Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

a jakość za sony, deal with it

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Wymieńcie największe exy na xboxa i największe exy na ps3 i porównajcie, jak komuś się chcę w to bawić, mi się nie chcę, bo aż tak mnie to nie intresuje. Nie stoję ani po stronie sony ani microsoftu, bo mam obie konsole i obie uważam za świetny sprzęcik.

Opublikowano

Cze Tatusiek i reszta bociarni. Polecam się zapoznać z materiałem prezentującym technologicznego potworka w akcji, bo jak widać podczas masowych mordów gucio-gnomów oraz pomarańczowych wilkorów najwidoczniej opary z wywalonego języka nieco przysłoniły rzeczywistość.

http://beyond3d.com/...&postcount=3264

http://www.eurogamer....ndry-vs-halo-4

What kind of analysis is this?

Game lacks SSAO, but its fine, its better than in Reach.

Particles arent light sources anymore, but who cares its better than in Reach, even those there was whole section in Reach article about it.

Why there isnt even mentioned how shadows disappear 5-10m from Your point of view?

Like here

wV9rt.jpg

T6edq.jpg

K8Y0i.jpg

Or here

i0STdtiesrHrP.gif

How about shadows that are mostly baked in environments and dont even interact properly with geometry, but instead they change whole object from light to darker and dark or vice versa, like in Gears of War 2.

ibzsloJU9CuofO.gif

And image quality is good? Its not a tragedy as in GeoW 3, but its decent at best

gVKwE.jpg

k7Frs.jpg

4HVYt.jpg

Shadows examples

l5HFk.jpg

aofX6.jpg

f1BNw.jpg

P0fKv.jpg

--

What about low res particles? Why it wasnt metioned, when Reach had full res alpha.

Where is lag input analysis? Where is Coop analysis?

Why they havent mentioned how water physics quality degraded?

P8WyU.jpg

I mały bonus na lepsze spanie:

SOHgx.jpgxzENz.jpgJGsW7.jpg

I na koniec niesamograjowy boss:

4Edz7.jpg

Blur mojej roboty na wypadek spoilera, 343 jeszcze tego nie umieją.

Dobrej nocy.

Plus to to jeden post nie ciągnie.

http://gameonly.pl/f...13994#msg813994

A do tego w Reach wszystkie particles emitowaly swiatlo, tutaj nic

Halo 4

SQoCD.jpg

yv2N4.jpg

bCkXM.jpg

Reach

dynamic2.jpg.jpg

Opublikowano

To powyzej to najpiekniejszy bol doopska w tym temacie xDDD Gejonly jak zwykle nie zawodzi =]

Opublikowano

gry wideo, serious business

Opublikowano

To powyzej to najpiekniejszy bol doopska w tym temacie xDDD Gejonly jak zwykle nie zawodzi =]

Masz rację. Halo, czy jak ty to nazwałeś "Gejonly", pod tym względem nigdy nie zawodzi :P

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Czekajcie, żebym zrozumiał.

Jak dwa lata temu analizowano Halo: Reach i kiedy ja, Don i parę innych osób mówiło o zastosowanych efektach, teksturach, wielkości bitew, zaawansowaniu AI etc etc to nikogo to nie obchodziło, wszystko było sprowadzane do "sub-hd, aliasing, <zdjęcie grunta z Halo 2>".

Teraz dwa lata później, kiedy Halo 4 wycięło większość tych zdaje się nikogo nie obchodzących efektów a w zamian wrzuciło 720p, lepszy AA, lepsze modele, oświetlenie i betonowe 30fps w kampanii (Reach miał problemy z framerate), generalnie dając efekt SPORO lepiej wyglądającej gry (co stwierdzają praktycznie wszyscy - od graczy po recenzentów), przy okazji zachowując to co w Halo najlepsze (wielkie bitwy + zaawansowane AI przeciwników) to nagle Szczurkom, Emetom się przypomniały jakieś wypalone cienie (tak jakby Killzone i Uncharted ich nie miał LOL), blur który zresztą w Reach nie był dobrze zaimplementowany albo SSAO (co to za efekt w ogóle? Testowałem w BF3 na pececie i nie widziałem żadnych różnic).

Jakby tego było mało przychodzą jakieś pi.zdy z gejonly, którzy przeszli grę tylko po to by natrzaskać jak najwięcej zdjęć jakiś zyebanych tekstur ch.uj wie gdzie zrobionych i potem latać na forach je publikować. Przy okazji zarzucając analizę zrobioną przez inną pizdę z gejonly, która bardziej niż grami jara się znaczeniem skrótów odpowiadających za technikę eliminacji aliasingu (FXAA, MSAA, SRAA, CHUYAA) i która całkiem niedawno dostała bana na neogafie za pjerdolenie głupot.

I nagle Digital Foundry się nie zna (do tej pory się znało), nominacje w VGA nie mają znaczenia (do tej pory miały), a opinie graczy i recenzentów nie są istotne - bo Halo 4 ma wypalone cienie.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Przy okazji zarzucając analizę zrobioną przez inną pizdę z gejonly, która bardziej niż grami jara się znaczeniem skrótów odpowiadających za technikę eliminacji aliasingu (FXAA, MSAA, SRAA, CHUYAA) i która całkiem niedawno dostałą bana na neogafie za pjerdolenie głupot.

KKRT czy jak tam ten dekiel mial ? Niezla pompe z jego bulu dupska na Gafie mieli ludzie xD

Opublikowano

zal straszny, ale tak to juz jest zawisc oraz zazdrosc i trzeba wylewac zale w "inernetach" szukajac slabych screenow ;)

a tak z innej beczki jak ktos planuje zakup Wii U w wersji 8gb to bedzie mial 3gb do wykorzystania hahahaahah

http://www.eurogamer...system-installs

Edytowane przez kubson

Opublikowano

no wiesz, nie dość ze HALO zdeklasowało wszystkie ich FPSy, to jeszcze licząc na Coda dostali slideshow w singlu i blur w multi... :(

Edytowane przez easye

Opublikowano
bol doopska,

pi.zdy z gejonly,

dekiel

Rzeczowe wypowiedzi społeczności ograniczonej inaczej, wedle oczekiwań, jak zwykle zresztą.

Ale przyznam szczerze że trudne to Halo, na normalu musiałem do bossa 4x podchodzić, za pierwszym robiłem screena i nie zdążyłem, za drugim mi się pomyliły przyciski, przy trzecim baterie padły i musiałem demontować piloty. Ale w końcu się udało zrobić to skillowe kłote.

Bonusik:

http://www.youtube.com/watch?v=uWxThgxsMPg&hd=1

Spodziewam się czegoś o rodzinie także nie zawiedźcie góvvnożercy. :)

Opublikowano

Naprawde, wracaj na gejonly, a najlepiej zabierz Mendrka i Dixiego ze soba, bedziecie wtedy wspaniala parowkowa familia, ktora bedzie mogla fapowac do kolejnych gier press cokolwiek to awesome.

Opublikowano

Naprawde, wracaj na gejonly, a najlepiej zabierz Mendrka i Dixiego ze soba, bedziecie wtedy wspaniala parowkowa familia, ktora bedzie mogla fapowac do kolejnych gier press cokolwiek to awesome.

Wtedy xboty to juz by chyba kompletnie opanowaly ten temat. Fajnie jest kiedy istnieje opozycja, super sie czyta ten hejt i wojny o krzemowe podzespoly.

Opublikowano

Jesli nie byloby tutaj fanboi PS3, to z kim niby xboty moglyby toczyc Console Wars ? Z Nintendowcami ? Ogranij sie Ins. Akurat pod wzgledem pieprzenia glupot kazda platforma ma honorowa obstawe, i to dodaje forumkowki smaku

Opublikowano

Prawda jest taka że najładniejsza gra na x360 to Gears of War 3 a najładniejsza gra na konsolach to Uncharted 3.

opinia=/=prawda

Jak dla mnie Geow3=U2/3=KZ3=Crysis2=H4 :P

Opublikowano

to mozesz isc z nimi to robisz dokladnie to samo.

Press x to end game...

przeciez ta koncówka to fail jak nic. Brak im bylo pomyslu wiec wrzucili bosa co nawet ludzie bez rąk zabija z zamknietymi oczami

Opublikowano

87 a lepsze niz wszystkie exy na PS3 :rofl2:

No chyba od dupy strony. Gra o karłach z blasterkami może być lepsza tylko od innej gry o karłach z blasterkami.

Opublikowano

Nie mówiąc że zakończenie to emocjonalna groteska. Jeśli ktoś płakał, to chyba ze śmiechu.

Bo nagle w cudowny sposób transcendentna laska będąca A.I. może dotknąć pancerza gościa w kasku <facepalm› Pomijając że nasz Janko 117 to większy impotent i pipa niż Snake gdy nakrył pół nagą Meryl w toalecie i zaczął suche gadki :( Ale ok, w Halo grają dzieci...

Opublikowano

Większy ból dupska wychodzi z postu MaZZeo, bo ktoś coś tam napisał złego o H4. Xboty to się spinają ostatnio strasznie.

Opublikowano

Nie mówiąc że zakończenie to emocjonalna groteska. Jeśli ktoś płakał, to chyba ze śmiechu.

Bo nagle w cudowny sposób transcendentna laska będąca A.I. może dotknąć pancerza gościa w kasku <facepalm› Pomijając że nasz Janko 117 to większy impotent i pipa niż Snake gdy nakrył pół nagą Meryl w toalecie i zaczął suche gadki :( Ale ok, w Halo grają dzieci...

Podobne akcje w Metal Gear Solid dowodziłyby geniuszu Kojimy i mocy PS3

Opublikowano

Widzę że wątek się rozkręcił. Juras przytarł noski, Xboty płaczą i obmyślają dobrą ripostę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.