Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

W ogóle dokładnie to samo pisaliście w 2011 gdy wymienialiście listę

exów na 360 i wtedy spokojnie zaliczaliście Anniversary do nich

Znajdź te posty.

Znowu wpadłeś, tak jak z tym, że niby nie używasz zwrotu "nikogo". No ale proszę oto te posty (tak na szybko wyszukane, nie mam czasu aby szukać bardziej dobitnych):

Halo Anniversary przynajmniej jest napisane od nowa. http://www.psxextreme.info/topic/92179-console-wars-20/?p=2451478

Jakby Killzone wychodził co roku to dopiero by się ludzie zrzygali. Dwie pełnoprawne części Reach i Halo 3 (średnie odpowiednio 92% i 94%, więcej niż jakikolwiek KZ czy Res) + najlepszy RTS jaki wyszedł na konsole + rimejk wychodzący w tym roku. Chyba jednak nie ma co narzekać. http://www.psxextreme.info/topic/92179-console-wars-20/?p=2451678

Nie liczy się ilość części, a jak to wychodzi w praniu. Z Halo wyszło: Halo 3; ODST; WARS; Reach i wyjdzie H:CEA i Halo 4. Wszystkie części bardzo dobre. ODST i Reach robiło te same studio, wyszły w odstępie roku i Reach nie ucierpiało na tym, że w międzyczasie zrobili spinoff. http://www.psxextreme.info/topic/92179-console-wars-20/?p=2451702 (to akurat post Don'a).

Myślę że 5 części w ciągu 5 lat z czego jeden to dodatek, drugi to RTS a trzeci to remake to i tak nic w porównaniu do wydawania dwóch gier na PSP za pełnoprawną cenę (grubo ponad stówę), by potem sprzedawać to po nowej cenie na PS3. http://www.psxextreme.info/topic/92179-console-wars-20/?p=2451704

Widzisz sam nawet uważałeś (Don również), że Halo wychodzi co roku (więc jesteś zwykłą chorągiewką, że nagle zmieniłeś zdanie :P) i Anniversary traktowałeś jak każde nowe Halo (w końcu jest "pisane od nowa", a nie to co głupie kolekcje hd na ps3). xD

Edytowane przez MBeniek

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 399,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

beniek coś tam pisał znowu że $ony nie doi swoich marek, aha:

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

Liczy się dojenie marki czyli ile tego wyszło na wszystkie platformy.

btw. czemu sonyboty nagle ucichły ze średnią Ni No Kuni ? Jakiś 1-2tydzień temu wklejały jak opętane tutaj średnią tej gry po 3 ocenach że the best jrpg, a teraz spadła do 86/100   :cray: 

Odstaw dragi.

Killzone - 4 gry w serii

Motorstorm - 5 gier (6 jeśli wliczymy pokazówkę 3D zrobioną z wyciętych tras z Pacific Rift)

LBP - 4 gry

Ratchet - 3 na PS2, 5 na PS3 - łącznie 8

GT - licząc główny nurt+prologue=8 odsłon w CAŁEJ HISTORII, czyli od 1998 do 2011

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

btw. czemu sonyboty nagle ucichły ze średnią Ni No Kuni ? Jakiś 1-2tydzień temu wklejały jak opętane tutaj średnią tej gry po 3 ocenach że the best jrpg, a teraz spadła do 86/100   :cray: 

Odstaw dragi.

Kllzone - 4 gry w serii

Motorstorm - 4 gry (5 jeśli wliczymy pokazówkę 3D zrobioną z wyciętych tras z Pacific Rift)

LBP - 4 gry

GT - licząc główny nurt+prologue=8 odsłon w CAŁEJ HISTORII, czyli od 1998 do 2011

No tu się pomyliłeś z Ratchetami 

bo na PS2 są 4 ratchety, 5 na ps3, no i ratchet size matters na psp. I nie wiem czy liczyć secret agent clank. 

Opublikowano

Teraz PS3

e: miało iść do innego tematu... anyway

Edytowane przez _mike

Opublikowano

Jeszcze jakieś wątpliwości że 20 zobaczymy PS4? :)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

Odstaw dragi.

Kllzone - 4 gry w serii

Motorstorm - 4 gry (5 jeśli wliczymy pokazówkę 3D zrobioną z wyciętych tras z Pacific Rift)

LBP - 4 gry

bo na PS2 są 4 ratchety, 5 na ps3, no i ratchet size matters na psp. I nie wiem czy liczyć secret agent clank. 

A no fakt, wyleciał mi z głowy kompletnie Deadlocked/Gladiator. Clanka nie liczę, bo to gra nie o Ratchecie ;) Więc z poprawkami - 10 Ratchetów.

Opublikowano

Ale Quest for Booty to dodatek, pomost pomiędzy ToD i CiT, więc tak naprawdę mamy 9 części (plus SAC który jest przecież z tego uniwersum tylko, że z jednym bohaterem). No i warto zaznaczyć różnicę, że te "tasiemce" od Sony robione były pod 3 różne systemy.

Opublikowano

Najważniejsze, że każda kolejna odsłona jest coraz gorsza. Ostatni Ratchet to mega dziadostwo, tak jak Motorstorm 3, Killzone 3 też nie zyskał uznania fanów 2. Uncharted 3 gorszy od U2. Oczywiście to samo tyczy się tych kilku exów na Xa. GoW3 (mowa o single) gorszy niż GoW2. Podobno Halo 4 też sutów nie urywa (podobno, brzydzę się tą serią). Ostatnia Forza systemu nie zresetowała. Według 95% fanów Fable 3 gorsze jest niż 2 (ja akurat mam kontrowersyjne zdanie na ten temat), nie wspominając o ostatniej paści. Chyba  ostatnim sequelem na tej generacji, który jest lepszy od poprzednika było GT6.

Nie wiem, może to zmęczenie i brak kreatywnych możliwości rozwijania danej marki są tego przczyną, więc albo nowy system, albo nowe IP.

20 ma zmienić tą sytuację, więc liczę, że ten dupościsk xbotów i hajp sonybotów będą na tym samym poziomie 21 lutego.

edit. dół@ Mazz zabawnie próbuje wybrnąć z gówienka w jakie wdepnął. Dla dobra imienia xbotów lepiej nie mendrkuj. Mowa była o traktowaniu Anniversary jako exa, którym można zarzucić podczas wojenkowej wyliczanki. MBeniek dał jasne dowody.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Myślę że 5 części w ciągu 5 lat z czego jeden to dodatek, drugi to RTS a trzeci to remake

Przecież w tym miejscu zaprzeczyłem jakobym traktował CEA jako pełnoprawną grę człowieku. Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie moja wina.

Halo Anniversary przynajmniej jest napisane od nowa.

A ten post o czym ma świadczyć? Zobacz w jakim kontekście to jest napisane panie detektywie.

Jakby Killzone wychodził co roku to dopiero by się ludzie zrzygali.

Dwie pełnoprawne części Reach i Halo 3 (średnie odpowiednio 92% i 94%,

więcej niż jakikolwiek KZ czy Res) + najlepszy RTS jaki wyszedł na

konsole + rimejk wychodzący w tym roku. Chyba jednak nie ma co narzekać.

Sam się wkopałeś tutaj, bo to była odpowiedź na twojego posta mówiącego o wydawaniu Halo co roku, gdzie zaznaczyłem że jedna gra to RTS a inna to tylko remake dla fanów, więc to nie jest sytuacja jak z AC czy CoD gdzie pełnoprawna gra wydawana jest co 12 miesięcy. Także próbuj dalej.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

MBeniek, fajnie manipulujesz. Znajdź mi post, w którym przy wymienianiu ex'ów wymieniałem remake Halo - pomogę Ci - nie znajdziesz takiego, ba, sam wiele razy pisałem, że nie liczę tego jako ex'a. A ten post co śmiesznie wyciąłeś to pisałem czy wydawnaie pod jednym szyldem wielu gier ma wpływ na jakość. W śmiesznych wyliczankach nigdy remake'u nie wymieniałem.

Najważniejsze, że każda kolejna odsłona jest coraz gorsza. Ostatni Ratchet to mega dziadostwo, tak jak Motorstorm 3, Killzone 3 też nie zyskał uznania fanów 2. Uncharted 3 gorszy od U2. Oczywiście to samo tyczy się tych kilku exów na Xa. GoW3 (mowa o single) gorszy niż GoW2. Podobno Halo 4 też sutów nie urywa (podobno, brzydzę się tą serią). Ostatnia Forza systemu nie zresetowała. Według 95% fanów Fable 3 gorsze jest niż 2 (ja akurat mam kontrowersyjne zdanie na ten temat), nie wspominając o ostatniej paści. Chyba ostatnim sequelem na tej generacji, który jest lepszy od poprzednika było GT6.
Nie wiem, może to zmęczenie i brak kreatywnych możliwości rozwijania danej marki są tego przczyną, więc albo nowy system, albo nowe IP.

Co do tych gier, to Killzone 3 w singlu jest bezsprzecznie lepszy od Killzone 2. Halo 4 jest świetne, nie wiem gdzie tych głupot się naczytałeś. Forza 4 świetna - lepsza of Forza 3 chyba pod każdym względem. Chyba, że piszesz o Horizon, ale tu podobnie - absolutnie topowy racer.

Mnie śmieszy takie narzekanie bo najczęściej wiąże się głównie z sentymentem i ludzie później bzdury piszą bo napalają się nie wiadomo na co.

PS. W UK nowe Aliensy miały najlepsze otwarcie ze wszystkich gier wydanych w tym roku :P Może nie było ich wiele, ale śmieszny kontrast z wałkiem jaki wykręciło Gearbox :)

Edytowane przez Mendrek
Dwa posty pod sobą, złączone.

Opublikowano

Killzone 3 w multi spaprali, single nie chciało mi się kończyć bo to kalka kalki, 2 ledwo zmęczyłem dla samej zasady. Powiedzmy, że faktycznie singiel w K3 schlebia większej ilości gutów, ale to multi jednak zmaszczone.  Pisałem o Horizon (w ogóle o ostatnich częściach gier) Miał być mega kiler i wyscigi generacji (FORZA + otwarty świat!!!), a wyszła co najwyżej bardzo dobra produkcja z licznymi wadami i "slotami" na wypełnie w kolejnej części, bo teraz czegoś zabrakło (zakładam, że czasu). Piszę tutaj o ogólnych odczuciach i ocenach tego tytułu, bo sam nie gustuję w racerach. Tak czy siak, FORZA 4 > FORZA HORIZON. Halo 4 podobno ma fajny singiel, ale multi ssie (tutaj też się posiłkuję opiniami wśród fanów). Przyznaję jednak, że nie wiem jak to wygląda w odniesieniu do Halo Reach, bo tam też single było podobno ok, ale multi zmaszczone.

Sentyment to ja mogę mieć do tytułów sprzed +/- 10 lat, a nie gierek z jednej generacji sprzętowej. Tak więc niech ktoś potwierdzi wpierw że Bioshock 2 jest lepszy od jedynki, że Mass 3 jest lepszy od 2, że Gyrosy 3 są lepsze od poprzednika itp. itd. żebyśmy mogli używać argumentu sentymantalności

Opublikowano

Stwierdzenia "co najwyżej dobra gra" śmierdzi mi na kilometr metacriticowymi oszołomami :)

Nie wiem jak możesz porównywać Forza Motorsport 4 do Forza Horizon skoro to dwie zupełnie różne gry przy czym ta druga to prawdopodobnie początek osobnej serii :P

Protip - multi w Halo ssie podobno od Halo 3 czy nawet od Halo: CE ;) Jak to wygląda w Halo 4 to nie wiem, jest dużo zmian na bieżąco. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A no fakt, wyleciał mi z głowy kompletnie Deadlocked/Gladiator. Clanka nie liczę, bo to gra nie o Ratchecie ;) Więc z poprawkami - 10 Ratchetów.

Przede wszystkim jest różnica, Sony męczy swoje marki na 4 konsole ( PS2, PS3, PSP, PSV ), więc wyjdzie tego stanowczo więcej. Jakbyśmy dostali jakiegoś handhelda od Microsoftu, także byłaby podobna sytuacja ;)

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Stwierdzenia "co najwyżej dobra gra" śmierdzi mi na kilometr metacriticowymi oszołomami :)

Nie wiem jak możesz porównywać Forza Motorsport 4 do Forza Horizon skoro to dwie zupełnie różne gry przy czym ta druga to prawdopodobnie początek osobnej serii :P

Protip - multi w Halo ssie podobno od Halo 3 czy nawet od Halo: CE ;) Jak to wygląda w Halo 4 to nie wiem, jest dużo zmian na bieżąco. 

No właśnie nie chodzi mi o średnią, tylko o opinie fanów racerów. Forzą Horizon jarają się częściej "nowi" w temacie, niż stare wygi. Porównać można, choćby pod względem pozycji w swojej klasie.

Nie chce mi się teraz trollować halo, ale z tego co wiem entuzjaści serii cenią bardziej multi właśnie w Halo 3 niż w ostatnich odsłonach.

edit@ Jagoda- grałem w Halo, ale jak na moje każde jest takie samo "dobre", więc wspomagam się opiniami fanów

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Może skończycie pie'rdolić o domysłach, opiniach fanów, o tym jakie halo jest podobno tylko po prostu w to zagrajcie?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Najważniejsze, że każda kolejna odsłona jest coraz gorsza.

Grałeś w Crack in Time?

Opublikowano

PS. W UK nowe Aliensy miały najlepsze otwarcie ze wszystkich gier wydanych w tym roku :P Może nie było ich wiele, ale śmieszny kontrast z wałkiem jaki wykręciło Gearbox :)

W UK lubią w crapy grać. Jak nowy MOH wychodzil też był na szczycie listy sprzedaży przez dłuższy czas :P

Opublikowano

Grałeś w Crack in Time?

Crack in Time, świetna gra. Mam nadzieję, że Ratchety na PS4 (bo Ted Price w wywiadzie mówił, że dalej będą robić (użył słowa eksperymentować) R&C) będą właśnie takie jak CiT a nie te badziewia A4O i QForce.

A jak już chcą eksperymentować to R&C RPG z otwartym światem poproszę :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Grałeś w Crack in Time?

Grałem. To był ostatni dobry Ratchet

edit. Był jeszcze jakiś dobry Ratchet na PS3 ( mam tutaj na myśli dorównujący Crack in Time i poprzednikowi)?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

W UK lubią w crapy grać. Jak nowy MOH wychodzil też był na szczycie listy sprzedaży przez dłuższy czas :P

Już głupot nie pisz bo to takie same bzdury jak, że w USA grają tylko w FPS'y.

Jak w UK było na pierwszym miejscu, to pewnie wszędzie indziej też było wysoko.

Opublikowano

Przecież to był taki joke :)

Opublikowano

Tak w ramach ciekawostki jakby się ktoś zastanawiał czy ludzie kupują te różne nijakie DLC w stylu zbroi dla konia itp.

Do Minecrafta na X360 ludzie kupili . . . 3 mln 650 tys. skin packów XD Każda paczka to koszt 2$ co daje zysk (bo koszt zrobienia tego praktycznie żaden) na poziomie 7 mln 300 tys. $.

UmpOi.gif

Opublikowano

god of warów

14 ratchetów

12  gran turismo

7 killzonów

w krótkim czasie:

5 little big planet

7 motorstormów

Odstaw dragi.

Killzone - 4 gry w serii

Motorstorm - 5 gier (6 jeśli wliczymy pokazówkę 3D zrobioną z wyciętych tras z Pacific Rift)

LBP - 4 gry

skoro sonyboty liczą H:ODST będący dużym dodatkiem na płycie za mniejszą kasę czy Halo Wars jako dojenie marki tak samo liczę wszystkie kolekcje HD...i bez rodzynów usprawiedliwiających $ony jak ''główny nurt'' bo wtedy to mamy H1/2/3/4 + HR.

Opublikowano

Ja je.bie żeby tylu debili było na świecie :/

A na piecyka to sobie samemu mozna skina zrobić. Ba na jednym forum, na które kiedyś zaglądałem siedział gość, któremu można było zlecić zrobienie skina jaki by się chciało (postać z gry/filmu etc) i to w zupełności za friko.

I jak tu się nie śmiać z niektórych kąsolowców jak takie info czytasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.