Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

W ogóle dokładnie to samo pisaliście w 2011 gdy wymienialiście listę

exów na 360 i wtedy spokojnie zaliczaliście Anniversary do nich

Znajdź te posty.

Znowu wpadłeś, tak jak z tym, że niby nie używasz zwrotu "nikogo". No ale proszę oto te posty (tak na szybko wyszukane, nie mam czasu aby szukać bardziej dobitnych):

Halo Anniversary przynajmniej jest napisane od nowa. http://www.psxextreme.info/topic/92179-console-wars-20/?p=2451478

Jakby Killzone wychodził co roku to dopiero by się ludzie zrzygali. Dwie pełnoprawne części Reach i Halo 3 (średnie odpowiednio 92% i 94%, więcej niż jakikolwiek KZ czy Res) + najlepszy RTS jaki wyszedł na konsole + rimejk wychodzący w tym roku. Chyba jednak nie ma co narzekać. http://www.psxextreme.info/topic/92179-console-wars-20/?p=2451678

Nie liczy się ilość części, a jak to wychodzi w praniu. Z Halo wyszło: Halo 3; ODST; WARS; Reach i wyjdzie H:CEA i Halo 4. Wszystkie części bardzo dobre. ODST i Reach robiło te same studio, wyszły w odstępie roku i Reach nie ucierpiało na tym, że w międzyczasie zrobili spinoff. http://www.psxextreme.info/topic/92179-console-wars-20/?p=2451702 (to akurat post Don'a).

Myślę że 5 części w ciągu 5 lat z czego jeden to dodatek, drugi to RTS a trzeci to remake to i tak nic w porównaniu do wydawania dwóch gier na PSP za pełnoprawną cenę (grubo ponad stówę), by potem sprzedawać to po nowej cenie na PS3. http://www.psxextreme.info/topic/92179-console-wars-20/?p=2451704

Widzisz sam nawet uważałeś (Don również), że Halo wychodzi co roku (więc jesteś zwykłą chorągiewką, że nagle zmieniłeś zdanie :P) i Anniversary traktowałeś jak każde nowe Halo (w końcu jest "pisane od nowa", a nie to co głupie kolekcje hd na ps3). xD

Edytowane przez MBeniek

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

beniek coś tam pisał znowu że $ony nie doi swoich marek, aha:

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

Liczy się dojenie marki czyli ile tego wyszło na wszystkie platformy.

btw. czemu sonyboty nagle ucichły ze średnią Ni No Kuni ? Jakiś 1-2tydzień temu wklejały jak opętane tutaj średnią tej gry po 3 ocenach że the best jrpg, a teraz spadła do 86/100   :cray: 

Odstaw dragi.

Killzone - 4 gry w serii

Motorstorm - 5 gier (6 jeśli wliczymy pokazówkę 3D zrobioną z wyciętych tras z Pacific Rift)

LBP - 4 gry

Ratchet - 3 na PS2, 5 na PS3 - łącznie 8

GT - licząc główny nurt+prologue=8 odsłon w CAŁEJ HISTORII, czyli od 1998 do 2011

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

btw. czemu sonyboty nagle ucichły ze średnią Ni No Kuni ? Jakiś 1-2tydzień temu wklejały jak opętane tutaj średnią tej gry po 3 ocenach że the best jrpg, a teraz spadła do 86/100   :cray: 

Odstaw dragi.

Kllzone - 4 gry w serii

Motorstorm - 4 gry (5 jeśli wliczymy pokazówkę 3D zrobioną z wyciętych tras z Pacific Rift)

LBP - 4 gry

GT - licząc główny nurt+prologue=8 odsłon w CAŁEJ HISTORII, czyli od 1998 do 2011

No tu się pomyliłeś z Ratchetami 

bo na PS2 są 4 ratchety, 5 na ps3, no i ratchet size matters na psp. I nie wiem czy liczyć secret agent clank. 

Opublikowano

Teraz PS3

e: miało iść do innego tematu... anyway

Edytowane przez _mike

Opublikowano

Jeszcze jakieś wątpliwości że 20 zobaczymy PS4? :)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

Odstaw dragi.

Kllzone - 4 gry w serii

Motorstorm - 4 gry (5 jeśli wliczymy pokazówkę 3D zrobioną z wyciętych tras z Pacific Rift)

LBP - 4 gry

bo na PS2 są 4 ratchety, 5 na ps3, no i ratchet size matters na psp. I nie wiem czy liczyć secret agent clank. 

A no fakt, wyleciał mi z głowy kompletnie Deadlocked/Gladiator. Clanka nie liczę, bo to gra nie o Ratchecie ;) Więc z poprawkami - 10 Ratchetów.

Opublikowano

Ale Quest for Booty to dodatek, pomost pomiędzy ToD i CiT, więc tak naprawdę mamy 9 części (plus SAC który jest przecież z tego uniwersum tylko, że z jednym bohaterem). No i warto zaznaczyć różnicę, że te "tasiemce" od Sony robione były pod 3 różne systemy.

Opublikowano

Najważniejsze, że każda kolejna odsłona jest coraz gorsza. Ostatni Ratchet to mega dziadostwo, tak jak Motorstorm 3, Killzone 3 też nie zyskał uznania fanów 2. Uncharted 3 gorszy od U2. Oczywiście to samo tyczy się tych kilku exów na Xa. GoW3 (mowa o single) gorszy niż GoW2. Podobno Halo 4 też sutów nie urywa (podobno, brzydzę się tą serią). Ostatnia Forza systemu nie zresetowała. Według 95% fanów Fable 3 gorsze jest niż 2 (ja akurat mam kontrowersyjne zdanie na ten temat), nie wspominając o ostatniej paści. Chyba  ostatnim sequelem na tej generacji, który jest lepszy od poprzednika było GT6.

Nie wiem, może to zmęczenie i brak kreatywnych możliwości rozwijania danej marki są tego przczyną, więc albo nowy system, albo nowe IP.

20 ma zmienić tą sytuację, więc liczę, że ten dupościsk xbotów i hajp sonybotów będą na tym samym poziomie 21 lutego.

edit. dół@ Mazz zabawnie próbuje wybrnąć z gówienka w jakie wdepnął. Dla dobra imienia xbotów lepiej nie mendrkuj. Mowa była o traktowaniu Anniversary jako exa, którym można zarzucić podczas wojenkowej wyliczanki. MBeniek dał jasne dowody.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Myślę że 5 części w ciągu 5 lat z czego jeden to dodatek, drugi to RTS a trzeci to remake

Przecież w tym miejscu zaprzeczyłem jakobym traktował CEA jako pełnoprawną grę człowieku. Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie moja wina.

Halo Anniversary przynajmniej jest napisane od nowa.

A ten post o czym ma świadczyć? Zobacz w jakim kontekście to jest napisane panie detektywie.

Jakby Killzone wychodził co roku to dopiero by się ludzie zrzygali.

Dwie pełnoprawne części Reach i Halo 3 (średnie odpowiednio 92% i 94%,

więcej niż jakikolwiek KZ czy Res) + najlepszy RTS jaki wyszedł na

konsole + rimejk wychodzący w tym roku. Chyba jednak nie ma co narzekać.

Sam się wkopałeś tutaj, bo to była odpowiedź na twojego posta mówiącego o wydawaniu Halo co roku, gdzie zaznaczyłem że jedna gra to RTS a inna to tylko remake dla fanów, więc to nie jest sytuacja jak z AC czy CoD gdzie pełnoprawna gra wydawana jest co 12 miesięcy. Także próbuj dalej.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

MBeniek, fajnie manipulujesz. Znajdź mi post, w którym przy wymienianiu ex'ów wymieniałem remake Halo - pomogę Ci - nie znajdziesz takiego, ba, sam wiele razy pisałem, że nie liczę tego jako ex'a. A ten post co śmiesznie wyciąłeś to pisałem czy wydawnaie pod jednym szyldem wielu gier ma wpływ na jakość. W śmiesznych wyliczankach nigdy remake'u nie wymieniałem.

Najważniejsze, że każda kolejna odsłona jest coraz gorsza. Ostatni Ratchet to mega dziadostwo, tak jak Motorstorm 3, Killzone 3 też nie zyskał uznania fanów 2. Uncharted 3 gorszy od U2. Oczywiście to samo tyczy się tych kilku exów na Xa. GoW3 (mowa o single) gorszy niż GoW2. Podobno Halo 4 też sutów nie urywa (podobno, brzydzę się tą serią). Ostatnia Forza systemu nie zresetowała. Według 95% fanów Fable 3 gorsze jest niż 2 (ja akurat mam kontrowersyjne zdanie na ten temat), nie wspominając o ostatniej paści. Chyba ostatnim sequelem na tej generacji, który jest lepszy od poprzednika było GT6.
Nie wiem, może to zmęczenie i brak kreatywnych możliwości rozwijania danej marki są tego przczyną, więc albo nowy system, albo nowe IP.

Co do tych gier, to Killzone 3 w singlu jest bezsprzecznie lepszy od Killzone 2. Halo 4 jest świetne, nie wiem gdzie tych głupot się naczytałeś. Forza 4 świetna - lepsza of Forza 3 chyba pod każdym względem. Chyba, że piszesz o Horizon, ale tu podobnie - absolutnie topowy racer.

Mnie śmieszy takie narzekanie bo najczęściej wiąże się głównie z sentymentem i ludzie później bzdury piszą bo napalają się nie wiadomo na co.

PS. W UK nowe Aliensy miały najlepsze otwarcie ze wszystkich gier wydanych w tym roku :P Może nie było ich wiele, ale śmieszny kontrast z wałkiem jaki wykręciło Gearbox :)

Edytowane przez Mendrek
Dwa posty pod sobą, złączone.

Opublikowano

Killzone 3 w multi spaprali, single nie chciało mi się kończyć bo to kalka kalki, 2 ledwo zmęczyłem dla samej zasady. Powiedzmy, że faktycznie singiel w K3 schlebia większej ilości gutów, ale to multi jednak zmaszczone.  Pisałem o Horizon (w ogóle o ostatnich częściach gier) Miał być mega kiler i wyscigi generacji (FORZA + otwarty świat!!!), a wyszła co najwyżej bardzo dobra produkcja z licznymi wadami i "slotami" na wypełnie w kolejnej części, bo teraz czegoś zabrakło (zakładam, że czasu). Piszę tutaj o ogólnych odczuciach i ocenach tego tytułu, bo sam nie gustuję w racerach. Tak czy siak, FORZA 4 > FORZA HORIZON. Halo 4 podobno ma fajny singiel, ale multi ssie (tutaj też się posiłkuję opiniami wśród fanów). Przyznaję jednak, że nie wiem jak to wygląda w odniesieniu do Halo Reach, bo tam też single było podobno ok, ale multi zmaszczone.

Sentyment to ja mogę mieć do tytułów sprzed +/- 10 lat, a nie gierek z jednej generacji sprzętowej. Tak więc niech ktoś potwierdzi wpierw że Bioshock 2 jest lepszy od jedynki, że Mass 3 jest lepszy od 2, że Gyrosy 3 są lepsze od poprzednika itp. itd. żebyśmy mogli używać argumentu sentymantalności

Opublikowano

Stwierdzenia "co najwyżej dobra gra" śmierdzi mi na kilometr metacriticowymi oszołomami :)

Nie wiem jak możesz porównywać Forza Motorsport 4 do Forza Horizon skoro to dwie zupełnie różne gry przy czym ta druga to prawdopodobnie początek osobnej serii :P

Protip - multi w Halo ssie podobno od Halo 3 czy nawet od Halo: CE ;) Jak to wygląda w Halo 4 to nie wiem, jest dużo zmian na bieżąco. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A no fakt, wyleciał mi z głowy kompletnie Deadlocked/Gladiator. Clanka nie liczę, bo to gra nie o Ratchecie ;) Więc z poprawkami - 10 Ratchetów.

Przede wszystkim jest różnica, Sony męczy swoje marki na 4 konsole ( PS2, PS3, PSP, PSV ), więc wyjdzie tego stanowczo więcej. Jakbyśmy dostali jakiegoś handhelda od Microsoftu, także byłaby podobna sytuacja ;)

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Stwierdzenia "co najwyżej dobra gra" śmierdzi mi na kilometr metacriticowymi oszołomami :)

Nie wiem jak możesz porównywać Forza Motorsport 4 do Forza Horizon skoro to dwie zupełnie różne gry przy czym ta druga to prawdopodobnie początek osobnej serii :P

Protip - multi w Halo ssie podobno od Halo 3 czy nawet od Halo: CE ;) Jak to wygląda w Halo 4 to nie wiem, jest dużo zmian na bieżąco. 

No właśnie nie chodzi mi o średnią, tylko o opinie fanów racerów. Forzą Horizon jarają się częściej "nowi" w temacie, niż stare wygi. Porównać można, choćby pod względem pozycji w swojej klasie.

Nie chce mi się teraz trollować halo, ale z tego co wiem entuzjaści serii cenią bardziej multi właśnie w Halo 3 niż w ostatnich odsłonach.

edit@ Jagoda- grałem w Halo, ale jak na moje każde jest takie samo "dobre", więc wspomagam się opiniami fanów

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Może skończycie pie'rdolić o domysłach, opiniach fanów, o tym jakie halo jest podobno tylko po prostu w to zagrajcie?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Najważniejsze, że każda kolejna odsłona jest coraz gorsza.

Grałeś w Crack in Time?

Opublikowano

PS. W UK nowe Aliensy miały najlepsze otwarcie ze wszystkich gier wydanych w tym roku :P Może nie było ich wiele, ale śmieszny kontrast z wałkiem jaki wykręciło Gearbox :)

W UK lubią w crapy grać. Jak nowy MOH wychodzil też był na szczycie listy sprzedaży przez dłuższy czas :P

Opublikowano

Grałeś w Crack in Time?

Crack in Time, świetna gra. Mam nadzieję, że Ratchety na PS4 (bo Ted Price w wywiadzie mówił, że dalej będą robić (użył słowa eksperymentować) R&C) będą właśnie takie jak CiT a nie te badziewia A4O i QForce.

A jak już chcą eksperymentować to R&C RPG z otwartym światem poproszę :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Grałeś w Crack in Time?

Grałem. To był ostatni dobry Ratchet

edit. Był jeszcze jakiś dobry Ratchet na PS3 ( mam tutaj na myśli dorównujący Crack in Time i poprzednikowi)?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

W UK lubią w crapy grać. Jak nowy MOH wychodzil też był na szczycie listy sprzedaży przez dłuższy czas :P

Już głupot nie pisz bo to takie same bzdury jak, że w USA grają tylko w FPS'y.

Jak w UK było na pierwszym miejscu, to pewnie wszędzie indziej też było wysoko.

Opublikowano

Przecież to był taki joke :)

Opublikowano

Tak w ramach ciekawostki jakby się ktoś zastanawiał czy ludzie kupują te różne nijakie DLC w stylu zbroi dla konia itp.

Do Minecrafta na X360 ludzie kupili . . . 3 mln 650 tys. skin packów XD Każda paczka to koszt 2$ co daje zysk (bo koszt zrobienia tego praktycznie żaden) na poziomie 7 mln 300 tys. $.

UmpOi.gif

Opublikowano

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

Odstaw dragi.

Killzone - 4 gry w serii

Motorstorm - 5 gier (6 jeśli wliczymy pokazówkę 3D zrobioną z wyciętych tras z Pacific Rift)

LBP - 4 gry

skoro sonyboty liczą H:ODST będący dużym dodatkiem na płycie za mniejszą kasę czy Halo Wars jako dojenie marki tak samo liczę wszystkie kolekcje HD...i bez rodzynów usprawiedliwiających $ony jak ''główny nurt'' bo wtedy to mamy H1/2/3/4 + HR.

Opublikowano

Ja je.bie żeby tylu debili było na świecie :/

A na piecyka to sobie samemu mozna skina zrobić. Ba na jednym forum, na które kiedyś zaglądałem siedział gość, któremu można było zlecić zrobienie skina jaki by się chciało (postać z gry/filmu etc) i to w zupełności za friko.

I jak tu się nie śmiać z niektórych kąsolowców jak takie info czytasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.