Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

HAHAHAHAHAHAHAH, to czym tu się podniecać ? PS4 2 XBOX O. Beka z fanbojów M$.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

o tym, że live na start xone będzie dostępny tylko w 21 krajach, na liście nie ma Polski - była z tego beka jakiś tydzień temu na forum. Nic w tej kwestii z tego co wiem się nie zmieniło

Opublikowano

Co by nie mówić o failach Sony z tej generacji ( a był ich SPORO), to i tak w przeciągu tych 6-7 lat Sony nie chciała szpiegować swoich klientów.

Opublikowano

Dżizas, co za brednie. Jak zwykle PSboty wiedzą lepiej :D Będzie można grać po sieci, Live jest w Polsce od 2010, a nawet jak nie było to też można było grać po sieci.

Opublikowano

grac offline w singla, w multi nie pograsz ani żadnej funkcji sieciowej konsoli nie odpalisz dopóki nie wprowadzą oficjalnego polskiego live'a - w Polsce to będzie pudełko dla pasjonatów/skrajnych fanbojów tylko

piszesz bzdury wyssane z palca

Opublikowano

o tym, że live na start xone będzie dostępny tylko w 21 krajach, na liście nie ma Polski - była z tego beka jakiś tydzień temu na forum. Nic w tej kwestii z tego co wiem się nie zmieniło

Zmieniło się to, że nie wiesz o czym piszesz Ficuś.

Opublikowano

To po co była ta lista 21 krajów? Chyba, że ona była ważna do momentu, gdy nie było region free. Bez spiny.

Opublikowano

włączają w 21 krajach bo tylko w nich się wyrobili. Inne kraje odpuścili bo jak tłumaczyli - chcą w każdym kraju zapewnić takim sam poziom usług w xone. Co z tego zatem, że Live na x360 i Xbox One to wg Ciebie jedno i to samo skoro nawet jak konsole w tym roku sprowadzisz np z Niemiec to w Polsce i tak się pod sieć nie podepniesz. Ogarnij się, że dopóki oficjalnej daty nie zdradzą to Live w Polsce działać będzie tylko na x360.

Opublikowano

To lista krajow gdzie będziesz migl kupić One normalnie w sklepie. Wynika to,zapewne z tego, ze MS za malo konsol naprodukowal i skupiają sie na najważniejszych rynkach. Ale to tez moze sie zmienić.

Opublikowano

Dżizas, co za brednie. Jak zwykle PSboty wiedzą lepiej :D Będzie można grać po sieci, Live jest w Polsce od 2010, a nawet jak nie było to też można było grać po sieci.

Tak wszyscy piszą brednie, a ty wszystko wiesz najlepiej. Nawet jak MS chciał lać na ludzi ciepłym moczem to ty jako jeden z niewielu tutaj twierdzileś, ze nic sie nie dzieje bo to przecież tylko pada deszcz.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Super sprawa z tym ogłoszeniem MS. W zasadzie pod względem użytkowania nic się nie zmieniło w stosunku do obecnej generacji. Pomijając różnicę w cenie ( która jest niewielka ), specyfikacji ( nie widać jej póki co w grach, więc to też dyskusyjne ) i kwestię kamerek ( tutaj plus dla Sony za wolność wyboru ), obie konsole są na tej samej pozycji. Skoro nawet ci nieliczni, którzy skorzystaliby na ich polityce odwrócili się od nich, to faktycznie nie było sensu tego ciągnąć. Niezależnie od motywów, które nimi kierowały trzeba MS pochwalić. 

Ciekawa sprawa z tą listą 21 krajów na start. Skoro konsola ma być offline, to można grać na całym świecie przecież ( tam gdzie jest prąd ). Powinni jakoś to sprostować, choć może rozchodzić się o tempo produkcji i start produktu na bezpiecznych rynkach. Nie wiem.

Szkoda tylko tej całej, w chwili obecnej zupełnie niepotrzebnej przecież, nagonki na Xbone i czarnego PR konsoli. Tego, że Sony zdobyło ogromne poparcie nic nie robiąc.

Gdyby ogłosili zmiany na E3, nikomu przez gardło nie przeszłyby hasła w stylu ,, Sony wins E3 " itp, podejrzewam nawet, że mogłoby to być największe wydarzenie targów. Za to samo co teraz Microsoft, Sony na E3 dostało burzę oklasków. Włodarze MS, wszystko niestety na to wskazuje, chyba ich nie usłyszą.

Mimo wszystko sprawy przybrały bardzo ciekawy obrót. Jak wcześniej byłem pewny że biorę PS4, tak teraz muszę poczekać i popatrzeć, jak to się wszystko rozkręci, bo Xbox One wrócił do gry. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

O! Micro$oft'owi zmiękła pała. I bardzo dobrze. Będę mógł gościć obie konsole w swoim domu. Zaczekam jak to wszystko wyjdzie w praniu bo i tak nie kupię którejkolwiek przed upływem roku, ale miło jest się zaskoczyć. Spodziewałem się trochę dłuższego okresu rekonwalescencji umysłowej twórców X1.

Całe to zianie niechęcią do którejkolwiek marki, wojna online pass'ów, ci mają gorsze gry, a ci mają lepsze mam gdzieś. Pieniądze na DLC i tak wydaję niezwykle rzadko, a przekrój gier na obie konsole będzie tak wielki, że na dodatki i tak będzie mało czasu...i pieniędzy.

Opublikowano

Mega sprawa, że graczom z całego świata udało się obalić pomysł giganta, to jest coś niesamowitego, że nawet taki kolos się ugiął. Wiadomo, słupki, przedsprzedaż była mało zadowalająca, flame był wszędzie. Jestem w szoku, że Microsoft zachowywał się tak kretyńsko przez ten cały czas, to nie była firma, która wręcz niszczyła swoim marketingiem wszystko inne. Jednak to i tak za późno, wybór dokonałem i będzie to PS4, Xbox pewnie i tak trafi pod mój telewizor, ale trochę później.

Cieszmy się, że jeszcze przez jedną generację, będziemy mogli grać normalnie :]

Opublikowano

Mam nadzieje ze wielu xbotów ktorzy zamowili ps4 wytrwa w tym, nie powiem, przyjalbym z usmiechem na twarzy wiadomosc ze microsoft w tej generacji padnie w temacie konsol, w jego miejsce moglby wejsc inny gracz, monopol jest zły, ale micro przegieło palke i powinni dostac nauczke.

Opublikowano

Za to samo co teraz Microsoft, Sony na E3 dostało burzę oklasków. Włodarze MS, wszystko niestety na to wskazuje, chyba ich nie usłyszą.

Ale za co je MS ma dostać za to że do wczoraj szedł w zaparte ? Dajcie sobie już siana z tym chwaleniem MS zrobili co zrobić musiał tyle i tylko tyle.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

włączają w 21 krajach bo tylko w nich się wyrobili. Inne kraje odpuścili bo jak tłumaczyli - chcą w każdym kraju zapewnić takim sam poziom usług w xone. Co z tego zatem, że Live na x360 i Xbox One to wg Ciebie jedno i to samo skoro nawet jak konsole w tym roku sprowadzisz np z Niemiec to w Polsce i tak się pod sieć nie podepniesz. Ogarnij się, że dopóki oficjalnej daty nie zdradzą to Live w Polsce działać będzie tylko na x360.

Ficus stare info masz

Jeśli ktoś po dzisiejszych wieściach

podjął decyzję o kupnie Xboksa One,

Microsoft ma jeszcze jedną dobrą

wiadomość. "Możesz kupić konsolę w dowolnym kraju i grać

na niej gdziekolwiek. Możesz też użyć w tej

konsoli dowolnej płyty" - powiedział Mark

Whitten z Microsoftu serwisowi Kotaku. To kolejna dobra wiadomość po dzisiejszym

zwrocie o 180 w polityce Microsoftu

(sugerujemy zresztą, by Xbox One na dobre

zmienił nazwę na Xbox 180 - pasuje świetnie).

Wcześniej okazało się, że firma zrezygnowała z

wszystkich rygorów i obostrzeń, za które była krytykowana przez ostatnie tygodnie.

Zapowiedziano tam m.in. właśnie brak blokady

regionalnej, co teraz potwierdził Whitten - nie

ma już wątpliwości, że Xbox One zadziała w

Polsce jeszcze zanim odbędzie się u nas

premiera konsoli. Podczas E3 okazało się, że Xbox One nie pojawi

się w Polsce podczas swojej listopadowej

premiery, lecz dopiero w 2014 roku. Potem

okazało się, że nawet sprowadzona z Zachodu

konsola nie będzie u nas działać. To tylko dwa

zarzuty wobec Microsoftu z listy, która z dnia na dzień stawała się coraz dłuższa. Kto wie, może nawet premiera Xbox One w

Polsce odbędzie się wcześniej w świetle tych

wszystkich zmian? Xbox One wrócił do gry i w nadchodzącej

wojnie konsol ma teraz większe szanse, niż

jeszcze kilka godzin temu. Ale czy to wystarczy,

by udobruchać graczy? Marcin Kosman

polygamia.pl/Polygamia/1,109150,14133744,Xbox_One_bedzie_dzialal_w_naszym_kraju_jeszcze_przed.html
Opublikowano

Mam nadzieje ze wielu xbotów ktorzy zamowili ps4 wytrwa w tym, nie powiem, przyjalbym z usmiechem na twarzy wiadomosc ze microsoft w tej generacji padnie w temacie konsol, w jego miejsce moglby wejsc inny gracz, monopol jest zły, ale micro przegieło palke i powinni dostac nauczke.

ja juz od dawna czekam na powrot Segi na rynek hardware'u, jak dla mnie to mogliby spokojnie zajac miejsce micro$oftu.

Opublikowano

może samsung

Opublikowano

Samsung powinien wykupić Sege i stworzyć konsole.

Opublikowano

Niech ktoś rozstrzela debili wylewających tutaj swoje nędznej jakości przemyślenia na temat rynku konsolowego. Będę wdzięczny.

Na chwilę obecną , posługując się tylko i wyłącznie faktami a nie emo-bredniami kolesi którzy płakali przy grze w Shadow of the Colossus, to Sony w przyszłej generacji chędoży klientów w tyłek znacznie intensywniej niż M$. Bo jakby nie patrzeć, w stosunku do obecnej generacji wprowadza płatne granie po sieci (które to płatne granie oczywiście nagle , w opini co bardziej zdegenerowanych intelektualnie użytkownikow tego szmatłewego forum, zaczęło być dobrą rzeczą, bo darmowe granie po sieci jak wiadomo ssie) i bekę w postaci braku możliwości grania po sieci w krajach bez dedykowanego PSN. Czyli np Słowacja czy Rumunia.

W przypadku M$ wszystko praktycznie zostaje po staremu, więc jakby nie patrzeć to ktoś tu ma problem.

Oczywiście po stronie konsumenta problem mają głównie nędzarze, ojcowie rodzin wielodzietnych i gimnazjalisci  żyjący przy maminym cycu.

Ja tam o prędzej czy później bez napinki kupię oba sprzęty, tak jak dotąd robiłem i nie mam z tym żadnego problemu.

Opublikowano

fajnie dee, a teraz wróć do składania taboretów.

Uwieibiam polaczków ktorzy osiagneli pułap finansowy przy ktorym stac ich na dwie konsole i wjezdzaja na pełnej (pipi)ie na forum sie  o tym pochwalic przed rzesza konsolomaniaków ktorzy moga poprosic gwiazdora o jedna konsole xD

Opublikowano

Czyli co dee sugerujesz że nagle mamy o wszystkim co przez ostatnie tygodnie MS próbował przeforsować zapomnieć i udawać że nic się nie stało ? :pinch:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Niech ktoś rozstrzela debili wylewających tutaj swoje nędznej jakości przemyślenia na temat rynku konsolowego. Będę wdzięczny.

Na chwilę obecną , posługując się tylko i wyłącznie faktami a nie emo-bredniami kolesi którzy płakali przy grze w Shadow of the Colossus, to Sony w przyszłej generacji chędoży klientów w tyłek znacznie intensywniej niż M$. Bo jakby nie patrzeć, w stosunku do obecnej generacji wprowadza płatne granie po sieci (które to płatne granie oczywiście nagle , w opini co bardziej zdegenerowanych intelektualnie użytkownikow tego szmatłewego forum, zaczęło być dobrą rzeczą, bo darmowe granie po sieci jak wiadomo ssie) i bekę w postaci braku możliwości grania po sieci w krajach bez dedykowanego PSN. Czyli np Słowacja czy Rumunia.

W przypadku M$ wszystko praktycznie zostaje po staremu, więc jakby nie patrzeć to ktoś tu ma problem.

Oczywiście po stronie konsumenta problem mają głównie nędzarze, ojcowie rodzin wielodzietnych i gimnazjalisci  żyjący przy maminym cycu.

Ja tam o prędzej czy później bez napinki kupię oba sprzęty, tak jak dotąd robiłem i nie mam z tym żadnego problemu.

A ty kim jesteś? samotny ogier?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.