między oczekiwanymi przez wszystkich gierkami na iOS'a, wypuszczą te jRPGi na nasz rynek.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

jeśli wysżło dlc z osiagnięciami to jak możesz mieć calaka gdy masz 1000gs za gre na 1250?

pomyśl logicznie

no właśnie to jest lipne. na ps3 są puchary i procentowe przedstawienie ich w profilu w danej grze. możesz wymasterować puchary z podstawki i masz platyne, jak chcesz do tego 100% to robisz dlc. mendrek sie po prostu pyta, czy jest to jakoś zaznaczone, że masz wszystkie achivmenty z podstawki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.