Opublikowano 29 czerwca 20241 r Bo to jest tylko jeden kierunek - Bigger, More. A zapomnieli o Better. Woke gówno też tu zrobiło robotę, ale zgadzam się, że scenariuszowo to są gnioty. Na początku to było jeszcze poszanowanie dla materiału źródłowego. A teraz to są zwykłe nudne procedurale z logo Marvela.
Opublikowano 12 lipca 20241 r Gówniany aktor, który wszędzie gra tak samo. Gówniany pomysł, żeby zamienić Stiwa Rodżersa na jego przydupasa, którego i tak nikt nie kojarzy. Gówniane, generyczne story jak w każdym Marvelu od jakichś 5 lat. Czekam na wyniki box office, bo jestem ciekaw jak bardzo ten film wtopi.
Opublikowano 12 lipca 20241 r Kolejna sraka się szykuje, szkoda nawet transferu, żeby to zajebać z torrentów. Czekam tylko na Deadpoola 3 z mcu.
Opublikowano 12 lipca 20241 r Wciąż nie czaje powodu, dla którego wybrali Falcona zamiast Zimowego żołnierza (oprócz oczywistego ). Red Hulk będzie zrobiony po taniości, jak she-hulk w serialu.
Opublikowano 14 lipca 20241 r ,,Nowy Wspaniały Świat" od Kapitana Ameryki - to wcale nie musi być ,,aż tak zły!" film jak o tym piszecie. Widziałem ten trailer dwa razy - pierwszy raz, jako ogólne oglądnięcie, a drugi raz zaangażowałem się w ten materiał dość solidnie. Nowa odsłona MCU, na którą musimy czekać do lutego 2025, pokaże obraz, co podejrzewam, z gatunku thriller polityczny akcji. Nie jestem fanboyem MCU, bo obecnie nie siedzę w tym Multiversum jak to było do 2019 roku (teraz jest to zaangażowanie sporadyczne z mojej strony; liczy się obecnie dla mnie tylko Deadpool & Wolverine), ale na "Nowy Wspaniały Świat" hohoho to ja się na pewno wybiorę - i to mi wygląda na dynamiczne kino akcji, z prostą fabułą, jakimś suspensem w tle, zwrotami w fabule, no i poukładanymi solidnie do kupy efektami specjalnymi (CGI nie wygląda tu źle - nie widzę w tym sztuczności i typowego generowania wszystkiego dookoła przez SI. Na razie jest na dobrą czwórkę z plusem xD). Samo widowisko będzie miało ciekawy filtr obrazu. ,,Srał pies fabułę" tego tytułu - ja oczekuję rozwałki w tego rodzaju gatunku z odczuwalnym przy tym w miarę dobrym napięciem, jakim będzie (chyba) to coś. Rozrywka na całego?! Raczej tak, i tego tylko oczekuję. Tylko.
Opublikowano 19 lipca 20241 r O cię chuju jebany. Wraca X23, ciężar jest troszkę większy. Boję się oglądać koleje trailrey i teasery. Lecą równo i po całości (raczej kiepska taktyka, niemniej jednak skuteczna). Wcześniej mówili, że nie będą tykać "Logana", no ale ewidentnie idą w tą stronę (nie wiadomo jak bardzo - to może być 1 minutowe nawiązanie).
Opublikowano 20 lipca 20241 r Piątek godzina 18 Dawno nie byłem tak nakrecony na żaden film, a na mcu ostatni raz bylem na Spider manach
Opublikowano 20 lipca 20241 r Z MCU i Kevinem Feige jest tak: ,,Jeśli możesz to możesz, a jeśli nie możesz to nie możesz i tyle... więc sobie wybierz". Podejrzewam że Feige ma określony kierunek, w którym miało iść jak do tej pory MCU; ,,jak do tej pory" oznacza, iż był to ten kierunek, który ciągnął się jeszcze wraz z "Avengers: Endgame" i "Far From Home" aż do okolicy 2021 roku, po którym to okresie całe to sławetne Multiwersum z lekka mówiąc powoli zaczął szlag trafiać, a Kevin prawdopodobnie nie był temu winien, bo dostawał odpowiednie ,,dyspozycje produkcyjne" z góry, tam od rekinów biznesu Disneya. Dlatego MCU obecnie jest takie jakby rozdarte, niezdecydowane, czego efekt mamy na salach kinowych i streamingach. Nowy ,,Cap" z 2025 roku będzie jedynie na przetrzymanie - czeka nas albo hit albo kit. "D&W" już na ten moment zapowiada się rewelacyjnie, a film powinien zarobić. Humor jedynie podbić może mi taka oto plotka z serwisu Screenrant: \ Wierzę głęboko, że to jednak się wydarzy i tytuł ten będzie tak samo świetny jak poprzednie filmy z Hollandem jako Spideyem w roli głównej. Bang!
Opublikowano 25 lipca 20241 r Trochę mieszane uczucia po seansie. Czasem za bardzo przegadane, innym razem za dużo niepotrzebnej akcji. Dużo rzeczy nawrzucanych do jednego koszyka aby było. Bardziej kameralna 2 lepiej siadła. Edytowane 25 lipca 20241 r przez SnoD
Opublikowano 25 lipca 20241 r Deadpool & Wolverine. Fanserwis 20/10. Genialne cameo, mnóstwo easter eggów, nawet niezły humor choć miejscami kloaczny. Sam film tak 6/10. W tym pędzie za fanserwisem zapomnieli o dobrej i wciągającej historii.
Opublikowano 25 lipca 20241 r W sumie pod względem fabularnym to nie za bardzo wiadomo po co powstał ten film.
Opublikowano 25 lipca 20241 r Ano niestety. Przez pierwsze pół godziny łudziłem się, że będzie jakaś historia, którą chociaż można się przejąć, ale niestety. Został (fajny bo fajny) zlepek scen i walk. Szkoda w sumie.
Opublikowano 26 lipca 20241 r Najbardziej co mi zapadło w pamięć z wczorajszego seansu to trailer nowego filmu z Hardym :p
Opublikowano 26 lipca 20241 r No jak cię w międzyczasie spoilery nie zniszczą to tak. Jedną z większych wartości jest tu element zaskoczenia jeśli chodzi o bohaterów a obawiam się, że internet szybko wybuchnie.
Opublikowano 26 lipca 20241 r To będzie trzeba się wybrać. Z reguły udaje mi się unikać spoilerów, bo nie oglądam recenzji itp, ale zawsze gdzieś na mema czy shorta można się wbić
Opublikowano 26 lipca 20241 r Ja już po sensie. Dostałem to czego oczekiwałem - lekki akcyjniak z lubianymi przeze mnie bohaterami, niektóre cameo były świetne, chylę czoła za pomysłowość niektórych scen. Fabuły za bardzo nie ma, @Rudiok dobrze napisał, to taki zlepek akcji. Ale ja jestem zadowolony ode mnie 7+.
Opublikowano 26 lipca 20241 r Zajebiste kino, Ryan chyba zadbał, zeby utrzymać poziom poprzednich części. Na scenie z Spoiler Human Torchem jebłem Nie spodziewałem się też, że pojawi się Spoiler Blade
Opublikowano 27 lipca 20241 r Te cameosy w Martwym Basenie i Rosomaku to nowe sceny czy jak we Flashu wycięte z innych obrazów i zmontowane w słabym CGI?