Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Phil Harrison says the activation fee for used games on Xbox One will be the full price of the game

But what if you want to bring a game disc to a friend's house and play there? You'll have to pay a fee— and not just some sort of activation fee, but the actual price of that game—in order to use a game's code on a friend's account. Think of it like a new game, Harrison says.

Aktywacja używanej gry za cenę nowej gry.

disgust_707676_1567263.gif?w=590

Edytowane przez Andrew21

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 397,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Co do tego, że X będzie musiał mieć połączenie z netem to owszem nie jest to raczej dobra wiadomość, ale też nie przesadzajmy, że to coś tragicznego. Ja swojego X'a np. mam non stop podpiętego do neta. Nie ukrywam, że zdarzały mi się wyjazdy, gdzie brałem go ze sobą i nie było możliwości jego podłączenia, ale nie oszukujmy się, to nie są konsole przenośne. Jeśli natomiast ten fakt ma oznaczać ograniczenia w kwestii rynku wtórnego to ja dziękuję MS i czekam na krok konkurencji.

Opublikowano

No to juz wszyscy wiemy, z ta roznica, ze jezeli grasz u kumpla, to wystarczy zalogowac sie na swoj profil, cnie...

POP, kolejny Jezus Chrystus elektronicznej rozgrywki.

On juz wszystko wie! ^^

Opublikowano

No to juz wszyscy wiemy, z ta roznica, ze jezeli grasz u kumpla, to wystarczy zalogowac sie na swoj profil, cnie...

POP, kolejny Jezus Chrystus elektronicznej rozgrywki.

On juz wszystko wie! ^^

Nie trzeba byc prorokiem by dostrzec pewne rzeczy.

Opublikowano

to co widzisz wysysasz z palca. Nie wiesz jak Sony podchodzi do uzywek, na dzien dzisiejszy tez nie wiesz ile gier na starcie zaproponuja obydwie konsole, i jakie to beda gry. nie wiesz tez jak sie bedzie sorawdzala mechanika, online, spolecznosci obydwu konsol, wiec mozna powiedziec ze nie wiesz nic, ale juz przesadzasz, ktora konsola po ktorej pojedzie.

Stunik, True. Gry beda jednorazowe, jezeli cena za aktywacje bedzie rynkowa. Przynajmniej na poczatku...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ktoś tu słusznie wcześniej zauważył, że jeżeli jedna strona robi coś takiego to nie sądzę by druga od tego odstąpiła, bo to ograniczenie ma większe znaczenie dla wydawcy niż dla samego producenta konsoli.

P.S.

Teraz już wiadomo dlaczego EA zrezygnowało z online passów

Edytowane przez MierzejX

Opublikowano

Wszystko wskazuje na to że czarne proroctwa się sprawdzają. A narzekali na PS3/Xbox 360, oj narzekali.

Opublikowano

Pomyślcie też, gdyby jednak Sony nie zrobiło tak jak MS. To, czy np. developerzy nie odwrócili by się od Sony wiedząc, ze jeżeli pozostaną exclusivem na konsoli MS to mają gwarantowany przychód wyłącznie ze sprzedaży swoich nowych produktów. Nie byłoby dla nich opłacalne sprzedawać tytułu na obu konsoloach bo to logiczne, że ludzie wybieraliby PS4 tylko dlatego, że mogą grać na używkach co wiązałoby się z utratą zysków.

Powiem, że na razie cieszy mnie taka sytuacja, bo studzi mój hype na nową generację ;)

Edytowane przez MierzejX

Opublikowano

Pomyślcie też, gdyby jednak Sony nie zrobiło tak jak MS. To, czy np. developerzy nie odwrócili by się od Sony wiedząc, ze jeżeli pozostaną exclusivem na konsoli MS to mają gwarantowany przychód wyłącznie ze sprzedaży swoich nowych produktów. Nie byłoby dla nich opłacalne sprzedawać tytułu na obu konsoloach bo to logiczne, że ludzie wybieraliby PS4 tylko dlatego, że mogą grać na używkach co wiązałoby się z utratą zysków.

To zależy od sprzedaży konsol i sprzedaży gier. Na Xboxie piracić można od premiery a gry wciąż lepiej schodzą. W takim wypadku nie pozostaje nic innego niż życzyć sukcesu PS4 i to jak największego. Wydawcy gier to nie panowie na folwarku, oni żyją w symbiozie z producentami konsol i klientami. Jeśli się okaże że Xbox One wtopi to oni siłą rzeczy będą musieli wydawać na PS4.

Opublikowano

No mialbys pojecie o czym piszesz, gdybys interesowal sie seria. Roznica swego czasu w silniku EA na konsolach i PC byla bardzo znaczaca, nawet dryblingu 360 nie bylo, a gry byly robione przez dwa zupelnie inne teamy.

Na konsolach FIFA byla nextgenowa, na PC dostawali ludzie aktualizacje skladow. Teraz widac ida podobna droga, co dla graczy komputerowych jest zalamka.

Ja tam nie rozumiem skąd taka decyzja. Ludkom w EA już całkiem się w d.upach poprzewracało.

Fifa ma trafić do jak największej grupy ludzi, bo targetem jest nie tylko gracz z forum, ale biznesmen z utrabookiem który pogra po pracy na Intelu 2000, jak i dzieciak lat 12 który chce pobiegać swoim ukochanym ronaldo albo messim na "komputerze do nauki". Zintegrowane karty, albo budżetówki nie pociągną nowego silnika fizycznego, a Fify nie zrobią tylko dla posiadaczy Tytanów. Fifa ma pójść na każdym szrocie, ok, jak masz lepszą kartę to sobie podnieś detale, ale by musieli na łeb upaść jakby dali dwa silniki w jednej grze - jeden dla posiadaczy drogich kart i drugi dla 95% pozostałych nabywców Fify.

Opublikowano

no tylko ze później na PC wszyscy wola grac w PESa, bo FIFA od innego teamu jest jeszcze większym crapem niż gierka Konami.

Opublikowano

no tylko ze później na PC wszyscy wola grac w PESa, bo FIFA od innego teamu jest jeszcze większym crapem niż gierka Konami.

No coz i tak na PC schodzi mała część, i kolejna sprawa wcale tak źle ta oszukana Fifa nie schodziła.

100 % prawda. 

Opublikowano

need-for-speed-obrazek_175n6.jpg

Obrazek z next genowego NfS 

Opublikowano

nie doczytałem moze, należy się połączyc z siecią raz na 24h, a jesli wyjezdzam z kosnola do lasu i nie mam neta? Albo jest awaria parodniowa sieci na osiedlu? Serio ich pos,rało?

Opublikowano

ciekawi mnie jak sony teraz rozegra sprawę używek ...

złoży wszystko na zła politykę wydawców? czy przyjmnie ciosy na klate

kto jedzie do lasu i bierze kąsole ... o.O

Edytowane przez typfon

Opublikowano

nie doczytałem moze, należy się połączyc z siecią raz na 24h, a jesli wyjezdzam z kosnola do lasu i nie mam neta? Albo jest awaria parodniowa sieci na osiedlu? Serio ich pos,rało?

to odpalasz net w komorce i logujesz sie na 30 sekund.

Jak masz problem to jestes z 3 swiata .

Opublikowano

Jak masz taka awarie to nie możesz używać xboxa (po upływie 24h od ostatniego sprawdzenia czy jestes online). To niestety potwierdzone info. Dodatkowo niestety 24h to nie jakis sztywny limit. W przypadku gier mozliwe że konsola będzie sprawdzać częsciej. Przykre.

Opublikowano

Ku.rwa, odpalam net w komórce, a może nie mam neta w komórce ? Jaki jest sens szukać na siłę rozwiązania dla problemu, którego w ogóle nie powinno być ? Spier.dolone rozwiązanie i tyle, nie wierzyłem, że coś takiego kiedykolwiek będzie wprowadzane.

Opublikowano

Pieknie sie czyta ten Microsoft Defence Force. Zakrzywianie rzeczywistosci i ze jest tak pieknie!

Prawda jest taka, ze MS dal wczoraj kompletnie dupy. Specyfikacja troszke odstajaca od PS4, paskudny wyglad konsoli, ale to ma akurat male znaczenie. Plus ze jest czarna. Warunki uzywania odpychaja z miejsca i brak ciekawych gier jak na razie. Z tym trzeba poczekac ostatecznie dl E3 bo intryguje 8 nowych IP. Nie mniej to co pokazalo E3 i Acti z CoDem. Daaaaaaa fuck was that. Exclusive w karciance do FIFY to jest taki must have, ze porobilem sie wczoraj w gacie jak to usluszalem. Tyle ze ze smiechu.

Konferencja Sony mimo brakow byla o niebo lepsza. Xbox to zdecydowanie nie bedzie priorytetowy nextgen.

Dla mnie wazna rzecza od Sony na E3 jest ustosunkowanie sie jak ma dzialac Plus z PS3 i PS4.

Opublikowano

<don> No tak, ale co z ludźmi, którzy mają ciągły dostęp do neta? Co z nimi?!?!?!? Im to nie będzie przeszkadzało, więc nie widzę problemu. </don>

Opublikowano

to co, wezmę Xboxa np. nad jezioro albo na grzyby i nie będę mógł pograć, bo muszę mieć neta?

Opublikowano

to odpalasz net w komorce i logujesz sie na 30 sekund.

Jak masz problem to jestes z 3 swiata .

Kupuję grę, która jest moją własnością i mam bawić się w takie cyrki?

Pierdo.le, mogę być i z 3 świata. Ruchać się nie dam.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

a co jak przy premierze jakiegoś hitu(lub jakiejś nieprzewidzianej sytuacji) padną serwery M$ i nawet w singla nie zagrasz? To, że będziesz mieć neta w domu nic w tej chwili nie wniesie....po prostu wyskoczy Ci komunikat w stylu " fail to connect" i tyle. I nie udawajcie, że to marginalny przypadek i szansa jedna na milion,bo na pc co chwilę mamy:

- chce zagrać w Diablo 3 na premierę - padają serwery

- chce zagrać w SimCity na premierę - padają serwery

- chce kupić bilety na euro2012 - padają serwery

- chce kupić bilety na jakiś duży koncert - padają serwery

Opublikowano

fajnie, że teraz branża zamiast traktować nas jak klientów, traktuje jak złodziei i worki z kasą, których trzeba pilnować, aby te ich kotlety czasem komuś innemu broń boże nie oddali. Na PS4 będzie podobnie jak nie to samo, nie ma szans żeby były tam normalnie używki jak na Wii U czy starych konsolach.

@down: bez jaj. :D

Edytowane przez Marian80

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.