Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ceny na zamówienia przedpremierowe chyba nie są wiążące i sklep może je zmienić.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie?

Jak EA podwyższalo ceny i klienci którzy zamówili gry po starych cenach nie musieli nic dopłacać(na gram.pl czy ultimie tak bylo)

Opublikowano

to zależy, jeśli cena jest potwierdzona przez dystrybutora przy zakładaniu preordera np właśnie taki gow wstąpienie i nagle postanawiają podnieść cene to liczy się wyższą cene od nowych zamówień a starych cen sie nie rusza, przynajmniej tak było kiedyś. co innego prordery z dupy np wystawie ps4 w preorderze za 2500zł i wtedy rzeczywiście jak będzie cenna wyższa to sie zmieni dla wszytskich

Edytowane przez Dr.Suess

Opublikowano

Podwyżka cen gier sony pokazuje jak ważna jest konkurencja w branży. Wiadć że nie obawiają się wcale konkurencji, podnoszą ceny bo wiedzą że mogą, Sony Polska rozbestwiło się trochę za bardzo kur.wa. W podobny sposób Sony straciło Uk. Ustawili tam przelicznik ceny ps3 1funt=1euro. Teraz numerem jeden jest tam x360.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Microsoft Polska załatwił Wiedźmina 2 za 119 zł, reszta gier od MS po 179 zł, a SCEP pokazuje w kraju Plejstejszyn wała. 

A to od kiedy microsoft jest wydawcą wiedźmina?

Opublikowano

Microsoft Polska załatwił Wiedźmina 2 za 119 zł, reszta gier od MS po 179 zł, a SCEP pokazuje w kraju Plejstejszyn wała. 

Nie jest wydawcą, ale współpracował z CDPR i zrezygnował z części swojej prowizji żeby grę wydać tanio w Polsce, tak samo jak wszystkie gry od MS są sprzedawane 20-30 zł taniej niż gry na PS3 wydawane przez Sony - sami goście z CDPR o tym mówili.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie jest wydawcą, ale współpracował z CDPR i zrezygnował z części swojej prowizji żeby grę wydać tanio w Polsce, tak samo jak wszystkie gry od MS są sprzedawane 20-30 zł taniej niż gry na PS3 wydawane przez Sony - sami goście z CDPR o tym mówili.

O ile sie nie myle w innych krajach tez bylo znacznie taniej, jednak to chyba byla inicjatywa CDPR a nie MS i to CDPR mniej wzielo. Dopoki nie zobacze linka to nie uwierze ze MS moglo sie tak za(pipi)iscie zachowac.

Opublikowano

O ile sie nie myle w innych krajach tez bylo znacznie taniej, jednak to chyba byla inicjatywa CDPR a nie MS i to CDPR mniej wzielo. Dopoki nie zobacze linka to nie uwierze ze MS moglo sie tak za(pipi)iscie zachowac.

Ja piernicze, co za betony. NIE TYLKO W POLSCE BYŁO TAK TANIO NA CAŁYM ŚWIECIE BYŁO STANDARDOWE 60$.

Nie będę szukał wywiadu z przed roku, żeby beton zrobił "aha".

Opublikowano

Boro stajl :

Jakość swoje kosztuje, nie dziwie się że MS Gearsy:J z jedynką sprzedaje za taka cenę, tego szrota bym nie wziął nigdy samego. potwierdza to tezę że PS3 to sprzęt dla szlachty którą stać na drogie przyjemności. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Deal with it

niestety nie wyszło ci podrobić kogoś tak żalosnego jak boro więc sorry, ale spier'dalaj.

Opublikowano

Masz tu Bansai niedowiarku:

http://www.vgblogger.com/the-witcher-2-xbox-360-preorder-enhanced-edition-and-dark-edition-details/13839/

Wszędzie było po 60$. Dzięki MS i CDPR w Polsce było o połowę taniej. Podobnie jak w Polsce gry MS są tańsze niż gry innych wydawców - w 2010 i 2011 wszystkie gry MS były sprzedawane po 169 zł kiedy kochane Sony krzyczało po 199 zł za swoje.

Tak samo jak MS Polska przeliczał cenę konsol 300$ - 900-1000 zł, a nie tak jak sony 300$ - 300 euro - 1200 zł.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wszędzie było po 60$. Dzięki MS i CDPR w Polsce było o połowę taniej.

Wiedźmin 2 kosztował u nas 90 PLN w premierę ?

Edytowane przez Square

Opublikowano

W zależności gdzie kupowałeś to 100-120 zł.

Opublikowano

Jakoś 119. CDP się po prostu postarało, oni zawsze starali się o jak najniższą cenę na naszym runku, z pierwszą częścią na PC było podobnie. Jedyny wyjątek od reguły, bo nikt inny tak nie robi.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

to zależy, jeśli cena jest potwierdzona przez dystrybutora przy zakładaniu preordera np właśnie taki gow wstąpienie i nagle postanawiają podnieść cene to liczy się wyższą cene od nowych zamówień a starych cen sie nie rusza, przynajmniej tak było kiedyś. co innego prordery z dupy np wystawie ps4 w preorderze za 2500zł i wtedy rzeczywiście jak będzie cenna wyższa to sie zmieni dla wszytskich

Dobra złożyłem tego preordera za 199zl. Jak będą kazać sobie dopłacić to ja grzecznie podziekuje,poprosze o anulowanie i kupie na Amejzonie

Opublikowano

Czekam na odpowiedź Mendrka,to może być rodzyn roku XD

Opublikowano

ten ból dupy xbotów o last of us jest niesamowity , tak bardzo was to boli że na ps3 wychodzą jeszcze gry XD ?

Opublikowano

W zależności gdzie się kupowało to na wszystkim (również na grach od Sony) można wyjść do przodu :P Z tego co pamiętam to oficjalna cena to było 119 właśnie. Naprawdę się wtedy postarali, i szkoda że Sony nie robi takich "promocji". W zamian, z dnia na dzień, dostajemy wzrost cen o 40 złociszy :(

Opublikowano

Raczej o to, że cena gier rośnie. No niestety, osobiście obawiam się, że 250 zł to będzie normalna cena gier na nowe konsole, mam nadzieję, że będę się mylić.

W zależności gdzie się kupowało to na wszystkim (również na grach od Sony) można wyjść do przodu :P
Z tego co pamiętam to oficjalna cena to było 119 właśnie. Naprawdę się
wtedy postarali, i szkoda że Sony nie robi takich "promocji". W zamian, z
dnia na dzień, dostajemy wzrost cen o 40 złociszy :(

Bez przesady, CDP wyszło z taką inicjatywą bo im bardzo zależało, MS na to przystał i tyle. Jeden rodzyn na setek gier, nastepną taką grą, będzie pewnie Wiedźmin 3 i Cyberpunk, na więcej nie ma co liczyć.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

W zależności gdzie się kupowało to na wszystkim (również na grach od Sony) można wyjść do przodu :P Z tego co pamiętam to oficjalna cena to było 119 właśnie. Naprawdę się wtedy postarali, i szkoda że Sony nie robi takich "promocji". W zamian, z dnia na dzień, dostajemy wzrost cen o 40 złociszy :(

No ale o co Ci chodzi bo nie wiem? Wchodziłeś na ultima.pl i miałeś Wiedźmin 2 119 zł jakaś inna gra wydawana przez MS 179 zł, gry wydawane przez Sony 199 zł.

Nie powiesz mi chyba, że gry wydawane przez Sony kosztują tyle co gry wydawane przez MS Polska.

Opublikowano

Napisałeś, że w PL kosztowało to 30$, gdzie tak naprawdę oficjalna cena to było 40$, więc chciałem tylko naprostować ;) No i w poście wyżej napisałem, że się strasznie postarali, a Sony dało dupy, więc ja nie wiem o co tobie chodzi :P

Opublikowano

fajna nowina na koniec dnia, ciekawe zatem ile będą kosztować tytuły na nową generację, obstawiam standard 249-279zł, do nawet 299zł w jakiś tescomarketach. Niech jeszcze walną online passy,single passy, pay to press start, kontrolę kinecctem/ps eye że jak przed tv będzie więcej niż jedna osoba to gra/film się nie uruchomi, konieczność podłączenia stałego do netu.

Opublikowano

fajna nowina na koniec dnia, ciekawe zatem ile będą kosztować tytuły na nową generację, obstawiam standard 249-279zł, do nawet 299zł w jakiś tescomarketach. Niech jeszcze walną online passy,single passy, pay to press start, kontrolę kinecctem/ps eye że jak przed tv będzie więcej niż jedna osoba to gra/film się nie uruchomi, konieczność podłączenia stałego do netu.

Nie gorączkuj się, to inicjatywa jopków z Polski. Na świecie ceny gier pozostają bez zmian.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.