Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 478,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

@up 

Co do pytania kovala ws. Collectora

Marvel niestety nie ma praw do Skrullów, bo one są związane z Fantastic Four która jest u Foxa

Opublikowano
  • Autor

Przeczytałem dzisiaj pierwszy komiks Guardiansów (ten run 2008-2010) i jestem zachwycony.

Jak tylko zjem obiad to zapodaję GOTG Original Music Score i jadę dalej z zeszytami \m/

Adam Warlock i Quasar <3

przeczytałeś wczesniej annihilation? bo tam gdzieś jest zaje.bista formacja teamu, taka parszywa dwunastka w kosmosie.

@koval

w komiksach władca imperium spartax ---> http://marvel.wikia.com/J'son_(Earth-616)

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Mam Annihilation i Annihilation Conquest od dłuższego czasu ale tam jest w chuj zeszytów i one chyba nie dotyczą tej nowej serii, nie?

Rozumiem to tak, że polecasz bo dobre, ale nie związane z tym nowszym runem.

Opublikowano
  • Autor

no z najnowszym bendisa nie, ale w którymś z tie-inów annihilation: conquest jest właśnie chyba formacja teamu znanego z filmu. tak czy siak kawał dobrego komiksu. zadanie domowe dla wszystkich zainteresowanych do odrobienia:

2rdgagz.jpg

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Patrzę po tej liście i komiksy się zgadzajo więc jak znajdę czas to postaram się przeczytać, dzięki ;]

Opublikowano

GOTG to nie jest film na 10/10.

Ogólnie jestem zdania, że całe te filmowe uniwersum Marvela kręci się nie tyle z chęci opowiedzenia jakiś konkretnych historii czy przeniesienia wydarzeń na duży ekran co z bardzo prozaicznego powodu - to sa maszynki do drukowania hajsu. Za to GOTG wydaje sie filmem w ktory zostalo wlozone tyle serca, tyle pasji i tyle zajawki, ze dosc oczywiscie wybija sie ponad miernote prezentowana przez reszte filmow. Co najwazniejsze - ten film po prostu za(pipi)iście bawi. Większosć ze scen akcji, payoffy (lub nie) schematów, interakcje pomiędzy bohaterami - wszystko zagrało.

Osobiście wolałbym, żeby sama historia była o wiele "czystsza" z mniejsza ilością wątków bo akcji jest jednak tutaj sporo, czasami aż za dużo. Bohaterowie są bardzo ładnie nakreśleni i bardzo łatwo zrozumieć ich motywacje, ale chciałoby się trochę więcej z nimi jednak pobyć zamiast gnać ciągle do przodu.

Jedna rzecz ktora BARDZO mi sie nie podobala:

Akcja u Collectora z jego służącą. Strasznie wymuszona akcja gdzie ona nagle się buntuje i łapie za Infinty Stone. Rozumiem, że

a) było wcześniej pokazane jak źle ona jest traktowana więc cała sytuacja nie jest kompletnie z dupy

b) trzeba było pokazać moc Kamienia

ALE jeżeli cały sytuacja ze służącą jest przedstawiana i rozwiązywana w ciągu 10 minut to ciężko oprzeć się poczuciu, że Gunn nie miał w tej sytuacji pomysłu jak przejśc od sytuacji X do sytuacji Y... więc wymyślił bum, szast-prast i akcja jedzie dalej.

Strasznie mnie to wyrwało z filmu, ale na pocieszenie to jedyna taka akcja w całym filmie.

Opublikowano

Najlepsze scena po tej stronie Galaktyki oficjalnie dostępna na YT

Opublikowano

Obejrzałem Strażników. Łatwe, proste i przyjemne. W kategorii kino-polo mocne 9/10. Może najlepszy film Marvela. Infinity Gauntlet będzie...kiedys napewno.

Opublikowano

No szczenę i brodę to on ma godną Thanosa.

Tym bardziej fajnie jak człowiek czyta, że Josh jest jego wielkim fanem i przeczytał w kurwę komiksów.

Opublikowano
  • Autor

kazubczołg już kręci sequel:

10599527_10152630852134570_6851877382568

Opublikowano
  • Autor

czekamy na potwierdzenie od kazuba jak już integracje ps3 z forumem naprawią.

Opublikowano

Wlasnie wrocilem z drugiego seansu

wciaz przez caly czas mialem banana na twarzy (oczywiscie oprocz kulki groota :() i nawet bardziej mi sie podobalo, niz za pierwszym razem

trzeci raz to juz chyba bedzie przesada, co? :D

Opublikowano

te filmy marvela ogladac tak jak wychodzily, czy jest inna >>prawidlowa<< kolejnosc?

Opublikowano

te filmy marvela ogladac tak jak wychodzily, czy jest inna >>prawidlowa<< kolejnosc?

Najlepiej oglądaj tak:

Iron Man 2 -> Hulk -> Avengers -> Iron Man -> Kapitan Ameryka 2 -> Thor -> Thor 2 -> Kapitan Ameryka -> Guardians of the Galaxy -> Iron Man 3.

Wrażenia powinny być niesamowite.

Opublikowano

Bzdura, najlepiej oglądać jak wychodziły.

Opublikowano

Najlepiej oglądaj tak:

Iron Man 2 -> Hulk -> Avengers -> Iron Man -> Kapitan Ameryka 2 -> Thor -> Thor 2 -> Kapitan Ameryka -> Guardians of the Galaxy -> Iron Man 3.

coto ma niby byc za lista, wg długosci filmu, czy nazwisk charakteryzatorów?

Opublikowano

IMO od najgorszego do najlepszego to wygląda tak:

Hulk->Thor->Kapitan Ameryka->Iron-Man 3->Iron-Man 2->Thor 2->Iron-Man->Avengers/Kapitan Ameryka 2->Guardians of the Galaxy

Opublikowano

Najlepiej oglądaj tak:

coto ma niby byc za lista, wg długosci filmu, czy nazwisk charakteryzatorów?

Daliście się nabrać? Toż to głupia odpowiedź na głupie pytanie.

Opublikowano
  • Autor

hulk bardzo niedoceniany z marvelowych filmów, na mojej liście w ścisłej czołówce.