Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ps3 dogoniło x360, na świecie jest już 70 milionów PS3 i 15 milionów kontrolerów move :music:

http://gamrconnect.v...d.php?id=149982

Mnie akurat to kompletnie nie dziwi, bo już od dawna mówiłem, że kwestią czasu jest kiedy PS3 dogoni, a w rezultacie wyprzedzi Xboxa 360. Tutaj nie ma o czym dywagować. Powiem więcej w ciągu 2 lat będzie ponad 100 mln sprzedanych konsol PS3. Najbardziej rozbrajało mnie to jak osoby posiadające Xboxy 360 już ogłaszały zwycięstwo nad Playstation i na każdym kroku chwalili się lepszą sprzedażą Xboxa 360 wiedząc, że ta generacja jeszcze nie skończyła się. Ja spokojnie twierdziłem,że SONY ich wyprzedzi,a za rok, dwa odejdzie na kilka prostych. Wspomnicie moje słowa.

Edytowane przez Dixi

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nom, PS3 wygrywa przeżerając w 5 lat 70% pieniędzy, które zarobiły łącznie PS i PS2. Doprawdy, wielkie zwycięstwo :P Microsoft i Nintendo kibicują Sony liczą na więcej takich sukcesów :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

SONY wydając Playstation 3 popełniło sporo błędów od momentu premiery, ale w rezultacie i tak wyjdą na pierwsze miejsce w tej generacji :) Dobry start PS4, uniknięcie błędów z tej generacji i to MS może mieć duże problemy. Mimo rażących błędów marka Playstation jest nadal topowa w świecie konsol, a MS sporo jeszcze brakuje mimo sukcesu Xboxa 360 :)

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Fajnie się teraz czyta posty Soniaków jarających się, że Sony w końcu dogoniło MS mając w pamięci to co ludziska wypisywali na początku tej generacji ;]

Opublikowano

marka playstation dalej jest topowa w świecie ale kasy na kolejny beznadziejny start(jak z ps3 i vitą) to już sony nie ma.

Squaresoft(choć to trochę nie fair porównywać dev gier do wydawcy konsol) było królem po erze snesa i psx i poczuło się tak pewnie, że postanowiło zaszaleć i wydać 200mln dolców(ponoć ok 130mln film, reszta promocja) kinowe final fantasy. Film jak mnie pamięć nie myli zarobił coś koło 20mln i był, jest i będzie pomnikiem upadku tej firmy(po przez JEDNĄ złą decyzję) co w konsekwencji doprowadziło do śmierci gatunku jrpg.

Przykład Square podaje tylko jako ciekawostkę jak w dzisiejszych czasach i sytuacji na rynku często jedna błędna decyzja i nie przemyślane działanie może powodować być albo nie być firmy czy też przedsiębiorstwa

Opublikowano

jeszcze lepiej się czyta posty sonybociarni o exach ps3 których nie ma :)

ciekawe skąd wiecie czy $oniacz ma kasę czy nie ma na start ps4, sporo tutaj Patcherów.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Teraz w interesie MS będzie wydać jak najszybciej nowego Xboxa by znów wyprzedzić ruch SONY. Tę generację na pewno przegrają z PS3, ale podjęli wyrównaną walkę i wielki "szacun" dla nich bo przez większość czasu byli lepsi. Dopiero od 2009 roku sytuacja powoli zaczęła się zmieniać na korzyść Playstation. Wielki szacunek dla MS za tę generację w ich wykonaniu. Firma nie mająca zielonego pojęcia o konsolach pokazała światu, że można dużo osiągnąć.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Gran Turismo jest na tej liście tylko dlatego że znane jest z czasów PSx ...

Killzone do Halo - na prawdę chcesz w to brnąć ...

Gran turismo 5 sprzedaż - 9,2 miliona. Każda część sprzedaje się na tym samym poziomie co Halo.

Opublikowano

Soniacz dogonił MS ? no proszę. BTW, jest jakieś info czy Sony zarabia na PS3 w sensie gry plusy srusy ? Bo mi się wydawało że gdzieś czytałem.

Opublikowano

Ja w sumie mam nadzieję, że Sony po kopie w dupsko zaserwowanym przez MS weźmie się w końcu w garść i wyprodukuje konsolę, która nie będzie naszpikowana marketingowym bełkotem, postawi na sprawdzone technologie, które skonsultują z developerami, a nie typami z agencji reklamowych. Strach pomyśleć co mogły by osiągnąć wewnętrzne studia Sony, gdyby ta maszyna była przyjazna programistom.

Dla mnie Sony z pozycji monopolisty i z poziomu synonimu gamingowej rozrywki stało się firmą, która będzie musiała powalczyć o odzyskanie zaufania w kolejnej generacji. Myślę, że nie jestem jedyny

Edytowane przez teddy

Opublikowano

teddy, każdy tak myśli. Nie ma co dramatyzować, Japońce się ogarnęły i PS wychodzi na prostą. Takiej dominacji jak PS2 nigdy już nie będzie, ale to bardzo dobrze.

BTW popraw pierwsze zdanie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Soniacz dogonił MS ? no proszę. BTW, jest jakieś info czy Sony zarabia na PS3 w sensie gry plusy srusy ? Bo mi się wydawało że gdzieś czytałem.

Z tego co pamiętam, to cała dywizja odpowiedzialna za gry w Sony zarobiła w poprzednim kwartale 65 mln $. Bardziej szczegółowych danych nie ma.

Opublikowano

Zaraz, zaraz, to od września nie sprzedała się ani jedna 360-tka, że PS3 z 70 mln dogoniło Xa?

Opublikowano

Zaraz, zaraz, to od września nie sprzedała się ani jedna 360-tka, że PS3 z 70 mln dogoniło Xa?

Dokładnie ;)

Opublikowano

Dogonili MS ale nadal mają ogromne straty :/

Opublikowano

Czyli samo PS3 zarabia. Thx za info. W CW wszystkiego się dowiesz.

Co do sprzedaży, pewnie jeszcze trochę brakuje, ale nikt poza fanbojami nie zwraca na to uwagi. Mi to zwisa czy X czy PS3 się sprzedał o parę mln lepiej.

Up, Sony miało stratę 200 mln dolców. I obniżają. Co prawda Vita im w tym nie pomoże, ale wychodzą na prostą.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Żeby jeszcze bardziej podkreślić jak duży sukces Sony odniosło przytoczę tabelę kursu ich akcji z ostatnich 7 miesięcy (od przejęcia pałeczki przez Kaza):

1zbx5ht.png

Niech ich ktoś powstrzyma ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przecież vga chartz podaje jak byk 60mln (ps3) kontra 63 mln (x360). Co w sumie nie dziwi biorąc pod uwagę premierę halo4 i coda oraz problemy z mulit w codzie na ps3.

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Przecież vga chartz podaje jak byk 60mln (ps3) kontra 63 mln (x360).

Jeżeli już to ~ 68 i 70 :P

Opublikowano

Ano właśnie, od września nie sprzedała się ani jedna 360tka, a w tym miesiącu również nikt jej nie kupi mimo Halo 4, Black Ops 2, Forzy Horizon i wyprzedaż z okazji Black Friday.

No ale szampany już zostały otwarte xD

Opublikowano

Dokładnie ;)

Dane microsoftu są z 30 września a sony z 4 listopada więc róznica to miesiąc.

Opublikowano

Nie rozumiem troche tego bo jak można wypuścić COD BO2 na ps3 z tak z(pipi)anym blurem?? Ma ktoś to na ps3 aby potwierdzić ?? Przecież to strzał w stope.

Dokładnie ;)

No tak ale chyba pod koniec roku x ma jednak lepszą szansę na zwiększenie sprzedazy? Żeby nie było mam i xboxa i ps3 i wii (wprawdzie zakurzone ale jest) :>

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Nie rozumiem troche tego bo jak można wypuścić COD BO2 na ps3 z tak z(pipi)anym blurem?? Ma ktoś to na ps3 aby potwierdzić ?? Przecież to strzał w stope.

Dokładnie ;)

No tak ale chyba pod koniec roku x ma jednak lepszą szansę na zwiększenie sprzedazy? Żeby nie było mam i xboxa i ps3 i wii (wprawdzie zakurzone ale jest) :>

Te dane dotyczą konsol dostarczonych do sklepów. Microsoft mógł wysłać większą ilość konsol na święta wcześniej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.