Opublikowano 6 maja 20159 l Kryzys tożsamości i ziemia jeden dobre? zastanawiam się co brać, te batmany czy dwie części polskiego wydania locke&key
Opublikowano 6 maja 20159 l Kryzys zaczynam czytać po raz drugi (wcześniej zaliczyłem chyba 3 pierwsze zeszyty, a potem reszta się przy formacie kompa zatraciła). Jest to spojrzenie na gości w trykotach od ich moralnej strony. Ogólnie to historia o tym, że herosi w maskach też ludzie i, że nie są tak do końca kryształowo czyści. Bo do czego jesteś w stanie się posunąć by chronić najbliższych?
Opublikowano 6 maja 20159 l A ja dziękuję za spojlery bo teraz wiem, że lepiej bedzie jak sobie to daruję. Knightfall to było coś! Nawet dzisiaj przyjemnie się to czyta, zwłaszcza pierwszy tom wydania zbiorczego wydany na oldschoolowym semicowym papierze.
Opublikowano 6 maja 20159 l Autor ogólnie nie wiem co scottowi strzeliło do głowy, żeby tak szybko uderzyć w podobne tony kiedy jeszcze wszyscy świeżo w pamięci mamy Batman RIP i Battle for the Cowl Morrisona.
Opublikowano 6 maja 20159 l Kryzys tożsamości i ziemia jeden dobre? zastanawiam się co brać, te batmany czy dwie części polskiego wydania locke&key Ja zdecydowanie polecam Kryzys - świetnie się sprawdza zwyczajnie jako bardzo dobrze napisana i trzymająca w napięciu historia, chyba jeden z nielicznych tak mocno "książkowych" komiksów. Bohaterowie pokazani są od trochę innej strony, więcej tu wglądu w ich psychikę, tutaj tekst przeważa nad rysunkami. Ziemia jeden - interesujący wgląd w początki Batmana (dla mnie o kilka długości lepszy niż niedawny Zero Year), ale na dłuższą metę nie został mi w pamięci.
Opublikowano 6 maja 20159 l Kryzys tożsamości i ziemia jeden dobre? zastanawiam się co brać, te batmany czy dwie części polskiego wydania locke&key Bierz Kryzys i Locke & Key.
Opublikowano 13 maja 20159 l To prawdopodobnie najlepszy komiks jaki został napisany/narysowany. Łykaj bez zastanowienia. edit: Scenariusz napisał Alan Moore Już samo to zdjęcie powinno posłużyć za rekomendację Edytowane 13 maja 20159 l przez ornit
Opublikowano 13 maja 20159 l Ja nie czytałem tych dodatkowych ale podobno ten z Ozymandiaszem był całkiem dobry.
Opublikowano 13 maja 20159 l Ok sugerując się także tą stroną http://www.goodreads.com/list/show/210.Best_Graphic_Novels, będę musiał zakupić ze stajni DC: Oprócz tego czytam też Batmana New 52. Coś jeszcze byście polecili z DC co jest w naszym języku? Dopiero zaczynam swoją przygodę z komiksami Szkoda, że Strażnicy nie mają okładki Amerykańskiej Nie jest to z DC, ale czy warto się tym komiksem zainteresować według was? Edytowane 13 maja 20159 l przez Malibu
Opublikowano 13 maja 20159 l "V For Vendetta" też jest Moore'a i też należy do kategorii "musisz mieć". To bardzo ciężki mroczny komiks. Tego samego autora jest też "Zabójczy żart". Z DC polecam jeszcze "All Star Superman" i "Długie Halloween". Edytowane 13 maja 20159 l przez ornit
Opublikowano 13 maja 20159 l Dzięki, to teraz tylko uzbierać pieniądze i kupować . Tylko żeby ceny były mniejsze
Opublikowano 13 maja 20159 l A te 4 tomy, które także się u nas ukazały warte są przeczytania? Warto, bardzo dobre Gwardziści, Komendiant, dobre Dr. Manhattan i Ozymandiasz, Rorshak średni, Jedwabna Zjawa słabiutkie.
Opublikowano 14 maja 20159 l Mucha wrzuciła takie fotki na fb. Na dole wersja amerykańska, polska grubsza, bo lepszy papier plus dodatki.
Opublikowano 14 maja 20159 l Niezły grubasek. Warte przeczytania? Edytowane 14 maja 20159 l przez Malibu